Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

— Dėl ko atsiranda hipofunkcija?

— Ją dažnai nulemia skydliaukės uždegimas, kilęs dėl per smarkios imuninės sistemos reakcijos. Susirgęs šia autoimunine liga, organizmas pradeda gaminti antikūnus, kurie pamažu ardo skydliaukės ląsteles. Tipiški ligos simptomai: nuolatinis nuovargis, depresija, plaukų slinkimas, svorio didėjimas, vidurių užkietėjimas. Šį sutrikimą pavyksta lengvai suvaldyti vartojant skydliaukės hormonų preparatus.(prof. R.Gartneris)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 14 spalio 2011 - 19:38
QUOTE(Lucero @ 2011 10 14, 15:40)
Ar cia dar apsilanko tokia Justji/ wonderlife ?? ji lyg airijoje gyveno g.gif mes panasaus amziaus, 2008m kartu labai cia bendravome, idomu kaip jai sekasi dabar su sia liga wub.gif parasyk jei uzeini wink.gif

ar esate kuri pati pasididinusi tiroksina nesitarus su gydytoju???

Labas vakaras 4u.gif
Jau laaabai seniai čia lankiausi, prieš visas savo problemas su pastojimu, tada ilgos korekcijos hormonu ir dabar mano stebukleliui, tuoj bus metukai blush2.gif
Apie wonderlife, kiek pamenu, ji pasikeite vardą, kada aš dar čia lankydavausi, ji dabar atrodo newlife, nes tenka bendraamziuose matyt g.gif
Mano hormonai, po gimdymo kuri laika sokinejo, bet dabar lyg ir susitvarke. Del dozes didinimo/mazinimo nesitariu, nes tyrimus darau kas 3 men. ir matau ka daryt. bet jie stabiliai laikosi prie kombinacijos 50/25mg
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 10 14, 21:37)
— Dėl ko atsiranda hipofunkcija?

— Ją dažnai nulemia skydliaukės uždegimas, kilęs dėl per smarkios imuninės sistemos reakcijos. Susirgęs šia autoimunine liga, organizmas pradeda gaminti antikūnus, kurie pamažu ardo skydliaukės ląsteles. Tipiški ligos simptomai: nuolatinis nuovargis, depresija, plaukų slinkimas, svorio didėjimas, vidurių užkietėjimas. Šį sutrikimą pavyksta lengvai suvaldyti vartojant skydliaukės hormonų preparatus.(prof. R.Gartneris)

O dėl ko kyla organizme tokia stipri imuninės sistemos reakcija? Čia ko gero ir būtų ligos priežastis. Tik ar mokslui tai jau žinoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(meškutė999 @ 2011 10 14, 20:52)

Mano hormonai, po gimdymo kuri laika sokinejo, bet dabar lyg ir susitvarke. Del dozes didinimo/mazinimo nesitariu, nes tyrimus darau kas 3 men. ir matau ka daryt. bet jie stabiliai laikosi prie kombinacijos 50/25mg

labas 4u.gif oho, kaip puiku, geros zinios, sveikinu wub.gif galbut nestumas pagerino tavo skydliaukes veikla, nes esu girdejus tokiu atveju, aisku jeigu nera tiroidito g.gif

Saulyte 4u.gif man irgi idomu kodel tas imunitetas taip "isproteja" kad ima save naikinti ?? g.gif blink.gif

Autoimuninis tiroiditas – tai skydliaukės uždegimas, viena iš dažniausių skydliaukės ligų. Jai būdinga antikūnų prieš skydliaukės audinius atsiradimas, kurie atakuoja skydliaukės ląsteles ir to pasekoje vystosi uždegimas, sutrinka skydliaukės funkcija. Šios ligos atsiradimą gali paskatinti persirgta virusinė infekcija, tačiau svarbiausią reikšmę turi genetinis polinkis. Tiroiditu dažniau serga moterys, todėl jei šeimoje sirgo mama, didelė tikimybė kad ateityje gali susirgti ir dukros, anūkės. Autoimuniniam tiroiditui paprastai nebūdingi skydliaukės mazgai ar ryškus skydliaukės padidėjimas. Dažniau skydliaukė būna normalaus dydžio, tik gali būti jaučiamas tempimas kakle. Skydliaukės gaminami hormonai dalyvauja medžiagų apykaitoje, visų kitų hormonų apykaitoje, todėl skydliaukė įtakoja daugelio organų funkcijas, ypač širdies, nervų, raumenų, kaulų. Todėl susirgus tiroiditu pirmiau tampa pastebimi kitų organų veiklos sutrikimai. Tai gali būti padidėjęs dirglumas, širdies plakimai, plaukų slinkimas, silpnumas. Jei šalia to vargina prakaitavimas ar šalčio baimė, sutrinka mėnesinių ciklas, keičiasi kūno svoris, priežasčių reikia ieškoti skydliaukėje.

Sergant skydliaukės ligomis labai svarbu užtikrinti maiste pakankamą kiekį antioksidantų, vengti kofeino, atsisakyti rūkymo, vengti streso. [B]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 14 spalio 2011 - 20:11
QUOTE(Lucero @ 2011 10 14, 21:03)
labas 4u.gif  oho, kaip puiku, geros zinios, sveikinu  wub.gif  galbut nestumas pagerino tavo skydliaukes veikla, nes esu girdejus tokiu atveju, aisku jeigu nera tiroidito g.gif

Saulyte 4u.gif man irgi idomu kodel tas imunitetas taip "isproteja" kad ima save naikinti ?? g.gif  blink.gif

Ačiū 4u.gif Tiroiditas man, bet maždaug 3 mėn. po gimdymo atliko echoskopija skydliaukės, tai echoskopuotojas labai nustebo, nes vaizdas buvo kaip sveiko žmogaus skydliaukės, nors keli metai atgal darytos echo. rodydavo negražią "apibrozdintą" skydliaukę. Tada mano gydytoją nusprendė sumažinti dozę, bet nepasitvirtino TSH ėmė kilti.
Atsakyti
Bet meskute, tu tikrai puikiai laikaisi smile.gif
va, radau kai ka idomaus apie antikunius - http://www.transferf...r.lt/IgA_LT.pdf

Skydliaukė - streso liauka. Ji dalyvauja įveikiant stresą. Esant stresinėms situacijoms, ši liauka gali hiperfunkcionuoti. Šiuolaikiniai žmonės, tiek jaunesni, tiek vyresni, gyvena save sekindami. Verslininkai ir daugybė kitų profesijų žmonių neatostogauja, nepailsi, nemoka ilsėtis, tampa darboholikais, kiauras dienas žiūri į mirgantį kompiuterio ekraną. Apskritai nebemoka gyventi. Kai kurios šalys jau išmoko gyventi ir ilsėtis. O mes? Neatostogaujame keletą metų, naktį sukame galvą dėl darbo problemų - organizmas sekinamas. Atsiranda vadinamasis lėtinis nuovargio sindromas, kai šiaip sveikas žmogus pradeda nemiegoti, greitai pavargsta, jaučia nerimą. Tokia psichologinė būklė veikia kūną - labai greit atsiranda psichosomatinių sutrikimų. Skydliaukė, emocinė liauka, dalyvauja tuose procesuose, pradeda didėti, o ilgainiui keičiasi ir hormonų gamyba.

Meskute, o koks tavo tth dabar ir kiek laiko tu geri jau tiroksina ???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 14 spalio 2011 - 20:34
http://www.up.lt/str...article_id=2858
maza,bet valdinga smile.gif
Atsakyti
pagal ta pati Marshala, tiroidita sukelia bakterijos, kurios moka apgauti imunine sistema, modifikuodamos vitamino D receptoriu. Imunine sistema tu bakteriju nemato, bet visvien supranta kad kazkas netaip, todel puola savus audinius. Kita autore Nenah Sylver raso, jog tos bakterijos turi ypatybe buti labai mazos ir netureti sieneliu, jinai vadina mycoplasma jas. Kai bakterijos neturi sieneliu, tai imunine sistema tiesiog atakuoja visa audini, kad uzmusti bakterijas.
Sie autoriai visai neakcentuoja jokio genetinio polinkio. Jeigu artimieji serga sia liga, tai jie uzkrecia siomis bakterijomis vaikus. Jeigu vaikas uzsikrekcia jomis labai ankstyvame amziuje, t.y. pirmomis dienomis, tai yra labai didele tikimybe, kad veliau gyvenime jis susirgs autoimunine liga susidures su siomis bakterijomis. Bakterijomis galima uzsikresti ir bet kuriuo kitu laiku, liga pradeda reikstis kai imunine sistema buna nusilpusi arba uzsiemusi (nestumas ir pan.) bei paminetas stresas.
Mane tas labai liudina, nes mano dukryte tikrai uzsikrete. Esu isitikinusi, kad nestumo metu jau tikrai turejau tiroidita.

Maskatukas, su tiek tiroksino tu labai kankiniesi. Tau reikia zymiai daugiau. As is viso negalejau gert tiroksino, su sirdim baisus dalykai buvo, 25 mc buvo didelis kruvis. O savo dziovinta kiaule kartais kai blogai buna sugeriu po 100mc ir tikrai jokiu atgarsiu sirduteje. Ir ankstesnis gydytojas ir dabartine gydytoja be problemu man duoda recepta. Papraso pavadinimo ir israso kaip reikia. Nugi bent pabandyk, manau tau turetu padeti. Skirtumas ne tik vaiste, bet ir tai, kad maniskius vaistus as geriu dienos begyje, ne viska is ryto. Tiroksinas negeriamas i pilna skrandi, taciau as ir negeriu, as juos burnoje suciulpiu. Tuomet dienos begyje susibalansuoja kruvis sirdziai.
Nu bet va kaip su antikuniais kovot, tai as ieskau... verysad.gif verysad.gif Yra dar toks Datis Karazan protokolas. jo esme tame, kad reikia nevalgyt gliuteno ir gert daug vitamino D. (kai tuo tarpu Marshalo protokolas is viso draudzia gert D)... Nu vienu zodziu daug priestaravimu, o paciam atsirinkti be sansu. verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 15 spalio 2011 - 07:52
Aciu Skruzdeda 4u.gif o kokius tu ten geri vietoj tiroksino? ar ju yra lietuvoje pirkti??? g.gif man tiroiditas matyt tunojo tunojo, bet pries kelis metus kai susidejo viskas i kruva tai ir pabudo jis su visa jega....

lina46, o tu ar geri tiroksina ?? g.gif

gerai tas tiroksinas nieko blogo negaliu pasakyti, bet vat sirdelei jis ne i gera, bet tai ka daryti.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 15 spalio 2011 - 08:46
Labas rytas.Lucero,tiroksina as geriu 3metus.Pradejau nuo 0,25 ir vis didinau ,atsizvelgdama i savo savijauta ir i kraujo tyrimus,iki kol pasiekiau 150.Kadangi esu is provincijos ir del darbo negaliu daznai vazineti pas endokrinologus,pas mus atvaziuoja is kauno kliniku Stankevicius.Jis echoskopu paziurejo skydliauke ir pasake-jeigu nebutum pati pasisakius kad sergi tiroiditu ir kad geri tiek tiroksino,buciau tau sakes kad esi sveika moteris.Sydliauke be pakitimu,grudeta,kraujospudis ir sirdies ritmas viskas tvarkoj.Tada as tiroksina sumazinau iki 50 ir pradejau gert Thybon po1/4.Dabar jauciuosi puikiai.O kai pries 3metus kaune dare echoskopija tai mano skydliauke,kaip gydytojas sake,yra pradeje irti krasteliai.Tai dabar skaitau jusu pasisakymus ir galvoju,kad man jinai vadinasi atsistate kaip ir Meskutei999.O kad jinai paveldima, tai taip.Nezinau ar mano mama sirgo tiroiditu,antikuniu jai niekas netyre,o ir as tada praktikos neturejau,bet tth buvo geras.siaip mama sirgo kitomis ligomis,ko pasekoje matomai galejo buti kalti antikuniai.Pries savaite mano dukra 23m.pasidare tyrimus,jos tth kaip ir mano normos ribose o antikuniai 190.Vadinasi,ji is manes paveldejo.Kai as jos laukiausi,deje ji gime kartu su broliu[jie dvyniai] labai blogai jauciausi ir vis galvodavau kad todel jog gimdysiu dvynius.Dabar suprantu kad tikriausia jau tada buvo pirmieji ligos pozymiai.
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2011 10 15, 10:42)
Labas rytas.Lucero,tiroksina as geriu 3metus.Pradejau nuo 0,25 ir vis didinau ,atsizvelgdama i savo savijauta ir i kraujo tyrimus,iki kol pasiekiau 150.Kadangi esu is provincijos ir del darbo negaliu daznai vazineti pas endokrinologus,pas mus atvaziuoja is kauno kliniku Stankevicius.Jis echoskopu paziurejo skydliauke ir pasake-jeigu nebutum pati pasisakius kad sergi tiroiditu ir kad geri tiek tiroksino,buciau tau sakes kad esi sveika moteris.Sydliauke be pakitimu,grudeta,kraujospudis ir sirdies ritmas viskas tvarkoj.Tada as tiroksina sumazinau iki 50 ir pradejau gert Thybon po1/4.Dabar jauciuosi puikiai.

4u.gif Oho.. gerei net 150 ? blink.gif tai gal tau delto ir atsistate ji, kad dabar bereik tik 50 gerti? g.gif niekada nemaniau, kad pradejus gert tokias dozes dar imanoma gryzti prie mazesniu, todel labai bijau tu dideliu doziu. doh.gif Tai dabar geri ta Thybon ir su tth viskas tvarkoje?
Aha, tai jeigu tavo dukrai rado atpo dideli, tai vadinasi vyresniame amziuje galbut ir jai bus hipofunkcija verysad.gif paveldima yra, bet ne visada

Paziurejau, kad tas Thybon virs 100 lt kainuoja blink.gif ar jums cia kompensuoja thybon? bet jau mano endo tikrai man nerasys to thybon unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 15 spalio 2011 - 10:01
QUOTE(Lucero @ 2011 10 15, 08:32)
Aciu Skruzdeda  4u.gif o kokius tu ten geri vietoj tiroksino? ar ju yra lietuvoje pirkti???

Nera Lietuvoje pirkti. "Thyroid Exctract USP" vadinasi, cia kiaules skydliaukes ekstraktas su konkreciu ir ismatuotu kiekio Thryoxino F4 ir Liotironino F3 bei nepamatuotais kiekiais kitu skydliaukes hormonu. Siunciuosi is Vokietijos. Nusiunciu jiems emailu nuskenuota recepta, o jie man atsiuncia vaistus. Del mazesnes kainos norejau pradeti uzsakineti is Kanados "ERFA Thyroid", bet paskui apsigavojau. Gal kada nors senatveje kai bus maza pensija smile.gif Nes ERFA tabletemis, tai ten visvien yra visokiu nepageidaujamu priedu. O maniskis "Thyroid Exctract" is tiesu yra kapsulemis ir tokia ale kosele i kapsule ideta, gal ten ir yra grynas exctraktas, nezinau. Jinai turi toki kai kada aitru skoni bet nieko labai baisaus, suziaumoju smile.gif. Man menesio kaina gaunasi apie 70Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 15 spalio 2011 - 13:26