Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos - mūsų numylėtos gėlės

QUOTE(Partizanė @ 2011 07 28, 12:41)

geltonoji. spalva daugmaž tokia, gal vos vos blankesnė

Spalva tikrai įdomi wub.gif
Atsakyti
Tute nuotabios gėlytės wub.gif .

Partize, kur tu įdėjai foto, tai man labai panašu į Zofia pope,kaip tik tokia pas mane švedukė auga.

O mano gėlytes (švedukes) užpuolė baltasparniai unsure.gif ar kokie pan. Vakar užmačiau, nupurškiau turėtų previcur`u, o ką daugiau daryt? Gėlytes pamatysiu tik rytoj, tai jau reiks kažkaip rimtai gelbėt, nes išvažiuosiu atostogaut.
gal ką patarsit?

Atsakyti
QUOTE(Meizė @ 2011 07 28, 13:49)

O mano gėlytes  (švedukes) užpuolė baltasparniai  unsure.gif ar kokie pan. Vakar užmačiau, nupurškiau turėtų previcur`u, o ką daugiau daryt? Gėlytes pamatysiu tik rytoj, tai jau reiks kažkaip rimtai gelbėt, nes išvažiuosiu atostogaut.
gal ką patarsit?

Previcur nuo baltasparnių tikrai nepadės, nes tai fungicidas, "gyviams" naikinti reikia insekticido decio ar actaros rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 07 28, 10:04)
radau nuotrauką internete, va tokios galiu padalint, jei kas norės atvažiuot iki manęs. bet sakau, pati šių nešaknydinsiu, duosiu šakelių už ačiū nusilaužt biggrin.gif
user posted image

Na šita iš tų pačių rūšies, kaip ir mano pirmoj ir paskutinėj nuotraukoj. Bandžiau ir į žemę kišt šakeles ir į vandenį, man neprigijo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 07 28, 13:13)
Previcur nuo baltasparnių tikrai nepadės, nes tai fungicidas, "gyviams" naikinti reikia insekticido decio ar actaros rolleyes.gif

notworthy.gif aš gi žalia gėlių auginime, o ypač reikale su kenkėjais unsure.gif .Tai reiks nusipirkti decio ar actaros. O gal yra kokių paruoštų tirpalų purškimui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meizė @ 2011 07 28, 14:41)
notworthy.gif aš gi žalia gėlių auginime, o ypač reikale su kenkėjais  unsure.gif .Tai reiks nusipirkti decio ar actaros. O gal yra kokių paruoštų tirpalų purškimui? g.gif

Paruoštų nežinau ar yra, bet baltasparnių kiaušinėlius, kitoje lapo pusėje, sunaikinkite ir saugokite kitas gėles nuo šių bjaurių parazitų mad.gif
Atsakyti
Sveikos. Na ir aš įdėsiu savo augintines. Deja, gerai auga tik sodyboj. Tos kur namie, tai nei pumpurų, nei žiedų, kažkokie susisukę lapai. Tik prieš kaimynus gėda. Nežinau, kodėl šiemet taip.
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Charlize, gražios augintines, o ta kur 1 ir 2 foto tai labai gausiai ir pas mane kiekvienais metais žydi.
o aš atnešiau jums 2 švedes prazydusias:
Noel Gordon
user posted image
user posted image

ir antroji Orange Rosen (tik ji nepanasi i tokia tik spalva panasi o ziedelis nepinnaviduris doh.gif verysad.gif )
user posted image
user posted image

Tai štai, kažkaip nesiseka, lauksiu dar 3 švedukių pražystant, optimizmo dar liko šiek tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2011 07 28, 16:21)
antroji Orange Rosen (tik ji nepanasi i tokia tik spalva panasi o ziedelis nepinnaviduris  doh.gif  verysad.gif )

Tai štai, kažkaip nesiseka, lauksiu dar 3 švedukių pražystant, optimizmo dar liko šiek tiek  mirksiukas.gif

Vis skaitau, seku atidžiai temą, neturiu aš jokių švedukių, bet labai laukiu pasirodant jūsų švedžių žiedelių.. Viena nusivylusi žiedais.. kita.. Kaip čia yra? Negi siuntėjas sumaišė bele ką ir bele kaip.. g.gif Lyg ir nepigu buvo pirkt, o atsakomybės už kokybę, originalą nėr?
Pardon, kad atsigrūdau čia su savo komentarais, bet jau tikrai apmaudu girdėt, kad vietoj tikro džiaugsmo, tik optimizmas mergičkoms belikęs unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2011 07 28, 16:21)
o aš atnešiau jums 2 švedes prazydusias:
Noel Gordon

ir antroji Orange Rosen (tik ji nepanasi i tokia tik spalva panasi o ziedelis nepinnaviduris  doh.gif  verysad.gif )

na, nelabai iziuriu pirmaja blush2.gif bet matosi, kad ziedelis pilnaviduris. O antroji tai jau tikrai i rozyte nepanasi g.gif Gal cia tik pirmieji ziedai tokie "brokuoti" unsure.gif O maniske viena irgi pumpurelius brandina tik gaila, kad greiciausiai nespesiu pamatyti ziedeliu, nes po savaites isvaziuoju atostogauti tai pamatysius savo geliukes tik po menesio doh.gif o taip bus smalsu...
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2011 07 28, 11:41)
geltonoji. spalva daugmaž tokia, gal vos vos blankesnė

labai idomi spalvyte wub.gif

tute28, Charlize labai grazios jusu augintines thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mademoisellee: 28 liepos 2011 - 15:58
QUOTE(tute28 @ 2011 07 27, 23:29)
Ačiū labai  4u.gif  Atsidėkodama pasirodau ir aš, kad nebūt tuščiom.....  biggrin.gif  Nežinau, kaip jos net tiksliai vadinasi  blush2.gif

user posted image

oho...per žiedus lapų nesimato wub.gif
visų gėlytės labai gražios wub.gif gal kada nors ir aš išmoksiu taip augint biggrin.gif

su viena švede vis dar vargstu, nemanau kad iš jos kas bus. bandžiau peršaknydint, bet po kelių dienų vėl puvinys pasimatė doh.gif dar nupjoviau ir pamerkiau į previkuro tirpalą unsure.gif nežinau, ką su ja daryt, jei toliau pus, tai jau nebebus kur pjauti g.gif

nus, kol kas bent keliais žiedeliais pasidžiaugt galiu. Atsigavo viena gėlytė, turbūt šita gera veislė, mažiukas krūmiukas, bet 8 žiedynus suskaičiavau, kad krauna, keli pražydo wub.gif
user posted image
"skolintas" daigelis blush2.gif čia turbūt bergpalais?
user posted image
šitų spalva man labai patinka wub.gif
user posted image
Atsakyti
Charlize-labai grazus ziedai.
Tute-labai grazu. Turejau tokias kaip pirmoj ir paskutinej nuotraukoj 2 metus. Issalo. Nieko neliko.
Siemet isvis menki metai pelargonijoms pas mane. Karaliskoji sokoladine vos vos gyva, pernai buvo didziulis kupstas, po ziemos dabar vos gal 10 cm lapai, ziedu neaisku ar sulauksiu. Vargsta visos, nera i ka ziuret. Kas met pavasari pirkdavau is tokios kinietes idomesnes, ji atvaziuoja, atidaro bagazine, o ten visokie idomumai. Siemet nieko nepirkau is jos, na kaip ir gerai, vistiek neauga.Krumai ir medziai tik auga, dar spriges ir lobelijos. Kitamet, jei sulauksiu, auginsiu melynas lobelijas ir melynas laipiojancias(padarysiu)pelargonijas.
Laukiu savo tutti frutti, jau pas viena ziedynas sukrautas, idomu ar bus panasu i nuotraukas. Labai noriu pasteliniu, saldaininiu spalvu, kaip tie saldainiai, cukrum apvolioti.Jei patiks, uzsipirksiu kitiems metams, siemet jau matau kad nieko grazaus nebus. Gaila...
Atsakyti