Mamytes Jus man paaiskinkit...Maitinimas kaip ir viskas aisku...bet vietoj ciulptuko duot pirsta ir tt. kada Jus spejat visus kitus darbus pasidaryt - namai, vaikai, pietus, vakariene ir visa kita kruva darbu? Ir dar poilsis, kad pienukas nedingtu...pati maitinu MP, bet labai jau sunkiai, atiduodu viska iki paskutinio laso is abieju krutu ir kartais dar pritrukstu kokiu 10 ml. Ir kaip viska suderint???

QUOTE(Delfija @ 2011 11 14, 07:48)
Mamytes Jus man paaiskinkit...Maitinimas kaip ir viskas aisku...bet vietoj ciulptuko duot pirsta ir tt. kada Jus spejat visus kitus darbus pasidaryt - namai, vaikai, pietus, vakariene ir visa kita kruva darbu? Ir dar poilsis, kad pienukas nedingtu...pati maitinu MP, bet labai jau sunkiai, atiduodu viska iki paskutinio laso is abieju krutu ir kartais dar pritrukstu kokiu 10 ml. Ir kaip viska suderint??? 

Miela Delfija,
nereikia norėti viską atlikti tobulai, kai ant rankų mažas kūdikėlis. Dabar svarbiausia - jis, jo poreikiai. Reikia nesigėdinti ir paieškoti, kas galėtų nors kiek pagelbėti buityje, galų gale šeima kurį laiką gali pasimaitinti ir pusfabrikačiais. O dėl tų 10 ml, tai labai mažas kiekis, net kai krūtis atrodo tuščia kaip skudurėlis, kūdikiui ilgiau pažindus, ateina nauja pienuko porcija, nes pienas gaminasi nuolat. Nusiraminkit ir atsipalaiduokit.

QUOTE(Marcipana @ 2011 11 14, 11:26)
Miela Delfija,
nereikia norėti viską atlikti tobulai, kai ant rankų mažas kūdikėlis. Dabar svarbiausia - jis, jo poreikiai. Reikia nesigėdinti ir paieškoti, kas galėtų nors kiek pagelbėti buityje, galų gale šeima kurį laiką gali pasimaitinti ir pusfabrikačiais. O dėl tų 10 ml, tai labai mažas kiekis, net kai krūtis atrodo tuščia kaip skudurėlis, kūdikiui ilgiau pažindus, ateina nauja pienuko porcija, nes pienas gaminasi nuolat. Nusiraminkit ir atsipalaiduokit.
Labiau pailsėtumėt, jei nakčiai guldytumėt kūdikėlį kartu su savim, bežindydama pasnaustumėt. Jei mama nerūko, nevartoja alkoholio, narkotikų, užspausti vaiko ji negali, saugo budrūs instinktai. 

Na gal Jus ir teisi, bet kakzkaip gaila savo kita atzala 3 metuku maitint pusfabrikaciais. Bet kaip sakot, tai tikrai netrunka amzinai, ko gero reiktu labiau atsipalaiduot

QUOTE(Delfija @ 2011 11 14, 08:48)

Pienukas taip paprastai nedingsta

Be miegojimo kartu, dar patarčiau įsigyti slingą ar vaikjuostę - galėsit net maitindama mažylę nudirbti kokius nesunkius darbus

QUOTE(Delfija @ 2011 11 14, 08:48)
kada Jus spejat visus kitus darbus pasidaryt - namai, vaikai, pietus, vakariene ir visa kita kruva darbu? Ir dar poilsis, kad pienukas nedingtu...
Delfija

Na ir žinoma labai svarbu, kad ir vyras tai suprastų, ir nepradėtų grūzint, kad tas ar anas namie ne taip

O tai, kad namuose, sakykim, dulkės nuvalomos ne kas antrą dieną, o kas... "kelintą", tai tik Jūsų ir Jūsų reikalas. Ir rūpi tai dažniausiai tik Jums

geriausios kloties auginat mažylius

Sveikos,
Mums virs vieno menesiuko jau. Bet valgom apie valanda laiko, ar reikia neduoti kruties, kai vaikas pradeda ja tampyti, netraukia, o tik zaidzia?

svoris auga labai gerai

QUOTE(lekitra @ 2011 11 17, 12:40)
Sveikos,
Mums virs vieno menesiuko jau. Bet valgom apie valanda laiko, ar reikia neduoti kruties, kai vaikas pradeda ja tampyti, netraukia, o tik zaidzia?
vis bandau prie kruties uzmigdyti, nes kito budo neturim,ir tai prailgina maitinimo laika
svoris auga labai gerai

svoris auga labai gerai

Aš visada leisdavau, nes pasak žindymo konsultančių - kūdikio krūties žindimas, net kai netraukia pienuko - skatina pieno gamybą.

Maniškei tuoj sueis pusė metukų, bet ir dabar bent tris kartus dienos metu ji krūties nepaleidžia apie valandą ir ilgiau... pirmiau valgo, po to žindžia, snaudžia... tas "suvalgo" nemažai laiko, bet jau įpratau

mamytes turim bedeliu
musu mazulio liezuvelis buvo baltas, tai pries savaite kai buvom pas gydytoja paprasiau, kad apziuretu, bet ji apziurejus patikino, kad cia ne pienlige ir sake pavalyti su soda, bet va pries pora dienu pastebejau baltu demeliu ir ant mazylio lupyciu, tai as manau, kad tai yra pienlige, pavaliau su soda, lyg ir geriau, reiks vel pavalyti.. bet jus man paaiskinkit, gi jeigu cia pienlige, tai neuztenka mazylio burnyte gydyti, jis apkrete ir mano spenelius, tai uzdaras ratas, tai kaip reiketu gydyti spenelius? irgi su ta pacia soda?
be to jauciu kazkoki krutu deginima, na, panasiai kaip kad buna nudurimas kai jau buna laikas maitinti vaikuti, bet cia tas deginimas daug dazniau ir ilgiau buna, su pertraukom praktiskai visa laika, ar cia gali buti nuo tos pienliges? arba kodel cia taip yra?
ir dar vienas dalykas, zinau apmetysit mane akmenim, bet yra kaip yra, kai prasidejo pilvelio skausmai ir naktiniai klykimai, MB idave zuikuciui soske ir dabar be jos nebeapsieinam kai skauda pilveli, blogiausia, kad jis dabar keistai per ta soske kruti ima, issiziot issizioja gerai, bet kaip tik pajunta speneli prie burnytes ima ir staigiai isiurbia speneli, man tai skauda
jau pradeda vel skaudeti spenelius
ko gero nieko cia jau pakeist negalim
soskes atsisakyt ko gero neiseis, o MB ir nebandys
be to kai vaikas puse nakties klykia as irgi ko gero nebeisdrisciau jos atsisakyti

ir dar vienas dalykas, zinau apmetysit mane akmenim, bet yra kaip yra, kai prasidejo pilvelio skausmai ir naktiniai klykimai, MB idave zuikuciui soske ir dabar be jos nebeapsieinam kai skauda pilveli, blogiausia, kad jis dabar keistai per ta soske kruti ima, issiziot issizioja gerai, bet kaip tik pajunta speneli prie burnytes ima ir staigiai isiurbia speneli, man tai skauda

Na va, grįžom su lelium iš daktarų po pirmojo pasisvėrimo. Nuo gimimo priaugo 300 gramų, liepė primaitint
Šiaip lelius dienomis ištisai kabo ant papulių, sunkiai užmigdomas, naktimis irgi neramus. Matyt tikrai pieno trūksta. Mamkos, gal kokių gudrybių ar šiaip kokių gerų patarimų turit kaip tą savo pieninę paturbinti

QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 11 21, 21:41)
marimacho,
Tik ne soda!!!
Per maži dar čiulptukui esat, nuo jo ir pienligė, ir pilvo skausmai, o kur dar pieno mažinimas ir t.t.
Gydytis reikia abiems!!!
Dabar nebegaliu rašyt, nebent ryt.
Laikykis
Tik ne soda!!!
Per maži dar čiulptukui esat, nuo jo ir pienligė, ir pilvo skausmai, o kur dar pieno mažinimas ir t.t.
Gydytis reikia abiems!!!
Dabar nebegaliu rašyt, nebent ryt.
Laikykis

o su kuo tada galima gydyti?
soske mums pienelio nemazina, neiskeistu jis papo i soske

bet mums nakti soskes neitu atsisakyt