Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys. 14-oji tema.

QUOTE(Gedminienė @ 2011 08 09, 09:24)
Koše-Maloše, dėkui už atsakymą. Bet galbūt reiktų nusitraukti pieną, jei ji neišžindo pilnai, kad pienas nepradėtų mažėti?
Dėl žinduko tai ji jį čiulpia tik migdantis, kitais atvejais jai jo nereikia. Tik man labai keista, esu bendravus su daug mamų, kurios sėkmingai žindė vaikus ilgai, bet jos ir žindukus jiems duodavo nuo ankstyvo amžiaus.

labutis.maitinu dukryte sekmingai jau 11menesiuku.manoji irgi ciulptuka ciulpia nuo pat gimimo.Ir tas jokios blogos itakos maitinimui neturejo.Kiek zmoniu tiek nuomoniu:)Sako vaikai veliau sneketi pradeda,jei ciulpia zinduka:(((na nemanau.Cia tik faktai is knygu;0 Tai ka reikia daryti jei vaikutis nepaleidzia mamos po kelias valandas noredamas zysti kruti,arba kaip jus sakot kisa kumstukus i burnyte?Kiekviena mama ziuredama i savo mazyli,pati turi nuspresti duoti ar neduoti jam ciulptuka.Jei vaikutis nores valgyti ir bus alkanas is zinduko jis nepasisotins ir tikrai kad parodys ko jam labiausiai reikia:)
Papildyta:
QUOTE(ramunele 28 @ 2011 08 09, 16:11)
labutis.maitinu dukryte sekmingai jau 11menesiuku.manoji irgi ciulptuka ciulpia nuo pat gimimo.Ir tas jokios blogos itakos maitinimui neturejo.Kiek zmoniu tiek nuomoniu:)Sako vaikai veliau sneketi pradeda,jei ciulpia zinduka:(((na nemanau.Cia tik faktai is knygu;0 Tai ka reikia daryti jei vaikutis nepaleidzia mamos po kelias valandas noredamas zysti kruti,arba kaip jus sakot kisa kumstukus i burnyte?Kiekviena mama ziuredama i savo mazyli,pati turi nuspresti duoti ar neduoti jam ciulptuka.Jei vaikutis nores valgyti ir bus alkanas is zinduko jis nepasisotins ir tikrai kad parodys ko jam labiausiai reikia:)

O del penuko nutraukinejimo,pas kiekviena mamyte yra viskas skirtingai.Tad po truputi turi ismokti save pazinti.As nesiskaitinejau jokiu forumu,o pati mokinausi IS SAVES IR SAVO PADARYTU KLAIDU:)))Sekmes:)
Atsakyti
QUOTE(neringuskinas @ 2011 08 07, 20:12)
laba,
noriu paklaust patarimo
esu naujoke zindyme., nors susilaukiau antros dukrytes.va dukrytei dar savaiteles nera, stengiuosi pati maitinti, krutini[pirmagyme gime su sveikatos problemom, todel neteko maitinti krutimi].

maitinu sitaip, vienas maitinimas is vienos, kitas is kitos krutines.nors galeciau ir is abieju, bet kad zindo tik 20min, tai manau cia tik vienai kruciai tiek laiko reiktu skirti...bet mane kiti mokina, ir del to noriu paklaust, ar reikia, po zindymo, "likuti"[na ko dar liko, ir jei liko] istraukti?ar nereikia.vieni taip sako kiti taip, va ir neramu.
man atrodo kad nereikia, nes tas likutis tik dides.nebent jei krutine guzuotis pradetu, ar jau labai skausminga taptu blush2.gif

laba,as tai nenutraudavau likucio,nes ne kazkas likdavo po dukrytes valgymo ir abi istustindavo vienu valgymu smile.gif ir va jau sekmingai maitinu 11men. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gedminienė @ 2011 08 09, 09:24)
Koše-Maloše, dėkui už atsakymą. Bet galbūt reiktų nusitraukti pieną, jei ji neišžindo pilnai, kad pienas nepradėtų mažėti?
Dėl žinduko tai ji jį čiulpia tik migdantis, kitais atvejais jai jo nereikia. Tik man labai keista, esu bendravus su daug mamų, kurios sėkmingai žindė vaikus ilgai, bet jos ir žindukus jiems duodavo nuo ankstyvo amžiaus.

sveika, taip as ir daviau zinduka nuo pimos dienos,bet po 7men,maze pati mete zinduka ir maitinu jau 11men. 4u.gif
Atsakyti
Na nebezinau, maniskis pradejo valgyti tik is abieju krutu jau 2 savaites. Pazindzia viena ir verkia, atrodo ten dar yra pieno, bet jis kategoriskai atsisako, duodi kita, vel valgo. Bijau, kad del to nedingtu pienas...Ka daryti? Ar nedings jei maitinsiu is abieju?
Atsakyti
QUOTE(ramunele 28 @ 2011 08 09, 17:24)

Vis dėl to pasitaisė manoji ir valgo noriai. Aš supratau, kad tai ne čiulptuko įtaka, o paprasčiausiai jai nebereikia taip dažnai valgyt kaip anksčiau, nes auga, ir, kadangi pas mane pienas labai lengvai bėga, ji greitai pasisotina, todėl trumpiau ir valgo. Juk jaučiasi gerai.
Papildyta:
QUOTE(LaToja @ 2011 08 10, 14:29)
Na nebezinau, maniskis pradejo valgyti tik is abieju krutu jau 2 savaites. Pazindzia viena ir verkia, atrodo ten dar yra pieno, bet jis kategoriskai atsisako, duodi kita, vel valgo.  Bijau, kad del to nedingtu pienas...Ka  daryti? Ar nedings jei maitinsiu is abieju?

Nedings, juk krūtys stimuliuojamos, taigi ir pieno gaminasi daugiau.
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimėlį ir prašau praktiško patarimo - kaip žinoti, kada vaikas pavalgęs? Jeigu pradeda spjauti spenelį ar jį tampyti tai rodo, kad pakanka? ar orientuotis į žindymo laiką? dažniausiai paėmus atrūginti vėl pradeda ieškoti krūties...maitinti pagal pageidavimus negaliu sau leisti, nes auginam trynukus, o su primaitinimais visa diena patampa amžinu maitinimu...
Atsakyti
Net 4u.gif
kai PATS paleidžia krūtį. (atpalaiduojamos lūpos, žandikaulis)
Šaunu, kad vaikučiai gauna Tavo pienelio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
jei kils klausimų: pasiskambink mama-mamai http://www.pradzia.org/node/427
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 10 rugpjūčio 2011 - 13:39
Laba diena 4u.gif
turiu jums klausimeli,
mano mergyte kai zinda kartais taip tarsi cepsi. ar tai reiskia, kad blogai paemus kruti?nes pienuka lyg gerai istraukia, po maitinimo krutine minkstute buna.
Atsakyti
Matyt labai skanu, kad čepsi drinks_cheers.gif
Sūnelį maitinau 2 metus ir 5 mėn, jei vaikas pavalgęs ramus, svoris auga gerai, tai viskas thumbup.gif Kantrybės ir sėkmingo ilgo maitinimo, nieko nėr geriau vaikui už mamos pienuką.
Atsakyti
QUOTE(Laiminga_saule @ 2011 08 11, 09:53)
Laba diena 4u.gif
turiu jums klausimeli,
mano mergyte kai zinda kartais taip tarsi cepsi. ar tai reiskia, kad blogai paemus kruti?nes  pienuka lyg gerai istraukia, po maitinimo krutine minkstute buna.

jeigu cepsi tai turbut tikrai skanu mirksiukas.gif . Jeigu krutys nekietos,speneliai neskausmingi,reiskia gerai apzioja ir istraukia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pavilonyte @ 2011 08 11, 13:59)
Matyt labai skanu, kad čepsi  drinks_cheers.gif
Sūnelį maitinau 2 metus ir 5 mėn, jei vaikas pavalgęs ramus, svoris auga gerai, tai viskas  thumbup.gif Kantrybės ir sėkmingo ilgo maitinimo, nieko nėr geriau vaikui už mamos pienuką.

QUOTE(ozhkaragoshka @ 2011 08 11, 15:03)
jeigu cepsi tai turbut tikrai skanu  mirksiukas.gif  . Jeigu krutys nekietos,speneliai neskausmingi,reiskia gerai apzioja ir istraukia  4u.gif

dekui mamytes 4u.gif nuraminot, nes jau buvau prisigalvojus, kad gal kas negerai.
Atsakyti
laba vakara,
pries du men pagimdziau dvynukus ir oriu paklausti ar imanoma susigrazinti mp nes jau antra diena kaip pienelio nera?
Atsakyti
QUOTE(ona24 @ 2011 08 11, 22:43)
laba vakara,
pries du men pagimdziau dvynukus ir oriu paklausti ar imanoma susigrazinti mp nes jau antra diena kaip pienelio nera?

O jus tikra, kad tas pienukas dingo? g.gif Primaitinat misiniu? Siaip viskas yra imanoma, bet jau cia reikia normalios konsultacijos, skaminkite mama-mamai savanorei (http://www.pradzia.org/node/427), ismanantis zmogus jus ir gyvai gales pakonsultuot, jei reikes. Konsultacija nieko nekainuoja, o mamos pienas- neikainojamas ax.gif
Atsakyti