QUOTE(Jomato @ 2011 08 03, 11:03)
Labai ačiū už sveikinimus, linkėjimus ir padrąsinimus

Bet kaip nemėgstu šito sakinio, kuris akcentuojamas visur ir visada kalbant apie žindymą

Žindau gulėdama, rodos viską darau, kaip reikia: ir apžioja labai daug rudojo ploto aplink spenelį, ir nosytė ties viršutine aureole, ir apatinė lūpa atvėpus, ir liežuviuką randu. Tiesiog jei kūdikis blogai pasiima mano krūtį, arba jis išsprūsta jam iš burnytės dėl nepakankamo spaudimo, arba jis pats tiesiog jaučia ir nežinda - krūtis tiesiog nesilaiko jo burnytėje. Bet man SKAUDA

Spenelių oda sutrūkinėjusi, kiekvienas kūdikio patraukimas tiesiog kaip elektrinis dilgčiojimas

O dabar dar ir krūtys kaip balionai

O gal turi skaudėti kažkiek, juk speneliai nepratę prie tokio darbo? Su skausmu galiu susitaikyti, nes jis netruks amžinai, bet tas ieškojimas, ką aš darau blogai ir kodėl nemoku žindyti savo vaiko varo į liūdesį, nepasitikėjimą savimi
Man kokius 2 mėn, vis skaudėjo kai dukrytė gėrė pienuką, pradžioje net niekaip krūties normaliai neįtaikydavau kažkaip tai nusisukti spėja tai blogai apžioja ir baisiai skauda, tai vyras labai padėdavo, jis greit kai tik dukrytė išsižžioja krūties jis mano krūtį įduodavo ir tada jaučiasi, kad žyndžia teisingai, nes skausmas pamažėja ir jaučiasi geras ryjimas, poto kai ūgtelėjo tai lengviau, jau dukrytė ir pati lengviau išmoko krūtį pasiimti kai įduodi.
Puikiai suprantų būseną kai baisiai skauda, aš net verkdavau kai tik maitindavau, bet vyras labai palaikė, vis ragino, kad praeis, tai taip ir žyndau va dukrytę iki šiolei nors jai jau 1,9 m. laukiu kada pati atsisakys
Linkiu didelės didelės kantrybės, puikiai suprantu ir jokie žodžiai nepadės, tik pati ir artimieji turi suprasti ir palaikyti. Poto atsiras toks didelis džiaugsmas kai matai, kad nieko nėra skaniau už mamos pienuką, kuris ir nuramina ir pamaitina, ir jau dideliam vaikučiui nieko nėra skaniau, nors ir kalną saldainių padėk, PIENUKAS MAMOS SKANIAUSIA, o ,kad sveikiasia net kalbos nėra
Vaikams reikalingi ne pamokymai, o pavyzdžiai."