Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai 43 tema :)

Nu man tai kai nesiseka tai nesiseka... Šiandien naktį prabudau, girdžiu trakšt.. Nukrito dabar tas metaliukas sąkandžiui vienas. Tai gerai, kad užsirašiau liepos 7d kad užklijuotų aną nukritusį breketą, tai prie to pačio ir tą priklijuos. Nesuprantu, ar čia klijai kažkokie nelabai geri, ar čia aš nukandu pastoviai. Bet kad nukąst negaliu, gi nesusijungia man žandikauliai.. O tą metaliuką tai galiu nukąst, bet kad nesukandu naktį taip stipriai, kad nulaužčiau.. Nu žodžiu. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gretoote @ 2011 07 02, 11:33)
Nu man tai kai nesiseka tai nesiseka... Šiandien naktį prabudau, girdžiu trakšt.. Nukrito dabar tas metaliukas sąkandžiui vienas. Tai gerai, kad užsirašiau liepos 7d kad užklijuotų aną nukritusį breketą, tai prie to pačio ir tą priklijuos. Nesuprantu, ar čia klijai kažkokie nelabai geri, ar čia aš nukandu pastoviai. Bet kad nukąst negaliu, gi nesusijungia man žandikauliai.. O tą metaliuką tai galiu nukąst, bet kad nesukandu naktį taip stipriai, kad nulaužčiau.. Nu žodžiu. unsure.gif

jetus unsure.gif o pas ką tu dėjai breketukus?
Atsakyti
Sveikos. Na pas mane naujienų kaip ir nėra, vargstu su tom plokštelėm, laukiu kad greičiau tie metai praeitų smile.gif tik man labai keista, kad skirtingi gydytojai taiko skirtingus terminus - man sakė, kad ir dieną ir naktį plokštelę reiks nešiot metus, poto tik naktį, o vat mano bendradarbei nuėmė breketus gal tik porą savaičių anksčiau nei man, ir jai jau leido tik naktim nešiot doh.gif nesuprantu nuo ko čia priklauso..

Šeip su viršutine daug maž apsiprantu, nešioju ir darbe, bet jei reikia su kokiais garbiais žmonėm gyvai ar telefonu bendraut, tai išsiimu blush2.gif nu negaliu aš su tuo šveplavimu (kad ir minimaliu) susitaikyt nors tu ką..

O šeip vat mano draugė paskambino iš Švedijos, sakė vyras užmynė jos plokštelę, tai prašė, kad pas savo ortodontę ją užrašyčiau, nes ji jau savo ortodontės pavardės nebeatsimena (jai gal prieš kokius 5-6 metus nuėmė breketus). Bet ji grįš tik rugpjūčio gale. Kažkaip aš tai bijočiau tiek laiko nenešiot plokštelės, jai irgi sakė vienas dantis vis nori kreivintis, tai ji net ir dienom dar įsideda kartais tą plokštelę..
Atsakyti
Laba diena visoms smile.gif

Beprotiškai fantastiška turiu klausimą tau smile.gif ar Gerda dirba vasarą? nes reiktų nueit nusivalyt dantukus smile.gif
Atsakyti
O tai kiek laiko po breketu nuemimo reikia nesioti plokstelee? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ramintuska @ 2011 07 02, 13:43)
Laba diena visoms smile.gif

Beprotiškai fantastiška turiu klausimą tau smile.gif ar Gerda dirba vasarą? nes reiktų nueit nusivalyt dantukus smile.gif

Žinok reikia man irgi tai išsiaiškint, nes ir pačiai reikia jau pasidaryt higieną. Paklausiu kitą savaitę jos wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Esha @ 2011 07 02, 13:43)
O tai kiek laiko po breketu nuemimo reikia nesioti plokstelee?  blink.gif

Galiu pacituot, kas parašyta lankstinuke apie retencinius aparatus, kurį man davė ortodontė "Laikui bėgant burnoje vyksta pokyčiai nepriklausomai nuo mūsų. Pvz.: vyresniame amžiuje apatiniai kandžiai gali šiek tiek susigrūsti, nepriklausomai nuo to, ar buvo gydyti ortodontiškai ar ne. Būtent dėl to mes rekomenduojame nešioti retencines plokšteles kiek galima ilgiau, kartais net visą gyvenimą!"

Šeip tai turbūt visą gyvenimą reiks bent porą kart per savaitę nakčiai įsidėt ją, aš taip įsivaizduoju..
Atsakyti
QUOTE(beprotiskai_fantastiska @ 2011 07 02, 12:59)
Kažkaip aš tai bijočiau tiek laiko nenešiot plokštelės, jai irgi sakė vienas dantis vis nori kreivintis, tai ji net ir dienom dar įsideda kartais tą plokštelę..

o tai vielutės užklijuotos neprilaiko tų dantų?
Atsakyti
QUOTE(Balalaika. @ 2011 07 02, 14:23)
o tai vielutės užklijuotos neprilaiko tų dantų?

Palaiko, bet jas ne visiem klijuoja. Čia man irgi mistika dėl ko taip yra biggrin.gif nes su vielute tai išvis jokių problemų, aš jos jau nejaučiu beveik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 07 01, 15:20)
aciu,

apacioje tikrai nemazas pasikeitimas... nulipo vienas nuo kito dantukai ir tikrai kiti pasilygino, stoja i lanka...

jo, super 4u.gif siaip sako, kad apatiniai paprastai greiciau juda nei virsutiniai

QUOTE(Flegma @ 2011 07 01, 17:02)

Eidavau kas menesi veidoskuros valymui i pan.Susidrapalinau koja- grozia proceduras buva nutrauktas. Ale fain budava.Ypac is po itemptos darba dienos.

O jus kan mislijot?Ka nors kur nors "prisidejau", ka nors kur nors nusisiurbiau?  lotuliukas.gif

as cia vel biski off topic, bet kas kojai atsitiko? blink.gif

QUOTE(gretoote @ 2011 07 02, 10:33)
Nu man tai kai nesiseka tai nesiseka... Šiandien naktį prabudau, girdžiu trakšt.. Nukrito dabar tas metaliukas sąkandžiui vienas. ...

eina sau, gal labai stipriai sukandi dantukus kai miegi ir pati to nejauti?
beje kas ten per metaliukas sakandziui??? g.gif

QUOTE(beprotiskai_fantastiska @ 2011 07 02, 10:59)
Sveikos. Na pas mane naujienų kaip ir nėra, vargstu su tom plokštelėm, ...

eina sau tikrai vargas jeigu taip issiimineji ir isidedineji po pokalbiu telefonu. nu del to,kad reikia kazkur eiti i tulika ar ka. nes as siaip prie zmoniu vengiu issiimineti ir isidedineti kapas, man negrazu kazkaip blush2.gif nors kai slidineti buvom, tada dar turejau visa para jas nesioti, tai kalnuose pietaujant kartais prie stalo issiimdavau pasilenkus, nes ten i tulika eiti reikedavo laiptais i apacia, tai su tais slidinejimo batais tingedavau...

man reikejo 2 men nesioti 24val. po to vizitas ir pasake, nesioti vakare ir nakti, bet jei jausciau dideli spaudima uzsidejus kapas, tada nesioti ilgiau.
dabar vizitas buvo treciadieni, tai sake jam atrodo viskas gerai, nesioti naktim, ateiti po metu.
nors siaip realiai mano sakantis pasikeite, kai tik nueme breketus priekiniai virsutiniai vos vos dengdavo apatinius. o dabar dengia puse ar daugiau. tai parodziau gydytojui, sake viskas normalu. tai nezinau, man baisu, kad dar labiau nuzdengtu, tada butu jau tas netaisyklingas sakandis gilus ar kaip jis ten vadinas... unsure.gif
o siaip pamates priekiniu dantu estetini plombavima galvojo, kad tenai laminates. as siaip nezinau ar airijoj toks daykas yra kaip estetinis plombavimas, bandziau aiskinti kas ir kaip, tai labai stebejosi, kad gerai atrodo plombos smile.gif
kadangi visos plombos pakeistos ir visa burna daugmaz sutvarkyta, tai vel padare man fotosesija ax.gif
Atsakyti
Idomiai cia su tuo visu gyvenimu g.gif Mano drauge jau gal 5 ar 6 metus be breketu, tai niekas jai negryzta nors jau seniai nenesioja ploksteles. Kai man vos 20, as neisivaizduoju kaip tureciau ta plokstele nesiot visa gyvenima doh.gif Biesas kazkoks biggrin.gif Dabar man vizita paskyre liepos 20, o iki tol liepe nesiot dienom, paskui sake tik naktim ir kaip suprantu kuo toliau tuo labiau trumpins ta nesiojimo laika rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ASTYT€ @ 2011 07 02, 12:55)
jetus  unsure.gif  o pas ką tu dėjai breketukus?

Pas Živilę Neverauskienę, Oridentoj.

QUOTE(ajaja @ 2011 07 02, 14:45)
eina sau, gal labai stipriai sukandi dantukus kai miegi ir pati to nejauti?
beje kas ten per metaliukas sakandziui???  g.gif

Gal sukandu kažkiek, bet nemanau kad labai stipriai, nes atsikėlus tikrai nesijaučia, kad dantis turiu. Niekada gyvenime net negriežiau dantim. schmoll.gif
Tas metaliukas iš vidinės dantų pusės, kad nenukąsčiau apatinių breketų.
Atsakyti
biggrin.gif
Atsakyti