Perkeliu savo žinutę iš kito skyrelio, gal kam bus naudinga mano patirtis
Sveikos
Kai mažajam buvo 2-3 sav. išgyvenom pieno krizę

Buvo labai sunku, vaikas žisdavo be perstojo, aš nervinausi, o dar gydytojai atėjus paaiškėjo, kad per 10 dienų nuo ligoninės buvom priaugę tik 100 g

Jau turėjau nusipirkusi mišinuko, bet vis delsiau - naktį problemų su pienu nebūdavo, tačiau dienos metu vis anksčiau jo pradėdavo trūkti... Vakarais mažių maudydavau, masažuodavau ir gal nuo tos šilumos vonios kambary, gal nuo artimo bendravimo krūtys nakčiai prisipildydavo

Na o dienos pieno trūkumą pradėjau spręsti visais girdėtais ir įmanomais būdais:
1. gėriau dideliais kiekiais, gal po 3.5 l per dieną šiltų arbatų su pienu, nakčiai litrą pasistatydavau prie lovos, išgerdavau prieš ir po kiekvieno maitinimo;
2. tarp gėrimų atradau nealkoholinį alų - gal nuo jo, o gal jau ir krizė buvo į pabaigą, bet kitą rytą po išgerto buteliuko pienas pasilenkus lašėjo

;
3. pirmomis savaitėmis krito svoris, visai neturėjau apetito - bet susiėmiau ir pradėjau valgyti: jei košė, tai su gabalu sviesto, viriau sultinius iš jautienos, kalakutienos, vištienos - ir mėsa ir papildomi skysčiai

net jei vaikas zyzaliodavo ir neleisdavo užsistovėti prie plytos, žinojau, kad viskas tik dėl jo ir supdavau vežimą koja
4. draugė patarė išbandyti artimo odos kontakto terapiją - išsirengėm nuogučiai su mažium ir pusdienį vartėmės lovoj žisdami tuščius papus...
5. labai slėgdavo maisto ribojimas dėl galimų alergijų/pilvo pūtimo, todėl kaip nebūtų keistą, po mėnesio, kai atleidau vadeles ir pradėjau skanauti riebesnės mėsos, saldumynų (tinginio, pyragų), chalvos - su pienu problemų vis mažiau, jau net atsiminiau, ką reiškia krūtų veržimas nuo pieno kiekio
6. padėjo draugių palaikymas, taip pat čia, forume, gauti patarimai -
ačiū tau norako
rezultatas - krizė įveikta

o mano mažylis kai dėjo augti ir per pirmą mėnesį (tiksliau likusias 20 dienų) priaugo visą kilogramą ir 5 cm

beje, per tą krizę išsinuomavau svarstykles, tai svoris sūnelio tolygiai augo net tada, kai atrodė pieno visai nėra - pasirodo kažką jis ten vis tik rasdavo....