Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos. V tema

atsiprasau,kad pasiteiravau,nes matau kad cia neimanoma normaliai gauti informacijos unsure.gif

nemanau, kad musu katinas gyveno iki siol labai jau bloga gyvenima schmoll.gif nesvarbu, kad jis galbut eda blogesny maista,kad metai laiko yra neskiepytas....bet ne neabejoju,akd daugelis neturi tokiu seiminiku kaip mes schmoll.gif

turiu kruva pavydziu kai zmones savo augintiny dievina,jam duoda viska ciut ne auksu puosta,ale kaip serga taip serga tie augintiniai,kaip mirsta veinas po kito,taip mirsta doh.gif o cia atejau tik su viena beda(kuria manau jau issiaiskinom su veterinare),taciau pagal jumis atrodo kad ne nenusimanau apie gyvenima isvis unsure.gif doh.gif

jei pasijusit geriau-gavom vaistu,gydymas pradetas 4u.gif

aciu uz konsultacijas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 25, 14:39)
atsiprasau,kad pasiteiravau,nes matau kad cia neimanoma normaliai gauti informacijos unsure.gif

nemanau, kad musu katinas gyveno iki siol labai jau bloga gyvenima schmoll.gif nesvarbu, kad jis galbut eda blogesny maista,kad metai laiko yra neskiepytas....bet ne neabejoju,akd daugelis neturi tokiu seiminiku kaip mes schmoll.gif

turiu kruva pavydziu kai zmones savo augintiny dievina,jam duoda viska ciut ne auksu puosta,ale kaip serga taip serga tie augintiniai,kaip mirsta veinas po kito,taip mirsta doh.gif o cia atejau tik su viena beda(kuria manau jau issiaiskinom su veterinare),taciau pagal jumis atrodo kad ne nenusimanau apie gyvenima isvis unsure.gif  doh.gif

jei pasijusit geriau-gavom vaistu,gydymas pradetas 4u.gif

aciu uz konsultacijas verysad.gif

Jums žmonės patarė.
Aš turėjau nemažai neskiepytų, todėl susirgusių, blogai maitintų augintinių. Ne vieną iš jų laikiau rankose, kai šie išėjo.
Jei auginate gyvūną, reikia ne tik jį mylėti, bet ir būti atsakingiems...
Išleisdama neskiepytą gyvūną į lauką, rizikuojate jo sveikata. Ar čia meilė? Nekastruojate, dėl to jis eina pjautis su kitais katinais. O kas bus, kai pasigaus neišgydomą infekciją?
Mums rūpi gyvūnai, jų gerovė ir sveikata.
Gyvūnas tai ne tik meilė, bet ir atsakomybė už augintinį.
Linkiu Jums tai suprasti prieš tai, kai teks atsisveikinti su per anksti išeinančiu augintiniu.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 08 25, 14:45)
Jums žmonės patarė.
Aš turėjau nemažai neskiepytų, todėl susirgusių, blogai maitintų augintinių. Ne vieną iš jų laikiau rankose, kai šie išėjo.
Jei auginate gyvūną, reikia ne tik jį mylėti, bet ir būti atsakingiems...
Išleisdama neskiepytą gyvūną į lauką, rizikuojate jo sveikata. Ar čia meilė? Nekastruojate, dėl to jis eina pjautis su kitais katinais. O kas bus, kai pasigaus neišgydomą infekciją?
Mums rūpi gyvūnai, jų gerovė ir sveikata.
Gyvūnas tai ne tik meilė, bet ir atsakomybė už augintinį.
Linkiu Jums tai suprasti prieš tai, kai teks atsisveikinti su per anksti išeinančiu augintiniu.

man tikrai rupi mano augintinio sveikata ir gerove.....tiesiog kad jis neskiepytas laiku (t.y. birzely),tiesiog susikloste tokios aplinkybes.....zinoma,esu is dalies ir kalta,bet nemanau kad bloga ar neatsakinga tik del to schmoll.gif
suprantu,kai norima patarti,bet kai pirktai aiskinama,kad as nemyliu savo gyvuno,tai man pakta ir liudna...taip tikra nera..... schmoll.gif

as visa gyvenima auginu kazka,namuose mazinai kazkas laksto is augintiniu...maciau kaip mire mano kakyte,ja merdincia veziau pas gydytoja ir suprantu ka reiskia auginti gyvuna cray.gif

tiesiog ne skiepe cia esme...... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 25, 14:53)
man tikrai rupi mano augintinio sveikata ir gerove.....tiesiog kad jis neskiepytas laiku (t.y. birzely),tiesiog susikloste tokios aplinkybes.....zinoma,esu is dalies ir kalta,bet nemanau kad bloga ar neatsakinga tik del to schmoll.gif
suprantu,kai norima patarti,bet kai pirktai aiskinama,kad as nemyliu savo gyvuno,tai man pakta ir liudna...taip tikra nera..... schmoll.gif

as visa gyvenima auginu kazka,namuose mazinai kazkas laksto is augintiniu...maciau kaip mire mano kakyte,ja merdincia veziau pas gydytoja ir suprantu ka reiskia auginti gyvuna cray.gif

tiesiog ne skiepe cia esme...... verysad.gif

Suprantu, kad dabar augintinis serga ne dėl to, kad skiepas praleistas. Tiesiog geriau nepraleisti, ypač kadangi Jūsų katinas eina į lauką. Mes Jums aiškiname, ne dėl to, kad norime aprėkti ar moralizuoti, o dėl to, kad mums rūpi gyvūnai, ne tik mūsų pačių augintiniai. smile.gif

Dėl to paties, kad eina į lauką, pasiūliau ir kastruoti. Galbūt sumažės noras peštis su kitais katinais. Ir manau, kad truputį pasėdėjus prie kompiuterio ir paieškojus informacijos, rastumėte kur gauti geresnio maisto už panašią kainą. smile.gif Vienoje iš ankstesnių žinučių buvau įdėjusi adresą čia esančios temos apie kačių mitybą. smile.gif
Atsiprašau, jei mano žodžiai nuskambėjo per šiurkščiai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 08 25, 14:58)
Suprantu, kad dabar augintinis serga ne dėl to, kad skiepas praleistas. Tiesiog geriau nepraleisti, ypač kadangi Jūsų katinas eina į lauką. Mes Jums aiškiname, ne dėl to, kad norime aprėkti ar moralizuoti, o dėl to, kad mums rūpi gyvūnai, ne tik mūsų pačių augintiniai. smile.gif

Dėl to paties, kad eina į lauką, pasiūliau ir kastruoti. Galbūt sumažės noras peštis su kitais katinais. Ir manau, kad truputį pasėdėjus prie kompiuterio ir paieškojus informacijos, rastumėte kur gauti geresnio maisto už panašią kainą. smile.gif Vienoje iš ankstesnių žinučių buvau įdėjusi adresą čia esančios temos apie kačių mitybą. smile.gif
Atsiprašau, jei mano žodžiai nuskambėjo per šiurkščiai. smile.gif

suprantu kad norit padeti 4u.gif
aciu....

labai tikiuosi kad pasveiksim ir pagaliau paskiepysim musu vaika unsure.gif

o del kastracijos-o nebus taip,kad paskui velniukstis pats gaus i kaulus g.gif nes irgi tokia mintis buvo kastruoti,bet vyras sako, kad vel jis i lauka eis ,o tada dar pats gaus i spranda nuo to "dzin man viskas" jausmo blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 25, 15:04)
aciu....

o del kastracijos-o nebus taip,kad paskui velniukstis pats gaus i kaulus g.gif nes irgi tokia mintis buvo kastruoti,bet vyras sako, kad vel jis i lauka eis ,o tada dar pats gaus i spranda nuo to "dzin man viskas" jausmo  blush2.gif  ax.gif

Labai priklauso nuo katino būdo. Draugės katinas kastruotas, eina į lauką. Nei vienas aplink gyvenantis katinas ar šuo nedrįsta užeiti į jų kiemą. Kitas kastruotas daugiausiai po kiemą pašleminėja ir toliau nebeina. Čia labai individualu.
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 25, 17:04)
aciu....

o del kastracijos-o nebus taip,kad paskui velniukstis pats gaus i kaulus g.gif nes irgi tokia mintis buvo kastruoti,bet vyras sako, kad vel jis i lauka eis ,o tada dar pats gaus i spranda nuo to "dzin man viskas" jausmo  blush2.gif  ax.gif

As siulyciau katino apskritai neleisti be prieziuros i lauka. Ko jam ten? Pagalvokite, kokiomis ligomis jis gali apsikresti,po masina patekti, paklysti ir kt. ir t.t. Galu gale jis gali pernesti ir zmonems pavojingas ligas, pvz. grybelis, helmitai. Turetumet apie tai pagalvoti, ypac, jeigu turite vaiku. Zinau pavyzdi, kai pas mano pazistamos vaika rado toksokaros lerva, butent nuo lauke begiojancio katino apsikrete... Ir kai turesit laiko butinai paskaitykit apie kaciu prieziura, vaistus nuo kirminu, maitinima, skiepus. Tada manau suprasit, kad gyvuno laikymas yra ne vien tik malonumas, bet ir daugybe rupesciu.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 08 25, 15:07)
Labai priklauso nuo katino būdo. Draugės katinas kastruotas, eina į lauką. Nei vienas aplink gyvenantis katinas ar šuo nedrįsta užeiti į jų kiemą. Kitas kastruotas daugiausiai po kiemą pašleminėja ir toliau nebeina. Čia labai individualu.

aisku g.gif

QUOTE(Pujolis @ 2011 08 25, 15:15)
As siulyciau katino apskritai neleisti be prieziuros i lauka. Ko jam ten? Pagalvokite, kokiomis ligomis jis gali apsikresti,po masina patekti, paklysti ir kt. ir t.t. Galu gale jis gali pernesti ir zmonems pavojingas ligas, pvz. grybelis, helmitai. Turetumet apie tai pagalvoti, ypac, jeigu turite vaiku. Zinau pavyzdi, kai pas mano pazistamos vaika rado toksokaros lerva, butent nuo lauke begiojancio katino apsikrete... Ir kai turesit laiko butinai paskaitykit apie kaciu prieziura, vaistus nuo kirminu, maitinima, skiepus. Tada manau suprasit, kad gyvuno laikymas yra ne vien tik malonumas, bet ir daugybe rupesciu.

prie to po biski jau einam blush2.gif
ansciau jis ejo i lauka kada norejo ir kiek norejo,siuo metu isleidziam tik rytais,ir po keliu val jis jau pareina 4u.gif sunkei,bet jau ipranta,kad laukas jam uzdrausta zona pradejo darytis g.gif
tokia minty audziu,kad pagaliau ji iskastruoti ir padaryti naminiu-tik va bijau,kad vargsui sariukai paskui nepvaziuotu-du malonumai ir abu atimti g.gif
cia kaip ri zmogui akzka meginant nauja,reikia is leto keisti yprocius ax.gif
juolab,aki db laukiuosi,noreciau kad jis pataptu naminiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 25, 16:00)
aisku g.gif
ansciau jis ejo i lauka kada norejo ir kiek norejo,siuo metu isleidziam tik rytais,ir po keliu val jis jau pareina 4u.gif sunkei,bet jau ipranta,kad laukas jam uzdrausta zona pradejo darytis g.gif
tokia minty audziu,kad pagaliau ji iskastruoti ir padaryti naminiu-tik va bijau,kad vargsui sariukai paskui nepvaziuotu-du malonumai ir abu atimti g.gif

Jei laukiatės, tai juo labiau katino neleiskit į lauką, jei parneš toksoplazmozę, tai kaltinsit save visą gyvenimą, čia įdedu ištrauką, kad žinotumėt riziką.

Nėščia moteris, serganti ūmia toksoplazmoze, užkratą gali perduoti vaisiui. Tai yra pats pavojingiausias toksoplazmozės perdavimo būdas. Didžiausią vaisiaus užsikrėtimo pavojų sudaro motinos užsikrėtimas ir susirgimas ūmia toksoplazmoze per paskutinius tris nėštumo mėnesius, bet sunkiausia klinika stebima užsikrėtus ankstyvoje nėštumo stadijoje.
Užsikrėtusios toksoplazmoze nėščios moterys gali persileisti arba gali žūti vaisius. Naujagimiams, kurie toksoplazmomis užsikrečia dar būdami motinos įsčiose, pasireiškia įgimta toksoplazmozė. Daugeliui naujagimių toksoplazmozės simptomai atsiranda ne iš karto po gimimo, o sulaukus paauglystės ar dar vėliau. Šiuo atveju toksoplazmozei būdingi centrinės nervų sistemos, akių pažeidimai.
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 25, 15:39)

man atrodo jus informacijos gavot daugiau, nei is gydytojo, kuriam skambinot 4u.gif
sekmes jusu katineliui smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 08 25, 18:47)
Jei laukiatės, tai juo labiau katino neleiskit į lauką, jei parneš toksoplazmozę, tai kaltinsit save visą gyvenimą, čia įdedu ištrauką, kad žinotumėt riziką.

Nėščia moteris, serganti ūmia toksoplazmoze, užkratą gali perduoti vaisiui. Tai yra pats pavojingiausias toksoplazmozės perdavimo būdas. Didžiausią vaisiaus užsikrėtimo pavojų sudaro motinos užsikrėtimas ir susirgimas ūmia toksoplazmoze per paskutinius tris nėštumo mėnesius, bet sunkiausia klinika stebima užsikrėtus ankstyvoje nėštumo stadijoje.
Užsikrėtusios toksoplazmoze nėščios moterys gali persileisti arba gali žūti vaisius. Naujagimiams, kurie toksoplazmomis užsikrečia dar būdami motinos įsčiose, pasireiškia įgimta toksoplazmozė. Daugeliui naujagimių toksoplazmozės simptomai atsiranda ne iš karto po gimimo, o sulaukus paauglystės ar dar vėliau. Šiuo atveju toksoplazmozei būdingi centrinės nervų sistemos, akių pažeidimai.

na nereikia taip zmogaus gasdinti biggrin.gif toli grazu nebutinai taip bus, kaip cia raso. zinoma, niekada negali atmest baisiausio scenarijaus, bet tada reikia ir i gatve eit bijot, kad plyta ant galvos nenukristu.
o beje zinot toki dalyka, kad jei tai ne pirmas jusu katinas (o mergina minejo, kad visada ka nors augina) zmogus igauna imuniteta toksoplazmozei. mano sesuo daresi tyrimus vienu metu budama nescia, nes irgi turejo du katinus. ir siaip mes nuo mazens su katinais gyvenam. ir nemazai tuo domejos. paprastai per ne vienerius metus buni persirges (jei taip galima vadint) ta slapta toksoplazmozes forma ir igyjes imuniteta. ka ir parode sesers tyrimai. taip pat ta patvirtino ir gydytojai. o bijot vien todel kad katinas eina i lauka.. na taip, reikia saugotis zinoma, bet panika besilaukianciai moteriskei gali daugiau pakenkt.
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 08 25, 18:14)
man atrodo jus informacijos gavot daugiau, nei is gydytojo, kuriam skambinot  4u.gif
sekmes jusu katineliui smile.gif

na nereikia taip zmogaus gasdinti  biggrin.gif toli grazu nebutinai taip bus, kaip cia raso. zinoma, niekada negali atmest baisiausio scenarijaus, bet tada reikia ir i gatve eit bijot, kad plyta ant galvos nenukristu.
o beje zinot toki dalyka, kad jei tai ne pirmas jusu katinas (o mergina minejo, kad visada ka nors augina) zmogus igauna imuniteta toksoplazmozei. mano sesuo daresi tyrimus vienu metu budama nescia, nes irgi turejo du katinus. ir siaip mes nuo mazens su katinais gyvenam. ir nemazai tuo domejos. paprastai per ne vienerius metus buni persirges (jei taip galima vadint) ta slapta toksoplazmozes forma ir igyjes imuniteta. ka ir parode sesers tyrimai. taip pat ta patvirtino ir gydytojai.  o bijot vien todel kad katinas eina i lauka.. na taip, reikia saugotis zinoma, bet panika besilaukianciai moteriskei gali daugiau pakenkt.

aciu mirksiukas.gif

o viska ka paraset apie toksiplazmoze,tai galiu priskirti sau-tyriausi,imunitets yra,visa laika pagrinde katinus auginau (jau trecias nuo vaikystes dabar),su dukra nescia irgi kate turejau,irgi viskas ok......
kaip paskoma jei lemta,tai ir saukste paskesi-o bijoti visa gyvenimo kazko-nemanau kad verta 4u.gif

dar karta aciu visoms ir iki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 25, 18:00)
aisku g.gif

Galiu tikrai jus uztikrint, kad nuo sedejimo namie katinui sarai tikrai nenuvaziuos, jeigu ji kastruosit. As buvau paemus virs 3 metu laukini katina, kol buvo nekastruotas, tai verzesi i lauka. Aisko, niekas jo ten neleido. O po kastracijos bandziau su pavadeliu isvest, tai nenorejo jis visai to lauko, bijojo zmoniu, suniuku, pasidare visiskai naminis ir iki mirties buvo super stabilios psichikos katinas.
Atsakyti