Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos. V tema

Del katino neleidimo i lauka, tai mieste tikrai neleisciau, bet gyvenant kaime man atrodytu ziauru uzdaryti katina namuose, ypac jei jis nori i lauka ir yra galimybe ji leisti. Mano katinai kastruoti, as gyvenu kaime, kur daug erdves, kaimynai normalus, todel mano katinai buna lauke kiek nori. Is mano patirties, katinas kuri kastravau vyresni dar nori mustis su kitais katinais, bet kova apsiriboja pasisiaususiu kailiu ir garsiais riksmais. Iki kastracijos vaiksciodavo apluptas doh.gif
Po kastracijos kates ir katinai tapo ramesni, buna musu teritorijoje, nebeiesko draugu ar sekso partneriu pas kaimyna. Mano tevai buvo pries kastracija ir sterilizacija, bet dabar dziaugiasi, nes ir kates pagrazejo. Nepastebejau jokiu psichikos pasikeitimu i bloga puse. Kaip ir anksciau kates vis dar megsta medzioti, kartais parnesa pele ar pauksteli.
Atsakyti
Turim tokią bėdą. Katytė jau savaitę laiko nenori pati tuštintis. Per savaitę laiko ji tai darė pati tik vieną kartą, praėjus porai dienų bandėm muiliuką į rūriuką kišti, bet nepavyko, nors suveikė - iškart nuėjo į tualetą, po kelių dienų vėl taip pat darėm su muiliuku, vėl išsituštino. Tačiau pati nenori daryti... Maisto nekeitėm, maitinam sausiuku, du kart dienoj duodam žalią jautieną. Toks sutapimas, kad šita bėdelė prasidėjo, kai suleido daktariukas vaistų nuo blusų, tą dieną ir kelionę apturėjo netrumpą iki veterinarijos, tai sakom gal sustresavo katytė... Bet va jau lygiai savaitė kaip ji šitaip kvailioja... Gal kam panašiai yra nutikę? Tiesa, prieš metus turėjom žarnytės operaciją, šalino svetimkūnį - gal jau prasideda kokio pooperacinės komplikacijos... Šlapinasi kaip visada, apetitas irgi kaip visada, žaisminga, žvali... Lyg ir kitų blogų dalykų nevyksta... Ryt jau važiuosim pas veterinarus, tačiau dar prieš tai bandau pati ką sužinoti ir nusiteikti...
Atsakyti
labas visiems 4u.gif gal pagelbesit ir patarsit kas gali buti musu katinukui: nei is sio nei is to pradejo labai kasytis, itarem, kad gal gyvuneliu is kaimo parsivezem su suniu (suo ir kate abu kambariniai, kate lauka per balkona mato, suo kartais iseina lauk pasizmonet, bet gyvuneliu ne karto ne vienas is ju neturejo). pirkau gyvuneliu prekiu parduotuvej nuo blusu ampulyte, sulasinau 3 lasus, kaip ir instrukcijoj raso. dabar jau trecia savaite ir nuo to kasymosi supleiskanojo pakausis, nupliko ausys. gyvuneliu neturi. vezem pas veterinara , tikrai patikima. grybo ir parazitu (erkuciu, blusu, uteliu)nera, alergijos tikimybe atmeta (nors as pradzioj itariau ta antiblusine ampule, bet jau kaip ir turejo nustoti, jei alergine reakcija buvo), maistas irgi nesikeite. kas dar galetu buti, koks variantas, gaila gyvio kai kasosi iki krauju verysad.gif gal kazkieno katinukui pansiai buvo, kaip gydete? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DuKatinai: 28 rugpjūčio 2011 - 21:21
QUOTE(DuKatinai @ 2011 08 28, 20:21)
alergijos tikimybe atmeta (nors as pradzioj itariau ta antiblusine ampule, bet jau kaip ir turejo nustoti, jei alergine reakcija buvo)

Mūsiškė irgi taip kasėsi, bet laimei greitai radom blusyčių. Pažiūrėkit, ar jos guolyje nėra tokių juodų krisliukų (geriausia pakloti baltą paklodėlę). Jei bus tie juodi krisliukai, įdėkit juos į vandens balytę. Jei vandenukas ruduos ir galiausiai tie krisliukai ištirps - reiškia augintinis pasigavo vabaliukų.
Manau, kad nereikėjo taip greit atmesti alergijos antiblusinei ampulei, juk jos poveikis trunka apie du mėnesius... Tai kol veikia, tol gali alergizuoti...
Atsakyti
Mano katinas paskutiniu metu labai keistai elgiasi, atrodo lyg bites ikastas. Kiekviena ryta pradeda visas nervingai laizytis kaili bei grindis (?), lakstyti lyg ikirptas uodegon, trukcioja oda, na vaizdas lyg tikrai kazkas ikastu, bet greitai praeina ir dazniausiai uzeina tik rytais. Blusu neturi. Ar galetu buti cia kokie parazitai? Ar reiktu vezti pas veterinara?
Gal kam jau buvo tokia keista situacija smile.gif
Atsakyti
Padekite! Nesuprantu kas atsitiko, pastebejau pas kate sone nemaza 3 cm apvalia zaizda, isplikes toje vietoje kailiukas ir atvira slapiuojanti-kraujuojanti zaizda.. siandiena ta zaizda padidejus. Kate vis ja laizosi laizosi, bet as nesuprantu nuo ko cia galejo ji atsirasti??kate namine, niekas ikasti jai negalejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2011 08 31, 11:39)
Padekite! Nesuprantu kas atsitiko, pastebejau pas kate sone nemaza 3 cm apvalia zaizda,  isplikes toje vietoje kailiukas ir atvira slapiuojanti-kraujuojanti zaizda.. siandiena ta zaizda padidejus. Kate vis ja laizosi laizosi, bet as nesuprantu nuo ko cia galejo ji atsirasti??kate namine, niekas ikasti jai negalejo g.gif

Pas veterinarą 4u.gif ir taip greitai, kaip svarbus jum gyvūnas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diinka: 31 rugpjūčio 2011 - 11:08
QUOTE(FoxLady @ 2011 08 31, 11:13)
Mano katinas paskutiniu metu labai keistai elgiasi, atrodo lyg bites ikastas. Kiekviena ryta pradeda visas nervingai laizytis kaili bei grindis (?), lakstyti lyg ikirptas uodegon, trukcioja oda,  na vaizdas lyg tikrai kazkas ikastu, bet greitai praeina ir dazniausiai uzeina tik rytais. Blusu neturi. Ar galetu buti cia kokie parazitai? Ar reiktu vezti pas veterinara?
Gal kam jau buvo tokia keista situacija smile.gif

mano katinui daznai tokia keista situacija buna smile.gif as ja vadinu jaunatviniu dukimu biggrin.gif man regis viskas jusu katinui gerai smile.gif
ai tiesa maniskiiui dar pasireiskia tuo, kad jis kaip arklys lekia per visus namus. kartais netgi sienom, kaip is filmo Matrica smile.gif nejuokauju. namai visi tuo metu skamba. ir dar daznai taip palakstes nueina i tualeta pakakot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2011 08 31, 10:39)
Padekite! Nesuprantu kas atsitiko, pastebejau pas kate sone nemaza 3 cm apvalia zaizda,  isplikes toje vietoje kailiukas ir atvira slapiuojanti-kraujuojanti zaizda.. siandiena ta zaizda padidejus. Kate vis ja laizosi laizosi, bet as nesuprantu nuo ko cia galejo ji atsirasti??kate namine, niekas ikasti jai negalejo g.gif

Čia iš aprašymo labai panašu į fistulę, bet pas gydytoją apsilankyti tikrai teks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 08 31, 11:47)
mano katinui daznai tokia keista situacija buna smile.gif as ja vadinu jaunatviniu dukimu biggrin.gif man regis viskas jusu katinui gerai smile.gif
ai tiesa maniskiiui dar pasireiskia tuo, kad jis kaip arklys lekia per visus namus. kartais netgi sienom, kaip is filmo Matrica smile.gif nejuokauju. namai visi tuo metu skamba. ir dar daznai taip palakstes nueina i tualeta pakakot biggrin.gif

na jis laksto ne pasiuteliskai (ta prasme cia ne dukimas), bet sunerimes visas ir vis nervingai pasilaizydamas kaili.. na po to kakucio tai irgi nueina.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2011 08 31, 17:36)
na jis laksto ne pasiuteliskai (ta prasme cia ne dukimas), bet sunerimes visas ir vis nervingai pasilaizydamas kaili.. na po to kakucio tai irgi nueina.. biggrin.gif

as manau jus nepergyvenkit smile.gif
jei katinas zaidzia, begioja, normaliai valgo ir laka vandeni, normaliai tustinasi, jei jo dregna nosis, nera pozymiu kad butu temperaturos, vadinas viskas gerai. maniskis daznai taip elgias kaip jus raset, ir kaip po to as parasiau 4u.gif
beje, kokio amziaus jusu katinelis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2011 08 31, 11:13)
Blusu neturi.

o jus isitikinusi 100 %?
Atsakyti