Sveiki
Bandau kreiptis i Jus su pagalbos prasymu. Nezinau ar tiksliai i reikiama tema pataikiau, nezinau ar panasaus pobudzio problema jau buvo kazkurioje temoje gvildenama, jai buvo, atsiprasau.
Pries du metus isigijau katina ( patinas ) rusu melynasis, be dokumentu, buvo 3 menesiu. 5-6 menesiu buvo kastruotas. Gyvenu vienas su juo. Ne karto per visa musu gyvenima nebuvo pasisiojes ne ten kur reikia. Visada tvarkingai y tualeta. Pries kelias savaites, nei is sio nei is to radau prislapinta savo lova. Suglumau, pagalvojau, gal priveme, nieko nedariau, sekancia diena taip pat, pakeiciau patalyne ( iki matraso daeje nebuvo ), uz keliu dienu tas pats. Vel viska pakeiciau, pabaksnojau snukiu y ta vieta, aprekiau, apsnypsciau, uz keliu dienu vel tas pats ( primyzo tuo metu, kai buvau duse ryte per 10 min. ) myza is esmes y ta pacia vieta, taciau pagautas nusikaltimo metu nebuvo. Gyvenu greta tevu, butas greta, katinas nuo pat mazens gyvena pas mane, taciau dienomis, kai manes nebuna namuose katinas sveciuojasi pas tevus, jam ten patinka, tevai jy labai megsta. Kai nebeliko patalynes katinas su visais savo reikalais persikele pas tevus, bo mano nervai jau nebelaike. Po keliu dienu pas tevus tas pats scenarijus, tik ryte visi atsibudo, nuejo y virtuve, gryzta po keliu minuciu primyzta ant tevo lovos, greta pagalves, ten matyt zmogaus kvapas gajausias, pakeite patalyne, sekancia diena vel tas pats, uz keliu dienu vel tas pats. Pas tevus irgi nebeliko patalynes
Katinas, kad ie kiek mylimas bebutu yra per zingsny nuo amzino miego
Gal kas galite ka placiau paaiskint, ar yra galimybiu isvengt issiskyrimo ?
Visa laika katina maitinu super premiuim meistu, pastaruosius metus jis nesikeicia, tualetas kaip visada svarus ir priziurimas, gert visada yra, kraiko rusis nesikeicia jau pusantru metu. Jokiu konfliktu pas mane ( tuo labiau tevus ) nebuvo, elgsena jo atzvilgiu analogiska jau kelis metus. Miega jis kur nori, kartais pas mane lovos gale, kartais ant fotelio, kaip jam norisi. Stresiniu situaciju, kuriu pasekoje, jam galejo protelis pasisukt, nemaciau, pas tevus jo tikrai nebuna. Niekada nebuvo paliktas visai dienai be demesio, paprastai su juo visada kazkas buna. Per paskutiny menesy nebuvo yvyke nieko, ko nebutu yvyke pries tai. Katinas gyvena tik bute, niekada nera buves lauke. Pastaruoju metu gal patapes siek tiek baukstesnis. Niekada nemyza y lova, kai kas nors ten miega.
Nebezinau kokia dar info papildoma pateikt
vizualiai neserga, kailis, sveikas, judri, linksma, zaidzia
QUOTE(slankas @ 2011 08 31, 18:53)
Sveiki
Bandau kreiptis i Jus su pagalbos prasymu. Nezinau ar tiksliai i reikiama tema pataikiau, nezinau ar panasaus pobudzio problema jau buvo kazkurioje temoje gvildenama, jai buvo, atsiprasau.
Jeigu katinas nei iš šio nei iš to pradeda šlapintis ne vietoje, galima įtarti sveikatos problemas. Pasitarkite su veterinaru, gal vertėtų padaryti kraujo ir šlapimo tyrimus.
Jeigu katinas pasirodys visiškai sveikas, tada galite bandyti dar jį auklėti.Yra tema, gal rasite patarimų:
http://www.supermama...?...732142&st=0
Bet pirma pas veterinarą

QUOTE(FoxLady @ 2011 08 31, 10:13)
Mūsų katinui panašiai yra buvę. Porą kartų. Greitai praėjo.
Tikrai neišsiaiškinom, kas tai buvo, nusprendėm, kad širšė kokia įkando.
Bet jei pradėtų dažnai kartotis, vežčiau veterinarui

QUOTE(fenddi @ 2011 08 31, 18:12)
Jeigu katinas nei iš šio nei iš to pradeda šlapintis ne vietoje, galima įtarti sveikatos problemas. Pasitarkite su veterinaru, gal vertėtų padaryti kraujo ir šlapimo tyrimus.
Jeigu katinas pasirodys visiškai sveikas, tada galite bandyti dar jį auklėti.Yra tema, gal rasite patarimų:
Bet pirma pas veterinarą
Bet pirma pas veterinarą

jai slapintusi ne vietoje, taip ir pagalvociau, taciau jis slapinasi butent vienoje ir toje pacioje nevietoje

aciu uz info

QUOTE(slankas @ 2011 08 31, 19:21)
jai slapintusi ne vietoje, taip ir pagalvociau, taciau jis slapinasi butent vienoje ir toje pacioje nevietoje 
aciu uz info

aciu uz info

is to, kiek as apskritai pazistu katinus, kiek ju esu macius, apie juos girdejus, kiek artimuju ir giminiu yra laike, zodziu is bendro issilavinimo

QUOTE(slankas @ 2011 08 31, 20:21)
aciu uz info

aciu uz info

Galvoju, kad taip yra del to, kad karta pasiusiojo, kvapo gerai neisnaikinot, todel katinas smaginasi toliau

O jeigu visa sita nepades, tai paskaitykit Nerealios postus temoje "kaip augint gera kate" ir bandykit paveikt psichologiskai...
sveiki, skaitau daznai , bet rasau ypac mazai...
mano gyliu isitikinimu-tai ankstyva kastracija paveike, kuria be galo zavisi kai kurie jau ir lietuviai,
as kategoriskai pries, gyvunui reikalingi lyt hormonai subrendimui, o to neleidziama padaryti iskastravus....
kas atsitinka patelems-nezinia, matomai sutrinka kaskokia hormonu veikla, kuria sunku nustatyti ir diagnozuoti....
manau, taip teks gyventi,
jei su rusu k draugaujate, siulau pasivaikscioti po ju saitus-ten i konsultacijas atsako veterinarai,
sekmes
mano gyliu isitikinimu-tai ankstyva kastracija paveike, kuria be galo zavisi kai kurie jau ir lietuviai,
as kategoriskai pries, gyvunui reikalingi lyt hormonai subrendimui, o to neleidziama padaryti iskastravus....
kas atsitinka patelems-nezinia, matomai sutrinka kaskokia hormonu veikla, kuria sunku nustatyti ir diagnozuoti....
jei su rusu k draugaujate, siulau pasivaikscioti po ju saitus-ten i konsultacijas atsako veterinarai,
sekmes

QUOTE(FoxLady @ 2011 08 31, 11:13)
Mano katinas paskutiniu metu labai keistai elgiasi, atrodo lyg bites ikastas. Kiekviena ryta pradeda visas nervingai laizytis kaili bei grindis (?), lakstyti lyg ikirptas uodegon, trukcioja oda, na vaizdas lyg tikrai kazkas ikastu, bet greitai praeina ir dazniausiai uzeina tik rytais. Blusu neturi. Ar galetu buti cia kokie parazitai? Ar reiktu vezti pas veterinara?
QUOTE(FoxLady @ 2011 08 31, 17:36)
na jis laksto ne pasiuteliskai (ta prasme cia ne dukimas), bet sunerimes visas ir vis nervingai pasilaizydamas kaili.. na po to kakucio tai irgi nueina..

Po šitų dviejų žinučių vistik patarčiau susilašinti lašiukus nuo blusų - gali būti, kad jautruolis katinas turi kokią pusę ar vieną blusą, kuri jį nervina - jai įkandus sutrūkčioja oda, katinas puola laižytis įkandimo vietą, ir gaunasi toks vaizdas, kaip aprašėt. Vienos blusos vizualiai ieškant tikrai nepastebėsit. O lašiukai nekainuoja brangiai. Toliau problemų galėtumėt ieškot tik jei lašai nepadėtų

QUOTE(slankas @ 2011 08 31, 18:53)
Per paskutiny menesy nebuvo yvyke nieko, ko nebutu yvyke pries tai. Katinas gyvena tik bute, niekada nera buves lauke. Pastaruoju metu gal patapes siek tiek baukstesnis.
Sysiojimas ir padidėjęs baikštumas rodo kad vistik katinui dėl kažko neramu, jis stresuoja. Ar nevyksta remontas namie? Ar aplinkui neatsirado triukšmingesnių garsų? Ar nebuvo daugiau svečių ar vakarėlių namuose? Ar nenakvojo giminaičiai? Nu ir dar krūva klausimų, apie kuriuos galėjote ir nepagalvoti, o katinui jie svarbūs. Pirmiausiai ir lengviausia turbūt pasidaryti šlapimo tyrimą, ar nėra uždegimo. Jei tyrimas bus geras, be pakitimų, tada jau reiktų gilintis giliau: galima bandyti nervinį jautrumą sumažinti kačių "laimės hormonais" Feliway, paduoti papildų nervų sistemai - Serene-um, Kalm ar magnio, daugiau glostyti, guosti ir raminti katiną, kad jis nurimtų ir suprastų, kad namie "viskas gerai, jokio streso"

QUOTE(maskatukas @ 2011 08 31, 23:34)
sveiki, skaitau daznai , bet rasau ypac mazai...
as kategoriskai pries, gyvunui reikalingi lyt hormonai subrendimui, o to neleidziama padaryti iskastravus....kas atsitinka patelems-nezinia, matomai sutrinka kaskokia hormonu veikla, kuria sunku nustatyti ir diagnozuoti....
sekmes
as kategoriskai pries, gyvunui reikalingi lyt hormonai subrendimui, o to neleidziama padaryti iskastravus....kas atsitinka patelems-nezinia, matomai sutrinka kaskokia hormonu veikla, kuria sunku nustatyti ir diagnozuoti....
sekmes

o kaip pasireiskia lytinis subrendimas? kokio amziaus jis jau buna anot jusu?
QUOTE(Eleina @ 2011 08 31, 17:00)
as manau jus nepergyvenkit 
jei katinas zaidzia, begioja, normaliai valgo ir laka vandeni, normaliai tustinasi, jei jo dregna nosis, nera pozymiu kad butu temperaturos, vadinas viskas gerai. maniskis daznai taip elgias kaip jus raset, ir kaip po to as parasiau
beje, kokio amziaus jusu katinelis?

jei katinas zaidzia, begioja, normaliai valgo ir laka vandeni, normaliai tustinasi, jei jo dregna nosis, nera pozymiu kad butu temperaturos, vadinas viskas gerai. maniskis daznai taip elgias kaip jus raset, ir kaip po to as parasiau

beje, kokio amziaus jusu katinelis?

nepilnai 2m, na taip daugiau visiskai sveikas

Papildyta:
QUOTE(kykute @ 2011 08 31, 23:36)
Po šitų dviejų žinučių vistik patarčiau susilašinti lašiukus nuo blusų - gali būti, kad jautruolis katinas turi kokią pusę ar vieną blusą, kuri jį nervina - jai įkandus sutrūkčioja oda, katinas puola laižytis įkandimo vietą, ir gaunasi toks vaizdas, kaip aprašėt. Vienos blusos vizualiai ieškant tikrai nepastebėsit. O lašiukai nekainuoja brangiai. Toliau problemų galėtumėt ieškot tik jei lašai nepadėtų

Turejo kazkada pora blusyciu kai i soda vesdavau, tai prireike dideles kantrybes bet as pati savo nagiukais jas sugavau ir nuo to laiko ramu, dabar isnarsciau kaili nei kakiuku nei nieko, be to tada jis visai ramus budavo net nesikasydavo. Na bet aisku lasiukai nepakenks gal koks kitas parazitas ilindes, erkutes ar pan.

QUOTE(Eleina @ 2011 09 01, 07:59)
o kaip pasireiskia lytinis subrendimas? kokio amziaus jis jau buna anot jusu?
gal ir ziauriai nuskambes, bet kada pazymi pirma kampa

vienam tai 8 , kitam 9 men, o kitam ir 1.5 metu reikia,
o beje, yra dalis katinu, kurie gyvena nekastruoti butuose, nekelia jokiu problemu ir seimininkai ju nekastruoja,
taip , po tokios zinutes mane uzsipuls visi tie, kurie mano, kad jei gyvuno neveisi, laikai bute ir privalai kastruoti
juk tikrai nera pravesta LT jokiu vet duomenu, moksliniu tyrimu-kurie butu susieti su kastracija, su ligomis, gyvenimo trukme,
va kas liecia laukines kates ir katinus-taip, as uz kastracija, jie nedaugina ir taip dideles benamiu armijos, tokiu akciju reiketu daugiau
tai tk mano nuomone ir ji gali visiskai buti priesinga kitoms,
savo kate sterilizavau metu laiko, nors dainuoti pradejo nuo 6 men,
kas rinkosi gyvenime kaciukus is lizdo, tikrai pastebejo, kad ir ugiu, tempeamentu jis skiriasi, reiksia tikrai skirsis ir subrendimu, jis bus nezymus, gal menuo , gal du, niekada negalima sakyti, kad tas ar anas laikas yra idealus ir tinkamas,
seimininkas augina gyvuna ir mato, koks jo svoris, elgsena, man mano katyte 6 men, buvo visai kudikis, daug zaide, daug miegojo ir tikrai nebuvo toks suaugusios kates elgsenos, eisenos,
gal kam pasirodysiu keista su savo mintimis, bet as labai stebiu savo gyvunus, stengiuosi, kad jie ne tik butu sotus, nukirminti ir paskiepyti, bet ir jaustu komforta ir pasitenkinima , gyvendami musu semoje
tai tiek....
QUOTE(maskatukas @ 2011 09 01, 11:23)
gal kam pasirodysiu keista su savo mintimis, bet as labai stebiu savo gyvunus, stengiuosi, kad jie ne tik butu sotus, nukirminti ir paskiepyti, bet ir jaustu komforta ir pasitenkinima , gyvendami musu semoje
tai tiek....
tai tiek....
na as tai tikrai nieko nesakysiu, be to - jus galbut net teisi

as savo katina kastravau 8 men kazkur, kai jis pradejo visus is eiles vaiko minkstus zaislus "myluot" nesustodamas bet kuriuo paros metu