Įkraunama...
Įkraunama...

Sanatorija "Palangos gintaras"

QUOTE(MEET @ 2011 08 17, 15:52)
cia buvo musu kambariukas treciame aukste, jei neklystu tai 313 ax.gif renovuotas cia, gal kam rupi

Čia su dviem vaikais kambarys?
O spinta yra pakabinti drabužiams?
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2011 08 17, 16:03)
Normalūs tie nerenovuoti kambariai - tapetai perklijuoti, linoleumas paklotas, lovos naujos, balkonai visai suremontuoti, na, san mazgas prašosi esminio remonto, bet aš galiu ir į rusišką klozetą š...ti lotuliukas.gif

Kiek supratau, padavėjoms vis dar galima palikti pinigų už maistą po duonine (ot nelegali prekyba gun_bandana.gif: ) Vaikui su TLK maistas priklauso, mamai su TLK - 9Lt, be TLK rods 16 g.gif Sriubos nenormuoja, užtenka maisto nuo mažo vaiko, bent jau man.... Pusryčiams vaikui - košė, man - sumuštiniai su arbata, vakare - vaikui patiekalas, mamai - užkanda. Vaikui iki 7m priklauso popietės pienas su bandele.
Tikrai galima apsivalgyti biggrin.gif Todėl teko imtis lanko sukimo salėje: labai geras sveikatinimosi laikas thumbup.gif Mieste dar kokių ledų suvalgai. Tikėjausi numesti svorio, bet tai ir liko viltimi smile.gif

Aš vežiausi ir arbatinį, ir vaflių keptuvę, tai man nieko nereikėjo - užteko valgyklos maisto, o arbatos nesinorėjo - buvo šilta, pasivaikščiojimai ir taip pakeldavo spaudimą.

Naudojau tik savo feną ir savo pc.
Nustebino biblioteka - skaitomiausios knygos laukia jūsų thumbup.gif

Savo reikia vežtis tualet. popieriaus, ūkiško muilo skalbimui.

o as grizau numetus gerokai svorio, krito visi rubai,. nes mazai valgykloj valgem, buvo ten apsinuodijimu vajus tuo metu, vaikai sriuba daugiausiai valge ir kose su burokais...sumustinius, kambary turejom virduli, mini saldytuva, tai maisto nusipirkdavaom ir as dazniausiai valgydavau kambary, bet man buvo tiek streso su jomis, nes ir apsirgo abi sunkiai ten..tai vakare jau pilvas gurgdavo biggrin.gif teko puse rubu taisyt grizus biggrin.gif

o kambary yra spinta, tik mums trims, mazoka vietos kabintis buvo, o siaip, patiko, nors mazasx, bet tvarkingas, veziausi savo dekius, nes man tada namais pakvipdavo, mergaitem veziausi po pagalve, nes nesmagios ten , dideles..o kas del lovu-vaikui foteliukas, bet mano 3 mete tilpo neistiestam..mano girgzdejo, tai aks kad nauja..salygom nesiskundziau nei kiek, tik vat mano buvimo metu-apsinuodije labai daug buvo, tad su maistu atsargiai ten mes elgemes...o paskutines dvi savaites, pusantros, mes iseidavom miegoti pas teti, kur nuomavosi, tai mazai buvom, isvengem ir pykinimu, nes maista gaminomes ten visi...

Atsakyti
mes irgi jau iš sanatorijos. kitais metais tikrai nebeimsiu renovuoto kambario, šito jau atsižegnojau, ypač nuolatinio karstymosi į/iš 4 aukšto, mano mažė nuolat duso besikarstydama. buvom pas draugus nerenovuotame kamb, niekas, apart wc, ne blogiau, kai kas netgi geriau buvo. pvz nerenovuotuose ne dušas, o vonia (kad ir caro maro rūriko laikų), prisileidi ir ramiai prausies, o 2 korpuso 4 aukšte neįmanoma būdavo po dušu išsimaudyti, vanduo arba ledinis, arba verdantis pliūptelėdavo vaikams ant galvų, neįmanoma nureguliuoti... 4 korpusas jau sutvarkytas, jokių meistrų, galima naudotis renovuotu balkonu, o 2 korpuse balkonas buvo uždarytas ir nuolat šurmuliavo meistrai.užkniso doh.gif
Grigaliūniene šiemet likau patenkinta, procedūrų gavome labai daug. kai ką siūlė, kai ko prašinėjau, bet gavau daugiau net nei tikėjausi. apsirgti rimtai neapsirgom, biskį gerklė buvo prikibusi, bet be tempos.
dėl nelegalų - šiemet girdėjosi kaip niekad, kad "purto", girdėjom ir kad reidai vaikšto (gal čia ir sesučių paskleistas blefas, negarantuoju). mes nerizikavom, tėtis gyveno kaimynystėje, papigiaj, pas mus praleisdavo nuo anksto ryto iki vėlaus vakaro, tai nežinau kas nuo to sanatorijai geriau buvo kad jis permiegoti išpėdina. absurdiška tvarka. mielai būčiau susimokėjusi už tą tėtį kažkur, deja niekas niekur neleido. o gaila, susirinktų sanatorija lyšno pinigėlio, jei leistų tėčiams pasilikti.
kitais metais būtinai vėl važiuosim, vaikams poveikis matosi tikrai. bet kai kuriuos dalykus jau darysiu gudriau. gyveni-mokaisi....
beje, dėl maisto, jis tikrai šiemet nebuvo prastesnis, nesiskundėm. tik viena iš dviejų padavėjų tokia vriedna, tingėdavo nueiti atnešti įvairesnių patiekalų. nori-nenori, atneša ir įgrūda tą kas likę, a le daugiau nieko nėra (nors paskui atsiveždavo įvairiau vėl). suaugusiam tai nieko, o vaikai maži, ypač išrankesni, ne visada apsidžiaugdavo tuo, ką ji paduodavo...sėdėjom prie paskutinio,6viečio stalo, tai nesidžiaugėm. pvz sriubos 6iems niekada neužtekdavo, nebent po pusę samtuko.
kas labai džiūstat dėl renovuotų kambarių, patariu prieš susimokant pasižiūrėti ir nerenovuotą. liksit maloniai nustebę. šiemet nerenovuotuose ir baldų arsenalą atnaujina, žodžiu, tikrai pasižiūrėkit...
Atsakyti
tai klausykit moki uz maista ir gauni puse samtuko sriubos? blink.gif

o tetis gi galejo ir neiseidineti, ar ne? turbut neina vidurnakti ir nelenda i kambarius? ar nera uzrakto duru kazkokio? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2011 08 17, 19:56)
tai klausykit moki uz maista ir gauni puse samtuko sriubos?  blink.gif

o tetis gi galejo ir neiseidineti, ar ne? turbut neina vidurnakti ir nelenda i kambarius? ar nera uzrakto duru kazkokio?  unsure.gif

prie 6viečio stalo sriubos tikrai mizeris būdavo. aš buvau išpirkusi ir vyrui, ir sau maistą, plius mūsų du vaikai, plius dvi paaugliukės. tai visiems niekada nepakakdavo. geriausiu atveju 4iems. mano vaikai ne sriubiniai, tai daug dėl to neverkiau, na bet...
tėtis PRIVALĖJO išeidinėti, sanatorijos taisyklės byloja (ir visur akis badančiu šriftu šitat iškabinėta, koridoriuose, ant poilsio kambario durų ir kt.), kad po 21 val kambaryje negali būti pašalinių asmenų. ir tik atvažiavus sesutė paduos popierą, kuriame pasirašysi, kad su šita taisykle susipažinai. jei sesutė užmatys, kad tėtis vis tik liko nakvoti, bent jau kaip man sesutė aiškino, iškart neša tavo vaiko ligos istoriją vyr gydytojui ir eini aiškintis kas kaip. jei pataikysi ant nekokios nuotaikos vyr gydytojo, gali ir su sanatorija atsilabinti. ir ne tik metams turbūt... nežinau, kiek tame tiesos, mums sesutė sakė kad joms prisakyta griežtai, tipo jei kažkas kažką ras, skris pati sesutė iš darbo.
mačiau, kaip kažkieno kambarį krėtė gan anksti ryte, apie 7:30. nežinau kuo ten baigėsi, neturėjau tam laiko. kitų žmonių, su kuriais bendravom, kambarį irgi krėtė kai jų nebuvo pačių kambaryje, grįžę rado išverstą spintą. mes nerizikavom, už 11 naktų nakvynės mokėjom kaimyninei babytei 200 lt, ne taip ir baisiai...pernai nakvojo tas tėtis ir niekas dėl to nenumirė, šiemet prisigąsdinom, be to norėjo netrumpai pabūti, tai spjoviau ir suradau kur jam apsistoti, kad nereiktų kaip nusikaltėliams nuolat jaustis.girdėjau, kad yra kas prašo gydytojų, atseit tariasi, bet aš šito metodo nemėginau, negaliu komentuoti.
procedūros kai kurios efektyvios, kai kurios šiaip sau, bet viskas visumoje poveikį davė galingą. važiavom su BA ir alerginiu rinitu...
Atsakyti
O gydytoja pasirinkti galejot? ar kokia paskiria registraturoj tokia ir gauni?

p.s. jei man isverstu spinta tai lektu ne tik sesele is darbo, kas cie per do nesamone - gal man kasnors dings, tai kas atsakys blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2011 08 17, 20:24)
O gydytoja pasirinkti galejot? ar kokia paskiria registraturoj tokia ir gauni?

p.s. jei man isverstu spinta tai lektu ne tik sesele is darbo, kas cie per do nesamone - gal man kasnors dings, tai kas atsakys  blink.gif  doh.gif

negalėjom, nors norėjom. "priklauso ta gydytoja, ir viskas". bet paskui nepasigailėjau, viskas buvo ok su gydytoja.
na, čia ne viešbutis, o sveikatos reabilitacijos įstaiga. kaip ir ligoninėje, pacientai turi tam tikras prievoles ir kur kas mažiau teisių. privalai laikytis vidaus tvarkos, ir tiek. tos išverstos spintos, tipo, buvo susijusios su narkotikų paieška, bent jau tokie gandai sklendė. gal jaunimėlis užsivežė, nežinau... gandų ten daug girdisi, kiek iš jų teisingi - nežinau ir niekas to nepasakys rolleyes.gif man žmonės pasakojo kad rado išverstą spintą. įtarčiau, gal valytoja valydama su šluotkočiu "nepataikė", ar dar kas nutiko... o gal tikrai kas krėtė. aš irgi turbūt netylėčiau, jei man kas spintą išverstų, bet pas mus viskas kultūringai buvo. niekad niekas į mūsų kambarį nesiveržė. aš iškart kai tėtis atvažiavo, sesutes informavau kad jis turi kur gyventi ir nors mūsų kambary lankysis, čia nenakvos. tai niekas ir nekibo. manau jos matydavo, kaip tėtis išeina/ryte ateina. valytojos mums labai kultūringos pastaikė, niekad jokių daiktų nepasigedom ar kokių nemalonių nebuvo, visada vaikus pakalbindavo jei susitikdavom. personalas malonus, procedūras darančios moteriškės beveik visos labai malonios, viską galima prašyti, tartis, daugelis sukalbamos. aš pradžioje sukausi viena su dviem, tikrai nebuvo lengva, bet išsiprašydavau lengvatų ir privilegijų, kai jau niekaip kitaip nesusisukdavau, pvz jei išsiskirdavo vaikams procedūra ir vienu metu turėdavau būti dviejose skirtingose vietose.viskas įmanoma.
Atsakyti
vasar , matyt, yra vasara, o kai musu tetios norejo nakvoti viena nakty-atsiklausem sesuciu, ir ka?leido puikaiusiai, tad nunesiau ryta jai sokolada..bet mes patys labai noredavom pavalgyti vakare gero , naminio maisto, tai kuitindavom pas teti, ir neviena nakty ten likom nakvoti, bet jau buvo paskutine savaite, tai neatsiemem pinigu ir neikur nesikraustem, kol as su dviem panelem i proceduras ejau, tetis likdavo kambary ir ziuredavo televizoriu biggrin.gif nes ta laika abi panos sirgo, tai tetis buvo atvykes pagelbet..tuo metu, kai sirgo, nevisas proceduras gavom, nes vandens negalima, masazu, bet siaip viskas tiko ir patiko, as kitais metais imciau tik renovuot, nes vakare vaikams sumigus, su arbata smagu koki filma paziureti ax.gif
o gydytoja mane nuvyle..ir gydytoja as galejau rin ktis, tarp grigaliunienes ir stankevicienes, padariau klaida, kad pasirinkau pastaraja, maloni , nieko negaliu sakyt, rupestinga, bet proceduru labai skupejo, kai tuo tarpu grigaliuniene kitoms mamytems neprasant dalino...o as galejau prasyt neprasius, aiskino, kad negaliu ir tiek doh.gif
Atsakyti
SSDD, o kodėl negalėjot pasirinkti gydytojos? blink.gif Pernai, kai mes norėjom pasikeisti gydytoją, pasakė, kad reikėjo vos atvažiavus registratūroje pasirinkti, pas kokią nori, arba paskiria pagal korpusą (vidury buvimo nenorėjo keisti). Šiemet nors ir gyvensime greičiausiai 2 korpuse, bet pas Grigaliūnienę tikrai nesigydysime, nors šiemet atsiliepimai ir geri, bet mums savo žalą jau padarė ir atleisti negaliu. Man nesunku pavaikščioti į kitą korpusą pas gydytoją, juk nekasdien ir reikia... Eisim tik pas Sabaliauskinę, ir tik pabando pasakyt, kad negalima gun_bandana.gif
Atsakyti
man pasakė, kad NEGALIMA, aš prašiau vos atvažiavusi. buvau griežtai nusiteikusi pas tam tikrą gydytoją, deja neteko. nepradėsi muštis jei sako - negalima.
pernai ir mums Grigaliūnienė nepatiko, nenorėjom šiemet pas ją, bet nesigailiu, ko mums reikėjo viską iš jos gavom su kaupu. esmė kad į kitą korpusą tada vaikščiosi ne tik tu pas gydytoją, bet ir sesutės su tavo vaiko ligos istorija į kitą korpusą turės lakstyt. nemanau kad jas tat džiugina. bent jau mūsiškė nebuvo nusiteikusi. žodžiu, nežinau KODĖL, mums neleido ir tiek. matomai, kaip ant ko užsirauni...
dėl to, kiek kas procedūrų skyrė ar ne, jau esam kažkada diskutavę...
Atsakyti
QUOTE(SSDD @ 2011 08 17, 20:05)
mes nerizikavom, už 11 naktų nakvynės mokėjom kaimyninei babytei 200 lt, ne taip ir baisiai...pernai nakvojo tas tėtis ir niekas dėl to nenumirė, šiemet prisigąsdinom, be to norėjo netrumpai pabūti, tai spjoviau ir suradau kur jam apsistoti, kad nereiktų kaip nusikaltėliams nuolat jaustis.girdėjau, kad yra kas prašo gydytojų, atseit tariasi, bet aš šito metodo nemėginau, negaliu komentuoti.

pigiai labai pigiai už 11 naktų sumokėjot smile.gif pas mus tėtis buvo pasilikęs 1 naktį miegoti, bet ir tai kai keitėmis po savaitės.Aš su vaiku savaitę buvau, paskui vyras kitą savaitę buvo, dėlto susitarėm su gyd.Iš pradžių lyg ir prieštaravo, bet vyras saldainių nunešė, pasikalbėjo ir nebuvo jokių problemų.Plius dar gyd skyrė papildomų pocedūrų smile.gif dėlto tėčių nakvojimo, tai dar žiūrint kur yra jūsų kambarys, mūsų buvo šalia sesutės posto, tai patikėkit, sekimas, žiūrėjimas, tikrai ten be šansų,kad tas tėtis miegotų, ar vaikščiotų naktimis. O ten slapta miegoti daugiau nei vieną naktį ir drebėti pamatys, pagaus ar ką, tai ačiū ne.....jautiesi kaip nusikaltėlis cool.gif
Atsakyti
Dėkui 4u.gif , nuraminot dėl nerenovuotų kambarių. O kaip su televizoriais? Mes pernai gyvenom renovuotam ir TV nebuvo, ar cia reikia specialiai prasyti to kambario kur ne 20 , o 30lt. kainuoja? ax.gif

Kas buna jei pagauna tėtį? Ką yra tikrinę, gal į "spinta", į balkoną ar į "lovą" galima paslėpti lotuliukas.gif
Atsakyti