Auksinis obuolių pyragasReikės:
250 gr. margarino
250 gr. cukraus
5 kiaušinių
1 pakelio vanilinio cukraus
350 gr. miltų
1 pakelio kepimo miltelių
1 kg. obuolių
Obuolius nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais (maždaug 1 cm dydžio).
Margariną arba sviestą gerai išsukti su cukrumi (masė turėtų truputį pabalti). Tuomet sudėti kiaušinius, vanilinį cukrų, išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti į margarino-cukraus-kiaušinių masę ir gerai išmaišyti. Tešla turėtų gautis kiek tirštoka. Į ją sudėti supjaustytus obuolius, viską sumaišyti.
Skardą (ar kepimo formą) gerai ištepti riebalais ir sukrėsti tešlą,pabarstyti migdolo drožlėmis. Kepti apie 40 min. 200°C orkaitėje (jei ant peilio galo nebelieka prikibusios tešlos - pyragas iškeptas). Jei norite, galite atvėsusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!