Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Cia neringos bloge receptukas... ten pyragas tiesiog su grietine maisomas, va:


Šokoladiniai rutuliukai ant pagaliuko

user posted image

Šokoladinius rutuliukus galite pagaminti keliais būdais. Remiantis sausainių rutuliukų receptu, naudojant šokoladinius sausainius arba iš kepto šokoladinio pyrago ar biskvito.

Šokoladiniam pyragui reikia:
• 2 puodelių miltų
• 1,5 puodelio cukraus
• 1/4 a. šaukštelio druskos
• 4 kupinų v. šaukštų kakavos
• 230 g. sviesto
• 1 puodelio verdančio vandens
• 1/2 puodelio pasūkų
• 2 kiaušinių
• 1 a. šaukštelio sodos
• 1 a. šaukštelio vanilinio cukraus

Puodelyje ištirpinkite sviestą, supilkite kakavą, išmaišę pakaitinkite ir supilkite verdantį vandenį ir virkite nuo užvirimo apie 30 sekundžių.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų bei druską.
Į miltų mišinį supilkite sviesto – kakavos masę bei gerai išmaišykite.
Į pasūkas supilkite papalaktus kiaušinius, įberkite sodą, išmaišykite ir supilkite į miltų – kakavos masę.
Išmaišykite ir supilkite į skardą.
Dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 20 min.
Atvėsinkite.
Šokoladiniems rutuliukams reikia:
• 1/2 porcijos šokoladinio pyrago
• 3-4 v. šaukštų saldžios grietinės (36 proc.)
• 150 g. šokolado
• apie 70 g. sviesto
• įvairių pabarstukų, saldainių, konditerinių flamasterių dekoracijai

Atvėsusį pyragą sutrupinkite į nedidelius trupinukus. Sumaišykite su grietinę, pirmaisuai dėkite kelis šaukštus, maišykite ir jei masė bus sausoka įdėkite dar grietinės. Masės drėgnumas priklauso nuo pyrago iškepimo laipsnio (jei ilgiau palaikysite orkaitėje – bus sausesnis, reiks daugiau grietinės masei surišti).
Iš paruoštos masės formuoti nedidelius rutuliukus.
Jei naudosite apvalius pagaliukus, kad nenukristų jų galiuką reiktų pamerkti į išlydytą šokoladą, o po to įsmeigti į rutuliuką, jei naudosite plokščius pagaliukus/lazdeles, jų nereikia merkti į šokoladą, nes ir taip puikiai laikosi.
Susmaigstykite pagaliukus į rutuliukus ir padėkite bent valandai į šaldytuvą.
Vandens vonelėje išlydykite šokoladą su sviestu. Merkite rutuliuką į šokoladą, gražiai apvoliokite bei įstatykite vertikaliai (galima į stikloinę pripiltą ryžių, cukraus ar į jūros putos gabalėlį), kad šokoladas pradėtų džiūti.
Baigiant džiūti šokoladui pasitelkite savo fantazija bei priklijuokite norimus pabarstukus ir palikite galutinai išdžiūti. Galima pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.

user posted image

As darysiu sekmadieniui juos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Frey @ 2011 08 19, 13:08)
labai noriu tai išbandyt, bet skaitau ir nesuprantu kai tuos rutuliukus daryt.. sad.gif keksą su nutella išmalti ir lipdyti? blush2.gif  blush2.gif jei kombainas sugedęs, niekaip kitaip?

ir kaip padaryt rožinius rutuliukus? ax.gif


tą youtube nuorodą pažiūrėk, labai išsamiai parodo, kaip daryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiuga+ @ 2011 08 19, 18:53)
As darysiu sekmadieniui juos smile.gif


Labai idomu, lauksim nuotrauku bigsmile.gif
Atsakyti
Itališkas kriaušių pyragas

Miltai, 0,5 stikl.;
Kiaušiniai, 5 vnt.;
Migdolai, malti, 0,7 stikl.;
Cukrus, 0,5 stikl.;
Sviestas, 1 stikl.;
Migdolų esencija, 1 a.š.;
Kriaušės, 2 vnt.;
Cukrus, 0,3 stikl.;
Cinamonas, 0,5 a.š.;

Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Skardą ištepame sviestu.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios vientisos masės.
Sudedame miltus ir gerai išmaišome.
Supilame ištirpintą sviestą ir vėl gerai išmaišome.
Tešlą supilame į paruoštą skardą.
Pasiruošiame kriaušes. Jas nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome ir dedame į puodą. Kriaušes užpilame vandeniu, kad jos būtų apsemtos ir šiek tiek apverdame. Išimame iš verdančio vandens ir atvėsiname.
Gražiai ant tešlos išdėliojame apvirtas kriaušes.
Sumaišome cukrų ir cinamoną. Šiuo mišiniu apibarstome pyragą.
Kepame apie 30 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.
user posted image
user posted image
REKOMENDUOJU_LABAI SKANUS 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 20 rugpjūčio 2011 - 07:55
Puikus receptas 4u.gif , tik niekaip nesuprantu, kodėl tas pyragas ne auksinės spalvos, o labiau violetinės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mix @ 2011 08 20, 17:12)
tik niekaip nesuprantu, kodėl tas pyragas ne auksinės spalvos, o labiau violetinės lotuliukas.gif

todėl, kad uogienės įdėjau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2011 08 20, 19:01)
todėl, kad uogienės įdėjau 4u.gif

Negadina skonio g.gif ? Matyt nuo uogienės priklauso.. Man tai labai nepatinka,kai uogienės būna įdėta,reiks mėgint be jos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Beža @ 2011 08 20, 19:28)
Negadina skonio g.gif ?

nu, ne 4u.gif
uogienes idejau tik todel, kad perdaug kepimo milteliu idejus buvau ir tesla paragavus toks kartumas truputi jautes.
Atsakyti
QUOTE(Frey @ 2011 08 19, 12:08)
labai noriu tai išbandyt, bet skaitau ir nesuprantu kai tuos rutuliukus daryt.. sad.gif keksą su nutella išmalti ir lipdyti? blush2.gif  blush2.gif jei kombainas sugedęs, niekaip kitaip?

ir kaip padaryt rožinius rutuliukus? ax.gif


Tikrai, o kaip tas rozinis glajus gaminasi?
Atsakyti
SAUSAINIŲ IR CHALVOS PYRAGAS

Jums reikės
100 gr
chalvos

500 gr
grietines

2 pak
paprastu sausainiu

Sausainius sutrupint nedideliais gabaliukais.Chalva sutarkuot smulkia tarka.Sudet grietine ir viska ismaisyt.Pyraga supilt i kokia nors forma ir papuosti kaip kas nori.As tai apibarsciau kokoso drozlemis.Idet i saldytuva ir laikyt maziausiais 4 valandas.
Skanaus!
user posted image
Atsakyti
Nieko sau derinukas... bet bus isbandyta... bigsmile.gif skaniai nuskambejo...
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2011 08 20, 19:39)
nu, ne 4u.gif
uogienes idejau tik todel, kad perdaug kepimo milteliu idejus buvau ir tesla paragavus toks kartumas truputi jautes.

Aišku 4u.gif

QUOTE(Sim@ @ 2011 08 20, 20:32)
SAUSAINIŲ IR CHALVOS PYRAGAS
pg[/img][/url]

Patariu visom pagamint šitą gėrį wub.gif mes su šeima jį naujuoju tinginiu vadinam,tikrai skanu,ypač su riešutų chalva wub.gif gerą receptą priminėt 4u.gif
Atsakyti