QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 08 07, 22:18)
o pagal kuri recepta jus ji darete?
Griliažinis tortas .
Jums reikės ( 18 cm. formeliai )....
Bet kokio biskvito ( jūsų mėgstamo )
Griliažui : 2 saujalės pakepintų arahis riešutų ( žemės )
1 stiklinės cukraus
Kremui : 200 g. cviesto ( "Saulutė" )
Saldaus kondencuoto pieno , mažo indelio 2/3 .
Aš kepiau tortukui "ANANASINIO" torto biskvitus , kadangi tortuką dariau ne didelį , tai baltam imiau viską pagal receptą , tik padalinus į tris dalis ( , 1 kiaušinis , 50 cukraus ....ir t.t....) ....rudam taip pat , tik kai pasvėriau miltus ir krakmolą , nuo jų nuėmiau po 1 didelį šaukštą , o vietoj jų dadėjau iki reikiamo svorio kakavos , iškepusį ir atvėsusį perpjoviau per puse siūlu .
Griliažui , riešutus pakepinau orkaitėje , kad atšoktų luobelė .
Juos kočėlu susmulkinau .
Stiklinę sukraus padeginau sausoje keptuvėje ( deginkite iki norimo tamsumo ) , tada į karštą supyliau riešutus , išmaišiau ir tuoj pat ištepiau ant aliejum pateptos skardelės ( plonai ) .
Sušalusį susmulkinau močėlu .
Kremui gerai išplakiau kambario temperatūros svietą , jo padvigubėjo .
Vis plakdama supyliau ( po truputi ) kambario temperatūros kondencuotą .
Pertepiau biskvitukus , ( truputi juos suliejau saldžiu vandenuku) , ir nedauk pabarsčiau griliažo .
Šonus ir viršų apibarsčiau griliažu , puošiau likusiu kremu .
Viskas ....sėkmės bandančioms
va pagal sita...