Tikrai taip. Kai parduosi, o kas iš to, ką po to nupirksi? Nieko. Todėl ir laiko tas kainas, kol laiko kiti, šioks toks užburtas ratas, kuris vadinamas stagnacija. Bet ir stagnacija turi ribotą laikotarpį. Viskas kardinaliai keičiasi dėl labai ryškių priežasčių.
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 03 11, 10:42)
Tikrai taip. Kai parduosi, o kas iš to, ką po to nupirksi? Nieko. Todėl ir laiko tas kainas, kol laiko kiti, šioks toks užburtas ratas, kuris vadinamas stagnacija. Bet ir stagnacija turi ribotą laikotarpį. Viskas kardinaliai keičiasi dėl labai ryškių priežasčių.
Na, ir kas gi si karta tokio nutiko, kad va jau si karta kainos grius?

Mano vertinimu dabar pagrindinis kriterijus itakojantis "stagnacija" yra eurozonos krize ir del to pristoje zmoniu lukesciai. Taciau graikai pasieke esmini luzi, kurio nepasiekus galejo buti rimtu problemu visoms ekonomikoms. Tad dabar viskas aprimo. Maza to prognozes yra i teigiama puse - http://www.bbc.co.uk...siness-17340015
Daugelis kitu pliurpalu, tokiu kaip sildymo sezonai ir t.t., manau nieko verti.
Prognozės yra į neigiamą pusę, nes iš Europos atsirita nemokumo banga. Todėl atsargiau vertinčiau optimistinius pasišokinėjimus, nes kol kas nelabai matyti pozityvių naujienų. Mes dar negalime įvertinti NT kainų, nes neaišku, kada įves visuotinį NT mokestį. O kad jį įves netolimoje ateityje - faktas. Pajamų mažėja, biurokratų ne, reikia pinigų tranams.
Ištikrųjų Lietuvoje žmonių lūkesčiai jau pakankamai teigiami-šiek tiek juos pristabdo tik neaiškumai dėl eurozonos..Bet jei ten viskas pajudės teigiama linkme, tada tie teigiami lūkesčiai gali greit išvirst į veiksmus..NT rinkoj taip pat-nes pastaruoju metu perkamumo potencialas pradėjo didėt, bet dėl realių veiksmų vis dar likęs atsargumas..
Čia beje ne mano išmąstymai-pastaruoju metu teko dalyvaut labai įdomiuose sustikimuose su protingais ekspertais-šiek tiek miglą praklaidė, net buvo tokių pavyzdžių apie žinisklaidos triukus ir kitas manipuliacijas šitoj sferoj..
Tiesa, nesakau ir neteigiu, kad kainos staiga vėl ims augt kaip ant mielių-nemanau, kad jos kada vėl pasieks burbulinį lygį, bet kad dar drastiškai kristų irgi mažai tikėtina..Aišku turtas turtui nelygu..
Kadangi pagrindinis judesys NT rinkoj šiuo metu sukasi apie mažesnės vertės turtą, nemanau, kad tam kokios įtakos turėtų NT mokestis-juolab visuotinis..
Čia beje ne mano išmąstymai-pastaruoju metu teko dalyvaut labai įdomiuose sustikimuose su protingais ekspertais-šiek tiek miglą praklaidė, net buvo tokių pavyzdžių apie žinisklaidos triukus ir kitas manipuliacijas šitoj sferoj..
Tiesa, nesakau ir neteigiu, kad kainos staiga vėl ims augt kaip ant mielių-nemanau, kad jos kada vėl pasieks burbulinį lygį, bet kad dar drastiškai kristų irgi mažai tikėtina..Aišku turtas turtui nelygu..
Kadangi pagrindinis judesys NT rinkoj šiuo metu sukasi apie mažesnės vertės turtą, nemanau, kad tam kokios įtakos turėtų NT mokestis-juolab visuotinis..
Vilniuje būstas brangiausias, jo perkama mažiausiai
Tiems, kas tingi skaityt straipsnį pacituosiu ištraukėlę:
Vilniuje būstas vis dar brangesnis nei Rygoje ir Taline, jo Lietuvos sostinėje šįmet bus pastatyta gerokai daugiau, nei kitur, todėl būsto kainos gali kiek nusileisti, mano Ober Haus
Jei jau net NT agentūra sako, kad kainos kris, tai gal reik tikėt....
Tiems, kas tingi skaityt straipsnį pacituosiu ištraukėlę:
Vilniuje būstas vis dar brangesnis nei Rygoje ir Taline, jo Lietuvos sostinėje šįmet bus pastatyta gerokai daugiau, nei kitur, todėl būsto kainos gali kiek nusileisti, mano Ober Haus
Jei jau net NT agentūra sako, kad kainos kris, tai gal reik tikėt....

Sakykite prašom ar reali šio buto kaina, kaip jūs manote?
My Webpage
My Webpage
QUOTE(Liutien @ 2012 03 26, 17:13)
Kai prieš metus ieškojom būsto, iš pradžių pasidomėjom sena statyba. Žiūrėjom panašių metų statybos Šeškinėje, pirmam aukšte 3 kambarių irgi ale sutvarkytą. Prašė ar tai 118, ar tai 128 tūskt., jau nebepamenu. Nuvažiavom, pažiūrėjom, išvažiavom, nors labai siūlė dertėtis

Bet čia tik mano nuomonė, gal kiekvienam butui turi būti savo pirkėjas. Aš senai statybai 3500,- už kvadratą nemokėčiau

[quote=Liutien,2012 03 26, 17:13]
My Webpage
[/quota
nebent Jums labai patinka
My Webpage
[/quota
nebent Jums labai patinka
QUOTE(Liutien @ 2012 03 26, 17:13)
Štai šitą butą jau pardavinėja virš pusmečio. Butas panašių metų it to pačio išplanavimo. Taip pat padarytas vonios perplanavimas. Taip pat PIRMAS aukštas. Taip pat BE BALKONO. Pagal mane, šiek tiek geresnė vieta. Dar vienas mažas šio buto privalumas (lyginant su jūsų siūlamu) - jis yra penkiaaukštyje.
Tikrai panašus.
"R. Dargis, pristatydamas 2011-ųjų metų asociacijos veiklos ataskaitą pabrėžė, kad miestų veidą artimiausiu metu keis energetiniai iššūkiai: mažėjant gyventojų skaičiui bei brangstant energetiniams ištekliams, daugiau dėmesio bus skiriama darniai miestų plėtrai, o gyvenimo užmiestyje patrauklumas turėtų mažėti.
Lietuva yra tarp šalių, kurioms iki 2050 m. prognozuojamas gyventojų skaičiaus mažėjimas virš 25 proc. Ypač dabar, kai benzino kaina perkopė penkis litus ir neturime priežasčių tikėtis, kad ši kaina mažės, esu įsitikinęs, kad plėtra aplink miestus neturi ateities. Energetiniai iššūkiai formuos naują miesto veidą: turi būti patogus ir ekonomiškas susisiekimas, paslaugų plėtra aplink gyvenamuosius rajonus, - asociacijos pranešime cituojamas R. Dargis."
Skaitykite daugiau: http://verslas.delfi...8#ixzz1saM2TLwo
Lietuva yra tarp šalių, kurioms iki 2050 m. prognozuojamas gyventojų skaičiaus mažėjimas virš 25 proc. Ypač dabar, kai benzino kaina perkopė penkis litus ir neturime priežasčių tikėtis, kad ši kaina mažės, esu įsitikinęs, kad plėtra aplink miestus neturi ateities. Energetiniai iššūkiai formuos naują miesto veidą: turi būti patogus ir ekonomiškas susisiekimas, paslaugų plėtra aplink gyvenamuosius rajonus, - asociacijos pranešime cituojamas R. Dargis."
Skaitykite daugiau: http://verslas.delfi...8#ixzz1saM2TLwo
Man tai didele nuostaba kelia vis didejanti pasiula. Siai dienai nauju butu pasiula yra virs 2100. Jau 2011 m. ekonomistai sake, kad pas mus nauju butu pristatyta 10 metu i prieki..., bet juos kaip state taip ir stato... Ar tik nevirsys pasiula paklausos????Su tokiais pasiulos mastais???