QUOTE(dovaira @ 2011 09 12, 09:12)
Vis dar verciu...niekaip negaliu atprast. Bet nenoriu plestis, ne tokia cia tema.
Beja, ar mes turim taupanciuju uzsienyje tema?
O kad butu i tema, parasysiu savo siandienos meniu:
1) jogurtas su bananu ir sausais pusryciais, kava, arbata
2)bus darbe sumustiniai
3)vakar virti ryziai su medziotoju desrelemis ir pomidorais, burokeliu sriuba
4)naktipieciai kazka uzkasim
kažkaip nepastebėjau, bet gal tikrai nemžai yra iš užsienio, gal galima būtų ir sukurti tokią temą, bet man labai miela ir sava šita temutė, tai kažkaip nenorėčiau blaškytis
QUOTE(Zaklada @ 2011 09 12, 12:48)
Tikrai nėra už ką dėkoti
Aišku, kad rašyk. Kokia čia kalba gali būti, ir idėjos puikios ir nuotraukos
O gal kitiems kaip tik padėsi apsispręsti į kurią šalį "evakuotis" reiks, kai čia mus jau visai užsmaugs valdžia..
Sekmadienį užsiėmiau vakavimais, tai nemažai papildomų išlaidų buvo. Obuolių/kriaušių sultis vakavom žiemai, cukiniją su paprikomis marinavau, grybus, tai ir pirkti visko daugiau reikėjo. Bendroj sumoj išleidau api 60 litų (čia plius dar mėsytė turguj šašlykams ir vynas įeina
Nu išleidai, bet visai žiemai turėsite gėrybių, plius jei dar mėsytė įėjo į tą kainą, tai nemanau, kad labai daug išleidai žinant kad tiek atsargų prikaupei ateičiai
QUOTE(huga @ 2011 09 12, 14:46)
2. Liko virtu brandintu bulviu, tai jas pakepinau su lasinukais , svogunais ir keles riekeles desrytes imeciau. Nepagailejauprieskoniu ir valgem su kecupu
P.S. As irgi gyvenu UK , bet stengiuosi kuo pigiau pragyventi, nes cia pinigai irgi ant medziu neauga

. Manau, kad gali rasyti visos, kurios tik nori pasidalinti meniu, idomiu minciu atrandi ir pritaikai pati savo seimai.
oi kaip seniai nevalgiau bulvių opakepintų, čia taip smagu paskaitai ir prisimeni kad o va šito i aš noriu, o tai kartais atrodo tą patį per tą patį valgai ir idėjų pritrūksti, o štai paprastas patiekalas kaip gali sugundyti, net nepagalvojam kartais kaip čia pasiįvairinus tą meniu
Būtent pinigai ant meių neauga ir kai pradedi dirbti ir supranti kaip suku juos uždirbti, tai kažkaip smagu ir taupyti

Taigi aš kaip ir tu, gyvendama UK, kur maistas tikrai pigus, vistiek taupau
Na o dabar apie meniu, taigi galvojau kad vyras nešis dešreles šiandien, bet visgi vakar nuėjau į virtuvę ir užsibuvau ir džiaugiuosi, nes pavyko tikrai taupiai ir be galo skaniai paįvairinti tų dešrelių pateikimą, vietoj dešrelių gavosi pavadinimas: RYžių kotletai

bet su dešrelėmis

Na tikslių kiekių nepamenu, dariau viską ekspromtu, bet bandysiu aprašyti.
2 virti kiaušiniai
2 nevirti kiaušiniai
6 pievagrybiai
1 stiklinė virtų ryžių
8 dešrelės
2 svogūnai
Miltų na nežinau kažkur pusnatro gal du puodeliai, o taip daug

Na tiesiog aš dėjau tol, kol galėjau formuoti rankomis kotletą, kol nebyrėjo produktai, o sulipo tarpusavyje.
neturėjau česnako, bet manau būtų labai skanu ir jį įdėti.
Sumaliau mėsmale grybus, dešreles, svogūnus, virtus kiaušinius.
Tada visą masę sumaišiau su įvairiais prieskoniais, virtais ryžiais, įmušiau du nevirtus kiaušinius, dėjau miltus, formavau rankomis kotletus, apvoliojau miltuose ir kepiau įkaitintame aliejuje, na ta parasme paprastai keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Padariau padažą prie kotletų iš natūralaus jogurto, pieno, kečupo ir miltų.
Buvo likusių nuo vakar bulvių ir salotų, taigi prigaminau į valias
Beje iš šito kiekio kiek parašiau, gaunasi be galo daug kotletų, taigi puse masės užšaldžiau, nes iš pusės masės man išėjo 15 berods kotletų, tai ir taip per daug, vyras galės ir rytoj neštis į darbą tą patį maistą

O jei būčiau kepusi iš visos masės, tai košmaras... tikriausiai atsibostų visiems laikams tie ryžių kotletai

Taip pat išviriau pomidorinės sriubos, aišku irgi dviem dienom

Tai šiandien tynginiausiu
Vyro meniu:
I- pomidorinė sriuba, duona;
II- ryžių kotletai, keptos orkaitėje bulvės, salotos;
III- mandarinas;
IV- čipsai

;
Mano meniu:
I- VIštienos salotos (darbe);
II- ryžių kotletai, salotos;
III- čipsai

;