Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(Neringuliaa @ 2011 09 09, 20:10)
Dekoju Zakladai uz patarimus,nes niekada nebuvau saldziusi 4u.gif

Tikrai nėra už ką dėkoti 4u.gif

QUOTE(deimapov @ 2011 09 10, 20:50)
Taigi jei nesupyksite rašau vėlgi meniu, jei tikrai įgrįsiu labai sakykite, daugiau merginų išsakykite savo nuomones, gal tikrai aš nebetinku šiai temai, išsikrausčiusi iš LT smile.gif

Aišku, kad rašyk. Kokia čia kalba gali būti, ir idėjos puikios ir nuotraukos thumbup.gif
O gal kitiems kaip tik padėsi apsispręsti į kurią šalį "evakuotis" reiks, kai čia mus jau visai užsmaugs valdžia.. biggrin.gif

Mūsų meniu:
šeštadienį:
-kiaušinienė su pomidorais, kava, arbata
miške buvom, kas pagrybauti, kas pažvejoti, tai įsidėjau orkaitėje keptų sumuštinių su dešra, plaktu kiaušiniu, sūriu ir kmynais; mar. agurkėlių.
Vakarienei - makaronai su voveraitėmis baltame padaže, agurkai.
sekmadienį:
I-blynai su obuoliais, kava arbata
II-barščiai (nuo penktadienio blush2.gif )
III-šašlykai, ryžiai, įv. daržovės, vynas, šv. spaustos obuolių/kriaušių sultys

Sekmadienį užsiėmiau vakavimais, tai nemažai papildomų išlaidų buvo. Obuolių/kriaušių sultis vakavom žiemai, cukiniją su paprikomis marinavau, grybus, tai ir pirkti visko daugiau reikėjo. Bendroj sumoj išleidau api 60 litų (čia plius dar mėsytė turguj šašlykams ir vynas įeina 4u.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zaklada: 12 rugsėjo 2011 - 12:49
Vakar:
1. kava, sumustiniai, jogurtas (pas mus visada jie tie patys biggrin.gif )
2. guliasa su bulvem virtom
3. Nuo guliaso liko padziuko, tai padariau barstuku sriubyte

Siandien:
1. kaip visada : kava, jogurtai, sumustinis
2. Liko virtu brandintu bulviu, tai jas pakepinau su lasinukais , svogunais ir keles riekeles desrytes imeciau. Nepagailejauprieskoniu ir valgem su kecupu
3. Vaikams pieniska sriuba, mums makaronai virti ir pakepinti su suriu.

P.S. As irgi gyvenu UK , bet stengiuosi kuo pigiau pragyventi, nes cia pinigai irgi ant medziu neauga rolleyes.gif . Manau, kad gali rasyti visos, kurios tik nori pasidalinti meniu, idomiu minciu atrandi ir pritaikai pati savo seimai. 4u.gif
Atsakyti
Šiandien:
Pusryčiai - draugo mamos keptas kriaušių pyragas
Pietūs - draugas pavalgė universiteto valgykloje (už ~4lt), aš daržovių troškinį
Vakarienė - iš darbo grįžęs draugas valgys troškinį, aš valgysiu sausainius (labai užsinorėjau blush2.gif )

Atsakyti
PUSRYCIAI-man kava,desrainis mieste blush2.gif
PIETUS-saslykai,ryziai,kecupas,raugti agurkai
VAKARIENE-sausainiai,kisielius smile.gif

Kaip jau minejau saslykai is kaimo parsivezti,liko dar ir rytojui smile.gif

Per savaitgali pirkta tik pieno,o snd desraini pirkau-3lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dovaira @ 2011 09 12, 09:12)
Vis dar verciu...niekaip negaliu atprast. Bet nenoriu plestis, ne tokia cia tema. Beja, ar mes turim taupanciuju uzsienyje tema?
O kad butu i tema, parasysiu savo siandienos meniu:
1) jogurtas su bananu ir sausais pusryciais, kava, arbata
2)bus darbe sumustiniai
3)vakar virti ryziai su medziotoju desrelemis ir pomidorais, burokeliu sriuba
4)naktipieciai kazka uzkasim

kažkaip nepastebėjau, bet gal tikrai nemžai yra iš užsienio, gal galima būtų ir sukurti tokią temą, bet man labai miela ir sava šita temutė, tai kažkaip nenorėčiau blaškytis smile.gif

QUOTE(Zaklada @ 2011 09 12, 12:48)
Tikrai nėra už ką dėkoti
Aišku, kad rašyk. Kokia čia kalba gali būti, ir idėjos puikios ir nuotraukos 
O gal kitiems kaip tik padėsi apsispręsti į kurią šalį "evakuotis" reiks, kai čia mus jau visai užsmaugs valdžia.. 

Sekmadienį užsiėmiau vakavimais, tai nemažai papildomų išlaidų buvo. Obuolių/kriaušių sultis vakavom žiemai, cukiniją su paprikomis marinavau, grybus, tai ir pirkti visko daugiau reikėjo. Bendroj sumoj išleidau api 60 litų (čia plius dar mėsytė turguj šašlykams ir vynas įeina

4u.gif

Nu išleidai, bet visai žiemai turėsite gėrybių, plius jei dar mėsytė įėjo į tą kainą, tai nemanau, kad labai daug išleidai žinant kad tiek atsargų prikaupei ateičiai thumbup.gif

QUOTE(huga @ 2011 09 12, 14:46)

2. Liko virtu brandintu bulviu, tai jas pakepinau su lasinukais , svogunais ir keles riekeles desrytes imeciau.  Nepagailejauprieskoniu ir valgem su kecupu

P.S. As irgi gyvenu UK , bet stengiuosi kuo pigiau pragyventi, nes cia pinigai irgi ant medziu neauga  rolleyes.gif . Manau, kad gali rasyti visos, kurios tik nori pasidalinti meniu, idomiu minciu atrandi ir pritaikai pati savo seimai. 

oi kaip seniai nevalgiau bulvių opakepintų, čia taip smagu paskaitai ir prisimeni kad o va šito i aš noriu, o tai kartais atrodo tą patį per tą patį valgai ir idėjų pritrūksti, o štai paprastas patiekalas kaip gali sugundyti, net nepagalvojam kartais kaip čia pasiįvairinus tą meniu smile.gif

Būtent pinigai ant meių neauga ir kai pradedi dirbti ir supranti kaip suku juos uždirbti, tai kažkaip smagu ir taupyti smile.gif Taigi aš kaip ir tu, gyvendama UK, kur maistas tikrai pigus, vistiek taupau smile.gif

Na o dabar apie meniu, taigi galvojau kad vyras nešis dešreles šiandien, bet visgi vakar nuėjau į virtuvę ir užsibuvau ir džiaugiuosi, nes pavyko tikrai taupiai ir be galo skaniai paįvairinti tų dešrelių pateikimą, vietoj dešrelių gavosi pavadinimas: RYžių kotletai biggrin.gif bet su dešrelėmis biggrin.gif
Na tikslių kiekių nepamenu, dariau viską ekspromtu, bet bandysiu aprašyti.
2 virti kiaušiniai
2 nevirti kiaušiniai
6 pievagrybiai
1 stiklinė virtų ryžių
8 dešrelės
2 svogūnai
Miltų na nežinau kažkur pusnatro gal du puodeliai, o taip daug biggrin.gif Na tiesiog aš dėjau tol, kol galėjau formuoti rankomis kotletą, kol nebyrėjo produktai, o sulipo tarpusavyje.
neturėjau česnako, bet manau būtų labai skanu ir jį įdėti.

Sumaliau mėsmale grybus, dešreles, svogūnus, virtus kiaušinius.
Tada visą masę sumaišiau su įvairiais prieskoniais, virtais ryžiais, įmušiau du nevirtus kiaušinius, dėjau miltus, formavau rankomis kotletus, apvoliojau miltuose ir kepiau įkaitintame aliejuje, na ta parasme paprastai keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Padariau padažą prie kotletų iš natūralaus jogurto, pieno, kečupo ir miltų.
Buvo likusių nuo vakar bulvių ir salotų, taigi prigaminau į valias biggrin.gif

Beje iš šito kiekio kiek parašiau, gaunasi be galo daug kotletų, taigi puse masės užšaldžiau, nes iš pusės masės man išėjo 15 berods kotletų, tai ir taip per daug, vyras galės ir rytoj neštis į darbą tą patį maistą smile.gif O jei būčiau kepusi iš visos masės, tai košmaras... tikriausiai atsibostų visiems laikams tie ryžių kotletai biggrin.gif
Taip pat išviriau pomidorinės sriubos, aišku irgi dviem dienom smile.gif Tai šiandien tynginiausiu smile.gif

Vyro meniu:
I- pomidorinė sriuba, duona;
II- ryžių kotletai, keptos orkaitėje bulvės, salotos;
III- mandarinas;
IV- čipsai blush2.gif ;

Mano meniu:
I- VIštienos salotos (darbe);
II- ryžių kotletai, salotos;
III- čipsai doh.gif ;

Atsakyti
vakar pridariau puoda balandeliu tai daba valgysim kol neliks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(margustas @ 2011 09 13, 09:50)
vakar pridariau puoda balandeliu tai daba valgysim kol neliks biggrin.gif

o balandėliai bus be galo skanūs ir žiūrėk iš karto ištirps biggrin.gif thumbup.gif
Šiandien vyro meniu:
I- brandinta pomidorinė sriuba, duona
II- mandarinai
III- brandinti ryžių kotletai su grikiais ir padažu, pomidorai
IV- vėl namose bus kokios nors pistacijos, čipsai arba bandelė

Mano:
I- grūdėta varškė
II- brandinta pomidorinė sriuba
III- dar nežinau bet spėju vėl gi koks nors nesveikas maistas... doh.gif

Šiandien gaminsiu ką nors iš vištienos krūtinėlės, gal kepsnius, gal guliašądar nesugalvojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2011 09 13, 11:08)
o balandėliai bus be galo skanūs ir žiūrėk iš karto ištirps biggrin.gif  thumbup.gif
Šiandien vyro meniu:
I- brandinta pomidorinė sriuba, duona
II- mandarinai
III- brandinti ryžių kotletai su grikiais ir padažu, pomidorai
IV- vėl namose bus kokios nors pistacijos, čipsai arba bandelė

Mano:
I- grūdėta varškė
II- brandinta pomidorinė sriuba
III- dar nežinau bet spėju vėl gi koks nors nesveikas maistas...  doh.gif

Šiandien gaminsiu ką nors iš vištienos krūtinėlės, gal kepsnius, gal guliašądar nesugalvojau smile.gif

mano seimai patinka krutineles blyneliai pvz:1krutinele,3kiausiniai,3majonezo,3 krakmolo<krutinele smulkiais kubeliais supjaustom>dar jei buna seno surio itarkuoju.ir kepu kaip blynus.valgyt galima praktiskai su viskuom,ir darzovem ir kruopom net ant batono uzsidejus saltus labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(margustas @ 2011 09 13, 11:38)
mano seimai patinka krutineles blyneliai pvz:1krutinele,3kiausiniai,3majonezo,3 krakmolo<krutinele smulkiais kubeliais supjaustom>dar jei buna seno surio itarkuoju.ir kepu kaip blynus.valgyt galima praktiskai su viskuom,ir darzovem ir kruopom net ant batono uzsidejus saltus labai skanu thumbup.gif

oi man ir labai patinka šie blynai, aš ne tik iš krūtinėlės bet ir iš kiaulienos ar iš faršo taip darau, tik šiANDIEN NĖRA NAMIE KRAKmolo sad.gif o eiti į lietuvių parduotuvę tyngiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2011 09 12, 21:12)
Nu išleidai, bet visai žiemai turėsite gėrybių, plius jei dar mėsytė įėjo į tą kainą, tai nemanau, kad labai daug išleidai žinant kad tiek atsargų prikaupei ateičiai  thumbup.gif

Jau šiemet kiek visko pridariau žiemai, tai kaip niekada..Vyras juokiasi "matyt šalta žiema laukia, kad sandėliuke vietos nebėra stiklainiams" hah.gif

Vakar:
I-ryžių košė su ketšupu (čia nuo šašlykų kepimo liko ryžių ax.gif ), kava, arbata
II-trinta moliūgų sriuba (šį kart su aliejuje apkeptais svogūnais dariau, neturėjau lydomo sūrelio, bet skonis nei kiek neprastesnis bigsmile.gif ), virta šoninės su duona ir agurkų/pomidorų salotomis
III-ta pati sriuba, žemaičių blynai su grybais.
Dar kriaušienės su slyvom priviriau 8 puslitriukus didis.gif

Pirkta: ketšupas 1,91; kiaulienos šoninė - 8,12; grietinė - 3,29; batonas 2,59; cukrus - 3,75. Viso: 19,66 Lt.

P.S. Šiandien Maximkoj vištienos sparneliams, krūtinėlei (Vilniaus paukštyno) akcijos. Jau prasisukau dirol.gif
Atsakyti
Aha akcijos vistienai nemazos, reikes pirkt ax.gif,nes sparnelius tai galeciau valgyt ir valgyt,man kaip siemkes biggrin.gif

Turiu moliugo tai reikes sriubyte ir man trinta issivirt,niam niam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2011 09 13, 13:54)
..., tik šiANDIEN NĖRA NAMIE KRAKmolo sad.gif o eiti į lietuvių parduotuvę tyngiu biggrin.gif

O tu pirk UK prekybcentry kukuruzu miltus (ten krakmolas) 4u.gif Pati taip atradau netycia bigsmile.gif .
Musu meniu:
1. Kava , jogurtas, obuolys, apelsinas.
2. Kepiau sprandines armonika, tik ne is sprandines, bet kumpines mesytes smile.gif .Valgem su sv kopustu salotom ir virtom bulvem
3. Liks nuo pietu armonika, o jei kam nesinores, tai gales pasiieskot saldytuve ko nors greito ax.gif
Atsakyti