Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo Rota viruso

O koks Nr.? ax.gif
Atsakyti
Nežinau mamos - čia tiesiog galvoju - kiek virusų klajoja ir mūsų vaikiukus atakuoja? jei neklystu - virš 100...........tai jei nuo kiekvieno atsiras po skiepą - visus ir darysim? žinoma, galima kalbėt - "galima tokia ir tokia ligos komplikacija", na bet Rotas manau tikrai nėra kažkas tokio..............
Ir kas beliks iš imuniteto, jei visai neleisim jam su niekuo pakovot g.gif
Atsakyti
Mazule, nu imunitetas kovoja ir po skiepo, bet
1. uz skiepa reikia moket ir nemazus pinigus
2. net po ligos imunitetas nesusiformuoja,todel nera garantijos kad vaikas nesusirgs po skiepo
3. nu as asmeniskai nzn nei vieno vaiko, kad butu pagulytas i ligonine, taip laikrasciuose skaiciau, bet tarp mano pazystamu nera. Rehydronas mums puikiausiai padejo, pas mum net vemimo nebuvo tik siabinga diareja ir temperatura ... pas visus smile.gif
4. as kol kas esu pries, ne snauja vakcina...kazkaip nesinori buti pirmai smile.gif

"Mamos telefonas" konsultacijoms (8-5) 230 03 88
Atsakyti
Va va drinks_cheers.gif
Tad visada geriau viska apsvarstyt, sudėti galimus ir menamus + -, o tada jau kažką daryt arba nedaryt g.gif o tai jei pasikliausim tik formacininkų reklamom - nespėsim nuo visko skiepytis mirksiukas.gif

Aš ir vėjaraupių skiepus atidėjau, nors jau buvom užsisakę skiepą - nenuėjom.............dar palauksim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2006 10 07, 09:46)
Mazule, nu imunitetas kovoja ir po skiepo, bet
1. uz skiepa reikia moket ir nemazus pinigus
2. net po ligos imunitetas nesusiformuoja,todel nera garantijos kad vaikas nesusirgs po skiepo
3. nu as asmeniskai nzn nei vieno vaiko, kad butu pagulytas i ligonine, taip laikrasciuose skaiciau, bet tarp mano pazystamu nera. Rehydronas mums puikiausiai padejo, pas mum net vemimo nebuvo tik siabinga diareja ir temperatura ... pas visus smile.gif
4. as kol kas esu pries, ne snauja vakcina...kazkaip nesinori buti pirmai smile.gif
"Mamos telefonas" konsultacijoms (8-5) 230 03 88

o as norejau paklausti del to skiepo uzsakymo - jei atsisakytumem uzsakyto, ar tektu moketi uz tai, kad jau mums buvo uzsakytas?
Atsakyti
o kaip jie privers? jus kazkokius poperius pasireset?
Atsakyti
QUOTE(Pepeloliene @ 2006 10 07, 19:06)
o as norejau paklausti del to skiepo uzsakymo - jei atsisakytumem uzsakyto, ar tektu moketi uz tai, kad jau mums buvo uzsakytas?

nieko nepasirasem.. bet kazkaip nefaina butu...
Atsakyti
Sveikutes, kaip ir zadejau, rasau, kaip mums sekesi.. Vis delto sugirdem ta vakcina... 7dieni dukryte buvo tokia linksma, su viduriukais jau ir sestadieni viskas buvo gerai.. tai nusprendem, kad vakcinuoti ar ne nuspresim 1dieni. Gydytojai papasakojus mano nuogastavimus, ji pasake, kad tokie salutiniai pozymiai beveik visoms geriamoms vakcinoms surasomi... kad buves tas viduriavimas nieko tokio, svarbu dabar jau sveika. siaip gal ir butu dar atidejus kelioms dienoms (nes as labai del to pergyvenau), bet kadangi mums sian jau 16 savaiciu, tai nebegalejom delsti. O paklausus, ar butu problemu jei atsisakytumem, tai ji "tai zinoma, ir nemazu, nes retai kas tokia vakcina uzsako..." Dar paklausiau ar vakcina Rotarix - galvojau jei ne, tai tikrai atsisakysiu, bet buvo Rotarix. Dar gerai, kad sesute, kuri girde vakcina, nuramino. Pasak jos ji ir savo dukrai butu nepagailejus (tuo metu dar nebuvo), nes pasakojo kaip jos dukra sirgo, 45 min zviege, nes negalejo laselines pastatyti... blink.gif baisi liga... o Vilniuj roto viruso daug... Kol kas dukrytei nieko, jei subloguotu - papasakosiu wink.gif
Atsakyti
Pepeloliene thumbup.gif Sveikinu!
Jau yra suskiepyta 4mln dozių Rotarix, tad kai sakai kad esi pirmasis- labai labai apsirinki ax.gif
Rituska, jei vaikui yra vėmimas, nesugirdysi nieko, nes viską išvems.. Suaugusiui ar paaugliui gali pasakyti kad reikia, o vaikučiui veltui sakysi, skysčius jis praranda žymiai greičiau sad.gif todėl jūs ir nesusidūrėt su sunkiais atvejais.. o infekciniai stacionarai pilni vaikų net ir vasarą, nors sako kad rota viruso pikas kaip ir gripo- žiemą.. taip kad Lietuvoje pilna sergančiųjų.. ir lašelinę vaikučiui dažnai stato į galvos veną, ko mamytės visai neįsivaizduoja kaip baisu, iki šiol nupurto, savo vaikui to tikrai neleisiu patirti!
Atsakyti
nu , kad 4 mln, doziu sugirdyta kazkur Meksikoj, mane nelabai ramina smile.gif
as nieko nesakau, padare - gerai. nors as pati nerinkciausi kol kas....
Atsakyti
as cia paskaiciau jusu diskusija g.gif jus cia rimtai??
rotarix vakcina skiepyja visa europa. Belgija itrauke i planini skiepu kalendoriu (valstybe apmoka visa vakcinos kaina) o jus kalbat apie meksika g.gif

paskaitykit naujausios farmacijos apdovanojimo rezultatus butent apie rotarix

http://www.westawayg...=g-awardsreport

savo sunu paskiepyjau, nes patikekit kai kudikis guli su lasine kelias dienas ir niekuo kitu negalit padeti , tai o joi.

linkiu mamytei kuri taip aktyviai atkalbineja nesiskiepyti, nesuzinoti koks sunkus gali buti rotavirusas.

o mamytei kuri vis dar dvejoja paskaityti apie skiepyjima europoje, o ne meksikoje .

pagarbiai emilija medute
Atsakyti
as neatkalbineju. as asmeniskai tik bandau ivertinti galimus pliusus ir minusus.
tai kad kazkur vakcina yra itraukta i planini skiepu kalendoriu man NIEKO NEREISKIA. absoliuciai...rotashild irgi buvo patvirtintas ir pripazinatas saugiu. iki tam tikro laiko...

o dabar situacija: jusm sako, mes turim vakcina nuo rotaviruso, ji dabar tik testuojama, gal noretumete dalyvauti? ka jus atsakysite? manau kad jokia mama nenoriu kad su jos vaiku butu atliekami experimentai...tai Rotarixo tyrime dalyvavo 63000 vaiku nuo 6 iki 13 sav. amziaus is Lotinu amerikos ir suomijos. kaip ju mamos galejo duoti sutikima atlikti tokiu tyrimus? ar tyrimai gal vyko be tevu sutikimo? ar gal nebuvo papasakota apie visas galimas komplikacijas?
http://www.taipeitim...1/13/2003219189

Amerikoje vis dar nepatvirtinta...nekeista?

apie " GlaxoSmithKline Biologicals"
GSK Biologicals, one of the world's leading vaccine manufacturers, is located in Rixensart, Belgium, which is the centre of all GlaxoSmithKline's activities in the field of vaccine research, development and production.

ir nieko cia keisto.., tegul Belgijoj ir skiepyja smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rituska: 14 spalio 2006 - 20:59