Ui mergytės , kiek čia nesąmonių kai kurios prišnekėjot...
QUOTE(Rituska @ 2006 10 02, 15:07)
as netikiu siuo skiepu
gal kas zinot pavadinima? nes viena buvo uzdrausta Rotashied man atrodo, o Rotarixa paliko, bet jo efektivumu as abejoju, nes kiek skaiciau kad imunitetas pries rotavirusa nesiformuoja, nes jei butu taip, persirge vaikai daugiau nebesirgtu, o jei susiformuoja imunitetas kazkokiai konkreciai atmainai, tai kokia garantija kad jis susirgs ta, nuo kurios pasiskiepijai?
taip pat skaiciau, kad sita vakcina padidina rizika susirgti diabetu
http://pda.lenta.ru/...08/10/diabetes/ (rusiskai)
Kaip suprantu, Rotarixas nauja vakcina, tad tas straipsnis , išspausdintas 2000-aisiais metais- tikrai ne apie šitą vakciną. Kaip skaičiau , rotavirusu sergama gyvenime daug kartų, o skiepas imituoja pirmuosius, sunkiausius persirgimus (na tipo or natūraliai pirmieji būna tie, dėl kurių mažučiukai nusitriedžia), todėl sako, kad pagal tyrimus (na aš skaičiau, kad jie ne tik dvejose šalyse buvo atliekami

- nieks netvirtintų kaip leidžiamų ES tada ) gaunama 100 proc apsauga nuo sunkių atvejų..
QUOTE(lepune @ 2006 10 03, 19:55)
Kuo ankstesnė apsauga, tuo geriau.. galima visą schema suskiepyti iki 10 savaičių.. bet tai nesuderinama su Lietuvos skiepų kalendoriumi..
kiek žinau, geriausia šita skiepą derinti su pirmu ir antru DTP skiepu, t.y. antrą ir ketvirtą mėnesį.. bet jei pasitaikys infekcija ar pan.. apsidraudžiant galima iki 6mėnesių. Sveikatytės jums
Nėra jokių tokių rekomendacijų vaisto apraše- galų gale skirtingose šalyse šiek tiek skiriasi tie kalendoriai, kodėl manote, kad Lietuvos kalendorius- nepajudinamas idealas? Aš tai skiepyčiau kuo anksčiau, jei jau skiepyčiau- mažiukai serga sunkiausiai..
QUOTE(Mazule @ 2006 10 06, 18:33)
Nežinau mamos - čia tiesiog galvoju - kiek virusų klajoja ir mūsų vaikiukus atakuoja? jei neklystu - virš 100...........tai jei nuo kiekvieno atsiras po skiepą - visus ir darysim? žinoma, galima kalbėt - "galima tokia ir tokia ligos komplikacija", na bet Rotas manau tikrai nėra kažkas tokio..............
Ir kas beliks iš imuniteto, jei visai neleisim jam su niekuo pakovot
Nėra kažkas tokioo... Kai pagulėtų tavo vaikas reanimacijoj, pažiūrėčiau, ką sakytum.. Toks jausmas , kad kai kurios mamos užmiršta, kaip skauda kai viduriuoji, o čia toks mažas. O jei dar su pampersais, ar pagalvojot, kaip skauda mažą užpakaliuką nuo tų triedalų?
Na o ta giminaitė medikė, matyt labai seniai besidomėjo medicinos naujienomis - kai baiginėjau mokslus, viena mergina darė tokį tyrimą, "kokie šaltiniai daro įtaką gydytojams". Buvau nemaloniai apstulbus, kad pasak jos, didžioji dalis lietuviškų daktarų nieko neskaito (nei žurnalų, nei knygų, nei galų gale interneto) - jiems svarbu ką sako jų vadai konferencijose.. o bjauriausia, pasirodė, kad ligonio nuomonė paskutinių paskutiniausioj vietoj - išvadas darykite patys..

2
Vnz aš tai nuo visų trydų vaiką skiepyčiau, nes tai labai skauda vaikui ir nelabai kuo yra gydyti, labai dažnos ligos ir mūsų Lietuvėlėj , ne tik Meksikoj. Kaina, aišku labai kanda, bet pagalvojau- susirgus vaikui visada išleidžiu papildomus 100-150 lt visokiem "vitaminams", geresniui maistui vaikui + pasiimu biuletenį - vėl apie 150 lt minus, na o jei viduriuotų lelius- dar papildomos išlaidos pampersams... Ir svarbiausia (kas mane varo visada į siaubą)- neskaudės (nei durs kai skiepys, nei skaudės kai vems ar vidurious, kai lašinę statys)

.