Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Perrin @ 2011 09 14, 19:57)
Dekui uz recepciuka  4u.gif
Pavyko kuo puikiausiai, tik as kiausinius isplakiau ir imaisiau i tesla, o kotletukus apvoliojau tik dziuveseliuose.
Ryt, poryt, laukia eiles svilpikai..  ax.gif
Ale kaip visgi, sunku, gaminti vyrams ir atsispirti tiems sedevrams  verysad.gif  doh.gif


Aš ir gi vakar gaminau pagal receptą tik sunkokai lipinosi gal,kad lazdelės buvo dar pilnai neatšilę doh.gif bet skanu,puikus receptas ir sotus,kad ir tik su ryžiais ir daržovėm.Mano ir gi eilės laukia švilpikai thumbup.gif
Atsakyti
Voveraitės grietinėlės padaže

user posted image


2 litrai voveraičių
2 svogūnai
200 gr. šalto rūkymo šoninės
500 ml. grietinėlės
druskos,pipirų
muskato riešuto
petražolių

Voveraites nuvalyti apvirti, 10 min. nuo užvirimo, perplauti šaltu vandeniu. Svogūną smulkiai supjaustyti, šoninę taip pat. Keptuvėje pakepinti šoninę, svogūną ir suberti voveraites, viską apkepti, pagardinti prieskoniais ir supilti grietinėlę. Patroškinti ne daugiau nei 10 min. Išjungti ugnį, uždengti dangčiu ir leisti patiekalui pailsėti iki 10 min.

Labai skanu valgyti su makaronais smile.gif

user posted image
Atsakyti
Cukinijų gratin'as su Parmezanu

user posted image

user posted image

user posted image

2 asmenims:

* 500-600 gr ( 4 mažos ) cukinijų
* 1 česnako skiltelė
* 1 val.g š. aliejaus
* 1 valg. š. kapotų petražolių
* druskos , pipirų
* 25-50 g sviesto
* 200 g pomidorų tyrės
* 100 g tarkuoto Parmezano sūrio

Eiga:

Nuplauti ir nusausinti cukinijas. Odelės nelupti.
Supjaustyti plonais griežinėliais.

Keptuvėje įpilti aliejaus , sudėti sviestą ir kaitinti iki sviestas išsilydys. Sudėti cukinijų griežinėlius.
Apkepti pavartant. Sudėti trintą česnako skiltelę, kapotas petražoles. Pagardinti druska ir maltais pipirais.

Suminkštėjusias cukinijas sudėti į mažus individualius kepimo indus ( arba į vieną didelį) , aplieti pomodorų tyre, paviršių pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu.

Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio 20-čiai minučių. Patiekti iš karto.

Skanaus wink.gif
Atsakyti
Vistienos ir voveraiciu uzkepele

user posted image

2 uzkepelem reikes:

1 didele krutineles file,ar 2 mazos
2 saujos smulkinto poro
2 saujos apvirtu voveraiciu
4 vidutines apvirtos bulves
apie 150ml grietineles(naudojau 36 riebumo)
prieskoniai(naudojau druska,baltuosius pipirus,aitriaja paprika vistienai,truputeli kalendru)

Bulves apviriau ir paskrudinau ant sviesto riekelemis.Apvirtas voveraites pakepinau ant sviesto 5 minutes.Vistiena pjaustyta juostelemis apkepinau ant dideles ugnies su druska ir aitriaja paprika.Sluoksniavau:bulves,poras,vistiena,voveraites,uzpiliau grietinele ismaisyta su prieskoniais ir i ikaitinta iki 180 orkaite mazdaug 15-20 minuciu,kol sutirstejo grietinele.Iskepta palikt atvest 10 min.
user posted image

Ir sriubyte,man tai visas antras patiekalas,dedu cia

Trinta darzoviu sriuba

user posted image

5-6 vid.bulves
2 vid.svoguno galvos
1 vidutine morka
3 skilteles cesnako
sauja tarkuoto saliero
2 saujos smulkinto poro
sviestas
sultinio kubelis
prieskoniai
grietinele ir dziuveseliai pagal nora

Eiga greita ir paprasta.Keptuveje ant sviesto apkepinau visas smulkintas darzoves(be bulviu),sudejau i puoda,pyliau vandens kad vos apsemtu,prieskoniai,lauro lapeliai ir krapai(kuriuos veliau isemiau),sudejau kubeliais pjaustytas bulves ir vyriau kol darzoves suminkstejo.Beliko sutrint blenderiu ir pagardint grietinele
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 09 17, 17:17)
Ar tiktu pievagrybiai vietoj voveraiciu?  g.gif 

aciu blush2.gif aisku tiktu,man kaip pievagrybiu fanei su jais dar skaniau,bet voverusku 2 krepsius pririnkau,nezinau kur jau ir kist jas smile.gif

Atsakyti
Ule
Kiek tokiu normaliu porciju svilpiku iseina is tokio kiekio produktu...? Seimyna didele ir megstantys pavalgyti, tai mastau dvigubinti kieki ar sito uzteks.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2011 09 17, 18:43)
Ule
Kiek tokiu normaliu porciju  svilpiku  iseina is tokio kiekio produktu...? Seimyna didele ir megstantys pavalgyti, tai mastau dvigubinti kieki ar sito uzteks.... g.gif


Didinkit tikrai... man gavosi pilna skarda svilpiku, bet kazkaip, kai sudejau i puoda, tai ten ju neperdaug gaunas... kokiems 4 zmonems pavalgyt po nedaug biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 17, 18:49)
Didinkit tikrai... man gavosi pilna skarda svilpiku, bet kazkaip, kai sudejau i puoda, tai ten ju neperdaug gaunas... kokiems 4 zmonems pavalgyt po nedaug biggrin.gif


Aš nei svėriau, nei matavau - kaip visad pasitikėjau "akimačiu" Tai ir šį raceptą iš akies padidinau. Bet... Man gavosi toks sotus tas niamnius, kad suvalgiau gal kokius 3 pirštelius ir daugiau netilpo. MB irgi neką daugiau įveikė. Žodžiu, kitą kart tiek daug negaminsiu - užtenka pavalgymui ir tos Ulės normos. Bent jau mūsų apetitams ax.gif
Atsakyti
Noriu ir as isbandyti svilpiku recepta,bet kai ko as tame recepte neikertu blush2.gif

"Bulves išvirti ir sumalti. Masę padalinti į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildyti miltais. Įmušti kiaušinį, suberti druską ir petražoles gerai išminkyti ir formuoti plonas ilgas virveles. Jas paspausti ir pjaustyti "piršteliais"."

Tai cia mase padalini i keturias dalis,i viena dali dedi miltus kiausi prieskonius,ir tada sumaisai su kitom trim dalim bulviu ar kaip? Kiek skaitau tiek sitos dalies nesuprantu g.gif Kam reikia dalinti i 4 dalis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2011 09 17, 23:55)
Tai cia mase padalini i keturias dalis,i viena dali dedi miltus kiausi prieskonius,ir tada sumaisai su kitom trim dalim bulviu ar kaip? Kiek skaitau tiek sitos dalies nesuprantu  g.gif  Kam reikia dalinti i 4 dalis  doh.gif

Va cia pats geriausias paaiskinimas smile.gif
http://www_neringa-b...ki-slaskie.html
Atsakyti
QUOTE(huga @ 2011 09 18, 10:41)
Nu aukstoji ar ne aukstoji matematika, bet tikrai nelabai aisku, kaip uzpildyti ketvirtaja dali tarkuotu (trintu) bulviu. Cia turima galvoj, kad ketvirtadali tos teslos miltu idet, ar kaip. Nes as isivaizduoju, kad ketvirtadali stiklines tai galiu uzpildyt, bet bulviu mases irgi nemoku  smile.gif . Gal ne taip ir as ka suprantu. Butu gerai, kad kas paaiskintu  ax.gif
Papildyta:
rolleyes.gif  jau pamaciau kaip, galit nebeaiskint  biggrin.gif


Zodziu i maltas virtas bulves sudekit miltu, kad neliptu prie ranku tesla biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nesuper @ 2011 09 18, 11:48)
Ten ne mano, o Nerytes irankis  lotuliukas.gif  As visada verdu bulves be lupenu ir trinu paprasciausia bulviu grustuve, man taip daug greiciau ir patogiau, nei su mesmale  mirksiukas.gif


o reik trint karštas ir laukt, kol atšals?

Kiek pamenu mano vaikystėj kaime, tai darydavo kitą rytą iš vakarykščių bulvių, bet kaip ten jas trindavo, tai niekad ir nemačiau, nes visad miegodavau.
Atsakyti