Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

Troskinta vistiena su morkomis ir pievagrybiais

Reikes:
375 g vistienos file
25 g cesnaku
160 g svogunu
160 g morku
250 g ruduju pievagrybiu
druskos, pipiru, dziovintu zoleliu misinio (krapai, petrazole, raudonelis ir pan.).

Gaminimas:

vistiena supjaustyti nedideliais gabaleliais, cesnakus ir svoguna susmulkinti, morkas supjaustyti griezineliais. I puoda deti vistiena su morkomis, ipilti vandens, kad apsemtu. Iberti druskos, pipiru ir dz. zoleliu. Uzvirus sumazinti ugni ir troskinti kol morkos suminkstes.
Keptuvej pakepinti susmulkintus svogunus, cesnakus. Pradejus jiems minksteti suberti griezineliais supjaustytus pievagrybius, pakepinti ir viska supilti i vistiena su morkomis. Ismaisyti ir dar siek tiek patroskinti ir patiekti. Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Kepta smaigstyta česnakais šoninė

user posted image

Šoninės su kaulu 1.4 kg.
Galvutė česnako
keli šaukštai aliejaus
keli šaukštai majonezo
paprikos miltelių, druskos, pipirų, laiškinio česnako granulių

Šoninė apviriau maždaug valandą, vėliau tam sultinyje gavosi puikiausia pupelių sriuba, bet sriubų dar nemoku fotografuoti, todėl neįtikinčiau ,kad ji puikiausia smile.gif..
5-6 skilteles česnako sutarkuoti ar įspausti į dubenį, įpilti aliejų, majonezą ir prieskonius ir ištrinti gerai mėsą.
Likusias kokias 4-5skilteles česnako įgrūsti į mėsos vidų padarius peiliu dūrį.

user posted image



Dėti į įkaitintą 200 C orkaitę ir kepti apie 30-40 min.
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 08, 20:45)
Kepta smaigstyta česnakais šoninė

....


Na bet sriuba turbūt gavosi labai riebi schmoll.gif Patiekalas gražiai atrodo- lietuviškai. Bet kalorijų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 11 rugsėjo 2011 - 20:23
QUOTE(saulyte33 @ 2011 09 08, 19:52)


Na bet sriuba turbūt gavosi labai riebi schmoll.gif Patiekalas gražiai atrodo- lietuviškai. Bet kalorijų doh.gif

sriuba neriebi, galima riebala nugraibyti jei reik,man nereikejo. Mesa rieboka, bet skirta vyrams ir krepsiniui biggrin.gif
Atsakyti
Žuvies užkepėlė

Bulvių košei:

5 didelių bulvių,
Puse puodelio pieno,
didelis šaukštas sviesto.

Bulves išverdame, sugrūdame su sviestu ir pienu.

Įdarui:
Du dideli mėlynieji svogūnai pjaustyti žiedais,
8 dideli pievagrybiai pjaustyti griežinėliais,
natūralaus jogurto puodelis

Žuviai:
Mėgstamos žuvies file 3 didelės file išklotinės,
6 skiltelių česnako.
sauja miltų,
1 kiaušinis žuvies apvoliojimui,
Fermentinio sūrio pjaustyto juostelėmis 150g,
Įvairūs prieskoniai (aš naudojau krapus, santa maria mėsos prieskonius, druska, pipirai)

Žuvies file ištriname prieskoniais bei spaustu česnaku, apvoliojame miltuose vėliau kiaušinyje ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių kol apskrunda.
Tuo pačiu metu kitoje keptuvėje kepame svogūnų žiedus, pievagrybių griežinėlius, kai daržovės suminkštėja užpilame natūralaus jogurto ir dar pora minučių patroškiname.
Taip pat išsiverdame bulvių košę.

Į stiklinį kepimo indą dedame iškeptą žuvies file, darživių ir jogurto įdarą, ant viršaus bulvių košę ir ant košės išdėliojame sūrio juosteles, pabarstome krapais ir šiek tiek mėsos prieskonių. Kepame orkaitėje apie 20-30 min 200laipsnių temperatūroje.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deimapov: 08 rugsėjo 2011 - 21:32
Ryžių kotletai su sūriu


Ryžių turėjau išsivirus,o prie gamybos ir kepimo užtrukau 13 min. Puikūs, labai skanu tas viduje tįstantis sūris smile.gif

user posted image


600 gr. virtų ryžių
250 gr. sūrio
4 kiaušiniai
2 šaukštai krakmolo
druska,pipirai
paprikos milteliai, ciberžolės
kelios skiltelės česnako
krapų ir svogūno laiškų
kukurūzų miltų ir džiuvėsėlių lygiom dalim apvoliojimui

user posted image


Į ryžius įmaišyti visus prieskonius, įspausti česnaką, suberti kapotus krapus ir svogūno laiškus, sudėti krakmolą viską išmaišyti ir supilti gerai išplaktus kiaušinius. Sutarkuoti sūrį ir dėti į ryžių masę, viską permaišyti.
Formuoti kukulius, apvolioti pasiruoštam mišinyje ir kepti ant aliejaus iš abiejų pusių.

user posted image
Papildyta:
QUOTE(saulyte33 @ 2011 09 08, 20:17)
Na ir pasiaukojimas tų moterų- gaminti ir pačioms nevalgyt. smile.gif Medalis tikrai reikalingas.  bigsmile.gif

o kur as sakiau kad nevalgau? valgau pilnais kasniais tongue.gif
Atsakyti
Salatis orkaitėje su pomidorais


salačio file
poras
pomidorai
jūros druska
apelsininiai pipirai
citrinos sulčių
šlakelis alyvuogių aliejaus
kepimo popieriaus


Porą ir pomidorus supjaustome gabaliukais.
sudedame juos ant kepimo popieriaus ir apšlakstome aliejumi.
Žuvies file pabarstome rupia jūros druska ir pipirais.Užlašiname citrinos sulčių.
Dedame žuvį ant pomidorų ir gerai suvyniojame į popierių.
Orkaitę įkaitiname iki 220C ir priklausomai nuo žuvies gabaliuko dydžio kepame maždaug 30 min.


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 09 09, 15:16)
[color=darkviolet]Salatis orkaitėje su pomidorais
salačio file

o kaip reiklai su kaulais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 09, 10:40)
Ryžių kotletai su sūriu
Ryžių turėjau išsivirus,o prie gamybos ir kepimo užtrukau 13 min. Puikūs, labai skanu tas viduje tįstantis sūris smile.gif

Ar kas pasikeis kukuruzu miltus pakeitus kvietiniais? g.gif Neturiu kukuruziniu blush2.gif
Atsakyti
Kiaulienos troškinys su moliūgais ir razinom

apie 1kg kiaulienos, šmotas moliūgo, dvi didelės galvos svogūno, dvi didelės morkos, pora saujų razinų.

sutarkuojam morkas, spjaustom pusžiedžiais svogūnus ir dedam kepint ant nedidelio kiekio aliejaus. Kai šiek tiek apšunta, dedam gabaliukais supjaustytą mėsą, uždengiam. Mėsai baigiant troškintissudedam supjaustytą moliūgą (vieni gabaliukai smulkesni, kiti - stambesni, kad pirmieji taotų skaniu padažu (pliurze biggrin.gif), o kiti būtų ką pakramtyti. Sudedam mėgstamus priskonius, druską ir visai pabaigoje supilam nuplikytas razinas. Labai skanu su juoda duona arba pats vienas thumbup.gif (mba patink, kai troškintis dedu ir liesesnės šoninės gabalaitį).

troskinys
user posted image Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangiuk: 09 rugsėjo 2011 - 18:13
QUOTE(due drops @ 2011 09 09, 18:27)
Ar kas pasikeis kukuruzu miltus pakeitus kvietiniais? g.gif Neturiu kukuruziniu blush2.gif

nieko turbut sian mergaites jau kepe, keite i paprastus miltus atrode puikiai wub.gif

Moliugo troskinys wub.gif

Elena wub.gif pirma kart tokia zuvi girdziu blush2.gif
Atsakyti
Lietiniai blynai su vištiena,grybais ir sūriu



Blynams:
3 didelių kiaušinių
0.5 l. pieno,
maždaug 150 gr. miltų,
truputis druskos
valgomas šaukštas lydyto sviesto

Visus produktus supilame į indą ir suplakame iki vientisos masės.
Tešla turi būti liesos grietinės tirštumo.Paliekame nors pusvalandžiui pastovėti.

Blynus kepame tik gerai įkaitintoje keptuvėje.

Įdarus :
keptos arba virtos vištienos gabaliukas
virtų grybų
sūrio gabaliukas

Vištieną ir grybus smulkiai supjaustome.
Sūrį sutarkuojame.
Imame blyną ir išilgais dedame įdaro.Susukame vamzdeliu.
Apibarstome su tarkuotu sūriu ir susukame kaip spyruoklę.
Sutvirtiname su dantų smeigtukais.
Imame kepimo indą,ištepame su aliejumi,sustatome mūsų blynus ir dedame į orkaitę.
Temp. 200 C,kepimo laikas kol išsilydys sūris..maždaug 10 min.
Prieš dedant į lėkštę smeigtukus išimame.



user posted image

user posted image


Papildyta:
Rožytės iš lašišos

Jums reiks:
lašišos filė
druskos,apelsininių pipirų
citrinos
alyvuogių aliejaus.

Lašišos filę supjaustome juostelėmis.Apibarstome druska,pipirais ir paliekam valandai.
Kol lašiša marinuojasi galima paruošti garnyrą.Pas mane garnyrui bulvių košė,bet gal labiau tiktų ryžiai...
Imame lašišos juostelės ir sukame iš jų rožės,pradedame nuo mažiausio,tiesiog aplink sukame juostelės.Sutvirtiname su dantų smeigtukais.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi,sudedame lašišą,išspaudžiame ant viršaus citrinos sulčių ir užpilame alyvuogių aliejaus biški.Statome į 180° orkaitę,kepame apie 20 min.


user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti