Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(egesichora @ 2011 09 28, 20:51)
...bet storesnės visiškai žalios gavosi).



čia ir šuo pakastas dėl jų traškumo, cukinijų griežinėliai neturi būti minkšti, jie turi išlikti kietesni, žalesni , tokius labiausiai mėgstu thumbup.gif

dar galima panašiu principu puikų greitai paruošiamą garnyrą prie mėsos ar žuvies pasigaminti : keptuvėje trumpai su šlakeliu alyvuogių aliejaus apkepti kubeliais pjaustytą cukiniją ( su sutrintu česnaku ir žiupsniu druskos ir truputis maltų juodųjų pipirų) - tada cukinija yra tokia "nedakepusi" bet tame ir yra visas žavesys, kad yra kramtyti thumbup.gif
Atsakyti
Vištienos blauzdelės grietinėlės padaže

user posted image

9-10 blauzdelių

5 skiltelių česnako
sezamo sėklų
druskos, pipirų
paprikos miltelių
čilli padažo
svogūnas
200 ml. grietinėlės
krapų, petražolių

Blauzdeles įtriname spaustu česnaku, čilli padažu ir visais sausais priekoniais. Dedame į keptuvę ir apkepame šiek tiek iš abiejų pusių.

user posted image


Į puodą pilkite 2 šaukštus riebalų kur kepė blauzdelės ir 3 šaukštus vandens, sudėkite blauzdeles ir uždengus troškinkite 10-15 min. Vėliau suberti pjaustytą svogūną ir dar troškinti apie ąį min. Susidarys pakankamai daug sulčių iš vištienos, jei pergyvenate, kad prisvils smile.gif. Pabaigai supilti grietinėlę, pagardinti druska, pipirais ir žolelėmis, dar leisti pakunkuliuoti apie 10 min.
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
Dar vienas lengvas patiekaliukas daržovių mylėtojams biggrin.gif

Baklažanų gratin'as su Mimolette sūriu (receptas su gaminimo eigos foto)
user posted image

user posted image


2-4 asmenims

Reikės :

2 ilgų baklažanų
2 kiaušinių
120 ml grietinėlės (10 % riebumo arba galima keisti pienu)

50-100 g smulkinto Mimolette sūrio ( galima keisti kitu sūriu)
1 česnako skiltelė
alyvuogių aliejaus
džiovinto baziliko
druskos
maltų pipirų

Gaminimo eiga:


Supjaustyti pusantro baklažano kubeliais, likusią dalį plonais griežinėliais.

Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti baklažanų kubelius su sutrinta česnako skiltele ir geru žiupsniu džiovinto baziliko. Perdėti į kitą indą, kad kiek pravėstų.

Atskirai keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti ir baklažanų griežinėlius , juos pagardinant druska ir maltais pipirais.

Giliame inde išplakti kiaušinius, grietinėlę (pieną), suberti smulkintą Mimolette sūrį , pagaldinti druska ir maltais pipirais.

Sudėti apkeptus baklažanų kubelius , viskas gerai permaišyti, supilti į kepimo formą, išteptą riebalais ( aš netepiau).

Paviršių uždengti apkeptais baklažano griežinėliais.

Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180-210 laipnių karščio ~ 35 minutes.

Patiekti iš karto.

Skanaus wink.gif
Atsakyti
Atnesu jum musu seimos firmini patiekala 4u.gif

Troškinta vištiena

Reikės :

Atskirai išvirtos vištienos
Bulvių
Šaldytų daržovių
Grietinėlės
Svogūno
Prieskoniu pagal jūsų skonį

Gaminimas :

Atskirai išverdame vištieną . Paskui atskiriam nuo kaulo , dedam nuskustas , nuplautas ir supjaustytas bulves , šaldytas daržoves , supjaustytą svogūną ir prieskonių pagal jūsų skonį . Verdam iki kol išverda bulvės , tada pilam grietinėlę , užvirinam ir valgom .

Skanaus 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Cukinijų tagliatelles su Bolonezo padažu

user posted image

user posted image


2-4 asmenims

Reikės :

* 2 vid. dydžio jaunos ilgos siauros cukinijos
* 500 g kalakutienos faršo

* 2 pomidorai
* 1 vid. dydžio morka
* 1/2 poro
* 1 (2) skiltelės česnako
* 1 dėžutė pomidorų tyrės
* 1 kubelis daržovių sultinio ( nebūtinai)
* žiupsnis džiovinto čiobrelio
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* žiupsnis tarkuoto parmezano sūrio


Gaminimo eiga:

Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus apkepti smulkintą porą ir trintą (-as) česnako skiltelę (-es). Sudėti kalakutienos faršą ir kepti ant vidutinės ugnies.

Sudėti nuluptus ir sutrintus pomidorus, smulkiai tarkuotą morką, sutrupintą daržovių sultinio kubelį, supilti pomidorų tyrę , įberti maltų pipirų ir džiovinto čiobrelio ir uždengus dangtį palikti troškintis ant silpnos ugnies ~ 30 minučių.

Kai bolonezo padažas beveik paruoštas, cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles), užvirti vandenį, jį pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir apvirti max 2-3 minutes.

Cukinijų tagliatelles sudėti lėkštėje, ant viršaus uždėti paruošto bolonezo padažo, paviršių pabarstyti žiupsniu parmezano sūrio ir nedelsiant patiekti.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 29, 08:56)
Vištienos blauzdelės grietinėlės padaže

Ne visai į temą, bet salotos čia iš morkų, džiovintų slyvų, saulėgrąžų ir majonezo? Ar dar kas nors?
Atsakyti
QUOTE(Luno @ 2011 09 30, 15:51)
Ne visai į temą, bet salotos čia iš morkų, džiovintų slyvų, saulėgrąžų ir majonezo? Ar dar kas nors?

dar cesnakas,druska ir pipirai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 09 28, 12:42)
O yra LT to Mimolette sūrio? negirdėtas toks ax.gif

Maximose yra, bent Bazėj Vilniuj visada yr, aš perku, nes vaikams labai patinka spalva biggrin.gif



Atsakyti
Šonkauliai katile su česnakais

user posted image


700 gr. kiaulienos šonkaulių
500 gr. česnako (mažinti negalima !)
3 morkos
4 bulvės
2 paprikos
keli svogūnai
keli lauro lapai
100 ml. aliejaus
druskos, pipirų
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
vandens

Šonkaulius marinuojame kaip mėgstate, aš paprastai,druska, pipiras, kmynai, ir kvapniosios žolelės.
Nusivalome visas daržoves, susmulkiname. Į puodą pilame aliejų, įkaitiname, tuomet dedame šonkaulius, vis maišome, šalia beriam svogūnus.

user posted image


Kepiname,kol šiek tiek apskrunda, tuomet suberiame likusias daržoves ( išskyrus česnaką) prieskonius, pilame vandens,kad apsemtų viską, ne daugiau, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 30-40 min. Dangčio neatidarinėti !

user posted image


Po 30-40 min. suberti česnako skilteles, permaišyti ir dar uždengus troškinti apie 20 min.
Viskasss smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 10 01, 20:08)

O puskilogramis česnako ant 700 g mėsytės nėr per daug? Gal čia kokius marinuotus česnakiukus dėjote?


tas cesnakas sviezias, bet 20 min patroskinus nesuverda ir lieka labai malonaus skonio wub.gif nemoku nupasakoti, tokios aitrokos bulvytes bigsmile.gif ir kuo ju daugiau tuo skaniau wub.gif pusbrolis mano 1 kg. deda tokiam puodui as jau cia pamazinau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 01 spalio 2011 - 21:38
QUOTE(Ulė @ 2011 10 01, 09:08)
Šonkauliai katile su česnakais


siandiena vel gaminom biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Ule, verti is koto su troskiniu, fantastiskas thumbup.gif

O ąš skubu pasidalinti namuose kepto lavašo receptėliu. Tikrai nesudėtingas. O, kad užmiršite kelią į kebabines- pažadu cool.gif Lieka tik išsikept bigsmile.gif

Naminis lavašas

6 lavašams
Miltų 300 gr (+-)
Sviesto 40 gr
Mielių 1/3 pakelio
Druskos 0,5 a.š.
Cukraus 1 a.š.
Vandens....


Mieles užberti cukrumi, užpilti šlakeliu šilto vandens, įberti truputį miltų, išsukti ir palikt, kol pakils.
Mikrobangėje išlydyti sviestą, supilti į miltus, sudėti mielių mišinį, druską, maišyti vis pilant vandenuko, kol jis 'sukabins' beveik visus miltus. Nepadauginti. Pradėti minkyti ir daryti tai 10 min. Palikti šiltai , kad pakiltų.
user posted image
Tešlą padalinti į 6 rutuliukus ir kiekvieną jų, pabarstant miltais, iškočioti labai-labai plonai, kad net šviestųsi kiaurai beveik smile.gif. Tešla neplyšta, todėl nesudėtinga bus perkelti į jau įkaitintą SAUSĄ keptuvę. Kepti iš abiejų pusių, neilgai, nelaukti kol paruduos ar pan.
user posted image
Tada lavašą staigiai įmerkti į dubenį su vandeniu, ištraukti, sulenkti ir padėti.
user posted image
Visa tai pakartoti su likusiais lavašais.
Viskas, belieka palaukti kol jie pilnai atvės, susigers vandenukas ir jie taps minkštučiai.
Per tą laiką pasiruošiam majonezo padažą, pasikepam krūtinėlės, pasipjaustom kopūstų, svogūnų, pimidoro... Galima ir keptą faršą dėti , bet ką... Tik mano patarimas- mėsytę geriau padaryti sūresnę, aštresnę...
user posted image
Ačiū dievui ir mamai, turiu tarybinę vaflinę, jaučiuosi vos ne kaip kebabinėje biggrin.gif
user posted image
Valgom:
user posted image
Atsakyti