Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(brashke77 @ 2011 10 04, 09:20)
*As toje didziojoje keptuveje-troskintuve Bialeti, kur maxima dalino kazkada. Ji labai didele  4u.gif
**manyciau, i maiseli ir saldytuve..  g.gif

*as dariau irgi tam troskintuve smile.gif
** seip zinokit reik iskart daryt nes tie blynai sukieteja ir plysta doh.gif nes as irgi pasidariau ir idejau i saldytuva tai man suplyso visi doh.gif nu nesigavo zodziu doh.gif
Atsakyti
Ežiukai

user posted image

200 gr. varškės
1 kiaušinis
druska
100 ml. pieno
miltų apie 500 gr., kad tešla nebūtu per kieta ir neliptų prie rankų

Kiaušinį ištrinti su varške, pagal skonį įberti druskos, galima cukraus, supilti pieną ir beriant miltus minkyti, kol tešla nebelips prie rankų.
Tešlą padalinti į juosteles, jas supjaustyti piršteliais ir kiekvieną pirštelį "perleisti per tarką".
Sudėti į verdantį vandenį ir virti nuo ežiukų iškilimo į viršų apie 10 min.

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 04, 10:22)
Laba diena!  mirksiukas.gif
Mergaites ar patarsit man del tu lavasu? Kiek mazdaug vandenuko reikia pilti i tesla, na +-?

Aciu! 4u.gif

apie 150ml
Atsakyti
As levasus naminiam kebabui kepu pagal si Sroves recepta, visada gaunasi skanus ir neplysta ir neluzta.
http://srovesblogspo...is-lavasas.html
Nemirkau vandenyje, tiesiog iskepusius, kaip ir raso Srove, dedu i svaru dregna ranksluosti. Nezinau kodel, gal del sviesto ir aliejaus, o gal del plilytos teslos jie buna tokie elastingi, lenk, suk kiap nori, neluzta ir neplysta.

Mano kebabas
user posted image

Savaitgali isbandysiu ir brashkes77 levasa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 04 spalio 2011 - 10:52
QUOTE(mamkaa @ 2011 10 04, 12:41)
As levasus naminiam kebabui kepu pagal si Sroves recepta, visada gaunasi skanus ir neplysta ir neluzta.

Savaitgali isbandysiu ir  brashkes77 levasa.

bet jau cia kardinaliai kitas receptas- nera mieliu! Deda kiausini... miltelius.
O tas tarp ranksluostuku, tai taip ir reikia, tik as perskaiciau apie pamerkima bliudan tai ir isbandziau biggrin.gif
Mano receptas is rusu forumo, o konkreciai nenurodziau saltinio, nes visi beveik identiski.
Maciau, kad kepa orkaiteje kiti... Aisku, reikia didelio akmens lavasams, kaip pramoniniams. Drauge turi pazystamus armenus, o jie- kebabine. Tai lavasus kepa namie, ant akmens kazkokio. Tada aisku, kad jie palieka lygus ir grazios formos .
Na, bet forma skoniui itakos neturi 4u.gif

parasykit, kaip sekesi, koks butu palyginimas 4u.gif
Atsakyti
Kapotos vištienos kotletai

Jums reiks:
500g vištienos,
1 kiaušinis,
2 ~ 3 šaukštai majonezo,
2 šaukštas krakmolo,
druskos, pipirų, česnako pagal skonį

Vištieną supjaustome į labai mažus kubelius.Sumaišome su majonezu ir paliekame pastovėti šiek tiek.

Veliau Įmaišome kiaušinį ir krakmolą. Dedame druskos ir pipirų. Išmaišome.

Įkaitiname e keptuvę su aliejumi ir su šaukšto pagalba darome kotletus kepame iš abiejų pusių.

Garnyrui ryžiai su kiaušiniu

Išverdame ryžius.Nukošiame ir perplauname lediniu tekančiu vandeniu,nuvarviname.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Lengvai išplakame kiaušinius ir supilame į keptuvę . Kepame nuolat maišant kol sustandės .
Sumaišome kiaušinius su ryžiais ir kepame nuolat maišant apie 5 minutes, kol ryžiai gerai aplips kiaušinių gabalėliais. Supilame sojų padažą,žalūmynus ir išmaišome.

Padažas http://tangosuhelena...iru-dzemas.html

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 10 04, 14:59)
[color=darkviolet]Kapotos vištienos kotletai

Kažkada buvau įkėlusi šituos kepsniukus , tik aš į vištienos masę dar įtarkuoju morką ir dedu žirnelių, labai lengvas ir skanus patiekalas. wub.gif
Elena, bet Jūsų foto užmušančios 4u.gif
Atsakyti
[quote=Ulė,2011 10 04, 09:40]
Ežiukai

Tešlą padalinti į juosteles, jas supjaustyti piršteliais ir kiekvieną pirštelį "perleisti per tarką".

OOOooooo!!!! koks geris! Mano babytes eziukai thumbup.gif
padaryciau savo zuikiui, bet gal galima placiau, ka cia reiskia ''perleisti per tarka''?
Atsakyti
QUOTE(summersun @ 2011 10 04, 15:30)
OOOooooo!!!! koks geris! Mano babytes eziukai  thumbup.gif
padaryciau savo zuikiui, bet gal galima placiau, ka cia reiskia ''perleisti per tarka''?

apversti tarką ta išvirkščia puse (na ne ta kur tarkuojama) ir tada prispausti pirštu tešlos juostelę ir braukti žemyn, kad įsispaustų tarkos skylutės ir atsirastų ale spygliukai smile.gif
Atsakyti
Noriu papasakot kaip siandien kepiau visu isliaupsintus Ules blynus.Kalbu apie tuos kur eina kefyras,kuri reikia kaitint iki uzvirimo.
Zodziu padariau tesla,kuri man pasirode itartina ir panasi i plikyta.Gaminau iskart is dvigubos normos,viska dejau dvigubai.Taigi pilant miltus,tesla pradejo iskart kietet,pagal dviguba norma man reiktu 5-6 stikliniu norint isgaut grietines tirstuma,o man gavosi dvi stiklines ir tesla buvo pokiete,tokia sunkiai nuo sauksto slydo.Na ir visgi as ikaitinau keptuve,ir bandziau kept doh.gif Blynu nesigavo apverst,jie kaip ir apskruzdavo,o vidui skysta,labai lipo prie keptuves,visgi kantriai kepiau,viena pavykusi blyna i lekste,penkis i siuksledeze,nes buvo panasu i marmalyne.Taip ipusejus tesla gavosi penki blynai.Buciau kepus ir toliau,bet eidamas pro sali vaikas uzkliuvo uz keptuves rankenos,keptuve skrido per visa virtuve,krito su trenksmu,visa ta kose issitaske po visa virtuve ir vaikui ant kelniu,tas tik suklyke,greit nurengiau kad neapsiplikytu.Bet viskas baigesi gerai,vaikas sveikas tik issigandes,o as kupina adrenalino ir klaustuku.Visgi tuos penkis blynus mes suvalgem,ir jie mum pasirode labai skanus,vaikas dar sako,gaila kad taip mazai ju gavosi lotuliukas.gif
Vienu zodziu,viska dariau pagal recepta,bet kaskur juk klaida padariau,gal reikejo palaukt kol kefyras atsals?
Ule,tik neprijmkite si pasakojima kaip priekaista,priekaistaut tikrai neturiu del ko 4u.gif Rasau su sypsena,nes dar taip nenusiseke virtuveje man nebuvo blink.gif
Receptukas
http://skanusgyvenim.../09/blynai.html
Atsakyti
ingridukai,jei tai butumete parasiusi ne jus, taj ne nesureiksminciau tongue.gif
tiesiog man keista kam deti miltu per prievarta, na pilat iki kol tesla gaunasi kaip grietines tirstumo kaip rasau 4u.gif
gal kiausinis mazas, gal kefyras liesas-riebus skiriasi nuo maniskio naudoto, todel ir pabreziau teslos konsistensija 4u.gif

jaz gerai ka vaikui viskas gerai wub.gif
Atsakyti
Ne ne,neperprievarta,tiesiog labai staigiai akmenet tesla pradejo,man atrodo kad as uzvirinau kefyra,nes vis pirsta kisau kisau,o pabaigoi tik pamaciau kad apacioje vandenukas,o virsuje jau kaip varske,va cia gal ir buvo klaida,todel tesla ir uzsiplike.Beje ir tie penki blynai varskeciu skonio gavosi tongue.gif
Na nieko,ryt kartu su mama dar bandysim,kefyra manau tik pasildysiu,ziuresim kas gausis.
Aciu Ulyte uz komentara ir uz demesi,sekmes 4u.gif
Atsakyti