Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

Faršu įdarytos bulvės

Jums reiks:
faršo pagal skonį
bulvių
morkų
druskos,pipirų,prieskonių faršui
svogūno
kiaušinio

Faršą paruošiame panašiai kaip kotletams.
Į faršą sudedame smulkintą svogūną, kiaušinį,druskos, prieskonių ir viską gerai išmaišome.

Bulvės nulupame, išplauname.
Nupjauname vieną pusę ir atsargiai išskobiame vidų.
Paruoštą faršą dedame į bulvės.
Imame kepimo indą, dedame supjaustytas morkas, ant jų statome bulvės.
Įpilame biški sultinio ar vandens.
Uždengiame su folija ir statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame maždaug 40 min,kol bulvės bus minkštos.
Prieš kepimo pabaigą nuimame foliją.

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Hmm. dingo padėkos postas..
Todėl dar kartą dėkoju Ulei, Elenai ir kitoms šio forumo ŠEFĖMS už nuostabias puodų turinio idėjas!!
Poryt gaminsiu virtų bulvių cepelinus ir aš smile.gif Labai užkrečiama smile.gif

Labai atsiprašau moderatorės už offtopic, bet gi galima kartais pagirti ir padėkoti..
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 10 26, 16:04)
[color=darkviolet]Faršu įdarytos bulvės

Sakykit kokiu irankiu išskobiat bulves? ax.gif Nes peiliu skobti man kankyne blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 10 24, 10:07)
Aciu  4u.gif tiesiog mesmales neturiu, tai netuesiu kaip sumalti paskui ta virta mesa..Net nezinau kaip cia daryt...rizikuot su zaliu kiaulienos farsu ar ne  unsure.gif

Drąsiai galite rizikuoti aš dabar tik tokius ir darau, su žaliu faršu, tik į vandenį kur virs cepelinai įpilu gerą šaukštą išmaišyto krakmolo su vandeniu ir tada dedu cepelinus
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 10 19, 13:41)
Traškūs saldžiarūgščiai baklažanai

Isbandziau. Nepaprastai skanu 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 10 26, 18:24)
Sakykit kokiu irankiu išskobiat bulves? ax.gif Nes peiliu skobti man kankyne blush2.gif

Aš peiliu blush2.gif Kažkaip jau įsigudrinau 4u.gif
Atsakyti
ZUPA GULASZOWA ,arba Guliašo sriuba

Sriuba to nepavadinsi, nes po jos jau vargiai ar ko norėsis, tai dedu čia.
Kiek buvau Lenkijoj, vis šios sriubos užsukdavom, tad ir namie nusprendžiau pabandyti iš to ką ragavau, kiek lenkiškų receptų perskaičiau ir kiek man padėjo patarimais.
Va kas gavos:

user posted image

1,5 l vandens
0.5 kg kalakutienos kumpio
1 didelė morka
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
3 nedidelės paprikos
1 marinuotas agurkas
4-5 nedidelės bulvės
200 ml pomidorų tyrės (tiks ir kokybiškas padažas)
1 v.š. miltų
Druska, pipirai- 0,5 a.š.
Lauro lapelis
Prieskoniai guliašui (manieji iš Lenkijos, bet yra ir pas mus) 1 a.š.
Aliejaus kepimui

Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais. Morką ir agurką pusžiedžiais, paprikas- kvadratėliais, o svogūną su česnaku smulkiai sukapoti. Bulves- nedideliais kubeliais.
Įkaitintoje keptuvėje aliejuje ant didelės ugnies apkepti mėsą ir sudėti į verdantį vandenį. Įmesti lauro lapelį, pasūdyti truputį ir virti apie 30 min (jei tai būtų jautiena, virti reikia valandą ). Tada tik dėti daržoves:
Toje pačioje keptuvėje apkepinti svogūnus, česnakus ir morkas, sudėti į puodą, o taip pat paprikas ir bulves . Virti dar mažiausiai 30 min, kol bulvės suvirs beveik. Suberti marinuoto agurko griežinėlius ir dar pavirti 5 min.
Tada sudėti prieskonius guliašui, pipirus, jei norisi- čili pipiro. Pomidorų tyrėje išmaišyti miltus ir sudėti į puodą, gerai išmaišyti. Sriuba bus ganėtina tiršta, bet ne kaip guliašas. Vis pamaišant užvirinti ir po poros minučių išjungti, šiltai užkloti ir kentėti dar pusvalandį, kol sriubytė susigulės, pailsės...
Skanaus!!!
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 10 20, 23:42)
Evelincik, nu geras, pas mus identiska vakariene  lotuliukas.gif
Na, pas mane gal kiek kitaip, bet esme ta pati islieka:

Virtu bulviu cepelinai su paukstienos idaru

cry.gif nepavyko man sie cepelinai verysad.gif beverdant pradejo skirtis, nezinau ka blogai padariau unsure.gif gal per mazai krakmolo? kokios galejo buti priezastys? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonlight @ 2011 10 27, 12:00)
cry.gif nepavyko man sie cepelinai  verysad.gif beverdant pradejo skirtis, nezinau ka blogai padariau  unsure.gif gal per mazai krakmolo? kokios galejo buti priezastys?  unsure.gif

g.gif ko gero, kad per mazai... Arba bulves vandeningos, o gal minkete pilnai neatvesusias? Bet del to neturetu skirtis... Kitasyk dekit krakmolo daugiau ir pati cepelina krakmole apvoliokit, sako, padeda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonlight @ 2011 10 27, 10:00)
cry.gif nepavyko man sie cepelinai  verysad.gif beverdant pradejo skirtis, nezinau ka blogai padariau  unsure.gif gal per mazai krakmolo? kokios galejo buti priezastys?  unsure.gif

Gali būti, kad perilgai virėt.
Perdaug vienu kartu sudėjot į puoda ir taip atšaldėt vandenį.
Neapvoliojot krakmole.
Maišėt virimo metu.
Bet labiausiai tikėtina pervirimas.
Atsakyti

QUOTE(AkvileZ @ 2011 10 27, 11:26)
Gali būti, kad perilgai virėt.
Perdaug vienu kartu sudėjot į puoda ir taip atšaldėt vandenį.
Neapvoliojot krakmole.
Maišėt virimo metu.
Bet labiausiai tikėtina pervirimas.

Braske77, kadangi bulves viriau is vakaro, jos pilnai atsalo kita diena, tad karstu bulviu minkymas atkrenta.
AkvileZ, rasot,kad labiausiai tiketina pervirimas, turbut sutikciau, nes viriau nuo iskilimo 15min, matyt butu pakake ir desimties blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Moonlight @ 2011 10 27, 14:09)
AkvileZ, rasot,kad labiausiai tiketina pervirimas, turbut sutikciau, nes viriau nuo iskilimo 15min, matyt butu pakake ir desimties  blush2.gif

oi, tai tikrai perviret. As verdu iki 5 min.juk ten viskas jau virta mirksiukas.gif ir tikrai nieks neisbyra, nepasileidzia
Atsakyti