Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Lu Lu @ 2011 10 24, 10:07)
Aciu  4u.gif tiesiog mesmales neturiu, tai netuesiu kaip sumalti paskui ta virta mesa..Net nezinau kaip cia daryt...rizikuot su zaliu kiaulienos farsu ar ne  unsure.gif

Gerai isvirta jautiena labai lengva pakapot peiliu praktiskai iki farso busenos:mirksiukas:
Atsakyti
QUOTE(vanessa @ 2011 10 23, 17:46)
aciu dar karta  4u.gif begu ziureti ar pakankamai bulviu turiu ar teks pirkti vaziuoti ryt.


Mėsmalės tai pat neturiu, tai virtas bulves sutarkuoju per burokinę tarką , po to dar pamaigau gerai rankomis, dedu krakmolą ir gerai išmaigau. Liuks tešla gaunasi.

O mėsos įdarui naudoju keptuvėje pakepintą faršą, su prieskoniais ir svogūnėliais.
Dažniausiai naudoju kalakutienos faršą, tai tuomet į keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir pakepinu jame svogūnus, tuomet dedu faršą ir kepinu pamaigydama šakute, kol nelieka gumulėlių.
Jei faršas kiaulienos, tai kepinu sausoje keptuvėje, tai iš to faršo ir taip riebalų atsiranda.
P.s. faršą į bulvių masę dėti praaušusį.
Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 10 24, 10:37)
Vištienos kukuliai



Suuuuuper thumbup.gif Elena, Jūs nuostabi, šitas pateikimas ne tik vaikučiams bet ir mano vyrui labai tiktų biggrin.gif
Sakykit, ar kirminukas kažkuom sutvirtintas ar tik išdėliotas lėkštėje? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2011 10 24, 11:24)
Suuuuuper  thumbup.gif  Elena, Jūs nuostabi, šitas pateikimas ne tik vaikučiams bet ir mano vyrui labai tiktų  biggrin.gif
Sakykit, ar kirminukas kažkuom sutvirtintas ar tik išdėliotas lėkštėje?  ax.gif



Ačiū 4u.gif

Su mediniais smeigtukais sukabinau smile.gif Nes išdėliotas nenorėjo stovėti biggrin.gif
Atsakyti
Sojos kotletai

Reikės:
1 pakelio sojos faršo (150g);
1 svogūno;
1 stiklinė smulkiai tarkuoto moliūgo;
1 kiaušinio;
druskos;
mėgiamų prieskonių pagal skonį;
miltų, kad iš masės eitų drėgnomis rankomis formuoti kotletukus.

Sojos faršą išvirti su druskos žiupsneliu. Išvirusį faršą nusunkti ir nuspausti, kad pasišalintų vandens perteklius. Dėti į jį maltą svogūną, nusunktą tarkuotą moliūgą, mušti kiaušinį, dėti druską, prieskonius ir išmaišyti. Tada dėti po truputį miltus ir žiūrėti, kada tešla gaunasi tokia, kad eitų formuoti kotletukus. Tikslų kiekį miltų sunku nurodyti, nes priklauso kiek stipriai nuspausite iš moliūgų susidariusį skystį, kiek stipriai nuspausite išvirusį sojos faršą ir nuo kiaušinio dydžio. Bet aš sudėjau apie keturias nedideles saujas.
Kotletukus kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.

user posted image

receptas
Atsakyti
Kiaulienos nugarinė česnakiniam apvalkale

Puiki, sultinga ,aromatinga mėsytė kelta lauke grilyje, nors galima išsikepti ir orkaitėje.

user posted image


apie 1.2 kg. nugarinės
200 gr. česnako
šaukštas stambios druskos
pipirų
čiobrelio

Sutarkuoti luptą česnaką, sumaišyti su druska,pipirais ir čiobreliais, įtrinti mėsą ir aptepti tolygiai, kad mėsos per česnako tyrelę nesimatytų.
Suvynioti į foliją ir kepti grillyje ant grotelių valandą laiko. Foliją nuimti ir dar pakepti apie 15-20 minю vis pavartant,kad apskrustų iš abiejų pusių. Mano naudota nugarinė buvo su lašinuku, todėl apskrudo šiek tiek stipriau, bet skonius visiškai nepakenkė.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 10 24, 19:10)
Puiki, sultinga ,aromatinga mėsytė kelta lauke grilyje, nors galima išsikepti ir orkaitėje.

bet skonio nepalyginsi...... verysad.gif
Atsakyti
Mieliniai bulvyniai blynai

user posted image

Reikes:

10 bulviu
1,5 st.pieno
3 nedideliu riekeliu baltos duonos
1 a.s. sausu mieliu
2 kiausiniu
druskos


Atskirti trynius nuo baltymu.Baltymus atidet i saldytuva.Stikline pieno uzvirint,likusi piena panaudot riekelem uzmerkt ir mielem istirpint.Bulves sutarkuot,nuspaust visa skysti.Uzplikyt pienu,ismaisyt,sudet trynius,mieles ir riekeles.Padruskint,as dedu dar baltu pipiru truputi.Istraukt baltymus is saldytuvo,ibert ziupsneli druskos ir mikseriu isplakt iki standziu putu.baltymus sukrest i tarkius ir atsargiai,bet gerai ismaisyt.Kept ikaitintoj keptuvej aliejuje ant nedideles ugnies
Atsakyti
Evelincik, kokie jie gražus 4u.gif Blynai tavo biggrin.gif

Kriaušės užkeptos su šoninė ir pelėsiniu sūriu

Jums reiks:

kriaušių (labiausiai tinka Conference",nedidelės)
sūrio su pelėsiu (dariau su sūriu su baltu pelėsiu President Brie, bet manau labiau tiktų gorgonzola)
šalto rūkymo šoninės plonai supjaustytos

Kriaušės išplauname, nusausiname.
Išpjauname gražiai viduriuką.
Į vidų dedame gabaliuką sūrio.
Kiekvieną kriaušę apvyniojame su šonine.
Sudedame į kepimo indą, uždengiame su foliją ir kepame orkaitėje 200 C temp.maždaug 15 min, priklauso nuo kriaušių dydžio.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.


user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Keptos bulves pagal Elena, jei neklystu. Labai pamegom jas. Labai aciu uz recepta 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 10 20, 18:08)
Virtų bulvių cepelinai



ačiū už receptuką 4u.gif
Šiandien pagaminau virtų bulvių cepelinus,labai skanu thumbup.gif biggrin.gif
padažas grietinės, svogūnų, spirgučių wink.gif nors MB pavalgė mieste doh.gif mano pilvas dainuoja biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jonuko_mamyte: 26 spalio 2011 - 14:23
Paprasta, bet ne prasta vakarienė smile.gif

user posted image

Šlauneles ištepliojame majonezu, žiupsnelis druskos, pipirų, kmynų ir paliekame bent pusvalandžiui. Nuskutame bulves, pjauname pusiau, padruskinam. Orkaitę ikaitinam iki 180laipsnių. Į skardą tiesiame kepimo popierių (nereiks plauti), pašlakstome aliejumi ir sudedame šlauneles su bulvėmis. Kepame apie 30-40min.
Salotoms: rukola (gražgarstes), juostelėmis supjaustome papriką, raudonuosius svogūnus - pusžiedžiais (šį kartą neturėjau, tai pripjausčiau svogūnų laiškų), pomidorus ir agurkus griežinėliais. Padažiukui sumaišome šaukštą medaus, šaukštą garstyčių su citrinos sultimis ir aliejumi. Visko dedu iš akies. O tiksliau pagal skonį.
Labai paprasta, bet mums tai visada patinka.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 26 spalio 2011 - 14:41