Vat!!
                P.S. Ule, dabar jau ir aš galiu pasigirti, kad plovą aš gaminu PUIKIAI  
  
Vat!!
                
                                    
                
                
                
            Vat!!
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 10, 17:09)
bandysim
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 10, 21:27)
QUOTE(irmulia @ 2011 11 11, 09:19)
Galima visai nedėti džiuvėsėlių..
Net nežinau ką jie priduoda..
QUOTE(irmulia @ 2011 11 11, 09:19)
aprašykit kaip seksis
                keistuole, gaminau tuos baklažanus šiandien, tik truputį savaip  
 
štai manieji
Baklažanai su Tofu įdaru



2-4 asmenims
Reikės:
* 2 dailių baklažanų
* 250 g Tofu su žalumynais
* 1 pomidoro
* 2 kiaušinių
* 4 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 skiltelės česnako
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* džiovintų čiobrelių ir rozmarino
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Baklažanus nuplauti , apipjaustyti žalias jų uodegėles.
Juos perpjauti pusiau, odelėmis į apačią sudėti į kepimo skardą. Pastatyti į orkaitę kepti 30 minučių.
Apkepusias baklažanų puses ištraukti iš orkaitės, išskobti jų vidų, palikti atvėsti.
Įkaitinti keptuvę, supilti alyvuogių aliejų, sudėti trintą česnako skiltelę, suberti smulkiai supjautytus baklažanų išskobtus viduriukus. Palikti troškintis ant silpnos ugnies.
Mažais kubeliais supjaustyti pomidorą, sudėti į keptuvėje besitroškinančius baklažanų viduriukus, išmaišyti, palikti toliau troškintis 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, kad truputį atvėsti.
Kiaušinius išplakti šluotele.
Tofu su žalumynais gerai pertrinti šakute arba sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, suberti 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio - viską gerai permaišyti.
Sudėti atvėsusį baklažanų viduriukų/pomidoro troškinį - viskas gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais bei džiovintais čiobreliais ir rozmarinu.
Baklažanų puseles sudėti ant kepimo skardos, į jų vidų pridėti paruošto tofu įdaro, paviršių apibarstyti likusiu tarkuotu Parmezano sūriu ir pastatyti kepti 15-20 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temperatūros.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
                
                                    
                
                
                
            štai manieji
Baklažanai su Tofu įdaru



2-4 asmenims
Reikės:
* 2 dailių baklažanų
* 250 g Tofu su žalumynais
* 1 pomidoro
* 2 kiaušinių
* 4 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 skiltelės česnako
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* džiovintų čiobrelių ir rozmarino
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Baklažanus nuplauti , apipjaustyti žalias jų uodegėles.
Juos perpjauti pusiau, odelėmis į apačią sudėti į kepimo skardą. Pastatyti į orkaitę kepti 30 minučių.
Apkepusias baklažanų puses ištraukti iš orkaitės, išskobti jų vidų, palikti atvėsti.
Įkaitinti keptuvę, supilti alyvuogių aliejų, sudėti trintą česnako skiltelę, suberti smulkiai supjautytus baklažanų išskobtus viduriukus. Palikti troškintis ant silpnos ugnies.
Mažais kubeliais supjaustyti pomidorą, sudėti į keptuvėje besitroškinančius baklažanų viduriukus, išmaišyti, palikti toliau troškintis 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, kad truputį atvėsti.
Kiaušinius išplakti šluotele.
Tofu su žalumynais gerai pertrinti šakute arba sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, suberti 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio - viską gerai permaišyti.
Sudėti atvėsusį baklažanų viduriukų/pomidoro troškinį - viskas gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais bei džiovintais čiobreliais ir rozmarinu.
Baklažanų puseles sudėti ant kepimo skardos, į jų vidų pridėti paruošto tofu įdaro, paviršių apibarstyti likusiu tarkuotu Parmezano sūriu ir pastatyti kepti 15-20 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temperatūros.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2011 11 11, 14:13)
reiks man kažkaip susikaupt išbadyt.
Tik kaip sunku, kai namie nieks tokių daiktų nevalgo, prisigaminu paskui valgau viena kelias dienas, nes vaikai galėtų vien kotletus valgyt, kai kada juos pakeisdami blynais, o vyras kuo grynesnę mėsą su daug pipirų ir kad minkšta būtų
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 08, 20:23)
Butinai isbandysiu
QUOTE(vavuum @ 2011 11 11, 15:56)
bandyt bandyk bet ir nuotrauką pabandymo įdėk,nes tokia tema
QUOTE(keistuole @ 2011 11 11, 16:33)
reiks man kažkaip susikaupt išbadyt.
Tik kaip sunku, kai namie nieks tokių daiktų nevalgo, prisigaminu paskui valgau viena kelias dienas, nes vaikai galėtų vien kotletus valgyt, kai kada juos pakeisdami blynais, o vyras kuo grynesnę mėsą su daug pipirų ir kad minkšta būtų
oi, tai čia ne problema
QUOTE(Asta @ 2011 11 01, 23:16)
Tai gali jas pirkti dėl dviejų patiekalų - Ulės tarybinis guliašas su jomis nuostabus  
  Aš kiek gamindavau, vis padažui kažko trūko, o kai pabandžiau su garstyčiomis...  
  Nesigailiu, kad dėl jo specialiai garstyčias pirkau 
o kiek laiko troskint mesa?

Žuvies aš nemėgėja.. nors jos išvaizda labai patinka.. Gal tik sūdytą lašišą visada mielai valgau.. Ai, dar silkę ir mamytės keptą lydeką per Kalėdas
Šį kartą užsukau į turgelį būtent ŽUVIES dieną. Pasirinkau mažiausiai kaulų turinčią, dumblo nemačiusią menkę. Išdorojau, išploviau, nusausinau, supjausčiau gabalais, padruskinau, papipirinau ir apšlaksčiau citrinos sultimis. Palikau geram pusdieniui. Iš galvos ir uodegos išviriau sriubą, bet apie ją vėliau
Taigi, menkę apvoliojau miltuose ir apkepiau aliejuje. Kol kepė, kitoje keptuvėje ant sviesto pakepinau griežinėliais supjaustytą porą ir pomidorų gabalėlius, pagardinau druska, pipirais, citrinos sultimis, įdėjau šauštą grietinės. Labai skani vakarienė. Paprasta kaip trys kapeikos.
    




