Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

[quote=giedrytele1,2011 08 16, 15:17]
[/quote]
Jei jis pats ar darbdavys Sodrai nieko nemoka, tai nemanau...gal reiktu pasigilint i tos valstybes istatymus, jei ten mokesciai mokami, o ne cia g.gif ?
[/quote]
Jūs kaip ir teisi, sodros darbuotoja tą patį atrašė, kad reikia čia mokėti mokesčius, kad gauti, bet tada nieko nesuprantu apie tą pastraipą iš sodros psl, kaip ją interpretuoti reikėtų
"Atkreipiame dėmesį, kad į ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą taip pat įskaitomi darbo Europos Sąjungos ir Europos Ekonominės Erdvės valstybėse laikotarpiai, kurie patvirtinami šių valstybių kompetentingų įstaigų išduota E 104 formos pažyma (arba atitinkamu struktūrizuotu elektroniniu dokumentu)."
nes šią pastraipą paskaičius aš ir pamaniau, kad vyras galėtų gauti tą tėvystės pašalpą.
o pagal tos valstybės įstatymus priklauso tik 2 dienos smile.gif
[/quote]

Yra du skiringi dalykai:
Stažas, kad apskritai būtų paskirta ir mokama pašalpa
Ir pačios pašalpos apskaičiavimas (pašalpos dydis)

Kitas dalykas, kad gauti tėvystės pašalpą - vienas iš reikalavimų, turi būti suteiktos tėvystės atostogos, kurias suteikia darbdavys (Įsakymas, SD forma).

Jeigu jūsų vyras įsidarbintų, ir išeitų tėvystės atostogų, tai manau, geriausiu atveju galėtų pretenduoti į minimalią Sodros pašalpą (stažo pašalpai kaip ir užtenka, o va pajamų tai nebuvo) apie 400 Lt į mėn. "ant popieriaus"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 16 rugpjūčio 2011 - 16:55

doh.gif skaitau tema nuo pradziu irį baigiu atbukti... Mano situacija tokia. Esu vaiko auginimo atostogose, i darba planuoju grizti gruodzio viduryje, laukiuosi antro leliaus, kuris gims geguze, man iki dekreto teks grizti i darba porai menesiu. Dabar gaunu 75% buvusio atlyginimo, kadangi dabar yra antri vaiko auginimo metai. Gal as turiu galimybe negrizti tuos 2-3 menesius i darba iki dekreto? Neisnaudojau triju metu, kuriuos galejau rinktis, bet treti metai neapmokami. Gal kas gali patarti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertaa @ 2011 08 16, 18:20)
doh.gif  skaitau tema nuo pradziu irį baigiu atbukti... Mano situacija tokia. Esu vaiko auginimo atostogose, i darba planuoju grizti gruodzio viduryje, laukiuosi antro leliaus, kuris gims geguze, man iki dekreto teks grizti i darba porai menesiu. Dabar gaunu 75% buvusio atlyginimo, kadangi dabar yra antri vaiko auginimo metai. Gal as turiu galimybe negrizti tuos 2-3 menesius i darba iki dekreto? Neisnaudojau triju metu, kuriuos galejau rinktis, bet treti metai neapmokami. Gal kas gali patarti?  doh.gif

Jūsų situacija elementari ir standartinė kaip 75% kitų čia klausiančių. Galit prasitęst atostogas tretiems metams ir į darbą tuos kelis mėnesius negrįžt, jei galit sau leist neturėt pajamų per juos. Kita pašalpa dėl to nenukentės.
Atsakyti
Sveikutes

Siandien konsultavausi Sodroje ir mane nustebino atsakymas. Gal patvirtinsite ar paneigsite?

1. Esu vaiko prieziuros atostogose (spalio men. pirmagimiui sueis 1 metukai). Nuo rugpjucio 25 d. iseinu i dekreta. Sodros atsakymas - gausiu ir dekretine ishmoka ir pirmo vaiko ishmoka nenukentes. Ishvada - bunant atostogose valstybe ishleidzia i antras atostogas smile.gif

2. Antras vaikelis gims, kai pirmajam tik sueis 1 metukai. I klausima kokia motinystes atostogu ishmoka gausiu , gavau atsakyma 75+70 (jei renkuosi 2 metus). Sunku patiketi. nejau tiesa biggrin.gif

3. Del 40 proc. - antrais metais galima dirbti ir gauti 40 proc. Niekas nieko is tu procentu neatskaiciuoja (siuo atveju pirmas vaikutis turi buti jau sulaukes 2 metu).

Zinokit visko tikejausi daug blogiau. Todel siek tiek pasimeciau ir noriu ishgirsti sios temos specu nuomone 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gal žinote, kaip skaičiuojamas stažas motinystės atostogoms dirbant puse etato? Reikia metus dirbti ar dvejus, kad užsiskaitytų kaip vieneri? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(light clouds @ 2011 08 17, 14:02)
Sveiki, gal žinote, kaip skaičiuojamas stažas motinystės atostogoms dirbant puse etato? Reikia metus dirbti ar dvejus, kad užsiskaitytų kaip vieneri? ax.gif

metus
Atsakyti
Laba diena mamukai 4u.gif Esu vaiko prieziuros atostogose ( vaikui 1.3men) iki 2 metu. Tik prasidejus mano VPA buvo paskelbtas imonei bankrotas ir mane kaip priklauso atleido. Jei as pastociau (pvz per siuos metus) ar galeciau tiketis ismoku uz dekreta ir pinigeliu uz VPA pagal naujaji istatyma: "Naujoji tvarka gerą žinią neša tiems tėveliams, kurie neteko darbo. Nuo liepos 1-osios atleisti iš darbo, tačiau turintys reikiamą stažą žmonės galės pretenduoti tiek į motinystės, tiek į motinystės (tėvystės) pašalpas, nepriklausomai nuo to, kokia yra darbo sutarties nutraukimo priežastis. Tokią teisę turės ir tie, kurie buvo atleisti iš darbo, tačiau augindami vaiką iki 3 metų susilaukė dar vieno. "
Gal kas susidurete su tokia situacija ir man galetumete atsakyti? Labai didelis aciu.
Atsakyti
mamytes,jei vyras nori iseiti atostogu menesiuka kai pagimdysiu,tai pasalpai gauti 100 proc algos reikia buti isdirbus butinai 12 men ane? blush2.gif skaiciau ten primam psl info,bet nesupratau vistiek blush2.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 18, 14:49)
mamytes,jei vyras nori iseiti atostogu menesiuka kai pagimdysiu,tai pasalpai gauti 100 proc algos reikia buti isdirbus butinai 12 men ane? blush2.gif skaiciau ten primam psl info,bet nesupratau vistiek blush2.gif
aciu 4u.gif

Tėvystės pašalpa skiriama, jeigu:
.....
iki pirmosios tėvystės atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą
Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2011 08 18, 14:00)
Tėvystės pašalpa skiriama, jeigu:
.....
iki pirmosios tėvystės atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą

o tai birzoje stovetas stazas nesiskaito blush2.gif tik darbo?
soriukas kad kvaili klausimai,bet nesupratinga as tuose reikaluose doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 18 rugpjūčio 2011 - 14:18
QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 18, 15:10)
o tai birzoje stovetas  stazas nesiskaito blush2.gif tik darbo?
soriukas kad kvaili klausimai,bet nesupratinga as tuose reikaluose doh.gif  unsure.gif

skaitom toliau biggrin.gif http://www.sodra.lt/index.php?cid=328

"Ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą sudaro laikotarpiai, per kuriuos mokamos ar turėjo būti mokamos socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui, taip pat per kuriuos apdraustasis asmuo gavo socialinio draudimo ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpas, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos pašalpas, taip pat nedarbo socialinio draudimo išmokas."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klakšt: 18 rugpjūčio 2011 - 14:29
QUOTE(klakšt @ 2011 08 18, 14:32)
isskaitom, kad iskaitomas tas laikotarpis, kuriuo buvo mokama nedarbo socialinio draudimo ismoka

bet jis nera gaves jokios ismokos is birzos g.gif
tiesiog joje ilgai stovejo,o db jau 4 men kai dirba....
ar tiesiog stovi birzoje,uz tave moka valstybe draudima,ir tai jau skaitosi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 18 rugpjūčio 2011 - 15:06