Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 18, 15:54)
bet jis nera gaves jokios ismokos is birzos g.gif
tiesiog joje ilgai stovejo,o db jau 4 men kai dirba....

tai paraidziuij skaitant istatyma, tada tas stovejimo laikotarpis neiskaitomas i staza, nes iskaitomas tik tas kai gaunama ismoka.

Papildyta:
QUOTE(Fifux'e @ 2011 08 18, 15:54)

ar tiesiog stovi birzoje,uz tave moka valstybe draudima,ir tai jau skaitosi g.gif

nesiskaito, nes:
""... taip pat per kuriuos apdraustasis asmuo gavo socialinio draudimo ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpas, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos pašalpas, taip pat nedarbo socialinio draudimo išmokas."
Atsakyti
esu VPA iki kol vaikui sueis 3m. t.y iki 2011 12 24, dabar jau 1 men kaip laukiuosiu, gimdyt turėčiau kažkur balandžio mėn. 2012 04 04
kadangi 3 metus pašalpos nemokėjo, o skaiciuos pagal laikotarpį 2011 04 04 - 2012 04 04, tai iseina jog nauja pasalpa bus 0 lt? teisingai?
Atsakyti
QUOTE(olajju @ 2011 08 18, 16:47)
esu VPA iki kol vaikui sueis 3m. t.y iki 2011 12 24, dabar jau 1 men kaip laukiuosiu, gimdyt turėčiau kažkur balandžio mėn. 2012 04 04
kadangi 3 metus pašalpos nemokėjo, o skaiciuos pagal laikotarpį 2011 04 04 - 2012 04 04, tai iseina jog nauja pasalpa bus 0 lt? teisingai?

neteisingai mirksiukas.gif , skaiciuos pagal 2011 03 - 2012-02. Be to, i skaiciuojama laikotarpi ieina VPA, tai paasirenkat palankesni varianta ir skaiciuos palankesni varianta (pagal paskaiciuota pries pirmo vaiko VPA)
Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2011 08 18, 20:30)
neteisingai  mirksiukas.gif , skaiciuos pagal 2011 03 - 2012-02. Be to, i skaiciuojama laikotarpi ieina VPA, tai paasirenkat palankesni varianta ir skaiciuos palankesni varianta (pagal paskaiciuota pries pirmo vaiko VPA)

ačiū už atsakymą smile.gif

dar norėčiau patikslinti, o tas palenkesnis variantas - pašalpos dydis kaip už pirmą vaiką pirmais metais , t.y 100 proc. ? ar kaip jie ten skaičiuoja?
Atsakyti
QUOTE(murmuke @ 2011 08 15, 18:54)
nu jooo, visi mazina, mazina, kazin keli simtai beliks;)

Gal nelabai aiskiai parasiau - Yra atlyginimas ant popieriaus ir nuo tos sumos mokesciai nusiskaiciuoja, taip ir Sodra daro ta pati - yma popierini atlyginima ir tuos pacius proc. nuskaiciuoja, tik 3proc. maziau, nei nuo atlyginimo smile.gif . Tai dekreto gausis tas pats kaip kad atlyginima gaudavot, tik keliais lt daugiau (cia jei atlyginimas pastovus buvo, tai ner ne ka skaiciuot ).
Papildyta:
QUOTE(giedrytele1 @ 2011 08 16, 15:17)
Jūs kaip ir teisi, sodros darbuotoja tą patį atrašė, kad reikia čia mokėti mokesčius, kad gauti, bet tada nieko nesuprantu apie tą pastraipą iš sodros psl, kaip ją interpretuoti reikėtų
"Atkreipiame dėmesį, kad į ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą taip pat įskaitomi darbo Europos Sąjungos ir Europos Ekonominės Erdvės valstybėse laikotarpiai, kurie patvirtinami šių valstybių kompetentingų įstaigų išduota E 104 formos pažyma (arba atitinkamu struktūrizuotu elektroniniu dokumentu)."
nes šią pastraipą paskaičius aš ir pamaniau, kad vyras galėtų gauti tą tėvystės pašalpą.
o pagal tos valstybės įstatymus priklauso tik 2 dienos smile.gif

Tai greiciausiai tik stazas,o ne pajamos uzsiskaito. Bet jei Lietuvoj per ta 12 men pajamu 0, tai nieko ir nebus... Gal minimali tik, o gal ir ta nepriklauso g.gif .
Papildyta:
QUOTE(lola.lola @ 2011 08 17, 11:40)
Aciu 4u.gif

As nesakau, kad negerai. Man tvarka LT del vaiko prieziuros ishmoku tenkina. Tiesiog nedrysau ish anksto dziaugtis, maniau kad gausiu mazesnes ishmokas.

kadangi su pirmu vaikuciu jums dar galioja senesnis istatymas iki 2011 liepos 1, tai uztai ir pasiseke smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(monti @ 2011 08 18, 13:22)
Laba diena mamukai  4u.gif  Esu vaiko prieziuros atostogose ( vaikui 1.3men) iki 2 metu. Tik prasidejus mano VPA buvo paskelbtas imonei bankrotas ir mane kaip priklauso atleido. Jei as pastociau (pvz per siuos metus) ar galeciau tiketis ismoku uz dekreta ir pinigeliu uz VPA pagal naujaji istatyma:  "Naujoji tvarka gerą žinią neša tiems tėveliams, kurie neteko darbo. Nuo liepos 1-osios atleisti iš darbo, tačiau turintys reikiamą stažą žmonės galės pretenduoti tiek į motinystės, tiek į motinystės (tėvystės) pašalpas, nepriklausomai nuo to, kokia yra darbo sutarties nutraukimo priežastis. Tokią teisę turės ir tie, kurie buvo atleisti iš darbo, tačiau augindami vaiką iki 3 metų susilaukė dar vieno. "
Gal kas susidurete su tokia situacija ir man galetumete atsakyti? Labai didelis aciu.

Manau, kad vargiai kas jau spejo isbandyt per pusantro menesio nuo isigaliojimo istat. smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(olajju @ 2011 08 19, 08:23)
ačiū už atsakymą  smile.gif

dar norėčiau patikslinti, o tas palenkesnis variantas - pašalpos dydis kaip už  pirmą vaiką  pirmais metais , t.y 100 proc. ?  ar kaip jie ten skaičiuoja?

ims ta suma , kokia buvo paskaiciuota einant su 1 vaiku ir moka 100 arba 70 ir 40 proc. - kiek priklauso pagal dabartini istatyma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 19 rugpjūčio 2011 - 08:43
QUOTE(olajju @ 2011 08 19, 08:23)
ačiū už atsakymą  smile.gif

dar norėčiau patikslinti, o tas palenkesnis variantas - pašalpos dydis kaip už  pirmą vaiką  pirmais metais , t.y 100 proc. ?  ar kaip jie ten skaičiuoja?

ims ta suma ir pagal nauja tvarka gausit, jei pasirinksit vienesius metus tai gausit 100, o jei dvejus, tai 70 ir 40 proc. nuo tos sumos 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
labai noreciau jusu pagalbos. Paaiskinsiu savo situacija. Pradejau dirbti 2010 -11-22. Pries tai nesu dirbusi, siuo metu laukiuosi. Noreciau suzinoti apie vaiko prieziuros ir motinystes pasalpos skaiciavima. Mane domina kada as galiu iseiti i dekreta, kad galeciau po to gauti normaliai ismoka tai yra visa atlyginima, nes zadu auginti iki 1 metu ir rinktis 100 procentu darbo uzmokescio. Nes pasiskaicius visokius istatymus suprantu, kad i dekreta iseiti gruodzio 1 d. nelabai galiu, nes neisiskaiciuoja tas menesis, kai iseini dekreta ir dar vienas po jo. Kadangi mano atlyginimas nera didelis 800 i rankas, tai tiesiog man labai svarbu, kad 100 procentu jo ir gauciau. Pagal savo skaiciavimus tai suprantu, kad galiu iseiti tik nuo sausio 1 d. kad gauciau tuos savo 800 lt kiekviena menesi metus laiko. Nelabai gaudausi tuose skaiciavimuose sad.gif

Ir dar vienas klausimelis, esu darbe kelis kart pavadavusi viena darbuotoja uz tai gavau pinigus, buvo rasomas vadavimas, ar tie pinigeliai isiskaiciuos skaiciuojant vaiko auginimo ismoka? Labai jums aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kleopatraaa @ 2011 08 19, 18:44)
Sveikos,
labai noreciau jusu pagalbos. Paaiskinsiu savo situacija. Pradejau dirbti 2010 -11-22. Pries tai nesu dirbusi, siuo metu laukiuosi. Noreciau suzinoti apie vaiko prieziuros ir motinystes pasalpos skaiciavima. Mane domina kada as galiu iseiti i dekreta, kad galeciau po to gauti normaliai ismoka tai yra visa atlyginima, nes zadu auginti iki 1 metu ir rinktis 100 procentu darbo uzmokescio. Nes pasiskaicius visokius istatymus suprantu, kad i dekreta iseiti gruodzio 1 d. nelabai galiu, nes neisiskaiciuoja tas menesis, kai iseini dekreta ir dar vienas po jo. Kadangi mano atlyginimas nera didelis 800 i rankas, tai tiesiog man labai svarbu, kad 100 procentu jo ir gauciau. Pagal savo skaiciavimus tai suprantu, kad galiu iseiti tik nuo sausio 1 d. kad gauciau tuos savo 800 lt kiekviena menesi metus laiko. Nelabai gaudausi tuose skaiciavimuose sad.gif

Ir dar vienas klausimelis, esu darbe kelis kart pavadavusi viena darbuotoja uz tai gavau pinigus, buvo rasomas vadavimas, ar tie pinigeliai isiskaiciuos skaiciuojant vaiko auginimo ismoka? Labai jums aciu uz atsakymus smile.gif

taip, jums geriau i dekreta iseiti sausio men, tada skaiciuotusi nuo 2010 12 01 iki 2011 11 31
o del vadavimo, jei jums tuos pinigus mokejo oficialiai ir is ju buvo mokami mokesciai sodrai, tai ir jie bus iskaiciuoti pasalpai gaut 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, as ne visai i tema, bet gal kas zinos. Jei per tevystes menesio atostogas buvo valstybine nedarbo diena (Zolines), tai ta nedarbo diena nukeliama ir pridedama prie atostogu, kaip papildoma? Kaip pvz savaitgali ispuola svente, tai nedarbo diena nukeliama i pirma darbo diena. Na, tikiuosi supratot klausima blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nightmare1989 @ 2011 08 20, 14:22)
Jei per tevystes menesio atostogas buvo valstybine nedarbo diena (Zolines), tai ta nedarbo diena nukeliama ir pridedama prie atostogu, kaip papildoma?

Nenukeliama 4u.gif
Tevystes atostogos yra iki vaikui sueis vienas menuo ir nei diena ilgiau.
Net jeigu isejote i tevystes atostogas ne vaiko gimimo diena, o kita, ar dar veliau, tos dienos taip pat neprisideda.
Atsakyti
norėjau paklausti, gal jau yra aiškesnis ir tikslesnis sodros paaiškinimas dėl to darbo antraisiais auginimo metais?
konkrečiai - ar gali dirbti toje pačioje darbovietėje, tose pat pareigose ir gaut tą patį atlyginimą?
taip pat klausimas ir dėl pirmųjų metų, ar pvz galima dirbti puse etato ir mažesniu atlyginimu toje pat darbovietėje (na suprantu kad tokiu atveju mažėtų ta išmoka)?

dar niekur neradau info ar gali tėvai dalintis atostogas, t.y. pirmus metus mama, antrus- tėtis?
Atsakyti
QUOTE(Žydinti @ 2011 08 21, 14:33)
dar niekur neradau info ar gali tėvai dalintis atostogas, t.y. pirmus metus mama, antrus- tėtis?

gali 4u.gif
Atsakyti