Norėčiau paklausti. Esu VPA dar pagal senaja tvarka. O antruosius vaiko metukus vpa noriu isleisti vyra. Kiek proc. nuo komp. DU jam skaiciuosis: 75 ar 40 proc.? Koks laikotarpis bus imamas vyro komp. Du apskaiciuoti?
QUOTE(DOLLILYTE @ 2011 08 28, 11:31)
Kai pagimdžiau pusmeti gavau po 97lt. paskui nuo 2010.01.01 buvo padaryta,kad po 97lt. mokes tik nuo 2iki 3 metu. Ir dabar iki suejo vaikui 2 metai negavau tu 97lt.
Tai dabar nieko nesuprantu... 

tai jei pagal pajamas priklause tas 97- bekit ir susigrazinkit atbuline data kol laikas, tik pajamas pasiakiaciuokit.
QUOTE(Savvy @ 2011 08 28, 14:18)
Norėčiau paklausti. Esu VPA dar pagal senaja tvarka. O antruosius vaiko metukus vpa noriu isleisti vyra. Kiek proc. nuo komp. DU jam skaiciuosis: 75 ar 40 proc.? Koks laikotarpis bus imamas vyro komp. Du apskaiciuoti?
Mokes 40% ir vyras tures dar galimybe dirbti.O skaiciuos is 12 men kaip ir jums.
Labas rytas,
o per kiek laiko turi ismoketi tevystes pasalpa (uz laikotarpi, kol vaikui sueis 1men.?)
o per kiek laiko turi ismoketi tevystes pasalpa (uz laikotarpi, kol vaikui sueis 1men.?)

QUOTE(linamask @ 2011 08 29, 09:18)
Labas rytas,

Tėvystės pašalpa išmokama pasibaigus tėvystės atostogoms (ne vėliau kaip per 5 darbo dienas).
Aišku su sąlyga, kad Sodrai pateikti visi reikalingi dokumentai ir prašymas.
QUOTE(Enita @ 2011 08 29, 09:24)
Tėvystės pašalpa išmokama pasibaigus tėvystės atostogoms (ne vėliau kaip per 5 darbo dienas).

o juk dokumentus ir prasyma rase sodroje, tai manau pateikta viskas, ko reikejo...
turbut reikia skambintis ir teirautis, kas negerai...
QUOTE(linamask @ 2011 08 29, 09:28)

o juk dokumentus ir prasyma rase sodroje, tai manau pateikta viskas, ko reikejo...
turbut reikia skambintis ir teirautis, kas negerai...
Gal darbdavys kažko nepateikė.
QUOTE(Enita @ 2011 08 29, 09:41)
Gal darbdavys kažko nepateikė.
gal...
issiaiskinsiu, aciu uz pagalba

juk tie pinigeliai niekur "nenuplauks", tik kad gausim veliau...
Kam aktualu 70% ir 40%, dar viena nuomone:
Pagal Ligos ir motinystes pasalpos draudimo istatyma:
1. teisę į pašalpą turi tik tas asmuo, kuris yra išleistas vaiko priežiūros atostogų
2. asmuo grįžęs iš vaiko priežiūros atostogų būtų dirbantis ir neatitiktų vieno iš pagrindinių kriterijų, būtinų pašalpos gavimui
Vyriausybes nutarimas teises aktu hierarchine prasme yra zemesnis, todel, esant normu kolizija (priestaravimui) turi buti taikomos Istatymo nuostatos, kurio nuostatas pacitavau. Aisku lieka visi tie teiseti visuomenes lukesciai, bet atsizvelgiant i ekonomistu prognozes del antrosios recesijos bangos, bijau, kad praktikoje DU ir pasalpos gavima Sodrai bus sunku igyvendinti, juolab, kad faktiskai nera sukurtos jokios teisines bazes del darbo santykiu tesimo antraisiais metais.
Labutis visoms
Gal galesite man pagelbeti...nors kaip ir esu 100% tikra, kad jokiu pinigeliu negausiu, bet stai mano situacija...
Isidarbinau 2011 05 09, pastojau 31d., man dekretas gaunasi gruodzio 15 mazdaug, taigi jokiu dekretiniu, kaip suprantu negausiu...?
O gimdymas vasario 21, taigi ir motinystes pasalpos taip pat negausiu? Teisingai?

Gal galesite man pagelbeti...nors kaip ir esu 100% tikra, kad jokiu pinigeliu negausiu, bet stai mano situacija...
Isidarbinau 2011 05 09, pastojau 31d., man dekretas gaunasi gruodzio 15 mazdaug, taigi jokiu dekretiniu, kaip suprantu negausiu...?

QUOTE(ask4aretux @ 2011 08 29, 11:08)
Labutis visoms
O gimdymas vasario 21, taigi ir motinystes pasalpos taip pat negausiu? Teisingai?

Na iš parašymo neaišku ar čia apskritai jūsų pirmas darbas, ar įsidarbinote vėl po tam tikros pertraukos, ar galbūt iki tol stovėjote darbo biržoje ir gavote bedarbio pašalpą, o gal buvote dieninio skyriaus studentė ir įsidarbinote baigusi studijas. Žodžiu trūksta konkretumo.
QUOTE(Enita @ 2011 08 29, 13:19)
Na iš parašymo neaišku ar čia apskritai jūsų pirmas darbas, ar įsidarbinote vėl po tam tikros pertraukos, ar galbūt iki tol stovėjote darbo biržoje ir gavote bedarbio pašalpą, o gal buvote dieninio skyriaus studentė ir įsidarbinote baigusi studijas. Žodžiu trūksta konkretumo.
atleiskite, kad taip nekonkreciai

pries tai esu dirbusi, taciau turejau dvieju metu pertrauka, kai dirbau neoficialiai

Situacija tokia, kad iki 2010 07 men gaudavau is darbo birzos ismokas, o oficialiai isidarbinau tik 2011 05 09. Tai klausimas ar i tuos 24 men ieis ir is darbo bizros gautos pajamos?
linamask, dėl tos kitos nuomonės, va čia pateikiu tikslią citatą iš ĮSTATYMO
taip kad kaip suprantu asmuo, išleistas vaiko priežiūros atostogų, gali grįžti į darbą ir gauti draudžiamųjų pajamų, nes patenka į ĮSTATYMO 21 str.4dalies išlygą. ir nuo to tiesiog priklausys išmokos suma pirmaisiais metais, o antraisiais nepriklausys niekas.
19 straipsnis. Teisė gauti motinystės (tėvystės) pašalpą
2) įstatymų nustatyta tvarka išleistas vaiko priežiūros atostogų, išskyrus šio įstatymo 21 straipsnio 4 dalyje numatytą atvejį;
21 straipsnis. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis
4. Jeigu apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis vieni metai, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą (bendrą šių pašalpų sumą), jam mokamas šios pašalpos (bendros šių pašalpų sumos) ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas Vyriausybės tvirtinamų Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų nustatyta tvarka. Mokant motinystės (tėvystės) pašalpą, į draudžiamąsias pajamas neįtraukiamos pajamos, gautos pagal autorines sutartis už darbą, atliktą iki pirmosios vaiko priežiūros atostogų dienos.
2) įstatymų nustatyta tvarka išleistas vaiko priežiūros atostogų, išskyrus šio įstatymo 21 straipsnio 4 dalyje numatytą atvejį;
21 straipsnis. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis
4. Jeigu apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis vieni metai, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą (bendrą šių pašalpų sumą), jam mokamas šios pašalpos (bendros šių pašalpų sumos) ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas Vyriausybės tvirtinamų Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų nustatyta tvarka. Mokant motinystės (tėvystės) pašalpą, į draudžiamąsias pajamas neįtraukiamos pajamos, gautos pagal autorines sutartis už darbą, atliktą iki pirmosios vaiko priežiūros atostogų dienos.
taip kad kaip suprantu asmuo, išleistas vaiko priežiūros atostogų, gali grįžti į darbą ir gauti draudžiamųjų pajamų, nes patenka į ĮSTATYMO 21 str.4dalies išlygą. ir nuo to tiesiog priklausys išmokos suma pirmaisiais metais, o antraisiais nepriklausys niekas.