Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Labiuke @ 2011 10 11, 18:49)
esant terminuotai DS, galima atleisti praejus menesiui po NGA mirksiukas.gif
Tai uz ka man SODRA moka VPA pinigus, jei as tik namie auginu vaika g.gif ? Juk VPA pasalpa mokama tik esantiems VPA atostogose doh.gif

negalima buvo jusu atleisti,nes isejot i VPA.O pinigai mokami,nes darbdavis jus isleido i VPA ir moka juos sodra.Tai gal jus neatleido?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 11 spalio 2011 - 18:10
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 11, 18:58)
negalima buvo jusu atleisti,nes isejot i VPA.O pinigai mokami,nes darbdavis jus isleido i VPA.Tai gal jus neatleido?

schmoll.gif atleido mirksiukas.gif
Zodziu laukiu isaiskinimo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Labiuke @ 2011 10 11, 19:05)
schmoll.gif atleido mirksiukas.gif
Zodziu laukiu isaiskinimo unsure.gif

http://www.teisescen...-iki-treju-metu
is sito ka perskkaiciau tai negali buti nutraukta darbo sutartis.
Atsakyti
QUOTE(Labiuke @ 2011 10 11, 18:49)
esant terminuotai DS, galima atleisti praejus menesiui po NGA mirksiukas.gif
Tai uz ka man SODRA moka VPA pinigus, jei as tik namie auginu vaika g.gif ? Juk VPA pasalpa mokama tik esantiems VPA atostogose doh.gif

Bankroto atveju, pagal terminuota irgi lygtai taip pat - moka, nors ir atleista moteris yra dekrete ar vpa. Jei butu dar senas istatymas, tai jums su antru vaikuciu nebemoketu, nes darbdavio nebeturetumet, gautumet tik uz pirmaji. Bet nuo siu metu liepos 1 naujas istat. - jums pasiseke, turetu moket ir uz antraji dekreta bei vpa.
Nors istatymiskai, atrodo, tuoj po vpa jus turejo atleist g.gif . O jus pasiraset del atleidimo?
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2011 10 10, 14:29)
sveikos situcija tokia, nezinau ar pakankamai aiskiai isdestysiu savo mintis, bet jei kas suprasit, gal atsakysit? blush2.gif  esu bedarbe stoviu DB. Turiu vaika kuriam birzelio gale suejo 4 metai. Dabar laukiuosi antro vaiko. I DB istojau kai pirmajam vaikui suejo 3 metai, Taigi DB stoviu jau metai ir 3 menesiai. Klausimas toks jeigu as isidarbinciau dabar kai nestumui jau 3 men, ar gauciau is Sodros? aciu uz atsakyma?

Kaip matau nepaminejau kad su pirmuoju vaikeliu buvau VPA iki 3 metu, o paskui atleido ir istojau iDB.
Tai jeigu VPA ieina i darbo staza tai tada tureciau gauti pasalpa is Sodros ar ne? doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vovere16: 11 spalio 2011 - 19:48
QUOTE(vovere16 @ 2011 10 11, 20:38)
Kaip matau nepaminejau kad su pirmuoju vaikeliu buvau VPA iki 3 metu, o paskui atleido ir istojau iDB.
Tai jeigu VPA ieina i darbo staza tai tada tureciau gauti pasalpa is Sodros ar ne? doh.gif  blush2.gif

ieina,bet ima per paskutinius 2 metus 12 menesiu,o jus jau metai ir 3 men stovit birzoj,isidarbinsit,i dekreta eisit tik 7 men,darbe isdirbsit tik 4 menesius.na tai ziurekit,kad neisina to stazo.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 29, 22:49)
"170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti

1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:

1) faktiškai dirbtas laikas;

2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;

3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;

4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos, motinystės arba tėvystės pašalpą;

5) mokamos kasmetinės atostogos;

6) nemokamos atostogos iki keturiolikos kalendorinių dienų;

7) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų neįgaliesiems;

8) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų asmenims, slaugantiems neįgalųjį;

9) priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnį darbą;

10) teisėto streiko laikas;

11) kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai."

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=404220

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 01, 23:42)
darbe turi zinoti.ir paciai galima paskaiciuoti,uz metu priklauso 28 dienos,puse metu-14 dienu,tris menesiai-7 dienos,o dekretas daugiau nei 3 menesiai,taikazkur ir iseina 9 dienos.Bent jau as taip suprantu,kaip skaiciuoti juos.

laba vakara...

skambinau i darba , nes jauciuos stipriai apsirgusi verysad.gif pasakiau kad man priklauso apie 9d neisnaudotu atostogu.... tai zinot koki ats gavau??? ''nenusisnekek'' blink.gif liepe skambint buchalterei doh.gif ok, pasukau, toji nieko nezino, nieko negirdejo ir as cia bandau kazka ispest nepriklausancio man. doh.gif liepe imt bilioteni. bet kam man jis jei yra neisnaudotos dienos? unsure.gif

prasau pagalbos nes ryt vaziuot reikes bandyt aiskinti unsure.gif

pakisti istatyma jiems? ar koki tai protinga sakini suregzti kad suprastu doh.gif
*sakykit ar galiu tas 9d isnaudot ne visas iskart? tarkim db dvi po to kai reikes dar kelias ir taip kol visos issinaudos?
kaip tos dienos man skaiciuosis? uz jas man niekas nemokes ar mokes/ gal geriau bilioteni tada tai bent kazkiek moka verysad.gif isiskai nebesigaudau doh.gif

dar-kazkur girdejus buvau-nzn tiesa tai ar ismislas- jei buvai 3m parasius ir i darba gryzai anksciau (siuo atveju as po 2m ir 10d) tai iki kol vaikui sueis 3m betkada gali pasiimt atostogu tik uz jas niekas nemokes nieko....

nzn ar aiskiai parasiau unsure.gif

dekui

p.s, kas turetu skambint i sodra del tikslaus dienu sk? as ar buchaltere? nes mane ir durne ryt isvadint gali
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *amira*: 11 spalio 2011 - 19:56
QUOTE(vovere16 @ 2011 10 11, 20:38)
Tai jeigu VPA ieina i darbo staza tai tada tureciau gauti pasalpa is Sodros ar ne? doh.gif  blush2.gif

o is birzos gaudavot pinigelius?
Papildyta:
QUOTE(*amira* @ 2011 10 11, 20:54)
[size=1]
[/color]

laba vakara...

skambinau i darba , nes jauciuos stipriai apsirgusi verysad.gif pasakiau kad man priklauso apie 9d neisnaudotu atostogu.... tai zinot koki ats gavau??? ''nenusisnekek'' blink.gif liepe skambint buchalterei  doh.gif ok, pasukau, toji nieko nezino, nieko negirdejo ir as cia bandau kazka ispest nepriklausancio man.  doh.gif liepe imt bilioteni. bet kam man jis jei yra neisnaudotos dienos? unsure.gif

prasau pagalbos nes ryt vaziuot reikes bandyt aiskinti unsure.gif

pakisti istatyma jiems? ar koki tai protinga sakini suregzti kad suprastu doh.gif
*sakykit ar galiu tas 9d isnaudot ne visas iskart? tarkim db dvi po to kai reikes dar kelias ir taip kol visos issinaudos?
kaip tos dienos man skaiciuosis? uz jas man niekas nemokes ar mokes/ gal geriau bilioteni tada tai bent kazkiek moka verysad.gif isiskai nebesigaudau doh.gif

dar-kazkur girdejus buvau-nzn tiesa tai ar ismislas- jei buvai 3m parasius ir i darba gryzai anksciau (siuo atveju as po 2m ir 10d) tai iki kol vaikui sueis 3m betkada gali pasiimt atostogu tik uz jas niekas nemokes nieko....

nzn ar aiskiai parasiau unsure.gif

dekui

p.s, kas turetu skambint i sodra del tikslaus dienu sk? as ar buchaltere? nes mane ir durne ryt isvadint gali

manau atspauzdinkit istatyma ir eikit su juo,jei vistiek sakis kad nusisnekat,vaziuokit i darbo inspekcija ir ten jau jums pasakis kaip elgtis.VPA galima imti dalimis.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 11, 21:22)
o is birzos gaudavot pinigelius?
Papildyta:

manau atspauzdinkit istatyma ir eikit su juo,jei vistiek sakis kad nusisnekat,vaziuokit i darbo inspekcija ir ten jau jums pasakis kaip elgtis.VPA galima imti dalimis.

dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*amira* @ 2011 10 11, 21:34)

Bet jei jums ju neduos, nes apie norimas pasiimt atostogas paprastai ispejama is anksto... ir darbdavys nepaziures geranoriskai, kad ir pakisit istatyma - jis butu teisus... Jei siandien nesat darbe, o nueisit tik rytoj, tai gali pravaikstas uzrasyt. O biuletenio rytoj uz siandiena niekas nebeisrasys...
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 10 11, 20:21)

Nors istatymiskai, atrodo, tuoj po vpa jus turejo atleist  g.gif . O jus pasiraset del atleidimo?

jo, pasirasiau mirksiukas.gif
Atsakyti
nesupratau kaip tai VPA galima imti dalimis?
Atsakyti