Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Labiuke @ 2011 10 11, 11:57)
Va ka radau g.gif

4. Kokio laikotarpio pajamos vertinamos skaičiuojant motinystės pašalpą?

Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės pašalpos dydis, apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį.
Pavyzdžiui, apdraustajai moteriai , įgijus teisę į pašalpą 2011 m. liepos mėn., kompensuojamais uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2010-06-01 iki 2011-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų.
Be to, jeigu moteris bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, buvo vaiko priežiūros, kol jam sueis 3 metai, atostogose ir jai suteikiamos naujos nėštumo ir gimdymo atostogos, motinystės pašalpa jos prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės pašalpa.

Vel vaziuot i  SODRA?

turbut.
Atsakyti
Cirkai be pinigu doh.gif pasiskambinau i SODROS skyriu, man darbuotoja vel kaip uzsukta sugedus plokstele aiskina savo tiesa doh.gif
Jau antras kartas, kai tenka valdininkam aiskinti istatymus doh.gif Meginsim kitais keliais irodineti.
Atsakyti
QUOTE(Labiuke @ 2011 10 11, 12:15)
Cirkai be pinigu doh.gif pasiskambinau i SODROS skyriu, man darbuotoja vel kaip uzsukta sugedus plokstele aiskina savo tiesa doh.gif
Jau antras kartas, kai tenka valdininkam aiskinti istatymus doh.gif Meginsim kitais keliais irodineti.

o ka pasake,kai jus pasaket kad istatimuose kitaip parasita? smile.gif kas ten dirba nesuprantu,hjeigu nezino elementariu dalyku.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 11, 12:24)
o ka pasake,kai jus pasaket kad istatimuose kitaip parasita?  smile.gif  kas ten dirba nesuprantu,hjeigu nezino elementariu dalyku.

doh.gif lotuliukas.gif sake eis byla pasikelti mano doh.gif Sakau, kam jum mano byla, jus istatymu nesuprantat, ne taip aiskinat nei istatyme parasyta mirksiukas.gif Zodziu parasiau uzklausima i VLN, laukiu tos darbuotojos skambucio, jei nieks nejuda, keliauju pas aukstesnes pareigas uzimancius darbuotojus doh.gif Nes jau supykau, blyn uz savaites gimdymas, o jos siuntineja kaip durnele doh.gif
Atsakyti
Dar viena idomybe g.gif As buvau atleista is darbo pagal terminuota DS praejus vienam menesiui po pirmojo vaikucio NGA pabaigos g.gif SODRA traktuoja, kad as nesu vaiko prieziuros atostogose doh.gif Kas turi komentaru g.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveiki, matau cia pritingu zmoniu yra - uzklausiu 4u.gif , Sakykite nelabai supratau cia apie tas svarstomas reformas Sodroje nuo 2012 metu. Ar jau gaunancioms mamytems pakils pasalpa jei ji apie 1400 lt gaunama dabar (antruosius metus), ar naujai cia iseinancioms. Mano situacija: dabar auginu suneli antrus metus (du metai sueis kovo men.) bet nuo 2012 vasario 5 dienos iseinu i antrojo vaikelio auginimo atostogu. Jei nesunku pakomentuokit kas man keistusi nuo to kad istatyma patvirtintu. Dekui labai
Atsakyti
QUOTE(Labiuke @ 2011 10 11, 12:29)
doh.gif  lotuliukas.gif sake eis byla pasikelti mano doh.gif Sakau, kam jum mano byla, jus istatymu nesuprantat, ne taip aiskinat nei istatyme parasyta mirksiukas.gif Zodziu parasiau uzklausima i VLN, laukiu tos darbuotojos skambucio, jei nieks nejuda, keliauju pas aukstesnes pareigas uzimancius darbuotojus doh.gif Nes jau supykau, blyn uz savaites gimdymas, o jos siuntineja kaip durnele doh.gif

O jos pakels ir paziures - jusu prasymo ir prieraso ner, kaip parasyta istatyme, kad turi but prasymas... Gal ir pataisys, bet pasakys, kad pati neparaset prasymo... kaltos neliks, greiciausiai doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 10 11, 14:49)
O jos pakels ir paziures - jusu prasymo ir prieraso ner, kaip parasyta istatyme, kad turi but prasymas... Gal ir pataisys, bet pasakys, kad pati neparaset prasymo... kaltos neliks, greiciausiai  doh.gif .

Del to viskas tvarkoj doh.gif Db turiu irodyti, kad esu vaiko prieziuros atostogose doh.gif Prieisim iki absurdo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Labiuke @ 2011 10 11, 14:45)
Dar viena idomybe g.gif As buvau atleista is darbo pagal terminuota DS praejus vienam menesiui po pirmojo vaikucio NGA pabaigos g.gif SODRA traktuoja, kad as nesu vaiko prieziuros atostogose doh.gif Kas turi komentaru g.gif  unsure.gif

o jus darbdavis isleido i VPA?jei taip,tai ir esat VPA,nesvarbu kad neradarbo,svarbiausia,kad spejo jus i juos isleisti.Kas pas jus ten dirba toj SODROJ doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Joriuko mama @ 2011 10 11, 14:47)
Sveiki, matau cia pritingu zmoniu yra - uzklausiu  4u.gif , Sakykite nelabai supratau cia apie tas svarstomas reformas Sodroje nuo 2012 metu. Ar jau gaunancioms mamytems pakils pasalpa jei ji apie 1400 lt gaunama dabar (antruosius metus), ar naujai cia iseinancioms. Mano situacija: dabar auginu suneli antrus metus (du metai sueis kovo men.) bet nuo 2012 vasario 5 dienos iseinu i antrojo vaikelio auginimo atostogu. Jei nesunku pakomentuokit kas man keistusi nuo to kad istatyma patvirtintu. Dekui labai

Tai dar gi niekas neaisku,kas ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 11, 17:19)
o jus darbdavis isleido i VPA?jei taip,tai ir esat VPA,nesvarbu kad neradarbo,svarbiausia,kad spejo jus i juos isleisti.Kas pas jus ten dirba toj SODROJ  doh.gif

aha, isleido vaiko prieziuros atostogu, ir po menesio atleido mirksiukas.gif Visa laika buvau isitikinus, kad pasalpa moka, nes esu VPA doh.gif Db jau nesuprantu savo statuso doh.gif Issiunciau uzklausa doh.gif Nesiseka man, vis turiu irodineti, kas yra kas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Labiuke @ 2011 10 11, 18:23)
aha, isleido vaiko prieziuros atostogu, ir po menesio atleido mirksiukas.gif Visa laika buvau isitikinus, kad pasalpa moka, nes esu VPA doh.gif Db jau nesuprantu savo statuso doh.gif Issiunciau uzklausa doh.gif Nesiseka man, vis turiu irodineti, kas yra kas doh.gif

o kaip jis galejo jus atleisti,jus gi jau VPA buvot?tai tada taip,kaip ir neskaitotes VPA,tiesiog namie auginat vaika.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 11, 18:33)
o kaip jis galejo jus atleisti,jus gi jau VPA buvot?tai tada taip,kaip ir neskaitotes VPA,tiesiog namie auginat vaika.

esant terminuotai DS, galima atleisti praejus menesiui po NGA mirksiukas.gif
Tai uz ka man SODRA moka VPA pinigus, jei as tik namie auginu vaika g.gif ? Juk VPA pasalpa mokama tik esantiems VPA atostogose doh.gif
Atsakyti