Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(rionka @ 2011 08 06, 21:09)
sveikos.as jau kaip 3 m.nedirbu.vaikui gruodi bus 6m.norim antro vaiko.dirbti nenoriu ax.gif ,viras tegu dirba ax.gif .noriu pati moket sodrai (apsidraust savanoriskai).Nuo ko man pradet? kokia suma butu i menesi? ir kiek laiko reikes moket ? aciu 4u.gif  (atsiprasau uz klaidas blush2.gif )

Sodra savanorškai draudžia tik motinystės pašalpai, t.y dekretui (iki gimdymo ir po gimdymo susidaro viso 126 d.), vaiko priežiūros metu iki 2-jų metų, tai Sodra savanoriškai nedraudžia ir jokių pašalpų nemoka.
Čia yra parašyta, manau neapsimoka, geriau susirasti darbdavį ir mokėti mokesčius, kad gauti pašalpas iki 2-jų metų
http://www.sodra.lt/index.php?cid=313
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 07 rugpjūčio 2011 - 08:27
QUOTE(zaika-niznaika @ 2011 08 05, 11:16)
Sveikos.
Mano situacija tokia.08.25 turiu grizti i darba,maziui sukanka 2metukai.Dabar jau 1,5men kaip laukiuosi antro.I dekreta kazkur 2012m sausio 20d.Kaip man skaiciuosis dekretines ir kaip vaiko prieziuros atostogu pinigai?Ar ims dabar isdirbta laika iki dekretiniu ir pries pirma vaika isdirbta laika?Ar tarkim as galiu rasyt prasyma,kad pratestu VPA iki 3m,ir tada antram vaikui skaiciuos tuos isdirbtus menesius,kurie buvo isdirbti pries iseinant su pirmu vaiku?O gal skaiciuosis is pirmo vaiko VPA?
p.s.Tikiuosi kas nors supras mano sapalione.

Na pakomentuokit kuri nors,ka nors ismananti.Buciau labai dekinga.Laikas spaudzia,turiu arba grizti i darba,arba prasitesti VPA.
Atsakyti
Mano NGA baigias 08.23. I VPA eiti zada vyras, as planuoju eit is darbo, nes gauciu labai mazus pinigelius (apie400), ir sedet tiesiog namuciuos. Bet jau ne is vieno pazistamo girdejom, kad vyras i VPA negali eit jo zmona bedarbe. Ar tai tiesa, kiek skaiciau Sodros psl, nieko panasaus parasyto neradau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(atire @ 2011 08 07, 21:04)
Mano NGA baigias 08.23. I VPA eiti zada vyras, as planuoju eit is darbo, nes gauciu labai mazus pinigelius (apie400), ir sedet tiesiog namuciuos. Bet jau ne is vieno pazistamo girdejom, kad vyras i VPA negali eit jo zmona bedarbe. Ar tai tiesa, kiek skaiciau Sodros psl, nieko panasaus parasyto neradau unsure.gif

turesit i birza stoti.
Atsakyti
Merginos, esu vaiko prieziuros atostogose, vaikui jau 1 metai ir 10 menesiu, pardejom lankyti darzeli. Tai dabar susimasciau ar pasalpa man mokes iki kol vaikui sueis 2 metai ar visgi nebemokes nes vaika isvedziau i darzeli g.gif
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2011 08 08, 10:38)
Merginos, esu vaiko prieziuros atostogose, vaikui jau 1 metai ir 10 menesiu, pardejom lankyti darzeli. Tai dabar susimasciau ar pasalpa man mokes iki kol vaikui sueis 2 metai ar visgi nebemokes nes vaika isvedziau i darzeli  g.gif

jau buvo atsakineta,kad gali vaikas lankiti darzeli,sodra i tai neziuri,toliau gaudinesit pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(zaika-niznaika @ 2011 08 07, 19:34)
Na pakomentuokit kuri nors,ka nors ismananti.Buciau labai dekinga.Laikas spaudzia,turiu arba grizti i darba,arba prasitesti VPA.

Mano situacija tokia pat smile.gif tai man sodra atrase
Pagal Įstatymo 6 straipsnio 2 dalies nuostatas kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės, motinystės (tėvystės) pašalpos dydis, yra apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo, tėvystės arba vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį. Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose, jo prašymu nauja motinystės, ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, motinystės (tėvystės) pašalpa.
As kaip suprantu, kai dirbsi ir i ta laikotarpi pakliuna nors menuo kai buvai vaiko prieziuros atostogose tai gali pasirinkti pagal kuri skaiciuos.
As su mielu noru irgi sedeciau namuose su vaiku trecius metus, bet kad finansai neleidzia puse metu buti be pajamu, vienas vyras neislaikys doh.gif tai teks sugrizti i darba iki nestumo ir gimdymo atostogu verysad.gif Ir pasirinkti, kad skaiciuoti pagal pirma vaika, nes dabar algos sumazintos .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingusia81: 08 rugpjūčio 2011 - 10:13
Labai aciu ingusia81.Pas mane su darbu prasta situacija.Nera mano pareigu,taip kad nelabai turiu kur grizti.Siulo zemesnes ir zemesni dvigubai atlyginima.Be to ir sveikata nelabai leidzia grizti i darba.Todel rinksiuos,kad antram vaikui skaiciuotu kaip skaiciavo pirmam.Toks man palankesnis variantas.Kaip nors ta pusmeti susiverze dirziukus istempsim su vyro vienu atlyginimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaika-niznaika: 08 rugpjūčio 2011 - 11:27
sveiki.noriu apsidraust savanorisku socialiniu draudimu.Jei metus mokesiu po 200lt.ir iseisiu i dekreta 2 metams tai kiek gausiu dekretiniu.Nelabai suprantu sios lenteles.Parasita kad 171lt.i diena tai keik gausiu kas menesi pirmus metus po gimdymo.Ir kol busiu dekrete ar ir toliau reikes moket i sodra draudima.Labai reikia kad suprantantis istatymus zmogus atsakytu arba tas kuris tikrai zino. 4u.gif
1.Įmokų dydis
per mėnesį (Lt)
2.Pašalpa už
ligos dieną (Lt)
1----2
10-8.6
20-17.1
30-25.7
40-34.3
50-42.9
60-51.4
70-60.0
80-68.6
90-77.1
100-85.7
110-94.3
120-102.9
130-111.4
140-120.0
150-128.6
160-137.1
170-145.7
180-154.3
190-162.9
200-171.4

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(@amareto@ @ 2011 08 08, 13:51)
sveiki.noriu apsidraust savanorisku socialiniu draudimu.Jei metus mokesiu po 200lt.ir iseisiu i dekreta 2 metams tai kiek gausiu dekretiniu.Nelabai suprantu sios lenteles.Parasita kad 171lt.i diena tai keik gausiu kas menesi pirmus metus po gimdymo.Ir kol busiu dekrete ar ir toliau reikes moket i sodra draudima.Labai reikia kad suprantantis istatymus zmogus atsakytu arba tas kuris tikrai zino. 4u.gif

Visų pirma tai į dekretą dviems metams niekas neišleidžia. Maksimali dekreto trukmė 126 dienos (arba 140 dienų komplikuoto gimdymo atveju), t.y. 4 su trupučiu mėnesio. O vaiko priežiūros atostogoms savanoriškai apsidrausti galimybė nėra numatyta.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif Laukiamės vaikelio, planuojam vestuves ir pradedam galvoti apie finansus ir tėvystės atostogas, iškilo klausimas, jeigu mano būsimas vyras dirba vieną darbą, tačiau ieškosi antrojo ar, kai bus skaičiuojama tėvystės pašalpa bus įtrauktas ir antrojo darbo atlyginimas, nors jame ir nebus išdirbęs metus kaip priklauso ar skaičiuos tik pirmajį darbą, kurį dirba daugiau nei metus? Ir dar, esu neakivaizdinio kurso studentė, stosiu į darbo biržą, ar turėsiu teisę gauti bedarbės pašalpą? Ačiū už atsakymus smile.gif kolkas dar pasimetę esame socialiniuose labirintuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rututex @ 2011 08 08, 22:37)
Labas vakaras  4u.gif Laukiamės vaikelio, planuojam vestuves ir pradedam galvoti apie finansus ir tėvystės atostogas, iškilo klausimas, jeigu mano būsimas vyras dirba vieną darbą, tačiau ieškosi antrojo ar, kai bus skaičiuojama tėvystės pašalpa bus įtrauktas ir antrojo darbo atlyginimas, nors jame ir nebus išdirbęs metus kaip priklauso ar skaičiuos tik pirmajį darbą, kurį dirba daugiau nei metus? Ir dar, esu neakivaizdinio kurso studentė, stosiu į darbo biržą, ar turėsiu teisę gauti bedarbės pašalpą? Ačiū už atsakymus smile.gif kolkas dar pasimetę esame socialiniuose labirintuose smile.gif

nesvarbu keliose darbuose vyras dirbo,pasalpa apskaiciuojama is paskutiniu 12 men pries iseinant i atostogas,praleidziant viena men.
o jums bedarbio pasalpa priklausitu,jei turetumete stazo 18 men per paskutinius 3 metus.
Atsakyti