QUOTE(AsJa @ 2011 08 01, 18:43)
Veina mano darbovietė. Paprasčiausiai buvo mokėta ligos pašalpa, atotstoginiai, DU, bei motinystės pašalpos. Tai kažkur NPD blogai pasikaičiavo. Įdomiausia, kad pradžioje Sodra pateikė duomenis ir pagal juos užpildžius deklaraciją man valstybė turėjo primokėti, tačiau gegužės mėnesį Sodra patikslino duomenis apie motinystės pašalpas, ir iš naudo užpildžius deklaraciją - jau man teko primokėti.
Taip, Robyn jau parase. Jei viena darboviete, tai ta menesi, kai gavot ir is Sodros, ir darbo, tai tikrai turejo but neatitikimas - arba i pliusa, arba i minusa. Nes, jei isejot i dekreta ne nuo 1d., tai Sodra nebetaiko NPD uz ta menesi ismokamai pasalpai. Kitas dalykas, kurio neissiaikinau iki galo - VMI skaiciuodama ta skola ar permoka, ima per visus metus GAUTAS pajamas. Jei Sodros dekretui netaiko jokiu isimciu (nes priskaiciuotas i prieki jau uz kitus metus, o ismoketas dar esamais metais), tai kalbos apie pliusa zmogui ne negali but

, tik apie minusa... Nebent tada dar kitais metais butu pliusas , nes kelis men. pajamu nebuvo, taciau tada jusu pasalpa turi gerokai virsyt minimuma, kad atsiimtumet, tai kas priklauso...
butu gerai, jei kas gerioau sita dalyka ismano, paaiskintu.
Tiesa, jeigu gaunamas atlyginima tokio dydzio, kad jau vistiek netaikomas NPD, tai imciau is karto dekreto pinigelius, tada galbut kt. metais geriau iseitu, jeigu netaiko Sodros ismokoms isimciu Mokesciai.