Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(AsJa @ 2011 08 01, 11:49)
Aš irgi už gruodį mažiau gavau, o kai reikėjo deklaruoti, tai dar reikėjo primokėti valstybei biggrin.gif Tai kaip tada. Ir teko primokėti, o ką darysi? Paprasčiausiai NPD blogai pritaikytas, o kas blogai pritaikė - Sodra ar darbovietė, sunku pasakyti.

Jei turite ne viena darboviete, tai npd tikrai neatitiks. Tokiu atveju skoloj tikrai liksit.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 08 01, 13:22)
Jei turite ne viena darboviete, tai npd tikrai neatitiks. Tokiu atveju skoloj tikrai liksit.

Veina mano darbovietė. Paprasčiausiai buvo mokėta ligos pašalpa, atotstoginiai, DU, bei motinystės pašalpos. Tai kažkur NPD blogai pasikaičiavo. Įdomiausia, kad pradžioje Sodra pateikė duomenis ir pagal juos užpildžius deklaraciją man valstybė turėjo primokėti, tačiau gegužės mėnesį Sodra patikslino duomenis apie motinystės pašalpas, ir iš naudo užpildžius deklaraciją - jau man teko primokėti.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2011 08 01, 19:43)
Veina mano darbovietė. Paprasčiausiai buvo mokėta ligos pašalpa, atotstoginiai, DU, bei motinystės pašalpos. Tai kažkur NPD blogai pasikaičiavo. Įdomiausia, kad pradžioje Sodra pateikė duomenis ir pagal juos užpildžius deklaraciją man valstybė turėjo primokėti, tačiau  gegužės mėnesį Sodra patikslino duomenis apie motinystės pašalpas, ir iš naudo užpildžius deklaraciją - jau man teko primokėti.

Greičiausiai darbovietė skaičiuodama atostoginius ir d.u. tai sumai ir pritaikė NPD neįvertindama, kad dar yra ligos ir motinystės pašalpa, tokiu būdu pritaikytas NPD gavosi didesnis nei turėjo būti, o pajamų mokesčio nuskaičiuota mažiau nei reikėjo - va ir skirtumas, nes SODROJ apskritai netaiko NPD jei susidaro nepilnas mėnuo, arba reikalauja atnešti pažymą iš darbovietės mėnesio pradžiai apie gautas pajamas ir tik jei darbovietė visiškai nepritaikius NPD, taiko jį prisipliusavę gautą darbo užmokestį.
Atsakyti
QUOTE(Robyn @ 2011 08 01, 21:55)
Greičiausiai darbovietė skaičiuodama atostoginius ir d.u. tai sumai ir pritaikė NPD neįvertindama, kad dar yra ligos ir motinystės pašalpa, tokiu būdu pritaikytas NPD gavosi didesnis nei turėjo būti, o pajamų mokesčio nuskaičiuota mažiau nei reikėjo - va ir skirtumas, nes SODROJ apskritai netaiko NPD jei susidaro nepilnas mėnuo, arba reikalauja atnešti pažymą iš darbovietės mėnesio pradžiai apie gautas pajamas ir tik jei darbovietė visiškai nepritaikius NPD, taiko jį prisipliusavę gautą darbo užmokestį.

Atostogavau žymiai anksčiau negu išėjau į dekretą. Manau, čia esmė buvo tame, kad sirgau ir ligą prasitęsė atostogų metu, o po to prasitęsė dar atostogos. Tai vat ir išėjo su tais atostoginiais, po to gavosi permoka jų ir t.t. Labai nesigilinau, kadangi esu valstybės tarnautoja, tai man privalu deklaruoti.
Grįžtam prie temos, ši tema ne apie deklaravimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 02 rugpjūčio 2011 - 07:25
QUOTE(AsJa @ 2011 08 01, 18:43)
Veina mano darbovietė. Paprasčiausiai buvo mokėta ligos pašalpa, atotstoginiai, DU, bei motinystės pašalpos. Tai kažkur NPD blogai pasikaičiavo. Įdomiausia, kad pradžioje Sodra pateikė duomenis ir pagal juos užpildžius deklaraciją man valstybė turėjo primokėti, tačiau  gegužės mėnesį Sodra patikslino duomenis apie motinystės pašalpas, ir iš naudo užpildžius deklaraciją - jau man teko primokėti.

Taip, Robyn jau parase. Jei viena darboviete, tai ta menesi, kai gavot ir is Sodros, ir darbo, tai tikrai turejo but neatitikimas - arba i pliusa, arba i minusa. Nes, jei isejot i dekreta ne nuo 1d., tai Sodra nebetaiko NPD uz ta menesi ismokamai pasalpai. Kitas dalykas, kurio neissiaikinau iki galo - VMI skaiciuodama ta skola ar permoka, ima per visus metus GAUTAS pajamas. Jei Sodros dekretui netaiko jokiu isimciu (nes priskaiciuotas i prieki jau uz kitus metus, o ismoketas dar esamais metais), tai kalbos apie pliusa zmogui ne negali but doh.gif , tik apie minusa... Nebent tada dar kitais metais butu pliusas , nes kelis men. pajamu nebuvo, taciau tada jusu pasalpa turi gerokai virsyt minimuma, kad atsiimtumet, tai kas priklauso...
butu gerai, jei kas gerioau sita dalyka ismano, paaiskintu.
Tiesa, jeigu gaunamas atlyginima tokio dydzio, kad jau vistiek netaikomas NPD, tai imciau is karto dekreto pinigelius, tada galbut kt. metais geriau iseitu, jeigu netaiko Sodros ismokoms isimciu Mokesciai.
Atsakyti
Is anksto atsiprasau, jeigu klausimas kam pasirodys besikartojantis, taciau as niekaip dar nesusigaudau g.gif Vaikelio gimimo terminas gruodzio 25d., vadinasi i dekreta tureciau iseiti apie spalio viduri. Ar gausiu kazkokius pinigelius tame laikotarpyje kol esu dekrete, t.y. iki gimstant vaikeliui? blush2.gif Nes kaip suprantu, motinystes ( tevystes) pasalpa bus mokama tik nuo vaiko gimimo dienos. blush2.gif

Dekoju uz paaiskinima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(enia @ 2011 08 02, 12:37)
Is anksto atsiprasau, jeigu klausimas kam pasirodys besikartojantis, taciau as niekaip dar nesusigaudau g.gif  Vaikelio gimimo terminas gruodzio 25d., vadinasi i dekreta tureciau iseiti apie spalio viduri. Ar gausiu kazkokius pinigelius tame laikotarpyje kol esu dekrete, t.y. iki gimstant vaikeliui? blush2.gif  Nes kaip suprantu, motinystes ( tevystes) pasalpa bus mokama tik nuo vaiko gimimo dienos. blush2.gif

Dekoju uz paaiskinima smile.gif

Jeigu turit stazo,tai gausit dekretines(nestumo ir gimdymo atostogos)),t.y motinystes pasalpa,uz 4 men iskart.o paskui tik kai iseisit i vaiko prieziura(kai vaikui bus kazkur 2 men),gaudinesit motinystes(tevystes) pasalpa,taip pat jei turit stazo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 rugpjūčio 2011 - 11:55
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 02, 11:54)
Jeigu turit stazo,tai gausit dekretines(nestumo ir gimdymo atostogos)),t.y motinystes pasalpa,uz 4 men iskart.o paskui tik kai iseisit i vaiko prieziura(kai vaikui bus kazkur 2 men),gaudinesit motinystes(tevystes) pasalpa,taip pat jei turit stazo.

labai dekoju uz atsakyma wub.gif Taip nepertraukima staza turiu virs 4 metu smile.gif
Taip kaip suprantu isejus i dekreta, i sodra pildau prasyma motinystes pasalpai,uz 4 men iskart(126 kalendorines dienas) smile.gif
O tai kada tada duot paraiska sodrai del motinystes(tevystes) pasalpos? Iskart kai gimsta vaikas? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enia: 02 rugpjūčio 2011 - 12:39
QUOTE(enia @ 2011 08 02, 13:26)
labai dekoju uz atsakyma wub.gif  Taip nepertraukima staza turiu virs 4 metu smile.gif
Taip kaip suprantu isejus i dekreta, i sodra pildau prasyma motinystes pasalpai,uz 4 men iskart(126 kalendorines dienas) smile.gif
O tai kada tada duot paraiska sodrai del motinystes(tevystes) pasalpos? Iskart kai gimsta vaikas? ax.gif

kai baigsis dekretas,darbe rasot prasima,o paskui i sodra zigiuojat.
Atsakyti
Laba diena, gal galite pagelbėti? Nes iš didelio rašto išeinu iš krašto doh.gif Jeigu gimdymas nusimato lapkričio mėn. - nuo kada skaičiuojama VPA? Iš kokio laikotarpio?
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2011 08 02, 14:31)
Laba diena,  gal galite pagelbėti? Nes iš didelio rašto išeinu iš krašto  doh.gif  Jeigu gimdymas nusimato lapkričio  mėn.  -  nuo  kada skaičiuojama VPA? Iš  kokio laikotarpio?

Jeigu ejot i dekreta,tai jis turi baigtis kazkur sausio men,tai VPA skaiciuos is 2010.12.01-2011.11.31 laikotarpio,jei neejot i dekreta,tai skaiciuos is 2010.10.01-2011.09.31 laikotarpio.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 02, 13:40)
Jeigu ejot i dekreta,tai jis turi baigtis kazkur sausio men,tai VPA skaiciuos is 2010.12.01-2011.11.31 laikotarpio,jei neejot i dekreta,tai skaiciuos is 2010.10.01-2011.09.31 laikotarpio.

ačiū už atsakymą. Na bet aš vistiek painiojuosi doh.gif į dekretą reiktų rugsėjo mėn.
tai taip suprantu, kad VPA pašalpa skaičiuojasi nuo tada, kai baigiasi NGA?
Nes susipainiojau dėl to, kad pamislijau VPA gal skaičiuoja nuo gimdymo datos doh.gif
Tai papasakokit man dar kartą...
Jeigu į NGA išeinu rugsėjo viduryje, tai baigiasi 2012 sausio viduryje (126 dienos, t.y. 18 savaičių)? Ir tada atmetus vieną mėnesį VPA skaičiuojama nuo 2011 spalio 12 mėnesių atgal?
Ar tas vienas mėnuo neatmetamas?
Būčiau labai dėkinga už paaiškinimą 4u.gif
Atsakyti