Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (2 tema)

QUOTE(Silvy @ 2011 08 20, 14:44)
1.Na bet ar parašėte bent vieną rimtą argumentą????Ar rimtas argumentas,tas,kad yra įdomesnės veiklos,nei momentą gaudyti?Įdomesnės veiklos visada bus,deja,gyvenime tenka užsiimti netik įdomiais ir maloniais dalykais.
2.Suprantate,Ksesanko,aš nutariau savo vaikus ir save išlaisvint nuo viso šito kvapnaus ir šlapio reikalo kuo greičiau.Mano dvyniai  auginami be šiuolaikiškų pribumbasų(pampersų,vaikštynių,buteliukų),pabodo mazgot sauskelnytes ir vystyklus.
Kai man kyla kažkokių klausimu susijusių su vaikų auginimu-paklausiu pediatrės(puikią turime),tetos(kineziterapeutę turime),savo motinos.
3.Nieks Jūsų nuomonės nesistengia pakeisti,vėl sprendžiat pagal save.
4.Na,kaikam Jūsų auklėjimo metodai gali pasirodyti netinkami,nereiktų šitaip susireikšminti.
5.Visada bus kelios nuomonės,visada ir visur,o ir kas sakė ,kad Jūsų nuomonė teisinga ,vienintelė ir nepakartojama???? .Prieštaravimai neturėtų Jūsų stebinti.
Jūsų studijos nereiškia,kad esate "aukštesnės" rasės,pasikartosiu-nesusireikšminkit.Nežinot su kuo tenka bendraut,juk nevisos atraportuoja ką ir kur baigę,tik Jūs mosikuojatės diplomais.

Aciu supratau, kaip ir sakiau, parasiau per daug teksto ir mano argumentu jus nepastebejote smile.gif Niekada nesimosikuoju diplomais. Eilini karta isitikinau, kad supermamuose geriau is viso nerasyti. Jei parasai koki patarima, kuris nesutampa su daugumos nuomone, is karto uzpuola smile.gif
Beje as irgi auginu dukriuka su daugkartinemis sauskelnemis wink.gif

Argumentas 1. Vaiko organizmas nesubrendes. Vaikas dar nemoka sulaikyti slapimo ir kontroliuoti defekacijos procesus. Vaikas nesupranta siu procesu, todel negali pasiprasyti ant puoduko. (kaip ir sakiau pridekime ar atimkime pora menesiuku, nes kiekviena turi savo individualuma).
Argumentas2. Jei per anksti pradesite sodinti, si veikla vaikui greitai pasirodys priverstine, ir kai jis pagaliau pasieks ta amziu, kada gales kontroliuoti savo slapima ir defektacijos procesus, tai samoningai sulaikys ir pridarys i kelnes, o ne ant puoduko. Nes pries tai mamytes paskubejo ir sugadino vaikui poziuri i puoduka. Vienos mamos vercia sedeti ant puoduko, kitos zaidzia. Nes kitaip per mazo vaikelio nesulaikysi ant jo.

O siaip is tiesu man nera jokio skirtumo kas, kada ir kodel sodina vaika ant puoduko. Tik tada nesuprantoma kam kuriami forumai. Manau, kad gauti vertingos informacijos rupimais klausimais. Gal kokia nors mamyte abiejojo ar pradeti metuku vaika pratinti prie puoduko. Beje, is temos mamyciu pasisakymu, matosi, kad ne vienai tai sukelia sunkumu. smile.gif O pediatrais musu laikais ne visada galima pasitiketi. Maciau ne viena, kuris nieko naujo nesimokina, o tik pagal senas tradicijas mamoms pataria smile.gif pvz. per ankti pradeti primaitinima, girdyti vandenuku vos ne nuo gimimo ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2011 08 20, 16:00)
...  O pediatrais musu laikais ne visada galima pasitiketi. Maciau ne viena, kuris nieko naujo nesimokina, o tik pagal senas tradicijas mamoms pataria...

Ksesanko,o Jumis besalygiškai reiktų pasitikėt,pasiskaitykit tikrai šypseną sukelia ax.gif .Patarimą norit duot-tvarkoj,patarkite,bet Jūs įkyriai peršate savo nuomonę unsure.gif
Pasiskaitykit kiek atvejų,kai vaikas pradedamas sodinti pervėlai,koks pasipriešinimas,toli ieškot nereik,tik keletą puslapių atgalios.
Ir išvis,manau,kad ginčam čia nevieta,mamos ateina patarimų ieškot ir duot,tagul tai ir daro smile.gif
Atsakyti
na va cia karsta diskusija. Bet is savo patirties galiu pasakyti, kad sodinau nuo 8 men. Sedo be jokio pasipriešinimo ir padarydavo reikala, kartais ne. Kartais pasisiojus po 10 min. vel i kelnes pridirbdavo. Taciau rimtesni reikala tik i puoda padarydavo, gal kad panasiu laiku ir as jau daugmas pazindavau kada nori.

Dabar dukrai jau metai ir pati netikiu kai ji pati pamacius puoda ant jo atsiseda ir tik pribegu kelnes numaut. Aisku dar i isvykas, parduouves maunu pampersa, nes puodo dar nesivezioju... Taciau daznai ir gristam su sausu pampersu jei ilgai neuztrunkam. Tikrai ne veltui ja nuo taip anksti sodinau, ka kalbet apie sutaupytus ant pampersu pinigus.

Naukti tai pat su pampiu miega, galima butu sodint ir nakti, nes kai prabunda zinau, kad pasisioja, taciau aisku kazkiek tigisi biggrin.gif

Taciau kiekviena mamyte daro taip kaip jai lengviau. Realiai man sunkiau pakeist pampersa nei pasodint ant puoduko smile.gif Juk jau vaiksto vaikas ramiai neisguli kol ta pampi lipdai...Ka kalbet apie uzpakaliuko valyma kai i pampersa privaro biggrin.gif
Atsakyti
sveikos,

kiek vaiku,tiek skirtingu potyriu ax.gif

as auginu 2 berniukus, 1-asis ant puodo jau prasesi 1.8 men ir net nakti nebereikedavo,paprasciausiai laikydavau su triusikeliais namie,ir po poros savaiciu jis suprato kur ka reikia daryti,o vat mazasis vis dar su pampersu doh.gif irgi laikau tik su triusikais,jau 2menesiai,baigia visus kampus apsisioti,nors pasodintas supranta,kad reikia sisiud aryti,net issteni kelis lasus,bet prasytis nesipraso,tai jo tiek ir nebeskaudziu,matyt ateis jam veliau tas laikas ax.gif
Atsakyti
aš sūnelį ant puodo sodinu nuo 8 mėn., namuose dažnai būna su paprastom kelnaitėm, matau, jog jau pradeda suvokti, kad nesmagu, kad ir su sauskelnėm drėgnu klynu būti, tampo pampersą, nesėda, jei rimtą reikalą padaro, bet ant puodo kartais nulaikyt neįmanoma, nors kasdein sodinu dažnokai, todėl pritariu nuomonei, jog vaikas dar nėra visai subrendęs.
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2011 08 20, 10:54)
Taip, kartais esu ikiri. kartais per daug argumentu parasau smile.gif As irgi nesutinu savo vaiko. Namuose mes arba su triusikeliais, arba su daugkartinemis sauskenemis. Ir diena visada miegame be pamperso smile.gif Mane tik nervina tokios mamos, kurios manancios, kad jau viska gyvenime zino,  nenori skaityti knygu ir dar dydziuojasi tuo, kad yra neisprususios smile.gif
Papildyta:

Ksesanko, palaikau tave, nes argumentai buvo isdestyti teisingai.
Nereikia taip uzsipulti mamos. Juk ji irgi pratina ir moko vaika. Gal ne viskas greit sekasi. Bet jau atleiskit, nesutinku su vaiko sodinimu ant puodo nuo 7 men. Juk pacios rasot, kad viskas sunkiai ir letai sekasi. Aisku, jusu teise taip elgtis. mirksiukas.gif

QUOTE(Silvy @ 2011 08 20, 11:40)
Ksesanko,Jus sau prieštaraujate nuolat,o jokių svarių argumentų nebuvo is Jūsų puses,išskyrus nevykę palyginimai su mm.
Kad ir dabar - kazkoks padrikas pasibarimas,nesinervinkit Jūs taip  biggrin.gif .Mamos skaito knygas,galbūt,daugiau,nei Jūs  4u.gif .Kalbant apie populiariuosius mamiškus žurnalus-ne neskaitau,nelinksniuoju frazių,patarimų iš "Tavo/mano Vaikas" ir atatinkamų leidinių.

Nesuprantu, kuo blogi zurnalai. Juose straipsnius raso profesionalai, konsultuojasi su medikais, psichologais. Beje, straipsniai ivairus. Skaiciau ir apie vaiko pratinima prie puodo nuo gimimo ir propaguoja ilga zindyma. Beje, ir reklamos yra ne tik vienkartiniu sauskelniu, bet ir daugkartiniu. Niekas nebruka nuomones nei zurnaluose, nei siame forume, kiekviena pati atsirenka.
Vietoj gincu, geriau mamos daugiau patarimu rasykit, kaip kam sekesi pratint. Gal kokia gudrybe suveike?

Man tarkim kolkas vaikas pasisioja vonioje. Niekaip neseda nei ant puodo, nei ant klozeto. Bijo kazko g.gif . Tada nujausdama, kad jau nori, veduosi i vonia, ikeliu ir po truputi padaro. Tada labai jau visaip ji giriu isijuosus. Tikiuosi taip pramoks sita reikala kontroliuot, tada meginsim eit vel i tuoleta. Tai va, zingsnis po zingsnio doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(gineituke @ 2011 08 21, 11:39)
Ksesanko, palaikau tave, nes argumentai buvo isdestyti teisingai.
Nereikia taip uzsipulti mamos. Juk ji irgi pratina ir moko vaika. Gal ne viskas greit sekasi. Bet jau atleiskit, nesutinku su vaiko sodinimu ant puodo nuo 7 men. Juk pacios rasot, kad viskas sunkiai ir letai sekasi. Aisku, jusu teise taip elgtis. mirksiukas.gif
Nesuprantu, kuo blogi zurnalai. Juose straipsnius raso profesionalai, konsultuojasi su medikais, psichologais. Beje, straipsniai ivairus. Skaiciau ir apie vaiko pratinima  prie puodo nuo gimimo ir propaguoja ilga zindyma. Beje, ir reklamos yra ne tik vienkartiniu sauskelniu, bet  ir daugkartiniu. Niekas nebruka nuomones nei zurnaluose, nei siame forume, kiekviena pati atsirenka.
Vietoj gincu, geriau mamos daugiau patarimu rasykit, kaip kam sekesi pratint. Gal kokia gudrybe suveike?

Man tarkim kolkas vaikas pasisioja vonioje. Niekaip neseda nei ant puodo, nei ant klozeto. Bijo kazko g.gif . Tada nujausdama, kad jau nori, veduosi i vonia, ikeliu ir po truputi padaro. Tada labai jau visaip ji giriu isijuosus. Tikiuosi taip pramoks sita reikala kontroliuot, tada meginsim eit vel i tuoleta. Tai va, zingsnis po zingsnio doh.gif .

Kadangi mane cituojate,prasau parodyti kuriame mao poste parasyta,jog man sunkai ir letai sekesi? Arba,kad as mokinau vaikus draugaut su puodu 7men 4u.gif? Kuo vaikas ilgiau zindomas,tuo geriau,o Jus kitaip manot?Kodel nepratinat savo vaiko nuo gimimo gamtinius reikalus ne i pampersa atlikti,ar straipsni perskaitete kiek veliau,nei gime?
Kodel kitokios nuomones pasnekova kaltinat puolimu?Paskaitykit viska nuo pradziu,mane asmeniskai nustebino Ksesanko ikyrus savo pozicijos pirsimas ir tiek.Tiek ji,ties as,tiek visos kitos issako savo nuomone,dalinasi patirtimi,kur Jus matote puolima,jei mano patirtis byloja ka kita,tai as jau puoleja patampu?
Abu mano vaikai 1.3metu jau patys bego prie puoduku,maudavosi kelnes ir dirbdavo(kartais avariju pasitaikydavo).1.4men jau pietu miegui nededavau sauskelniu,1.5 metu atsisakem ju ir naksciai.Anot Jusu ginamosios biggrin.gif tik 1.5 metu vaikas po truputi pradeda suvokti si reikala.
Mano vaikai tikrai ne isimtis,stai vakar maciau kai mano pusseseres 1.2metu dukra pradejo garsiai saukti AAAAA ir uzsodinus ant puodo ji pasitustino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 21 rugpjūčio 2011 - 12:19
QUOTE(baby_gaga @ 2011 08 20, 23:16)
na va cia karsta diskusija. Bet is savo patirties galiu pasakyti, kad sodinau nuo 8 men. Sedo be jokio pasipriešinimo ir padarydavo reikala, kartais ne. Kartais pasisiojus po 10 min. vel i kelnes pridirbdavo. Taciau rimtesni reikala tik i puoda padarydavo, gal kad panasiu laiku ir as jau daugmas pazindavau kada nori.

*Dabar dukrai jau metai ir pati netikiu kai ji pati pamacius puoda ant jo atsiseda ir tik pribegu kelnes numaut. Aisku dar i isvykas, parduouves maunu pampersa, nes puodo dar nesivezioju... Taciau daznai ir gristam su sausu pampersu jei ilgai neuztrunkam. Tikrai ne veltui ja nuo taip anksti sodinau, **ka kalbet apie sutaupytus ant pampersu pinigus.

***Nakti tai pat su pampiu miega, galima butu sodint ir nakti, nes kai prabunda zinau, kad pasisioja, taciau aisku kazkiek tigisi biggrin.gif

Taciau kiekviena mamyte daro taip kaip jai lengviau. ****Realiai man sunkiau pakeist pampersa nei pasodint ant puoduko smile.gif Juk jau vaiksto vaikas ramiai neisguli kol ta pampi lipdai...Ka kalbet apie uzpakaliuko valyma kai i pampersa privaro biggrin.gif

* Nuoširdžiai sveikinu ir netgi kažkie pavydžiu,nes jūsų mergytė pati eina ant puodo. thumbup.gif
** Man tai irgi buvo nemažas stimulas pradėti naudoti daugkartines sauskelnes. O nusibodus jas skalbti - mokinti vaiką ant puoduko.
*** Nepatingėkit, pamėginkit, gal nustebins rezultatas smile.gif Juk kolkas orai gan šilti dar.
****Labai pritariu. Dar vienkartines gal lengviau, nes ten lipukai, o pas mus daugkartines su spaudėmis, tai išvis sunku nulaikyti. Be to tikrai paprasčiau nuplauti subiniuką, nes iškart matosi kada pakakojo.
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2011 08 21, 12:56)
Abu mano vaikai  1.3metu jau patys bego prie puoduku,maudavosi kelnes ir dirbdavo(kartais avariju pasitaikydavo).1.4men jau pietu miegui nededavau sauskelniu,1.5 metu atsisakem ju ir naksciai.Anot Jusu ginamosios biggrin.gif tik  1.5 metu vaikas po truputi pradeda suvokti si reikala.
Mano vaikai tikrai ne isimtis,stai vakar maciau kai mano pusseseres 1.2metu dukra  pradejo garsiai saukti AAAAA ir uzsodinus ant puodo ji pasitustino.

Avarijų nei vienas neišvengs. Tačiau man labai įdomu kaip mus mamos augino? Juk tuomet daugelis 1-1,3metų vaikų prašydavosi ant puodo? Nejau mūsų vaikai bukesni už mus? Ar mes mamos kvailesnės už savo mamas? schmoll.gif Tikrai nesutinku. Tad kodėl aš būdama 1,3metų prašydavausi ant puoduko, o mano vaikas ne? Vien dėl to, kad nauja mada pasakė, kad "jam dar ne laikas, nes jis tai kontroliuoti pradės tik nuo 1,5-1,8mėn, ir jei nesėdi - palaukim dar kol ateis laikas.."
Nežinau.. Sutinku,kad kiek žmonių-tiek nuomonių, bet aš matau, kad vaikas supranta kam puodukas reikalingas ir pasodintas padaro (jei nori). Gal jis prašytis pradės tik 1,5-1,8mėn., bet aš bent jau žinau, kad savo vaiko nešutinau pampuose..
Atsakyti
QUOTE(kankan @ 2011 08 21, 09:55)
sveikos,

kiek vaiku,tiek skirtingu potyriu  ax.gif

as auginu 2 berniukus, 1-asis ant puodo jau prasesi 1.8 men ir net nakti nebereikedavo,paprasciausiai laikydavau su triusikeliais namie,ir po poros savaiciu jis suprato kur ka reikia daryti,o vat mazasis vis dar su pampersu  doh.gif irgi laikau tik su triusikais,jau 2menesiai,baigia visus kampus apsisioti,nors pasodintas supranta,kad reikia sisiud aryti,net issteni kelis lasus,bet prasytis nesipraso,tai jo tiek ir nebeskaudziu,matyt ateis jam veliau tas laikas  ax.gif

pas mane analogiska situacija, nors dauguma cia sako, kaaip baisu jeigu 2-metis su pampersu biggrin.gif . As tai labai noreciau, kad butu BE, bet yra taip kaip pacitavau vienos mamos posta. Visi namai apsisioti, i puoda padaro tik tada kai pagaunu- nesipraso. Arba pasedi ant puodo, o uz 2 min. padaro i kelnias. Pradejau laikyti be pampiu nuo birzelio 1d. (dedames tik miegui ir i tolimesnias keliones).
Dvyniai. Abu elgiasi analogiskai smile.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 21 rugpjūčio 2011 - 19:35
Pas mane pana 1,8m ir nedaro ant puodo, sia sav isvis uzprotestavo, nes apuoda i tolimiausia kampa ir dek tu jai pampi arba triusikus. Kai pasiusioja i triusikus jaucia kad kazkas negerai, bet matyt dar anksti ir nesuvokia kad ta reikala reikia daryti ne i triusikus, o yra tam skirtas puodas. Apsiginkluoju kantrybe ir vel ir vel bandau is naujo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2011 08 21, 11:56)
Kadangi mane cituojate,prasau parodyti kuriame mao poste parasyta,jog man sunkai ir letai sekesi?  Arba,kad as mokinau vaikus draugaut su puodu 7men 4u.gif? Kuo vaikas ilgiau zindomas,tuo geriau,o  Jus kitaip manot?Kodel nepratinat savo vaiko nuo gimimo gamtinius reikalus ne i pampersa atlikti,ar straipsni perskaitete kiek veliau,nei gime?
Kodel kitokios nuomones pasnekova kaltinat puolimu?Paskaitykit viska nuo pradziu,mane asmeniskai nustebino Ksesanko ikyrus savo pozicijos pirsimas ir tiek.Tiek ji,ties as,tiek visos kitos issako savo nuomone,dalinasi patirtimi,kur Jus matote puolima,jei mano patirtis byloja ka kita,tai as jau puoleja patampu?
Abu mano vaikai  1.3metu jau patys bego prie puoduku,maudavosi kelnes ir dirbdavo(kartais avariju pasitaikydavo).1.4men jau pietu miegui nededavau sauskelniu,1.5 metu atsisakem ju ir naksciai.Anot Jusu ginamosios biggrin.gif tik  1.5 metu vaikas po truputi pradeda suvokti si reikala.
Mano vaikai tikrai ne isimtis,stai vakar maciau kai mano pusseseres 1.2metu dukra  pradejo garsiai saukti AAAAA ir uzsodinus ant puodo ji pasitustino.

Visu pirma nesusireiksminkit, citavau jus tik del neigiamos nuomones apie zurnala.
Antra esat labai pikta ir tikrai be reikalo cia taip puolat, nieks cia jusu ar jusu vaiku nesumenkina. Moka jusu vaikai prasytis ant puodo, tai ir valio.
Kazkaip tikrai daugiau cia nerasysiu ir nosies nekisiu, nes tema labai nemaloni
tapo.
Atsakyti