Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(margustas @ 2011 08 09, 21:04)
mes jiem autoritetas.valio jei galit su vaiku tik snekom susitart ir kaltint tik save kai jie isveda is kantrybes.tikekimes kad snekas jie girdes ir ateiti biggrin.gif cia taikau ir Arival smile.gif

Pas mane vaikai dideli,tai ateitis yra jau dabar.Taip,mano šnekas jie girdi.
Nors šiaip kai pagalvoji,kai sūnui 17 ir jis aukštesnis už mane ir fiziškai stipresnis,tai net nelabai mušimą įsivaizduoju.Atgal gal neduotų,bet pasimestų tai labai.Nežinau ką jis darytų,gal su tėvu bandytų pakalbėti kad su mamos psichika kažkas netvarkoj,ir kad pas gydytoją ją reikėtų nuvesti.
O mušti mažiuką,kuris negali pasipriešinti ir apsiginti-čia mano nuomone elementarus sadizmas.
Mane vaikystėj tai gerai lupė,ir kai reikėjo,ir šiaip kai tėvų nuotaika bloga buvo.Tai jiems visiškai neačiū,aš jų ne tai kad negerbiu,bet ir nemyliu.
Lupimas gerai tik vienu atveju,kai vaikas gauna į kailį vieną kartą gyvenime,kai jam būna milžiniškas šokas,ir po to susimasto-tai iki kokios būsenos aš sugebėjau tuos vargšus tėvus privesti,kad jie taip elgesi.O jei toks elgesys rutina,tai vaiko viduje kaupiasi pyktis-na dabar aš mažas,silpnas,bet palaukit,va kai aš užaugsiu,sustiprėsiu...
Atsakyti
QUOTE(Arival @ 2011 08 10, 08:51)
Pas mane vaikai dideli,tai ateitis yra jau dabar.Taip,mano šnekas jie girdi.
Nors šiaip kai pagalvoji,kai sūnui 17 ir jis aukštesnis už mane ir fiziškai stipresnis,tai net nelabai mušimą įsivaizduoju.Atgal gal neduotų,bet pasimestų tai labai.Nežinau ką jis darytų,gal su tėvu bandytų pakalbėti kad su mamos psichika kažkas netvarkoj,ir kad pas gydytoją ją reikėtų nuvesti.
O mušti mažiuką,kuris negali pasipriešinti ir apsiginti-čia mano nuomone elementarus sadizmas.
Mane vaikystėj tai gerai lupė,ir kai reikėjo,ir šiaip kai tėvų nuotaika bloga buvo.Tai jiems visiškai neačiū,aš jų  ne tai kad negerbiu,bet ir nemyliu.
Lupimas gerai tik vienu atveju,kai vaikas gauna į kailį vieną kartą gyvenime,kai jam būna milžiniškas šokas,ir po to susimasto-tai iki kokios būsenos aš sugebėjau tuos vargšus tėvus privesti,kad jie taip elgesi.O jei toks elgesys rutina,tai vaiko viduje kaupiasi pyktis-na dabar aš mažas,silpnas,bet palaukit,va kai aš užaugsiu,sustiprėsiu...

jetus atrodo tema ar lupat savo vaikus i diena po 30 kartu iki nukritimo,maniskiai gavo lupt gal pries gerus metus<nes tarpusavi buvo taip susipyke kad metesi ne tik is zaislu bet jau buvo iki virtuves prieja,savo pykti suko link mazojo ir tai gavo ne su dirzu,bet uz pakarpu i vonia nuvedziau.kad vanduo nuramintu emocijas<labai geras budas tiesiog grieztai pasakyt jog eitu issimaudyt>.o pati vaikystej gal ir gaudavau,bet neapykntos tevam nejauciu gal delto kad gaudavau kada tikrai nusipelnydavau,kartais tiesiog noredavau kad paimtu ta nelemta dirza,bet nereiktu klausyt moralo 3 valanadas<is kurio gal but girdedavau 1 minute biggrin.gif >
Atsakyti
Marguste,o tai ko jūs ginat tą mušimą,jei realiai nieko nemušat.Aš saviškius žviegiančius ir esu daug kartų išnešus į kitą kambarį,paguldžius ant kilimo ir palikus kol nusiramins-čia normali eilinė bausmė kai prasideda ožiai.Po kritinėjimų viešai parduotuvėj kaip bausmė buvo aplamai vos ne psichologinis teroras (ar ant ribos).Kelias dienas aiškindavau,kad labai pykstu,ir dėl to artimiausią savaitę nei saldumynų,nei jokių naujų žaisliukų ,nei pramogų nematys.Užknisdavau gal juos tokiais aiškinimais,bet principe padėjo,išmoko savo emocijas kontroliuoti.
Tema ne apie tai..Tema apie tai,kad kai vaikas siaubingai elgiasi vietoj to kad kalbėtis su vaiku,įrodinėti savo teisumą,aiškintis vaiko elgesio motyvaciją,einama parasčiausiu keliu-diržu per užpakalį ir vaikas paklūsta.
Atsakyti
QUOTE(Arival @ 2011 08 10, 10:22)
Marguste,o tai ko jūs ginat tą mušimą,jei realiai nieko nemušat.Aš saviškius žviegiančius ir esu daug kartų išnešus į kitą kambarį,paguldžius ant kilimo ir palikus kol nusiramins-čia normali eilinė bausmė kai prasideda ožiai.Po kritinėjimų viešai parduotuvėj kaip bausmė buvo aplamai vos ne psichologinis teroras (ar ant ribos).Kelias dienas aiškindavau,kad labai pykstu,ir dėl to artimiausią savaitę nei saldumynų,nei jokių naujų žaisliukų ,nei pramogų nematys.Užknisdavau gal juos tokiais aiškinimais,bet principe padėjo,išmoko savo emocijas kontroliuoti.
Tema ne apie tai..Tema apie tai,kad kai vaikas siaubingai elgiasi vietoj to kad kalbėtis su vaiku,įrodinėti savo teisumą,aiškintis vaiko elgesio motyvaciją,einama parasčiausiu keliu-diržu per užpakalį ir vaikas paklūsta.

na tiesiog manau kad psihologinis smurtas yra blogiau su daug didesnem pasekmem.o kad viena is ju naudojam tai tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 08 06, 05:47)
ar perskaitei straipsni?

Perskaičiau. Parašyt, ką manau? Na, ten rašoma tik apie porą biblijos eilučių, o ką manot apie kitas, kuriose aiškiai matosi, kad jokia ten ganymo lazda, o lupimo rykštė (kuri sukelia fizinį skausmą) yra auklėjimo priemonė? Pvz., "Nepalik vaiko nenubausto, nes jei suduosi jam rykšte, jis nemirs. Tu nubausi jį rykšte ir išgelbėsi jo sielą nuo pragaro" (Patarlių 23, 13-14); "Bausk sūnų, kol yra vilties, ir nepaliauk dėl jo šauksmo" (Patarlių 19, 18).
Atsakyti
labai tikiuosi, kad kada nors gyvensime teisinėje valstybėje ir visi/-os tokie va mušantys savo vaikus bus nubausti, kaip ir turėtų būti. Net skaityti kraupu..nors, vienintelę matau ne pateisinimą fizinėms bausmėms, bet priežastį jas naudoti - tai kad buvo patys mušami vaikystėje ir "nenumirėt"... O tie posakiai "rykštelė, beržinė košė" - kam juos naudojat? nes tiesiai savo vardu vadinami veiksmai skamba baisiai? tai sakykit, kad "primušiau, pridubasinau, pridaužiau" savo vaiką. Gal tada,kai patys išgirsit neužvualiuotą to veiksmo pavadinimą, susimąstysit, ką darot savo vaikams? Bibliją jos cituoja..pasimelskit geriau už savo sielas juodas, kad taip savo vaikus morališkai žalojat cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolacka: 25 rugpjūčio 2011 - 12:39
QUOTE(jolacka @ 2011 08 25, 13:39)
labai tikiuosi, kad kada nors gyvensime teisinėje valstybėje ir visi/-os tokie va mušantys savo vaikus bus nubausti, kaip ir turėtų būti. Net skaityti kraupu..nors, vienintelę matau ne pateisinimą fizinėms bausmėms, bet priežastį jas naudoti - tai kad buvo patys mušami vaikystėje ir "nenumirėt"... O tie posakiai "rykštelė, beržinė košė" - kam juos naudojat? nes tiesiai savo vardu vadinami veiksmai skamba baisiai? tai sakykit, kad "primušiau, pridubasinau, pridaužiau" savo vaiką. Gal tada,kai patys išgirsit neužvualiuotą to veiksmo pavadinimą, susimąstysit, ką darot savo vaikams? Bibliją jos cituoja..pasimelskit geriau už savo sielas juodas, kad taip savo vaikus morališkai žalojat cool.gif

thumbup.gif nei pridesi, nei atimsi, puikus pasisakymas thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.
idomi diskusija. as pati nesu uz fizines bausmes, domejausi tuo, ir zinau kad jos nieko gero neduoda. Pati deja ne visada susitvardau kai isveda is kantrybes ir esu kelis kartus pliaukstelejus per uzpakali. Nezinau kaip kitiems tas padeda, pas mane rezultatas visai nebuvo geras. Vaikas vistiek daro savo, ir dar atkakliau, nes prasideda "kova". 100 kartu veiksmingiau susitvardyt paciai ir isprest konflikta graziuoju. Bent man visada padeda sypsena ir draugiskas tonas. Tada ir pavyksta susitarti. Deja tai ne visada imanoma, ypac kai buna asmeniniu problemu, ir sudetinga islaikyti gera nuotaika..
Kantrybes ir stiprybes visoms tramdant oziukus! smile.gif
Atsakyti

gerai pasakyta jusu cia, net nieko pridurti nesinori
Atsakyti
Vaiku musimas priestarauja LR istatymams. Tad siurksciai pasakius, cia jus pacius butu galima ''nubausti' vaiku teisiu apsaugos tarnybos padejimu ir teismais. smile.gif Gal jusu vaikais viena diena jums taip ir ''atsilygins'' ismokes surinkti tam tikros tarnybos telefono numeri.
As kategoriskai pries smurta pries vaikus. Tai tiesiog zema ir parodai koks pats esi silpnas.
Atsakyti

Ausiniai zodziai 4u.gif
Tikiuosi ju nepamirsiu kai jau galutinai mazasis aktyvistas mane isves is pusiausvyros doh.gif

Pati esu gavusi dirzo - tikrai tik uz ypatingas eibes. Nors kai pagalvoju, man dirzas niekada nebuvo baubas, zymiai labiau gasdino Mamos moralas ir nepasitenkinimas g.gif
Atsakyti
TEVU GRIEBIMASIS DIRZO - SAVO NEMOKEJIMO BENDRUATI, KALBETI IR AUKLETI VAIKUS PASEKME!!!
Kai paskaiciau uz ka kai kurie vaikuciai dirzo gauna tai net kraupu pasidare...2,5 metu mergaite jau ragavo dirzo..vaikas dar kalbet normaliai nemoka, savo mintis jam sunku dar reiksti, o ji jau STIPRUOLE MOTINA, o dar neduok Dieve ir tevas dubasina.... SIAUBAS!!!!'
-kam maza vaika tempti i prekybcentri? ir asilui aisku, kad vaikuciui ten nuobodu, neidomu, karsta, per sviesu, per daug zmoniu ir t.t., kai vaikui galutinai igrysta trainiotis paskui tevus kokiam nors Akropoly, jis pradeda ciupineti visokius daiktus arba dar blogiau kristi ant zemes.. uz tai gauna lupti..KIENO KALTE??? Tevu ar vaiko??? Mamos MUSEIKOS isdidziai pasakys, kad vaiko, nes jos yra stipresnes ir gali vaika nusitempti i prekybos centra, o kai jam ten nusibosta ji prilupti, ta pavadindamos auklejimu ir "asmenybes ugdymu"..GEDA!!!!
- vaikas vienas isbego i gatve ir gavo lupti..O ka tuo metu veike jo mamyte? Kodel vaikas buvo nepriziuretas, kodel jis bego i gatve? Ir vel kas kaltas? aisku, kad vaikas, nes mama niekada nekalta, ji tik aukleja, savo mazameti kudiki, kuriam dar daug ko reikia ismokti ir kartais neuztenka tiesiog pasakymo "neik i gatve", nes vaikutis jo dar nesugeba suprasti, bet aisku daug paprasciau pridubasint, taip kad vaikui subine skaudetu, tada jis ilgam prisimins, kad kai eini i gatve mama musa..pamoka ismokta g.gif

O dabar viskas atvirksciai..
Stipruole mamyte gauna nauja darba, kuris reikalauja daug issukiu ir nesa didziule finansine atsakomybe:
-pirmas praliotas, bosas pasikviecia ir su rykstele per nagus, kad atsimintu mamyte, kad negalima praliotu daryt,
ups..antra karta netycia klaida ivele (na gal bosas uzduoti blogai ishaiskino, gal mamai letai daeina), bosas pasikviecia ant kilimelio, numauna kelnias ir su rykste per subine atvanoja, kad is "stipruoles mamytes" gera darbuotoja padarytu, jei trecia karta motushe suklystu, atvanotu per nuoga subine prie viso kolektyvo, kad savaite sedet negaletu...
Ir virshininkas teisus butu...

Arba vyras tokia motushe pora kartu atvanojes gerai, kol toji skaniai valgyt ishmoksta daryti arba lova gerai pakloti, irgi teisus taip isheina?
p.s. nei as savo vaiko, nei virsininkas ar vyras manes nemusa..nes mes mokam gyventi nesimusdami..Linkiu MUSEIKOMS to paties 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulale: 01 rugsėjo 2011 - 23:54