QUOTE(pupitapupa @ 2011 08 04, 15:31)
man atrodo juokinga kai vaikas krenta ant zemes,isterikuoja,rodo ozius tam kad pasiektu ko nori,o nori dazniausiai to ko jam negalima,o tevai vietoj to,kad sustabdytu ozius lenda vaikui i sikna.o kas po to bus?kai bus didesni visiskai nesusikalbesi.tai aisku,kad uz tokias isterijas,kritimus reikia dirzo.galiu duoti pavyzdi-priziuri savo seses vaika kol ji dirba,islepintas iki begalybes,viskas leidziama,zodzio negalima ir ne jo zodyne nera.kai krenta ant zemes ir ima rodyt savo isterijas visada gauna ko nori.bet...manes tai neveikia,esu kurcia tokiom isterijom,pasilikom vieni ir jis su manim pabande savo metodus-viena karta gavo velniu,antra karta,pamate kad manes tai neveikia ir viskas baiges.tiesa dirzo nuo manes nera nei kargto gaves,bet zino,kas tai per daiktas,zino, kad gaus,daznaiusiai uztenka pasakyt kad atsinesiu dirza ir viskas-dingsta visi kaprizai.
As taip galvojau, kol neturejau savu vaiku. Negalejau suprasti, kaip leidzia vaikams isterikuoti, negerbti tevu. Bet as vis tiek pries musimus. Taip pat priziurejau be galo islepusi vaika, bet po keletos dienu jis pradejo manes klausyti, nors dirzo nesiemiau. Jau rasiau, as pati nei karto nesu gavusi lupti ir turiu ta pati mastyma, kad vaika eina isaukleti ir be dirzo. Mano vyresnelei prasideda tas amzius, isterijos, kai ko negauna, neklausymas ir t.t. Bet dar neteko lupti. Kazkaip mes susitariam. Aisku, buna, kad man truksta kantrybe, bet cia jau mano beda, kad kantrybe truksta, tada tevelis uzsiima. Uzsnekinam kita tema vaika, pasiulom kita zaisla ar daikta, i isterijas nekreipiam demesio... Ir pastebiu, kad jinai jau maziau krenta ant grindu, dazniau klauso ir t.t. Eina su vaiku susitvarkyti, tik reikia paciu tevu noro ir kantrybes. Jei tevai neturi laiko uzsiimti su vaiku, o geriau sedi prie televizoriaus ar kompo, tai ir vaikas isterikas gaunasi. Pastebejau labai greitai, kada maniske dazniausiai zyzia ir isterikuoja, tada, kai as bunu uzsiemusi nereiksmingais darbais ir jos nebegirdziu ir nebematau. Tai mano klaida, kurios stengiuosi nedaryti. Beje, ji nera mamytukas, pazaidziam pora minuciu, mato, kad mama girdi, klauso, atsako, nusisypso ir jai to uztenka. Bet jei tik atsisedu prie kompo, tada prasideda isterija, nes zino, kad mama "issijungs" ir nebepastebes vaiko...
Na ir issipleciau.. paprasciausiai, mano tevas visada sakydavo, kad pries silpnesni pakelti ranka gali tik pats budamas silpnas zmogus. Sitai jis sakydavo ir apie vyrus, kurie musa savo zmonas ir apie tevus, kurie musa savo vaikus... Ir siam pasakymui as pilnai pritariu.