Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

[quote=dewdew,2011 07 21, 16:22]
Nu, neįsivaizuoju, ką galėčiau uždrausti vaikui. Jis ir taip nežaidžia su kompiuteriu ir nežiūri televizoriaus. Gal valgyt uždraust? biggrin.gif Šiaip nežadu jam nieko gero uždrausti, nes nuo to jam tikrai būtų blogiau, o nuo rykštelės jam tik tuomkart skauda, bet nieko, kas jam iš tikro gera ir naudinga jis nepraranda.
[b]


Jeigu taip mastot,tai manau nera blogai,kai virsininkas uz pavelavima i darba jums ikrestu truputi ryksteles,arba neatlikote darbo kokio tais ir vel rykstele,o kodel negalima juk cia tik jusu labui g.gif smile.gif manau is kart nustotumet veluoti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(angelu kalva @ 2011 07 21, 19:06)
Mane pvz. lupdavo kaskart grizus namo is draugiu (buvau 7-11) metu. mobiliu tada nebuvo, rastelio niekas nepamokino parasyti, pati nesusiprotejau (o gal lupimas turejo padeti, kad nusvistu galvoj mintis rasteliui parasyti? Deja... ) Buvo tik baime, baime, baime... Bet pas drauges vistiek ejau. Ir nesupratau, uz ka mane lupa, juk kaskart budavau pas ta pacia drauge.... g.gif
Tai va dauguma tevu nesupranta ,kad vaikas bijo,o ne supranta uz ka ji baudzia ir ka jis daro ne taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vintazh: 21 liepos 2011 - 20:30
[quote=angelu kalva,2011 07 21, 17:03]O bausme rykstele cia priskiriamia prie geru ir naudingu dalyku ar kaip cia suprasti?  g.gif

Dar to betruko... Be bausmiu niekaip neiseina????

Kodel jus aplamai nusprendet bausti vaika? Ka gero tai duoda, jusu nuomone?

Linksmai nusiteikes tete vanoja vaika rykstele...?

O rykstele vaika pataiso, taip? Gaudamas skuron jis palaipsniui taisomas, ir nesislepdamas krecia sunybes? Ar tiesiog isauga i gerasirdi, empatiska vaika, daranti tik gerus darbus?
[/quote]

Na, ir prirašė čia man klausimų... blink.gif
Nusprendėm vaiką bausti rykštelė todėl, kad taip jis supras, kad už nuodėmę žmogus nusipelno bausmės - tai svarbi krikščioniška tiesa. Ne, tėtis ne linksmai, bet labai liūdnai nusiteikęs duoda rykštelės. Ir tikrai, kai susinervinęs žmogus taip daro, tai gal jam ir palengvėja įkrėtus, bet mes to nepraktikuojam. Jei jau teko nubausti vaiką, tai yra labai liūdna visiems, ir tėvams, ir vaikui. Po to vaikas apsikabina tėtį, tėtis jam pasako, kad jį myli ir jie abu liūdi, kad taip negerai atsitiko ir teko bausti, bet abu žino, kad vienas kitą myli, nori geriausio ir nori, kad daugiau niekada taip neatsitiktų. Gal jūs visai kitaip įsivaizuojate tą rykštelės davimą arba visai kitokį matėte, esate patyrę. Kai mes davėm rykštelės, vaikas supranta, kad padarė blogai ir už tai gauna bausmę.
Taip, aš tikiu, kad rykštelė vaiką pataiso, tik dėl to ir esam davę tos rykštelės. Kitaip tikrai neduotume, nes tai yra tikrai labai nemalonu visiems. Taip, manau, kad rykštelė davė gerą rezultatą mūsų šeimoje, manau, kad vaikas yra geraširdis, jei to norėjot paklausti.

Papildyta:
[quote=sena niekšė,2011 07 21, 17:16]racionalus reagavimas į fizinę bausmę yra tas, kad yra morališkai priimtina savo problemas spręsti jėga.
psichologinės bausmės galbūt labiau civilizuotos, bet Ragnez teisi -- bausmės bijojimas neskatina elgtis saugiai ir teisingai.

ar neužtenka suaugusių, kurie pvz. sąmoningai nesilaiko kelių eismo taisyklių, kai žino, kad šalimais nėra policininko?
[/quote]
Reikia ne bausmės bijoti, bet elgtis neteisingai, neklausyti tėvų, Dievo. Štai ko reikia bijoti, bet bausmė gali padėti to išmokyti.

Tai būtent tokių suaugusių pilna ir ką jūs siūlote? Panaikinti bausmes už eismo pažeidimus? Rodyti pažeidėjams malonę? Manau, kad bausmės už tai reikalingos. Lygiai taip pat ir šeimoje auklėjant vaikus tam tikrais atvejais kartais jos gali padėti.
Papildyta:
[quote=HappyAngel,2011 07 21, 18:11]Na, čia tai išvis nesupratau... Kodėl už tėvų padarytas klaidas ar kažko nepastebėjimą reikia mušti vaiką? Absoliučiai nelogiška.
[/quote]

Tai ne už tėvų klaidas, o dėl to, kad gal vaikas truputį būna laiku nepaauklėtas ir pradeda manyti, kad viskas jam galima, nereik klausyti ar panašiai.
Papildyta:
[quote=sena niekšė,2011 07 21, 18:19]man kažkaip atrodo, kad užvožimas vaikui iš impulsyvaus nesusivaldymo yra mažiau baisu, negu sąmoningai suplanuota ir apgalvota egzekucija dry.gif
[/quote]
blink.gif Tai nepagarba vaikui ir tai parodo jam, kad jūs bet kada galite jam užvožti vien dėl to, kad esate stipresnis. Va, šitai mano manymu tai tikrai parodo, kad fizine jėga galima viską spręsti. Tėvai turi mokėti susivaldyti ir mokyti to savo vaikus, kitaip žiūrėk, užeis vaikui noras kitą nužudyti ir nužudys. Reikia ne pagal savo norus ir jausmus elgtis, o pagal tai, kas teisinga ir gera. Reikia mokyti vaikus, pagalvoti prieš darant ar tai gerai ar blogai, ir ypač savo pavyzdžiu mokyti.
Papildyta:
[quote=Vintazh,2011 07 21, 20:43]Jeigu taip mastot,tai manau nera blogai,kai virsininkas uz pavelavima i darba jums ikrestu truputi ryksteles,arba neatlikote darbo kokio tais ir vel rykstele,o kodel negalima juk cia tik jusu labui g.gif smile.gif manau is kart nustotumet veluoti smile.gif

Tai va dauguma tevu nesupranta ,kad vaikas bijo,o ne supranta uz ka ji baudzia ir ka jis daro ne taip.
[/quote]

smile.gif Na, jei jūs manot, kad taip savo pavaldinius geriau išmokytumėt nevėluoti ir kad taip teisinga, bandykite, tik tai prasilenkia tikriausiai su Lietuvos įstatymais. Matot, valstybė skiria bausmes, vienokias už nužudymą, kitokias už išprievartavimą ir taip toliau. Gal ir tikrai būtų gerai, kad pavyzdžiui, už šiukšlinimą viešose vietose, įkrėstų koks nors budelis į kailį. g.gif Šiaip tai aš manau, kad rykštelė naudinga tik kol vaikas mažas, o paskui jau Dievas žmogų baudžia, moko, kas blogai, kas gerai. Be to, kaip pastebėjote, vėliau galima bausti piniginėmis bausmėmis. Mažas vaikas neturi nei pinigų, nei jis ten žiūri televizorių ar su kompiuteriu žaidžia. Viršininką ir pavaldinį mano manymu sieja tai, kad už padarytą darbą viršininkas darbininkui moka pinigų, bet viršininkas nėra tėvas.

Tai jei vaikas ir bijo, ir daro, tai gal jis galvoja, kad tėvai neteisingai jį baudžia (susinervinę, be reikalo, už netyčinį dalyką ir panašiai). O šiaip tai mums neteko bausti dukart už tą patį dalyką. Na, šiaip tai iš vis tik 3 kartus esam davę tos rykštelės.
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewdew: 23 liepos 2011 - 11:09
QUOTE(dewdew @ 2011 07 23, 12:08)
) Na, jei jūs manot, kad taip savo pavaldinius geriau išmokytumėt nevėluoti ir kad taip teisinga, bandykite, tik tai prasilenkia tikriausiai su Lietuvos įstatymais. Matot, valstybė skiria bausmes, vienokias už nužudymą, kitokias už išprievartavimą ir taip toliau. Gal ir tikrai būtų gerai, kad pavyzdžiui, už šiukšlinimą viešose vietose, įkrėstų koks nors budelis į kailį.  g.gif Šiaip tai aš manau, kad rykštelė naudinga tik kol vaikas mažas, o paskui jau Dievas žmogų baudžia, moko, kas blogai, kas gerai. Be to, kaip pastebėjote, vėliau galima bausti piniginėmis bausmėmis. Mažas vaikas neturi nei pinigų, nei jis ten žiūri televizorių ar su kompiuteriu žaidžia. Viršininką ir pavaldinį mano manymu sieja tai, kad už padarytą darbą viršininkas darbininkui moka pinigų, bet viršininkas nėra tėvas.
Nu va ir apie istatymus viska suprantat,o tie istatymai tik suaugusiems galioja,,vaikams negalioja???jie silpnesni nezino dar istatymu negali pasipriesint,o va suaugusio nevalia musti iskart istatymai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dewdew @ 2011 07 23, 12:08)
1. už nuodėmę žmogus nusipelno bausmės - tai svarbi krikščioniška tiesa.

2. Jei jau teko nubausti vaiką, tai yra labai liūdna visiems, ir tėvams, ir vaikui. Po to vaikas apsikabina tėtį, tėtis jam pasako, kad jį myli ir jie abu liūdi, kad taip negerai atsitiko ir teko bausti, bet abu žino, kad vienas kitą myli, nori geriausio ir nori, kad daugiau niekada taip neatsitiktų.

3. Tai ne už tėvų klaidas, o dėl to, kad gal vaikas truputį būna laiku nepaauklėtas ir pradeda manyti, kad viskas jam galima, nereik klausyti ar panašiai.

4. Tėvai turi mokėti susivaldyti ir mokyti to savo vaikus, kitaip žiūrėk, užeis vaikui noras kitą nužudyti ir nužudys. Reikia ne pagal savo norus ir jausmus elgtis, o pagal tai, kas teisinga ir gera. Reikia mokyti vaikus, pagalvoti prieš darant ar tai gerai ar blogai, ir ypač savo pavyzdžiu mokyti.

5. Šiaip tai aš manau, kad rykštelė naudinga tik kol vaikas mažas, o paskui jau Dievas žmogų baudžia, moko, kas blogai, kas gerai. Be to, kaip pastebėjote, vėliau galima bausti piniginėmis bausmėmis.



1. Na, kiek man teko girdėt, tai ten ir apie atleidimą kalba eina. Gal net svarbesnis dalykas nei bausmė. Jei jau tikėjimu remiatės, tai manau krikščioniškesnė bausmė būtų netinkamo poelgio aptarimas ir trys "Sveika Marija" rolleyes.gif Nieko krikščioniško mušime tikrai nėra.

2. Šiaip skamba žiauriai... Priminė neseniai matyto filmo sceną, kur psichiškai nesveikas žmogus pagrobė merginą ir kai ji ten kažką ne taip pasakė/padarė, kaip kad jam norėjosi, tai jis ją primušė ir paskui verkdamas kartojo - "matai, ką tu privertei mane padaryti"...

3. O tai kieno atsakomybė yra už tai, kad "vaikas truputį būna laiku nepaauklėtas"? Tėvelis arba mamytė už tai irgi rykščių gauna? Ar Dievo bausmės jiems taikomos? g.gif

4. Kitaip tariant, jūs mokote vaiką, kad smurtauti galima, tačiau prieš tai reikia gerai apie tai pagalvoti ir surasti tam "pateisinamą" priežastį? g.gif

5. Aha, tikra teisybė ir lygybė - Jūs vaiką už netinkamą elgesį mušat, o pačius girdi "Dievas" baudžia biggrin.gif Nerealiai teisinga ir krikščioniška biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 23 liepos 2011 - 13:37
[quote=dewdew,2011 07 23, 11:08]
1.Po to vaikas apsikabina tėtį, tėtis jam pasako, kad jį myli ir jie abu liūdi, kad taip negerai atsitiko ir teko bausti, bet abu žino, kad vienas kitą myli, nori geriausio ir nori, kad daugiau niekada taip neatsitiktų.


2.Taip, manau, kad rykštelė davė gerą rezultatą mūsų šeimoje, manau, kad vaikas yra geraširdis, jei to norėjot paklausti.



3.Reikia ne bausmės bijoti, bet elgtis neteisingai, neklausyti tėvų, Dievo. Štai ko reikia bijoti, bet bausmė gali padėti to išmokyti.


4.Reikia ne pagal savo norus ir jausmus elgtis, o pagal tai, kas teisinga ir gera. Reikia mokyti vaikus, pagalvoti prieš darant ar tai gerai ar blogai, ir ypač savo pavyzdžiu mokyti.


5. Šiaip tai aš manau, kad rykštelė naudinga tik kol vaikas mažas, o paskui jau Dievas žmogų baudžia, moko, kas blogai, kas gerai.

[/quote]
[/quote]

1.Vaikai besalygiskai myli savo tevus, kokie jie bebutu: smurtautojai, alkoholikai, paleistuviai... O geriausia vaikui vistik rykstele, taip reikia suprasti? Kad tai vel neatsitiks, nera garantiju, nes ne visi vaikai ismoksta bijoti vienodai greitai. As nenoreciau kad mano vaikas manes bijotu, ar to paties Dievo.

2. O jei vaikas ims paauges musti savo bendraamzius, nes bus ismokes pamoka, kad tai yra priimtinas budas spresti problemas, tai ir bus tas geras pasiektas rezultatas? g.gif

3.Bausme gali ismokyti bijoti Dievo? bigsmile.gif

4. Tai musti vistik yra teisinga ir gera? Nes to mokote savo pavyzdziu.

5. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Taip taip... Visiska tamsa.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2011 07 23, 13:36)
1. Na, kiek man teko girdėt, tai ten ir apie atleidimą kalba eina. Gal net svarbesnis dalykas nei bausmė. Jei jau tikėjimu remiatės, tai manau krikščioniškesnė bausmė būtų netinkamo poelgio aptarimas ir trys "Sveika Marija" rolleyes.gif Nieko krikščioniško mušime tikrai nėra.

2. Šiaip skamba žiauriai... Priminė neseniai matyto filmo sceną, kur psichiškai nesveikas žmogus pagrobė merginą ir kai ji ten kažką ne taip pasakė/padarė, kaip kad jam norėjosi, tai jis ją primušė ir paskui verkdamas kartojo - "matai, ką tu privertei mane padaryti"...

3. O tai kieno atsakomybė yra už tai, kad "vaikas truputį būna laiku nepaauklėtas"? Tėvelis arba mamytė už tai irgi rykščių gauna? Ar Dievo bausmės jiems taikomos? g.gif

4. Kitaip tariant, jūs mokote vaiką, kad smurtauti galima, tačiau prieš tai reikia gerai apie tai pagalvoti ir surasti tam "pateisinamą" priežastį? g.gif 

5. Aha, tikra teisybė ir lygybė - Jūs vaiką už netinkamą elgesį mušat, o pačius girdi "Dievas" baudžia biggrin.gif Nerealiai teisinga ir krikščioniška biggrin.gif


1. Apie atleidimą kalba eina, gerai girdėjote, bet apie bausmę taip pat kalba yra. Jei žmogus neatgailauja ir neatsigręžia į Dievą, Jis gauna bausmę. Kaip jūs manote, ar Dievas mus baudžia? Ar Dievas baudžia žmones? Kokiais būdais Dievas žmones auklėja? Manau, kad Dievas auklėja bausdamas, o ypač tokius žmones, kurie kitais būdais neišmoksta.

3. Tėvai atsako už tai, kad "vaikas truputį laiku būna nepaauklėtas". O jums neatrodo, kad didesnė bausmė tėveliui ir mamytei yra, kad vaikas rykščių gauna? Aš mielai gaučiau rykščių vietoj savo vaikui, jei tik žinočiau, kad jam taip bus geriau. Čia ir yra tėvams bausmė, kad vaiką reik baust. Neatrodo taip?

4. Ne, mes nemokom ieškoti priežasčių elgesiui pateisinti, mokom elgtis teisingai ir susitvardyti net, jei ir norisi kažką daryti negero.

5. Taip tai teisinga. Dievas mums patikėjo auginti ir auklėti vaikus ir turime tai atlikti kuo geriau. Paskui, kai vaikai suauga, tėvai jų jau nebeauklėja, vaikai atsiskiria nuo tėvų ir gyvena nepriklausomą gyvenimą, juos auklėja Dievas, valstybės įstatymai ir panašiai.
Beje, o jūs manote, kad rykštelės gavimas yra labai baisu ir pati žiauriausia bausmė? Na, aš žinau kur kas baisesnių dalykų gyvenime negu rykštelė. Pvz., vaiko žūtis, liga, velnio pavergtas gyvenimas... Dievo Žodyje net parašyta, kad Dievas baudžia vaikus už tėvų nuodėmes. Taip kad rykštelė dar nieko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewdew: 25 liepos 2011 - 14:33
QUOTE
velnio pavergtas gyvenimas...

blink.gif
gal ne cia pataiket, paieskokit ezoterikos, pranasysciu temu biggrin.gif
Atsakyti
[quote=angelu kalva,2011 07 23, 17:35]
[/quote]

1.Vaikai besalygiskai myli savo tevus, kokie jie bebutu: smurtautojai, alkoholikai, paleistuviai... O geriausia vaikui vistik rykstele, taip reikia suprasti? Kad tai vel neatsitiks, nera garantiju, nes ne visi vaikai ismoksta bijoti vienodai greitai. As nenoreciau kad mano vaikas manes bijotu, ar to paties Dievo.

2. O jei vaikas ims paauges musti savo bendraamzius, nes bus ismokes pamoka, kad tai yra priimtinas budas spresti problemas, tai ir bus tas geras pasiektas rezultatas? g.gif

3.Bausme gali ismokyti bijoti Dievo? bigsmile.gif

4. Tai musti vistik yra teisinga ir gera? Nes to mokote savo pavyzdziu.

5. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Taip taip... Visiska tamsa.
[/quote]

1. Rykštelė turi auklėti, o ne priversti bijoti. Nu, aš tikrai nemanau, kad vaikas bijo ir vien dėl to klauso... Manęs, pvz., rykštelė nepriverstų klausyti, jei tik nemanyčiau, kad teisingai jos gavau. O mūsų vaikas tikrai nebijo jokios rykštelės. Tiesa, jis visai neskaudžiai gavo tos rykštelės, galima sakyti simboliškai, nes mažiukas ir apskritai paklusnus. Šiaip ar taip, teoriškai aš pasisakau už rykštelę ir jei vaikui paaugus jis neklausytų ir niekas kitas tikrai jau nepadėtų, manau, kad reiktų rykštelės, nors tikiu, kad taip nebus. Bet tai tikrai nereiškia, kad visais atvejais už bet kokį blogą elgesį reik tos rykštelės. Tik dėl tikrai svarbių ir rimtų dalykų.

2. Kaip jau sakiau, rykštelės nereik naudoti vien dėl to, kad susierzini, kad priverstum vaiką tave garbinti ar vykdyti kažkokius tavo norus, tai turėtų būti auklėjamoji priemonė, bausmė už aiškiai ir rimtai negerą elgesį.

3. Taip. smile.gif Aišku, neteisingai taikoma bausmė gali ir visai sutrukdyti pažinti Dievą vaikui. Vaikai Dievą įsivaizduoja dažniausiai panašų į savo žemišką tėvą. Vaikus reikia mokyti, kad Dievas šventas, teisingas, kad Dievu reikia tikėti, klausyti Jo Žodžio. Žinoma, reikia nepamišti ir kad Dievas yra maloningas, gailestingas, taip pat elgtis ir su savo vaikais.

4. Jau sakiau.

Papildyta:
[quote=Nada...,2011 07 25, 15:05]blink.gif
gal ne cia pataiket, paieskokit  ezoterikos,  pranasysciu temu  biggrin.gif
[/quote]

O jūs, žmonės, jau visai negalvojat, kad egzistuoja dvasia, Dievas, velnias? Tik savo kūną matot, tik juo ir tesirūpinate? Jeigu muša, skauda, tai tik to ir tebijote? Kad tik neskaudėtų, o kas bus paskui bus paskui, kas gera, kas bloga, kas teisinga, tas jums nerūpi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewdew: 25 liepos 2011 - 15:11


QUOTE
Manau, kad Dievas auklėja bausdamas, o ypač tokius žmones, kurie kitais būdais neišmoksta.

ar Izraelis nors truputi kažką išmoko, kai Dievas jį mokė bausdamas? Ir atvirkščiai - ar šiaip tik Dievo bausmė išmokino Dievą milinčius žmones - kaip Dovydas, Abraomas jį mylėti ir klausti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 25 liepos 2011 - 15:18
QUOTE(Natuke @ 2011 07 25, 15:17)
ar Izraelis nors truputi kažką išmoko, kai Dievas jį mokė bausdamas? Ir atvirkščiai - ar šiaip tik Dievo bausmė išmokino Dievą milinčius žmones - kaip Dovydas, Abraomas jį mylėti ir klausti?


Ar Izraelis kažko išmoko, aš tikrai nežinau. Tai ne tik Dievo bausmė išmokino dievą mylinčius žmones, bet ir Dievo žodžiai ir gal dar daug dalykų. O ar aš sakiau, kad auklėti vaiką reikia tik bausmėmis arba kad Dievas tik bausmėmis auklėja žmogų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewdew: 25 liepos 2011 - 15:38
QUOTE(dewdew @ 2011 07 25, 16:36)
Ar Izraelis kažko išmoko, aš tikrai nežinau. Tai ne tik Dievo bausmė išmokino dievą mylinčius žmones, bet ir Dievo žodžiai ir gal dar daug dalykų. O ar aš sakiau, kad auklėti vaiką reikia tik bausmėmis arba kad Dievas tik bausmėmis auklėja žmogų?

Dovydas pamilo Dievą ir buvo pagal Jo širdį ir klausė Jo daug anksčiau negu turėjo problemų su moterim arba puikybe. Ir taip, tada Dievas jį baudė - bet kiek daug atleido. Tos bausmės buvo kaip šaltas dušas - pasakymas "sustok", kai daugiau niekas neveikia.

Abraomas klausė Dievo, bet darė daug "nesamonių" ir vienintelė "bausmė" kurią iš karto galiu prisiminti - Izmailas ir jo sudėtingi santykiai su Jokubu, problemos tarp jų palikonių..

Tačiau prisimink Teisėjų knygą. Kiek kartų Dievas juos baudė - tiek kartų jie atsigręždavo atgal. Arba faraoną - tik pasitraukdavo bausmė jis vėl darė savo. Nors šitie Biblijos pavyzdžiai rodo, kad rykštė nekeičia širdies.

Dažnai žmones sieja auklėjimą su bausme. Pasakyčiau mano pedagogikos dėstytojos žodžiais - bausmė neauklėja, ji tik sustabdo nenorimą elgėsį. Būtent tą elgėsį. Būtent tam kartui.
Papildyta:
QUOTE
Šiaip ar taip, teoriškai aš pasisakau už rykštelę ir jei vaikui paaugus jis neklausytų ir niekas kitas tikrai jau nepadėtų, manau, kad reiktų rykštelės, nors tikiu, kad taip nebus.

o jeigu ir rykštė nepadės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 25 liepos 2011 - 15:51
QUOTE(dewdew @ 2011 07 25, 15:36)
Ar Izraelis kažko išmoko, aš tikrai nežinau. Tai ne tik Dievo bausmė išmokino dievą mylinčius žmones, bet ir Dievo žodžiai ir gal dar daug dalykų. O ar aš sakiau, kad auklėti vaiką reikia tik bausmėmis arba kad Dievas tik bausmėmis auklėja žmogų?

Skaitau ir savo akimis netikiu, kas jūs aplamai per žverys blink.gif 3 metukų vaikelį rykštėmis vanojate,apie kažkokius Dievus ir velnius pezat ir jaučiatės dar labai gerą darbą daranti doh.gif Nemaniau, kad šiais laikais dar likę tokios tamsuomenės... Prabilot apie įstatymus, o ar nutuokiate, kad smurtas prieš vaikus taipogi turi atskirus straipsnius blink.gif Gaila, kad tokie gimdytojai Lietuvoje vis dar jaučiasi nebaudžiami.. Man tikrai labai netgi labai jūsų vaiko gaila. Sakykite, o kai jusu vyras arba jūs pati ką nors ne taip padarote vienas kitą rykštelėmis ar jau kumščiais į nosį auklėjete? Ne? Kodėl? Gal tarpusavyje geriau vanokitės, tik mažą, negalintį apsiginti vaiką, palikite ramybeje.
Atsakyti