Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

Tai vadinasi jau norma kaltinti ir musti vaikus uz tai, kad valstybes vadovai neduoda darbo, neduoda tinkamu pasalpu ir t.t.? Juokas pro asaras. Cia tevai bijo pripazinti, kad patys kalti. Pritariu ragnez del to palyginimo su alkoholiku.
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2011 10 27, 10:37)
Nei kur nors kreipsitės, nei klausinėkit nesąmonių.

klausimas buvo rimtas.
ir labai i tema. kur realiai kreiptis pamacius smurta pries vaikus?

as paieskojus radau tik nuorodas i pagalbos informacija smurta patiriancioms moterims.

kaip manai, kas bus, jei paskambinsi bendruoju pagalbos telefonu ir pranesi, kad tetis prilupo vaikus su dirzu?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 26, 21:49)
Tevelis prilupo vaikus su dirzu kol as prausiausi. Kur tokiu atveju galetume kreiptis?

O kokiu tikslu kreiptis norite? Jei skirtis ir apriboti vaikų bendravimą su tėvu - į advokatą. Papildomai galima paimti pažymą dėl fizinio smurto (internete rasite telefonus, į kurias gydymo įstaigas galima kreiptis, arba paskambinus policija paaiškins), kuri advokatas vėliau jau žinos kaip pasinaudoti.
Jei "auklėjamoji priemonė tėveliui" - į policiją su pareiškimu. Greičiausiai gaus baudą, jei nustatys administracinio kodekso ribose numatytus kūno sužalojimus ar kitus pažeidimus. Nu bet tai kainuos ir lėšų, ir nervų, nuo ko vėlgi toliau kentės tų pačių vaikų gerovė.
O jei pasirūpinti vaikų gerove, tai pradžiai kreipkitės į save. Jis yra vaikų tėvas ir apie vaikų auklėjimą gali turėti visai kitokią, nei jūsų nuomonė. Jei jums toks auklėjimas nepriimtinas ir įstatymai yra jūsų pusėje - tada lieka kelias atriboti vaikus nuo tėvo. Kitu atveju - pokalbis ir tikėjimas, kad pavyks rasti sutarimą arba susitaikyti su tėvo auklėjimu. Pati ir spręskite, kas geriau jūsų vaikams.
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2011 10 27, 11:13)
Tai vadinasi jau norma kaltinti ir musti vaikus uz tai, kad valstybes vadovai neduoda darbo, neduoda tinkamu pasalpu ir t.t.? Juokas pro asaras. Cia tevai bijo pripazinti, kad patys kalti. Pritariu ragnez del to palyginimo su alkoholiku.

Prie ko čia "norma". Tokiam Afganistane nusispjauti visiems ar šauti į kitą žmogų "norma", nes tai yra "gyvenimo realybė".
Kai žmogų aplinkybės užspiečia taip, kad tenka gyventi nuolatinėje įtampoje norint patenkinti egzistencinius poreikius ir aplinkos reikalavimus, žmoguje "instinktai" ima viršų. Nusispjauti tai norma ar ne norma - tai realybė. Ir jei žmonės yra ant fizinių ar emocinių galimybių ribos, jie arba žudosi (deprasijos, savižudybės, t.y. smurtas prieš save), arba žudo (smurtas prieš kitą). Ar kas nors kaltas kad visuomenėje vaikas yra žemiausia negalinti nei savimi pasirūpinti, nei apsiginti grandis, ant kurios daugiau ar mažiau sukrenta visas "brudas". Kur problemos yra "vientinės" - valdžia, aplinkiniai gali kažkiek kompensuoti vaikui tėvų negebėjimus prisitaikyti ir būti vaikui "brudo filtru", galų gale padėti patiems tėvams. Kur problemos yra masinės, nėra kam tais vaikais pasirūpinti. Mūsų "vaikų teisės" iš esmės nefunkcionuoja, ką jos gali tai vaiką paimti iš vienso smurtinės aplinkos ir perkelti į kitą smurtiną aplinką.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 10 27, 11:23)
klausimas buvo rimtas.
ir labai i tema. kur realiai kreiptis pamacius smurta pries vaikus?

Tam yra bendras pagalbos telefonas, vaikų teisių apsaugos tarnyba kiekviename mieste.
Atsakyti
Šauni diskusija, tik manau, kad pliaukštelėjimas ir tikras smurtavimas prieš vaikus yra skirtingi dalykai. nelupu aš savo mažiaus nei už išlietą piena, aprašytas sienas ar blogą nuotaiką, bet yra situacijų. kai kitaip neįmanoma... ir tikrai nemanau, kad nutrūks mano ryšys su vaiku. Beje, vienoje amerikiečių psichologinėje lit esu skaičiusi, kad fizinė bausmė vaikui yra galima:kai vaikui tikrai gresia pavojus, pvz jis nori ištrūkti į gatvę arba pats ima mušti kitą. Tik pas mum kaip ir visoj sistemoj:pavogė dviratį tai sėda 10 metų, užmuša žmogų 3 metai ir lygtinai... Tai ir čia :pliaukštelėjo mama, vaje vaje, kokia ji bloga, o kai tikrai smurtauja prieš vaikus, moteris ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai, tai tylim ir nė krust.
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2011 10 27, 10:12)
Noreciau suzinoti, nuo kokio amziaus vaikai pradeda lankyti darzeli Lietuvoje? Nes Skandinavijos salyse nuo metuku amziaus darzeli pradeda lankyti dauguma vaiku.
Jei mamos lauktu,kol vaikas samoningai neverktu paliekamas, tai reiketu labai ilgai laukti ir netgi ekonomiskai stiprioje salyje seimoms butu sunku isgyventi. Be to,is valstybes kisenes gyventi norinciu cia yra ne tiek daug, kiek pvz LT.
blink.gif

doh.gif tik maza smulkmena, netikrinau zinoma, bet labai abejoju kad ten darzeliose buna 15 C silumos rudeni ir 17 C ijungus sildimui (o cia faktas, musu lankomo darzelio)

ir LT tokiu tiek nebutu tiek jei uz darba issilavinusiam zmogui siulytu ne 1000 lt egzistavimo pasalpa o normalu atlyginima ir ten tokiu tiek nera nes dirbantis uzdirba ne paslpa.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 10 27, 12:11)
Prie ko čia "norma". Tokiam Afganistane nusispjauti visiems ar šauti į kitą žmogų "norma", nes tai yra "gyvenimo realybė".
Kai žmogų aplinkybės užspiečia taip, kad tenka gyventi nuolatinėje įtampoje norint patenkinti egzistencinius poreikius ir aplinkos reikalavimus, žmoguje "instinktai" ima viršų. Nusispjauti tai norma ar ne norma - tai realybė. Ir jei žmonės yra ant fizinių ar emocinių galimybių ribos, jie arba žudosi (deprasijos, savižudybės, t.y. smurtas prieš save), arba žudo (smurtas prieš kitą). Ar kas nors kaltas kad visuomenėje vaikas yra žemiausia negalinti nei savimi pasirūpinti, nei apsiginti grandis, ant kurios daugiau ar mažiau sukrenta visas "brudas". Kur problemos yra "vientinės" - valdžia, aplinkiniai gali kažkiek kompensuoti vaikui tėvų negebėjimus prisitaikyti ir būti vaikui "brudo filtru", galų gale padėti patiems tėvams. Kur problemos yra masinės, nėra kam tais vaikais pasirūpinti. Mūsų "vaikų teisės" iš esmės nefunkcionuoja, ką jos gali tai vaiką paimti iš vienso smurtinės aplinkos ir perkelti į kitą smurtiną aplinką.

Zinoma, imkim gyventi kaip gyvuliai, instinktu vedimi, muskim, vokim, zudykim bei uz viska kaltinkim valdzia tik ne save (tiesa, juk taip ir daroma yra). Toki mastyma turint, reiktu uzdrausti gimdyti. Gimdom vaikus del saves, del to, kad norim to rupestelio, o ne del valstybes pasalpu ir t.t. Todel gal reiketu ir ismokti dziaugtis su vaiku, ju gyvenimas toks be rupesciu, o cia ateina mama susinervavusi, kad vel pakilo mokesciau, apsauke vaika, kam paprase apkabinamas ir suverte visa kalte valstybei... Ne, neturiu ka diskutuoti ta tema, nes mano mastymas visiskai kitoks. Uzjauciu, jei jus valstybe padare bloga mama.
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2011 10 27, 10:37)
Nei kur nors kreipsitės, nei klausinėkit nesąmonių.

O kodėl tai yra nesąmonės?
Ir kaip sužinoti, ar tai, ko tu klausi, kartais nėra nesąmonės?
Nes man mama irgi sako, kad aš neklausinėčiau nesąmonių, bet logiškai tai yra neįmanoma, nes tarkim, nesąmonė yra nesąmonė, kai pašnekovas įvardija ją kaip nesąmonę. Ir dėl to nepaklausus negalima sužinoti, ar tai yra nesąmonė, nes ji įvardijama kaip nesąmonė tik po paklausimo.

Tuo remiantis darau išvadą, kad jūsų paliepimas neklausinėti nesąmonių yra nelogiškas.
Kaip mano kiti formo dalyviai?
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 10 27, 13:36)
O kodėl tai yra nesąmonės?
Ir kaip sužinoti, ar tai, ko tu klausi, kartais nėra nesąmonės?
Nes man mama irgi sako, kad aš neklausinėčiau nesąmonių, bet logiškai tai yra neįmanoma, nes tarkim, nesąmonė yra nesąmonė, kai pašnekovas įvardija ją kaip nesąmonę. Ir dėl to nepaklausus negalima sužinoti, ar tai yra nesąmonė, nes ji įvardijama kaip nesąmonė tik po paklausimo.

Tuo remiantis darau išvadą, kad jūsų paliepimas neklausinėti nesąmonių yra nelogiškas.
Kaip mano kiti formo dalyviai?

Suauguaiam žmogui turėtų būti akivaizdu, kad iškilus kokiai nors problemai reikia kreiptis į bendrąjį pagalbos telefoną, ten suorientuos kur reikia. Toks jausmas, kad kai kurie rašantieji dar su sauskelnėmis tebesėda, jei kelia tokias problemas.
Atsakyti
"Turėtų būti".
O kas, jei nėra to, kas turėtų būti?
Šiaip dažniausiai tie žmonės, kurie prikiša kitiems akivaizdžių dalykų nesupratimą, dažnai nepasižymi logika, kuo geresnis yra žmogaus loginis mąstymas, tuo mažiau akivaizdžių dalykų jam yra smile.gif
O jūs savo pasakyme vėl prasilenkėt su logika. Pvz jeigu man pridegė kepsnys ir dabar aš nebeturiu pietų, ar tai galima pavadinti "kokia nors problema"? Taip, tai atitinka kokios nros problemos apibrėžimą. Tačiau, kaip manote, ar dėl to reikia kreiptis į bendrąjį pagalbos telefoną? Jei ne, vadinasi, jūsų pasakymas "Suauguaiam žmogui turėtų būti akivaizdu, kad iškilus kokiai nors problemai reikia kreiptis į bendrąjį pagalbos telefoną, ten suorientuos kur reikia." yra nelogiškas.
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 10 27, 12:26)
Šauni diskusija, tik manau, kad pliaukštelėjimas ir tikras smurtavimas prieš vaikus yra skirtingi dalykai.

o kur ta riba? jei vyras grizes is darbo pavarges jums suduotu per veida ( na uzpakali) taip kad liktu zymes, tyletumet?
Kazkada "bobai duoti i dantis kad zinotu savo vieta" buvo absoliuti norma. Dabar jau gal nebelabai ? atejo eile vaikams.
Atsakyti