Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 27, 14:11)
o kur ta riba? jei vyras grizes is darbo pavarges jums suduotu per veida ( na uzpakali) taip kad liktu zymes, tyletumet?

o jei suduotu taip, kad zymiu neliktu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 10 27, 14:06)
"Turėtų būti".
O kas, jei nėra to, kas turėtų būti?
Šiaip dažniausiai tie žmonės, kurie prikiša kitiems akivaizdžių dalykų nesupratimą, dažnai nepasižymi logika, kuo geresnis yra žmogaus loginis mąstymas, tuo mažiau akivaizdžių dalykų jam yra smile.gif
O jūs savo pasakyme vėl prasilenkėt su logika. Pvz jeigu man pridegė kepsnys ir dabar aš nebeturiu pietų, ar tai galima pavadinti "kokia nors problema"? Taip, tai atitinka kokios nros problemos apibrėžimą. Tačiau, kaip manote, ar dėl to reikia kreiptis į bendrąjį pagalbos telefoną? Jei ne, vadinasi, jūsų pasakymas "Suauguaiam žmogui turėtų būti akivaizdu, kad iškilus kokiai nors problemai reikia kreiptis į bendrąjį pagalbos telefoną, ten suorientuos kur reikia." yra nelogiškas.

Jei Jums pridegė kepsnys - bendrasis pagalbos telefonas nukreips į maisto pristatymo bendrovę. Taigi, jeigu turėsite pinigėlių, nereikės verkti be pietų, o galėsite toliau ieškoti logikos.

O gal parašytumėte naują logikos vadovėlį, nes kiti yra parašyti gana senai. Visi galėtume iš Jūsų jos pasimokyti.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 10 27, 14:22)
o jei suduotu taip, kad zymiu neliktu?  g.gif

geras klausimas....
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 10 27, 12:26)
Beje, vienoje amerikiečių psichologinėje lit esu skaičiusi, kad fizinė bausmė vaikui yra galima:kai vaikui tikrai gresia pavojus, pvz jis nori ištrūkti į gatvę arba pats ima mušti kitą.

o kaip tu supranti fizine bausme tokioje situacijoje?

as, pvz., isivaizduoju, kad vaiko saugumui uztikrinti, gali tekti ji pernesti per gatve arba apkabinti ir fiziskai sulaikyti nuo mustyniu. abiem atvejais, vaiko judesiu laisve bus fiziskai apribota mamos ranku siekiant apsaugoti nuo nelaimes - bet ar tai galime pavadinti "fizine bausme"?

QUOTE(aushra1 @ 2011 10 27, 14:30)
Jei Jums pridegė kepsnys - bendrasis pagalbos telefonas nukreips į maisto pristatymo bendrovę. Taigi, jeigu turėsite pinigėlių, nereikės verkti be pietų, o galėsite toliau ieškoti logikos.

bendrojo pagalbos telefono operatore geriausiu atveju tiesiog pades rageli, blogiausiu - gali pateikti skunda del chuliganizmo.

O gal parašytumėte naują logikos vadovėlį, nes kiti yra parašyti gana senai. Visi galėtume iš Jūsų jos pasimokyti.

jau trecia karta sioje temoje prasaunate vertindama oponente 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 27 spalio 2011 - 13:37
QUOTE(ragnez @ 2011 10 27, 14:37)
jau trecia karta sioje temoje prasaunate vertindama oponente  4u.gif

Šaunu, kai yra gerų arbitrų
Atsakyti

O kodėl senas logikos vadovėlis netinka mokytis ir reikia naujo?
Aš niekada nesimokiau logikos kaip mokslo ir jo neišmanau, dėl to negalėčiau mokyti logikos. Čia greičiau mano kaip asmeninė žmogaus savybė yra pastebėt logikos prieštaravimus ir neatitikimus, įgimtas gabumas, kaip pvz kiti turi skonį drabužiams, ar muzikinę klausą, ar sugebėjimą atpažint pašnekovo jausmus, ar sugebėjimą vaizdingai dėstyti mintis. To neišmokysi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2011 10 27, 14:48)
Šaunu, kai yra gerų arbitrų

ačiū bis.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 27, 14:11)
o kur ta riba? jei vyras grizes is darbo pavarges jums suduotu per veida ( na uzpakali) taip kad liktu zymes, tyletumet?
Kazkada "bobai duoti i dantis kad zinotu savo vieta" buvo absoliuti norma. Dabar jau gal nebelabai ? atejo eile vaikams.

As savo ribas tikrai žinau ir tikrai žinau, kad savo vaikui, kai jis manes paprašys apkabinti ar paskaityti knyga; jo tikrai nei pasiūsiu nei prilupsiu. Ir nesivadovauju jokia logika, kad vaikus reikia lupti, kad jie užaugtų dorais žmonėmis.Na jei yra tokių pavargusių mamų, kurios už vaiko paprašymą apkabinti jam pliaukšteli, tai tuomet jau čia mamos problema. Na ir jei vyras man nei iš šio nei iš to duos per veidą grįžęs iš darbo, tai tuomet manau jau ir būtų problema ir tikrai netylėčiau. Aš puikiai pažystu savo sūnų ir žinau, kada jis aikštijasi iš nuovargio, alkio, ir kada jis daro ką specialiai...
Šiaip mano MB ir yra nusiteikęs geranoriškai vaikų lupimo atžvilgiu, bet žinau viena, kad jei kada nors rimtai pakeltų ranką prieš mane ar sūnų, tas jo kartas būtų paskutinis.
Prisimenu, kad ir aš maža specialiai darydavau visokias aibes nors mama gražiai prašydavo liautis, o aš vis tiek savo, na ir pliaukšteldavo. Ir tikrai nuo to man pagarbos nesumažėjo jai.
Beje, aš nelupu savo sūnaus, pliaukštelėjimas ir lupimas manau skiriasi, ir net labai.

Atsakyti
buvo cia idomi laida per LTV. Apie psichologo Harlow eksperimentus su bezdzioniukais. Atskyre juos nuo motinu, dave dirbtines. Viena - vielu raizginys su papuku (maistui gauti) kita - vielu raizginys aptrauktas minkstu audiniu. Ziurejo prie kurios tie bezdzioniukai labiau bus. Tai pas ta vielu raizgini eidavo pavalgyt, o pas ta minkstaja praleisdavo likusi laika (nors valgyt ji nedave) Tada juos ten visaip gasdino, ziurejo pas kuria begs. Begdavo pas minkstaja. Na zodziu prisiriso prie jos. Tada ta minkstoji pradejo "skriausti" vaikus - vis protarpiais elektros sroves paduodavo. Bezdzioniukai tik dar labiau prie jos glaudesi.
Fenomenalu !
Musami ir skriaudziamim vaikai nepraras pagarbos o tuo labiau rysio su mama. Tik prisiris dar labiau. Klausimas ar tai sveika.....
gal jau kisiuosi ne i savo reikalus, tai jus man atleiskit, bet leisiu sau atkreipti demesi i jusu sunkumus nutraukinejant zindyma ir tuos pliaukstelejimus. Tiesiog pagalvojau kad tas prieraisumas gali but didesnis dar ir del to. Cia siaip, jums pamastymui, nes tikrai tik jus pati geriausiai pazistat savo vaika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wytaute69: 27 spalio 2011 - 15:22
QUOTE(F @ 2011 10 27, 13:06)
"Turėtų būti".
O kas, jei nėra to, kas turėtų būti?
Šiaip dažniausiai tie žmonės, kurie prikiša kitiems akivaizdžių dalykų nesupratimą, dažnai nepasižymi logika, kuo geresnis yra žmogaus loginis mąstymas, tuo mažiau akivaizdžių dalykų jam yra :)
O jūs savo pasakyme vėl prasilenkėt su logika. Pvz jeigu man pridegė kepsnys ir dabar aš nebeturiu pietų, ar tai galima pavadinti "kokia nors problema"? Taip, tai atitinka kokios nros problemos apibrėžimą. Tačiau, kaip manote, ar dėl to reikia kreiptis į bendrąjį pagalbos telefoną? Jei ne, vadinasi, jūsų pasakymas "Suauguaiam žmogui turėtų būti akivaizdu, kad iškilus kokiai nors problemai reikia kreiptis į bendrąjį pagalbos telefoną, ten suorientuos kur reikia." yra nelogiškas.

teisingai, nes tai jau zmogus turintis tam tikra sutrikima ir labiau tampa panasus i kompjuteri (kurie neturi jausmu o tik logini programini mastima) unsure.gif blink.gif
Atsakyti
Tam tikrą sutrikimą, tai kokį?
Nes aš kiek žinau sutrikimų, dėl kurių žmogus netenka jausmų, tai ten ir mąstymo nelabai lieka.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 27, 16:19)
buvo cia idomi laida per LTV. Apie psichologo Harlow eksperimentus su bezdzioniukais. Atskyre juos nuo motinu, dave dirbtines. Viena - vielu raizginys su papuku (maistui gauti) kita - vielu raizginys aptrauktas minkstu audiniu. Ziurejo prie kurios tie bezdzioniukai labiau bus. Tai pas ta vielu raizgini eidavo pavalgyt, o pas ta minkstaja praleisdavo likusi laika (nors valgyt ji nedave) Tada juos ten visaip gasdino, ziurejo pas kuria begs. Begdavo pas minkstaja. Na zodziu prisiriso prie jos. Tada ta minkstoji pradejo "skriausti" vaikus - vis protarpiais elektros sroves paduodavo. Bezdzioniukai tik dar labiau prie jos glaudesi.
Fenomenalu !
Musami ir skriaudziamim vaikai nepraras pagarbos o tuo labiau rysio su mama. Tik prisiris dar labiau. Klausimas ar tai sveika.....
gal jau kisiuosi ne i savo reikalus, tai jus man atleiskit, bet leisiu sau atkreipti demesi i jusu sunkumus nutraukinejant zindyma ir tuos pliaukstelejimus. Tiesiog pagalvojau kad tas prieraisumas gali but didesnis dar ir del to. Cia siaip, jums pamastymui, nes tikrai tik jus pati geriausiai pazistat savo vaika.
.

Tik jus neturit jokios teisės iš vienos forumo temos nešti informaciją į kitą...Ir va čia tikrai ne jūsų reikalas!

Papildyta:
QUOTE(mazute2008 @ 2011 10 27, 21:32)
.

Tik jus neturit  jokios teisės iš vienos forumo temos nešti informaciją į kitą...Ir va čia tikrai ne jūsų reikalas!

Manau jūs turit didesnę problemą, jūsų vyras jūsų vaikus lupa, tai jūs ir spręskit savo problemą...
Atsakyti