Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(eda9 @ 2011 07 27, 15:47)
Kazkokia mada dabar taip sakyti ar kas? Kad dar nei viena karta nemusta/neaukleta neuzaugo. Kaip tik tie kur pjausto, zudo ir pan gal musami ir yra. Ir agresija is seimos atsinese g.gif
Taip tas tiesa,nes kai analizuoja maniako ar zudiku veiksmus,juk visada analizuoja kas juos paskatino ir dazniausiai isaiskeja smurtas ir prievarta seimoje,o ne kazin kur....
Atsakyti
QUOTE(dewdew @ 2011 07 27, 16:11)
Turėtumėt. Aišku, kiekvienas skirtingai tą baimę supranta...

Nežinau, ar čia tinka šitoj temoj toliau apie tai diskutuoti. Viena dalyvė siūlė sukurti naują temą apie rykštelės davimą. Galiu sukurti, jei dar yra norinčių tęsti diskusijas. Man pačiai įdomu, tik nežinau, ar dar diskutuosiu daug... Žinau, jau yra dvi temos apie tai iškalbėtos.
Ir as auginu 3m.vaika,kaip jus manot uz kokius nusizengimus reikia imtis ryksteles kai vaikui 3m.?
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2011 07 27, 16:14)
Ir as auginu 3m.vaika,kaip jus manot uz kokius nusizengimus reikia imtis ryksteles kai vaikui 3m.?

tai jau tikrai nebe mažas vaikas.gi matot pati,supranta viską,tik ir žiūri kada tėvai nusileis ir jis pasieks savo.aš nesakau,kad reik imt ir mušt .aš pupai užmečiau porą kart,bet tai tas diržas užpakaliuko beveik ir nepalietė,svarbu buvo reakcija.dabar tereikia pasakyt,"ar tu baigi spjaudytis ar mėtyt žaislus ar aš einu diržo"aišku vaikas greit atsirenka ir kaip mat supranta kas geriau.
nors tokie dalykai būna labai reti.rami mano mergytė.tik dičkės visokio velnio primoko.gal yra lengviau auklėt,kai vaikas nemato kažkokių neigiamų pavyzdžių.mano merginų nebeperauklėsi,o ir nebesistengiu.stengiuos tik įtikint,kad yra taip ar anaip.paprasčiausiai pas mane tokia situacija...
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2011 07 27, 16:14)

Na, nežinau. Čia toks dalykas, kad negalima lengvai nusakyti, patys tėvai tik gali suprasti, nes situacija gali atrodyti vienokia, bet labai svarbu, ką vaikas, galvoja, supranta. Gi visų pirma tikrai reikia mylėti, rūpintis, būti kantria su mažiuku, suprasti, kad jam dar daug kas neišeina dėl mažumo, stengtis su meile ir suprantamai auklėti ir tos rykštelės visai nereikės.
Aš nežinau tiksliai, ar reikėjo, bet imiau rykštelę nestipriai, kai į gatvę išvažiavo. Prieš tai jau buvau aiškinusi, kad negalima ir jis suprato, bet kažkodėl vis tiek išvažiavo. Gal pasimiršo, gal pagalvojo, kad gali važiuoti, jei nesimato mašinų, gal pagalvojo, kad vis dėl to gali, jei labai nori. Pamaniau, kad kitas kartas gali būti paskutinis ir kad geriau išmoks su rykštele, tai ir daviau. Galiu pasakyti, kad gerai išmoko, visada sustoja prie gatvės ir laukia manęs arba kol pasakysiu, kad gali važiuoti. Ne dėl to, kad bijo rykštelės, matau, kad supranta, jog taip reikia, kad gatvė pavojinga.
Šiaip tai manau, kad su mažiuku galima ir be rykštelės. Na, bent jau mano vaikas yra labai paklusnus, visada kreipia dėmesį į tai, ką sakau, niekad nesiožiuoja kaip čia prisiskaičiau forume kiti daro, todėl sunku pasakyti, ką daryčiau, jei vaikas neklausytų, kaip kad kitos mamos rašo ir sunku pasakyti, dėl ko jų tas vaikas toks.
Šiaip teoriškai galvoju, kad rykštelė gali padėti labai jau apleistiems, blogam kely esantiems vaikams, kai pabandyta su meile kitais būdais auklėti, bet jau nebeišeina ir tėvai jau nebenori daugiau kažko bandyti. Čia kalbu apie vyresnius vaikus. O 3 m. tai galvojau, kad tokioj situacijoj, kaip aš pasakojau, kur rizikuojama vaiko gyvybe, bet dabar manau, kad gal ir kitaip apsieiti išeitų.

Šiaip galvoju, kad gasdinti ta rykštele nereikia. Ir iš nesusivaldymo nereiktų duoti.
Atsakyti
QUOTE(velute @ 2011 07 27, 15:41)
labai gerai matau,kaip vaikai dabar žino savo teises,o jų pareigos jiems net neegzistuoja.

O kas, jusu nuomone, vaikus supazindina su ju teisemis ir pareigomis? g.gif

QUOTE(dewdew @ 2011 07 27, 17:10)
Šiaip galvoju, kad gasdinti ta rykštele nereikia. Ir iš nesusivaldymo nereiktų duoti.

Oho, koks posukis! Sveikinu! biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Paskaiciau tema ir susidare ispudis kad kai kurios mamos neskiria auklejima nuo smurto, perdeda labai, gi "paimti dirza" nereiskia smurtauti doh.gif
Atsakyti
Manau kad 'paimti dirza' tai dresiravimas, o ne auklejimas.

Cia paskaiciau kaip mama pamacius svetima sesemiati kazka ne taip daranti , o vaikas jai nepakluses turetu gauti dirzo jos nuomone blink.gif nu atsiprasau , bet tai visiskas absurdas vien del to , kad niekas, nei vienas pasalinis zmogus neturi teises sprest ko vaikas nusipelne ar ne, tuo labiau kas liecia bausmes.Nei vienas vaikas neprivalo sutikti su tuo ka pasako pasalinis, svetimas zmogus,nei vienas vaikas neprivalo ir nereikia kad klausytu eilinio praeivio ir tai visiskai nereiskia , kad jis neisaukletas, nepaklusnus ir tuo labiau padauza. doh.gif

Auklejimas dirzu, mano nuomone, tai lengviausias budas isdresiruot vaika, kad jis elgtusi pagal duota komanda.Is tikro baisu , gaila vaikuciu, su bet kokiu vaiku galima susitart, paaiskint, issprest problema, tik tam reikalingas didelis darbas, juk vaikas kaip enciklopedija, kiekvienas labai individualus ir prie kiekvieno reikai atrast priejima.Bet aiskus lengviausia negaist laiko ir griebtis dirzo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milux: 27 liepos 2011 - 21:09
QUOTE(angelu kalva @ 2011 07 27, 18:39)
O kas, jusu nuomone, vaikus supazindina su ju teisemis ir pareigomis?  g.gif

su teisėmis ir pareigomis pirmiausia supažindina tėvai.bet kas iš to,kad pareigas jie ignoruoja,o teises,dar užsirašo kur ir pastoviai pabrėžia.čia aišku apie didesnius vaikus.
pas mažuosius tas yra ugdoma ir mokoma.negaliu pasakyt,kaip su pareigom bus ,kai mano mažoji užaugs,bet manau tikrai irgi bus nelengva.
aš per 6metus gavau tokį žinių ir išgyvenimų bagažą,kad turbūt ne vienai būtų sunku tai išgyvent ir su tuo susitaikyt.bepigu čia kalbėt apie auklėjimą ir komentuot kiekvieną pasisakymą.pirmiausia žmogus turi išgyvent,kad suprastum ir galėtum kažką teist ar vos ne spjaut jam į veidą.nu kaimas pas mus,nu ką padarysi...ir tam kaime dažnai su mergytėm susėdusios mes verkiam,apsikabinam,pasipykstam,pakalbam ir vėl verkiam...na tebūnie kažkas kažkaip mane pavadina šiam forume,prašom,kaip tik norit,manęs tai nežeidžia.man daug svarbiau,kad ryte aš vis girdžiu žodį-MAMA.ir matyt nesu tokia bloga,kaip jums čia atrodo...
o jei kažkas spėjo pasiraust ir mano žinutėse ir sužinot mano mergytės istoriją,tai brangiosios pasirauskit ir dar giliau,gal tada dievas su velniu viename, nesivaidens mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Milux @ 2011 07 27, 21:06)
Manau kad 'paimti dirza' tai dresiravimas, o ne auklejimas.

Cia paskaiciau kaip mama pamacius svetima sesemiati kazka ne taip daranti , o vaikas jai nepakluses turetu gauti dirzo jos nuomone blink.gif nu atsiprasau , bet tai visiskas absurdas vien del to , kad niekas, nei vienas pasalinis zmogus neturi teises sprest ko vaikas nusipelne ar ne, tuo labiau kas liecia bausmes.Nei vienas vaikas neprivalo sutikti su tuo ka pasako pasalinis, svetimas zmogus,nei vienas vaikas neprivalo ir nereikia kad klausytu eilinio praeivio ir tai visiskai nereiskia , kad jis neisaukletas, nepaklusnus ir tuo labiau padauza. doh.gif

Auklejimas dirzu, mano nuomone, tai lengviausias budas isdresiruot vaika, kad jis elgtusi pagal duota komanda.Is tikro baisu , gaila vaikuciu, su bet kokiu vaiku galima susitart, paaiskint, issprest problema, tik tam reikalingas didelis darbas, juk vaikas kaip enciklopedija, kiekvienas labai individualus ir prie kiekvieno reikai atrast priejima.Bet aiskus lengviausia negaist laiko ir  griebtis dirzo doh.gif

aišku kas be ko svetimų vaikų nereiktų auklėt,tik reiktų apie tai informuot tėvus.
o dėl susitarimo,patikėkit,tikrai ne su kiekvienu įmanoma susitart schmoll.gif
aišku, diržas-kraštutinė priemonė.ir aišku geriau jo ir nereikėtų.

Atsakyti
Kazkaip pastebejau, kad visos dirzo propaguotojos is pradziu kalba, kaip fizines bausmes yra gerai, o sukritikuotos ima teisintis, kad dirzu auklejo tik pora kartu, taip nesmarkiai, kad tiesiog uzpakaliuko paglostymas isejo...
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 27, 21:21)
Kazkaip pastebejau, kad visos dirzo propaguotojos is pradziu kalba, kaip fizines bausmes yra gerai, o sukritikuotos ima teisintis, kad dirzu auklejo tik pora kartu, taip nesmarkiai, kad tiesiog uzpakaliuko paglostymas isejo...

tai gal jūs per daug audringai,tai įsivaizduojat.
tai ir yra skirtumas tarp auklėjimo ir smurto.
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2011 07 27, 18:39)
Oho, koks posukis! Sveikinu!  biggrin.gif  4u.gif

Joks posūkis, visada taip galvojau. Gasdinti nereikia, tai nereiškia, kad jokiu būdu neduoti rykštelės, reiškia, kad nereikia grasinti, kad duosi. Na, paaiškinti, kad už neklausymą reikės bausti gal ir galima, bet gasdinimais siekti kad klausytų, tai negerai, vaikas tada tikrai norės klausyti tik dėl to, kad bijo bausmės, o ne apskritai kad tai gera.
Atsakyti
QUOTE(Lovella @ 2011 07 27, 20:47)
Paskaiciau tema ir susidare ispudis kad kai kurios mamos neskiria auklejima nuo smurto, perdeda labai, gi "paimti dirza" nereiskia smurtauti doh.gif

Ta prasme, jei Jus kas nors dabar vat sugalvotų paauklėti diržu už kažkokį tai netinkamą poelgį, Jūs tame problemos nematytumėt? g.gif
Atsakyti