Sujungiau, nes skyrelyje be proto daug vienodų temų. Bet tikiuosi, nesusipešit (juolab, kad viena tema nebuvo itin aktyvi), o susidraugausit ir dalinsitės patarimais ir padėsit vienos kitoms lieknėt.
Atsiprašau už nepatogumus, jie laikini. Gražaus ir malonaus bendravimo bei sėkmės kovojant su kilogrmais!
Moderatorė Hestija
1. nekeikit ir nesijuokit is manes
2.beje...geda prisipazinti, bet tikiu, kad cia susirinkusios esam tos, kurioms reikai pagalbos ir galim viena kitai padet... iki nestumo sirgau bulimija...prisirydavau kaip kiaule ir eidavau i wc priverstinai vemt...dabar vel kartais darau...
1.baik tu, gi ne to cia susirinkom, kad viena kita keiktumem
2.laikykis maziuk jei jau pripazisti, kad sergi, reiskia, kad jau supranti, kas tavo gyvenime yra ne taip, o tai yra pirmasis zingsnelis i pasveikima stenkis nebedaryti to, kas praeityje buvo blogai as tave palaikysiu visom keturiom tik nebijok retkarciais atsiskaitineti o jei tai darysi kasdien - bus dar geriau. tai savotiska saves sudrausminimo priemone Papildyta:
QUOTE(Hestija @ 2006 10 10, 15:40)
Sujungiau, nes skyrelyje be proto daug vienodų temų. Bet tikiuosi, nesusipešit (juolab, kad viena tema nebuvo itin aktyvi), o susidraugausit ir dalinsitės patarimais ir padėsit vienos kitoms lieknėt.
Atsiprašau už nepatogumus, jie laikini. Gražaus ir malonaus bendravimo bei sėkmės kovojant su kilogrmais!
Moderatorė Hestija
aš irgi jungiuosi prie jūsų. Nusprendžiau skaičiuoti kalorijas.nes man irgi,kaip SilRai,kai visiškai kažko atsisakau,tuomet būtent to uždraustojo daikto dar labiau norisi.....
Sveriu šiuo metu 80kg (tebeturiu beveik 10kg nuo nėštumo), tikslas - kažkada vėl pasiekti 60kg - gal per metus kokius
taigi, nuo rytojaus skaičiuosiu kalorijas, darysiu atsilenkimus ir eisiu į salę sportuoti, kiek tik galimybės leis, t.y. kada tik bus kam vaiką palikti...
taigi, mūsų vis daugėja tikiuosi,kad bendrom pastangom pasieksim kiekviena savo tikslą
nugi net nezinau, kas ten per dieta... bet man net zodis "dieta" skamba baisiai... geriau jau skaiciuosiu kalorijas toliau. man patinka valgyti viska, ko noriu, bet po nedaug Papildyta:
ataskaita uz vakar diena:
sportas - puiku atlikau viska, ka numaciusi
gerimai - 2l irgi gerai
maistas- gi mano gimtadienis buvo, tai sukirtau 2nedidelius gabaliukus torto ir dvi taures sampano taigi kaloriju net nebeskaiciavau
taigi vakar - raudona diena buvo...
bet as nepasiduosiu siandien vel skaiciuoju
motyvacija sustiprino apsilankymas pas gydytoja - jis pasake, kad mano organizmas pritaikytas nesioti maksimum 70kg svori taip kad dabar as sekmingai dilinu sanarius
SilRa - na, bet gimtadienio proga atleisim
na, bet stiprybės tau šiandien vėl sugrįžti į teisingą kelią
labas rytas.
vakar visą dieną nebuvau namie,tai šiandien pasipasakosiu.gi buvau pas dietologę Pipiraitę,išmatavo mano kūno sudėtį ir paaiškėjo,kad mano riebalų kiekis net 34proc., kai rekomenduotina norma 20-30proc. nu aišku, aš ir taip žinau,kad mano svoris per didelis. tai vat. sudarys jinai man dietą,kad netrūktų jokių medžiagų,bet kad žtektų energijos tik minimaliems organizmo poreikiams - o jau fizinis krūvis - iš energijos atsargų pasiims, kiek reikės... ir šiaip ji sakė, kad man turėti svorį 65kg yra labai realu, viskas priklausys nuo noro ir pastangų, o aš norėčiau net iki 60kg palengvėti... ir šaip mano toks sudėjimas, kad vidaus organų svoris irgi nemažą procentą sudaro,tai mažiau nei 60лп sverti kada nors net ir nesitikiu....
tai vat - žiūrėsiu,kaip seksis. Šiandien ta proga man iškrovos diena - gersiu tik kefyrą ir 200g liesos varškės galiu suvalgyti...
1.
SilRa - na, bet gimtadienio proga atleisim
na, bet stiprybės tau šiandien vėl sugrįžti į teisingą kelią
2.tai vat - žiūrėsiu,kaip seksis. Šiandien ta proga man iškrovos diena - gersiu tik kefyrą ir 200g liesos varškės galiu suvalgyti...
1. bet vakar jau sugrizau in ta doros kelia - suvartojau tik 1487kcal. su sportu kiek liudniau - nenuzygiavau tu 30min. nes vaiki po skiepo bijojau vezti i lauka bet visi kiti pratimai - atlikti o mano kleckiukui labai patinka dirbti hanteliuku - kai kiloju aukstyn arba tiesiu i prieki, tai net krykscia is pasitenkinimo isgeriau beveik 3l, laksciau i tualeta kaip nestumo laikais, bet uztat valau oirganizma
2.nu tu saunuole, kad taip susirupinai savo svoriu ir pasitelkei i pagalba profesionalus o kas tai bus per dieta? kaloriju skaiciavimas ar kas nors kito? pasidalink patirtimi
ir dar pasipasakok, kaip sekesi iskrovos diena nu labai idomu man
kazin, o maitinanti gali koki karta i savaite pasidaryti iskrovos diena? gal kas susiduret su tuo? prasom atsakyti
1.nu tu saunuole, kad taip susirupinai savo svoriu ir pasitelkei i pagalba profesionalus o kas tai bus per dieta? kaloriju skaiciavimas ar kas nors kito? pasidalink patirtimi
ir dar pasipasakok, kaip sekesi iskrovos diena nu labai idomu man
2. kazin, o maitinanti gali koki karta i savaite pasidaryti iskrovos diena? [/b] gal kas susiduret su tuo? prasom atsakyti
1. ai, kad jau užkniso, pati kai bandau kažką daryti,tai vis paskutiniu metu nesigauna svorio numesti ir valios kažkaip pritrūksta. galvoju,jau kai suderinsiu viską su profesionale ir sumokėsiu už tai,tai tikrai nebebus kaip nesilaikyti....
tai vienos draugės vyras rekomendavo šitą dietologę, nes jis pats ėjo ir per porą mėnesių numetė virš 10kg.tikiuosi,kad ir man pavyks... jau atsiuntė šiandien man tą dietą-visai nieko atrodo - nebaisiai ji paremta mazesniu kaloringumu, bet tuo pat metu garantuoja, kad netruks svarbiausių medžiagų
2. manau,kad nelabai gal geriau vietoj įprasto kiekio kalorijų sumažink kurią nors dieną daugiau ir bus iškrova tam tikra...
1. jau atsiuntė šiandien man tą dietą-visai nieko atrodo - nebaisiai ji paremta mazesniu kaloringumu, bet tuo pat metu garantuoja, kad netruks svarbiausių medžiagų
2. manau,kad nelabai gal geriau vietoj įprasto kiekio kalorijų sumažink kurią nors dieną daugiau ir bus iškrova tam tikra... [/color]
Jūsų rankose spurda pirmagimis. Negalite atsigėrėti: kaip žaviai žiovauja, kokios gražios jo rankytės, putlūs žandukai Tačiau į save nelabai smagu pažvelgti - 12, 15, 20 papildomų kilogramų Kur juos dėti, kaip atsikratyti? Ar įmanoma vėl tapti liekna ir guvia kaip kadaise?
Populiarios taisyklės, kurių NEREIKIA laikytis nėščiajai ir žindyvei
1. Valgyk visko, ko norisi. Visada reikia galvoti, ką valgai. Jei šlamšite viską iš eilės, nesistebėkite, kai pagimdžius kūdikį svarstyklės rodys 15 ar 20 kg. daugiau. Nėščiajai labai svarbu maitintis racionaliai - gauti daug baltymų (pagrindinės statybinės medžiagos), vitaminų ir mikroelementų, ypač kalcio ir geležies. Jei kirsite "tuščius" saldumynus, ne tik nieko vertingo negausite, bet ir auginsite svorį. 2. Valgyk už du. Visiška netiesa. Valgysite už du, svorio priaugsite už tris. Jau rašėme, jog pastojus maitintis reikia ne du kartus daugiau, o du kartus protingiau. 3. Valgyk daug, kad būtų pieno. Laktacijos valgiu nepaspartinsi. Ją reguliuoja kiti organizmo "mechanizmai". Jei valgysite daug ir dar riebaus maisto, augs svoris, o pieno liks, kiek buvę. 4. Kol maitini, svoris nekris. Kris, jei apribosite kalorijų skaičių. Maitinančiai motinai, žinoma, jų reikia daugiau. Pamėginkite per dieną suvartoti maždaug du tūkstančius. 5. Maitinant negalima laikytis jokių dietų. Galima, bet protingų. Žinoma, nevalia badauti. Apribokite suvartojamų kalorijų kiekį, ir svoris ims laipsniškai mažėti.
Nuo ko pradėti
Svarbiausia - noras ir pasiryžimas. Jei tvirtai apsispręsite atsikratyti nereikalingų kilogramų - tikrai pasiseks. Endokrinologai tvirtina, jog pradėti mesti svorį galima iškart po gimdymo. Tik, žinoma, protingai. Paprasčiausia skaičiuoti kalorijas ir stebėti, kaip kinta kūno svoris. Žindančiai motinai per parą reikia suvartoti maždaug 2600 kilokalorijų. Tada svoris nei kris, nei augs. Jei pabandysite šį skaičių bent kiek sumažinti, svoris laipsniškai mažės. Iš pradžių galite sumažinti iki 2300, 2100 ar 2000 kilokalorijų per parą.
Nepatogumai žindyvei
Žinoma, žindančiai motinai daug sunkiau laikytis dietos. Ji būna ne tokia judri, dar neatsigavusi po gimdymo, ją nuolat troškina, yra labai pririšta prie kūdikio. Be to, organizmas kartais pats reikalauja riebesnio maisto ar saldumynų. Todėl geriausiai svorį mesti nustojus žindyti kūdikį. Bus geriau, jei žindymo laikotarpiu svorio bent jau nepriaugsite.
Kokie produktai ir patiekalai geriausiai tinka laikantis dietos
Rinkdamosis produktus visada atkreipkite dėmesį į jų energinę vertę. Ji dabar nurodyta ant visų fasuotų produktų. Rinkitės kuo liesesnius. Riebūs patiekalai ir produktai patys kaloringiausi. Štai, pavyzdžiui, riebi (22 proc.) ir liesa varškė kalorijų skaičiumi skiriasi net šešetą kartų. Iš pradžių gali atrodyti, jog liesi produktai (varškė, sūris, mišrainės be majonezo) - neskanu. Bet kai įprasite, ims patikti. Mažiausiai kalorijų turi žalios (arba virtos) daržovės be krakmolo, nesaldūs vaisiai. Gana kaloringi miltų produktai- duona, batonas, pyragai ir sausainiai. Jeigu labai jų norite, valgykite, bet po nedaug. Panašiai ir su šokoladu bei kitais gardėsiais. Užkrimskite, kai labai įsigeisite "ko nors saldaus". Jei dėl to kankinsitės, gerai nebus. Geriau per dieną suvalgyti po vieną šokoladinį saldainį (apie 50 kcal) ir numalšinti saldumynų alkį, nei sušveisti pusę kilogramo torto, kai pristigs kantrybės. Laikydamasi dietos stenkitės maistą gaminti pati. Mėsą, daržoves geriau troškinti ar virti. Kepto riebaluose patiekalo (pavyzdžiui, karbonado, kotletų) energinė vertė padidėja maždaug 100 kalorijų.
Sudarykite valgiaraštį pagal savo skonį
Turėdamos po ranka kalorijų lenteles, galėsite kurti savus valgiaraščius. Įtraukite į juos mėgiamiausius produktus, valgykite jų į sveikatą, tik - po nedaug. Jei per dieną suvartosite ne daugiau kaip 1000 kcal, numesite maždaug 300 g. Taigi per 3 dienas - kilogramą.
Rašykite svorio "metimo"dienoraštį
Jame turėtų būti tokios skiltys: mėnesio ir savaitės diena, per dieną suvartotų kalorijų kiekis, kiek gramų nukrito. Bus smagu stebėti, kaip kasdien nukrenta 100, 200 ar 300 gr. Po mėnesio sversite jau keletu kilogramų mažiau. Matyti, kaip krenta svoris - puikus stimulas neprisivalgyti. Kai tik pradėsite laikytis dietos, svoris kris greičiau. Per dieną galite numesti apie pusę kilogramo ar net daugiau. Vėliau svoris nebekris taip greitai. Tačiau vis tiek mažės. Nenuleiskite rankų ir nepraraskite vilties bei kantrybės. Užsispyrusios tikrai pasieksite, ko norite. Kodėl neveiksmingos radikalios dietos
Todėl, kad po jų svoris labai greitai atauga. Ypač žalinga badauti. Paprastas pavyzdys: jei visą dieną nieko nevalgysite, tik gersite mineralinį vandenį, numesite 1 - 1,5 kg. Bet! Jei kitą dieną kad ir lengvai užkandžiausite, vėl atgausite visą svorį.
Gerieji pagalbininkai
Svarstyklės
Tiksliausios - elektroninės. Svorį jos rodo maždaug 100 gramų tikslumu. Taigi galėsite stebėti, kiek maisto suvalgius kiek svorio nukrenta. Sverkitės kiekvieną rytą tuo pačiu metu, dar nevalgiusi ir neapsirengusi.
Kalorijų lentelės
Knygynuose rasite bent keletą knygelių, kuriose nurodyta produktų ir patiekalų energinė vertė kalorijomis. Turėkite tokią virtuvėje ir prieš gamindamos valgyti žvilgtelėkite. Greitai daug ką žinosite mintinai.
Aš labai trumpam, tik noriu pasidalinti patirtimi svorio metimo kartu su jumis, nes svorį mesti pradėjau maitindama dar savo klecką. O pradžia tokia, kad per nėštumą priaugau 30 kg, po gimdymo liko apie 10, bet dar sėkmingai valgydama viską ir daug priaugau, o maniau kad maitinant svoris kirs. Kovo mėnesį pradėjau skaičiuoti kolorijas, nors realiai aš jas tik daug maž primesdavau, valgiau kuo mažiau keptų patiekalų, bulvių, batonų, bulkučių iš viso neatsimenu kada valgiau, duonos aš valgau labai mažai, nes man visi grūdiniai labai eina į kūną, aišku svoris pradžioj krito pamažu, bet šiai dienai turiu -21 kg. ir visi sako kad dabar atrodau kūdesnė nei prieš nėštumą. o savo klecką išmaitinau iki 1 metų 5 mėn. Taip kad tikrai įmanoma maitinti kūdikį ir mesti svorį. Ir didelis dėkui Minus10 skyrelio merginoms, nes ten prisijungiau ir gavau daug naudingų patarimų, ten tikrai šauni kompanija.
Sėkmės jums visoms kovojant su nereikalingais kilogramais.
Tada svoris nei kris, nei augs. Jei pabandysite šį skaičių bent kiek sumažinti, svoris laipsniškai mažės. Iš pradžių galite sumažinti iki 2300, 2100 ar 2000 kilokalorijų per parą.
Turėdamos po ranka kalorijų lenteles, galėsite kurti savus valgiaraščius. Įtraukite į juos mėgiamiausius produktus, valgykite jų į sveikatą, tik - po nedaug. Jei per dieną suvartosite ne daugiau kaip 1000 kcal, numesite maždaug 300 g. Taigi per 3 dienas - kilogramą. Rašykite svorio "metimo"dienoraštį
labai smagu, kad mumis rupinates ir atsiuntete tikrai gera straipsni
tik noreciau pasiteirauti, kaip suderinti siuos du raudonai pazymetus sakinius juk vartojant maziau kaip 1800kcal per para gali mazeti pienas, o cia - 1000
QUOTE(Krisss @ 2006 10 13, 07:49)
Sėkmės jums visoms kovojant su nereikalingais kilogramais.
dekui uz padrasinima mes labai labai stengsimes Papildyta:
ataskaita uz vakar diena:
maistas 1911kcal. nelabai gerai, daug prisirinko uzkandziaujant. is maitinimosi tai ismesiu
sportas - atlikau viska, isskyrus pritupimus - labai skaudejo klubo sanari
gerimas - 3litrai. puiku.
stengsimes toliau. idomu, kiek sversiu pirmadiemi dabar tycia nelipu ant svarstykliu. noreciau numesti bent keleta simtu gramu...