Gal kas turi nuoroda kaip megzti vilnones prilaikancias kelnaites (domina naujagimio dydis)
QUOTE(benitaa @ 2011 12 04, 17:35)
Gal kas turi nuoroda kaip megzti vilnones prilaikancias kelnaites (domina naujagimio dydis)
Čia labai daug įvairios informacijos, yra ir kaip kelnytes megzti...

http://www.supermama...howtopic=751410
Aš visai visai žalia daukartinėse sauskelnėse - noriu jūsų pagalbos. Norėčiau naudoti sauskelnes nuo gimimo. Kaip suprantu galiu rinktis ar naudoti vystyklus ar daukartines sauskelnes, ar ne? Abiem atvejais man reiks prilaikančių kelnyčių, taip pat popieriaus. Ir dar galiu naudoti papildomai įklotus? Ar viską gerai supratau?
Kažkaip man atrodo, kad naujagimiui geriau naudoti vystyklus? Kaip jūs manot?
Matau rekomendacijas:
20 vystyklų,
2-3 prilaikančios kelnaitės
Ar tiek tikrai užtenka?
O kada reik naudoti medžiaginius įklotus? Ir kiek jų reikia turėti - tiek pat kiek vystyklų?
Būsiu dėkinga už komentarus
Matau rekomendacijas:
20 vystyklų,
Ar tiek tikrai užtenka?
O kada reik naudoti medžiaginius įklotus? Ir kiek jų reikia turėti - tiek pat kiek vystyklų?

QUOTE(Ašva @ 2011 12 09, 01:30)
Aš visai visai žalia daukartinėse sauskelnėse - noriu jūsų pagalbos. Norėčiau naudoti sauskelnes nuo gimimo. Kaip suprantu galiu rinktis ar naudoti vystyklus ar daukartines sauskelnes, ar ne? Abiem atvejais man reiks prilaikančių kelnyčių, taip pat popieriaus. Ir dar galiu naudoti papildomai įklotus? Ar viską gerai supratau?
Matau rekomendacijas:
20 vystyklų,
Ar tiek tikrai užtenka?
Matau rekomendacijas:
20 vystyklų,
Ar tiek tikrai užtenka?

Laba!

Džiugu matyti, kad vis daugiau mamyčių renkasi daugkartines sauskelnes

Naudojame daugkartines beveik nuo gimimo, nuo 2 savaičių, naudojame nuolat, ir į lauką, ir pas gydytojus, ir nakčiai, galiu pasidalinti asmenine patirtimi....

Pradžiai turėjau vystyklų ir sauskelnių, mažius gimė nedidukas- labiau pasiteisino vystyklai, labiau priglunda, bet ir labai greitai sušlampa... Norėsis pakeisti, o jeigu kakins kaskart pavalgęs-teks pervystyti.
Įklotai gerina sugerimumą, drąsiai naudok, jeigu yra galimybė rinkis bambuko multiną, jis plonutis,o sugeria l. daug. T.p., labai gerai vilnos įklotukas tarp kitos medžiagos sluoksnių. Įklotų reikia tiek kiek ir vystyklų ar sauskelnių, vieni naudojami, kiti džiūsta...
20 vystyklų turėtų užtekt, jeigu vis kokį praskalbsi ir padžiausi....

Sauskelnės vieno dydžio (one size), vienos tiko, kitos netiko naujagimiui..
3 vilnos kelnyčių tikrai užtenka, vienos užmautos, antros džiūsta, trečios-pasikeitimui, kai reikės išskalbti kurias...
Sėkmės

Laba mamytes,
Noreciau jusu paklausti del prilaikanciu kelnyciu ar jums jos neperslampa?Man jos perslampa nieko nesulaiko logiskai mastant jas kelis kartus praskalbus vilna susiveltu tai gal tada sulaikytu dregme,bet kai pirkau sake,kad plauciau kuo veliau ir reciau uztenka tik isvedinti.Laukiu patarimu. Aciu.
Noreciau jusu paklausti del prilaikanciu kelnyciu ar jums jos neperslampa?Man jos perslampa nieko nesulaiko logiskai mastant jas kelis kartus praskalbus vilna susiveltu tai gal tada sulaikytu dregme,bet kai pirkau sake,kad plauciau kuo veliau ir reciau uztenka tik isvedinti.Laukiu patarimu. Aciu.
QUOTE(dudi @ 2011 12 13, 13:23)
Laba mamytes,
Ne neperlsampa visai, nebent per ilgai laikytum. Gerai visos technologijos pardavejos ir pacios nezino, nes reikia buti isbandzius ne vien teoriskai zinoti, cia kaip su siuvimo masinom elektromarkte, klausiu ar overlokinis dygsnis konkreciam modelyje nera tik zigzagas, tai kazka mumra neaiskaus, taigi aisku, kad nezino

Zodziu pirma savaite tikrai gali slapti, turi padideti sugeriamosios savybes laikui begant, kelis kartus iskalbus ir lanolizavus reikalai tikrai pasitaisys. Su vienom kelnytem ir 3 sav laukiau, kol prades funkcija atlikti, bet as zinojau, kad taip gali buti.O paskui taip - nereikia skalbti daznai, as karta per menesi tik skalbiu - kvapo neturi,vadinasi issivedina, o ir nebutina tada skalbt dazniau.
Del susivelimo...jeigu susivels stipriau - susitrauks, kai skalbsi netrink, tik skalauk.
Man tai peršlampa, jei per ilgai laikom.
1 avariją vilnoninės tikrai atlaiko. Ir 2 dažniausiai atlaiko. Bet tai ne 12h "pampersas" reikia žymiai dažniau keisti nei vienkartines.
Ir dar ytra tokia "tendencija" jei jau kiaurai peršlapo, tai išvėdinus, nors kvapo ir nelieka, bet jau kitą kart mažiau sulaiko. Kažkaip ten tas lanolinas susinaudoja po truputį ir lieka tik pati vilna apsaugai. Žodžiu po kelių permirkimų, jau visad skalbiu ir mirkau lanoline.
Kitas variantas kodėl peršlampa - ne 100 ir ne 80 proc vilna, arba gryna vilna, bet kažkaip ne taip fabrikuose apdirbta, kad pluoštas negali atlikti savo natūralių savybių. Būna ir tokių dalykų. Nors jei krautuvinės prilaikančios, neturėtų pasitaikyt.
1 avariją vilnoninės tikrai atlaiko. Ir 2 dažniausiai atlaiko. Bet tai ne 12h "pampersas" reikia žymiai dažniau keisti nei vienkartines.
Ir dar ytra tokia "tendencija" jei jau kiaurai peršlapo, tai išvėdinus, nors kvapo ir nelieka, bet jau kitą kart mažiau sulaiko. Kažkaip ten tas lanolinas susinaudoja po truputį ir lieka tik pati vilna apsaugai. Žodžiu po kelių permirkimų, jau visad skalbiu ir mirkau lanoline.
Kitas variantas kodėl peršlampa - ne 100 ir ne 80 proc vilna, arba gryna vilna, bet kažkaip ne taip fabrikuose apdirbta, kad pluoštas negali atlikti savo natūralių savybių. Būna ir tokių dalykų. Nors jei krautuvinės prilaikančios, neturėtų pasitaikyt.

QUOTE(Kvaki @ 2011 12 13, 15:12)
Ir dar yra tokia "tendencija" jei jau kiaurai peršlapo, tai išvėdinus, nors kvapo ir nelieka, bet jau kitą kart mažiau sulaiko. Kažkaip ten tas lanolinas susinaudoja po truputį ir lieka tik pati vilna apsaugai. Žodžiu po kelių permirkimų, jau visad skalbiu ir mirkau lanoline.
Nu va Kvaki, o mum atvirksciai...ir as kazkodel galvojau, kad kazkur skaiciau, jog ilgiau naudojant ir dazniau geriantis slapimui i kelnaites, jos geriau laiko

Skaičiau kažkur, bet niekaip neatkasu kur. Reiktų išsisaugot.
Kažkaip ten vyksta tie cheminiai procesai. Vilna lanolizuojama, prisisotina natūralaus riebalo - lanolino. Šlapimo rūgštis patekusi ant tos vilnos, reaguoja su lanolinu ir susidaro trečias junginys - kažkoks vaškas. Bijau dabar tiksliai sakyt. Nes porą savaičių vis bandau atras kur skaičiau ir nesiseka.
Tai va. Kai kas lanolinas pilnai visas sureaguoja su šlapimo rūgštimi, jo kaip ir nebelieka vilnoje. tas vaškas gal kažkiek ir sulaiko drėgmę (toj vietoj nepasikausčius), bet kai nebelieka lanolino, o tik vilna, tai ji nebeturi tos savybės, kad pati išsivalo, o kartu ir nebešvalo to šlapimo. Todėl reikia vėl išplauti kelnytes ir vėl išmirkyti.
Jei kas turit kitokios info, ar nuorodų pataisykit mane, ar pasidalinkit savo žiniom.
Mano MB mėgėjas "užmiršti" pakeisti pampį, tai po keletos tokių užmiršimų kelnytes vėl tenka plaut, nes praktiškai kiaurai bėga viskas. O ir avarijos metu išmetami kiekiai jau neleliukiški....
Kažkaip ten vyksta tie cheminiai procesai. Vilna lanolizuojama, prisisotina natūralaus riebalo - lanolino. Šlapimo rūgštis patekusi ant tos vilnos, reaguoja su lanolinu ir susidaro trečias junginys - kažkoks vaškas. Bijau dabar tiksliai sakyt. Nes porą savaičių vis bandau atras kur skaičiau ir nesiseka.
Tai va. Kai kas lanolinas pilnai visas sureaguoja su šlapimo rūgštimi, jo kaip ir nebelieka vilnoje. tas vaškas gal kažkiek ir sulaiko drėgmę (toj vietoj nepasikausčius), bet kai nebelieka lanolino, o tik vilna, tai ji nebeturi tos savybės, kad pati išsivalo, o kartu ir nebešvalo to šlapimo. Todėl reikia vėl išplauti kelnytes ir vėl išmirkyti.
Jei kas turit kitokios info, ar nuorodų pataisykit mane, ar pasidalinkit savo žiniom.
Mano MB mėgėjas "užmiršti" pakeisti pampį, tai po keletos tokių užmiršimų kelnytes vėl tenka plaut, nes praktiškai kiaurai bėga viskas. O ir avarijos metu išmetami kiekiai jau neleliukiški....
Sakykit, o kur jūs perkat tą lanoliną?

QUOTE(almukass @ 2011 12 19, 14:48)
eko parduotuvese arba internetu:)
QUOTE(*Strazdane* @ 2011 08 18, 09:43)
Sveikos mamytės 
Kol kas dar tik laukiuosi savo pirmagimio, tačiau dar iki pastojant domėjausi daugkartinėmis sauskelnėmis ir planavau savo vaikelį auginti tik su jomis. SM radau labai daug info, todėl ačiū Jums visoms, kurios dalinatės savo patirtimi ir ngailit patarimų
Prisipažinsiu, kai pradėjau plačiau domėtis galva susisuko siaubingai, bet po truputį atsirinkau info ir lyg ir aiškiau. Labai norėjau pasisiūti kelnyčių pati, bet šiuose reikaluose esu baltarankė ir nei adata nei virbalai manęs neklauso
Tad patuštinau piniginę ir dabar jau savo "arsenale" turiu:
6 kanapinius prefoldus
6 bambuko veliūro prefoldus
6 bambuko (neatsimenu ko..) prfoldus
juos planuoju naudoti pradžioje kol leliukas bus visai mažytis
Tiesa dar turiu 10 paprastų senovinių vystyklų
Išaugus prefodus naudosiu kaip įklotus į kelnytes.
Be prefoldų turiu:
12 medvilninių sauskelnių Popolini (augantis dydis)
2 Tencel sauskelnes Popolini (augantis dydis)
5 bambukines sauskelnes (nuo 5 kg) (iš Atsakingamama)
5 kanapines sauskelnes (nuo 5 kg) (iš Atsakingamama)
2 viskas viename (bambukinės ir kanapinės) (nuo 5 kg) (iš Atsakingamama)
Prilaikančios kelnytės:
1 sintetinės mažiausio dydžio iš Popolini
2 vilnonės (trumpaklešnės ir ilgklešnės) iš Ekomama
1 trumpaklešnės iš Atsakingamama
Matyt visai nemažai turiu, bet vis vien nerimstu kad dar kažko trūksta
O ir dar vienas dalykas neramina - kiek kam papasakoju,jog ruošiuosi naudoti daugkartines sauskelnes tai visi tik už galvos susiima ir aiškina kad aš ir taip pavargsiu ir kam man tas vargas. Žinokit, kartais ir pati imu abejoti ar susitvarkysiu
Ypač nemalonūs kai kurių mergaičių iš SM komentarai, kurios pačios mėginos, joms nesigavo, tai neva ir man nesigaus... Todėl ir skaitau šituos skyrelius apie daugkartines sauskelnes, kur mamytės dalinasi teigiama patirtimi...
Sorry, kad taip padrikai, bet labai norėjosi pasidalinti savo mintimis

Kol kas dar tik laukiuosi savo pirmagimio, tačiau dar iki pastojant domėjausi daugkartinėmis sauskelnėmis ir planavau savo vaikelį auginti tik su jomis. SM radau labai daug info, todėl ačiū Jums visoms, kurios dalinatės savo patirtimi ir ngailit patarimų

6 kanapinius prefoldus
6 bambuko veliūro prefoldus
6 bambuko (neatsimenu ko..) prfoldus
juos planuoju naudoti pradžioje kol leliukas bus visai mažytis

Be prefoldų turiu:
12 medvilninių sauskelnių Popolini (augantis dydis)
2 Tencel sauskelnes Popolini (augantis dydis)
5 bambukines sauskelnes (nuo 5 kg) (iš Atsakingamama)
5 kanapines sauskelnes (nuo 5 kg) (iš Atsakingamama)
2 viskas viename (bambukinės ir kanapinės) (nuo 5 kg) (iš Atsakingamama)
Prilaikančios kelnytės:
1 sintetinės mažiausio dydžio iš Popolini
2 vilnonės (trumpaklešnės ir ilgklešnės) iš Ekomama
1 trumpaklešnės iš Atsakingamama
Matyt visai nemažai turiu, bet vis vien nerimstu kad dar kažko trūksta

O ir dar vienas dalykas neramina - kiek kam papasakoju,jog ruošiuosi naudoti daugkartines sauskelnes tai visi tik už galvos susiima ir aiškina kad aš ir taip pavargsiu ir kam man tas vargas. Žinokit, kartais ir pati imu abejoti ar susitvarkysiu

Sorry, kad taip padrikai, bet labai norėjosi pasidalinti savo mintimis

Sveikute,
Tu tikra saunuole jog ryzaisi isbandymams isigyti daukartines sauskelnes, o tam tikrai nedaug mamyciu ryztasi, pirma priezastis, jog pradzioje didelios islaidos, antra priezastis, jog ne visos nori skirti savo papildomo laisvo laiko, nes esi labiau priristas prie namu nei su vienkartinemis, taciau vienkartines turi tik viena pliusa jog jas panaudojes meti i siuksledeze. Nemazai teko perkaityti forumu ka mamytes masto apie daukartines ir vienkartines sauskelnes, labai sokiravo mamytes kurios niekada nenaudojo daukartiniu sauskelniu ir net nezada isigyti ir visi geriausiai pasisakimai pasisakyti apie vienkartines, pasisako ne tik savo nuomone, bet ir pacio mazylio nuomone, kad jam silta ir gerai. Taciau labai gaila, kad teveliai nesidomi vienkartiniu sauskelniu zala vaikui ir is ko gaminami. Pirma priezastis informacijos stoka kuria neteikia gamintojas ant pakuotes ir tai neprivaloma, nes viskas papirkta, antra jog informacijos labai pilna anglu kalba, lengviausia siais laikais isvis nemastyti savo galva, nes manoma kas gaminama maziejiems viskas saugu ir sveika. Ikeliu nuoroda apie vienkartiniu pampersu zala is ko pagaminti, apie vienkartines serveteles is ko jos gaminamos, aisku gaila, taciau anglu kalba, tikrai vertas demesio paskaityti.
http://www.twinkleon...al_problems.htm
As pati zadu naudoti daukartines sauskelnes, jau uzsisakeme, na teko daug laiko praleisti issirenkant, nes gamintoju labai daug, kokybes ivairios ir kainos ivairios. Manau pasiteisins,bent vaiko sveikata tikrai. Uzsakeme visa komplekta nauju 20 vnt su priedais ir 20 naudotu, o sudejus visus plovimus ir ttt tikrai nebus didesnes nei vienkartines, blogiausiu atveju iseis ant lygiuju