QUOTE(nida44 @ 2011 10 26, 18:45)
Pamačiau, kad umb prisijungusi.
Ką mūsų miela daktarė mano apie šias diskusijas.
Na va, nepavyko nepastebėtai prasmukti
Neskaičiau tos čia jūsų aptariamos knygos, bet iš to, ką rašėte, susidarė įspūdis, kad ten tyrimai pateikiami gana vienpusiškai, pritempinėjant prie norimo rezultato. Pvz. buvo citata apie dviejų šalių, su skirtingais mitybos įpročiais rezultatus. Betgi be mitybos tos šalys dar skyrėsi ir gyvenimo būdu, klimatu, galų gale - genetika. Turbūt nepaminėta ir tai, kokios organizmo sistemos išeina iš rikiuotės valgant tokį labai ribotą racioną. Galų gale, mūsų ir klimato, gyvenimo sąlygos, gyvenimo būdas ir t.t. nėra pritaikytas žaliam maitinimuisi.
Aš tuo nebandau pasakyti, kad mitybos keisti nereikia, bet prieš tokias griežtas dietas, na, esu prieš.
Čia šiaip pavyzdys pamąstymui, kurį tai vieną, tai kitą mokslininką esu girdėjusi iškeliant: visi žinome, kad cholesterolis yra blogis, reikia vengti produktų, kuriuose jo daug. Bet cholesterolis dalyvauja ląstelėms perduodant signalus viena kitai, kai jo trūksta, signalų perdavimas sutrinka, ir tokia, kontaktų su kitomis neturinti ląstelė ilgainiui mutuoja, ko pasekoje išsivysto auglys.
Griežtos dietos gali privesti prie to. Gali privesti ir prie avitaminozių, mikro ir makroelementų trūkumo, su visom iš to išplaukiančiom pasekmėm. Susidaryti sveiką mitybą turint tokį ribotą produktų kiekį yra labai sudėtinga, na o sužinojus, kur tie produktai buvo auginami - drįsiu sakyti, kad neįmanoma.
Aš už subalansuotą, teisingą mitybą, nepuolant į kraštutinumus