Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė - 5

QUOTE(nida44 @ 2011 08 11, 20:20)
Yra dar tokia teorija, kad  JIS  turi tam tikrą intelektą, štai kodėl elgiasi klastingai ir gudriai. Man JIS sakė: neik šviestis plaučių, neik, nueisi kada nors vėliau, nors pas visokius gydytojus visai mėgau vaikščioti. Manau, nereikia savęs raminti ir JO klausyti.

Man onkologas yra pasakojęs, kad JIS išskiria tam tikras medžiagas, kurios šitaip veikia mąstymą. Jis klausęs inžinierių, ar būtų galima mėginti tas medžiagas išskirti. Atsakę, kad Lietuvos sąlygomis pernelyg sudėtinga. O paskui skaitęs mokslinį straipsnį, atrodo, JAV specialistų, kad jie tas medžiagas jau išskyrę.
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 08 11, 21:34)
išrašė šeimos gydytojas, kaip raminančius, kad lengviau būtų užmigti. Kai mamai lašindavo chemiją ir naktį neužmigdavo irgi suleisdavo ampolę.
Papildyta:

Apie B12 tai žinau, kad negalima, bet B6 tai leidžiama gerti?

O Carsil mama gali gerti ir tuo metu, kai geria Xelodą? Juk xeloda chemija, tai kaip ir negalima valyti organizmo, kol organizmas nuodijamas chemoterapija... Bet ir B6 nejaugi valo organizmą?


Sume, kažko nesupratau. Koks B6 valymas gali būti, jei tai vitaminas? Aš vengiu vartoti bet kokius vitaminus, išskyrus D, kuris yra kartu su kalciu. Man reikia šio papildo dėl stuburo osteochondrozės.

Carsil aš vartojau visą laiką ir chemijos metu, ir po jos, ir prieš ją. Pradėjusi gerti bet kokius vaistus, taip pat.

Reikia paklausti chemikės. Šiaip Carsil visi rekomenduoja, vienintelė apsauga vargšelėms kepenims, kuri nesikerta su chemija.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 08 11, 21:20)
Yra dar tokia teorija, kad  JIS  turi tam tikrą intelektą, štai kodėl elgiasi klastingai ir gudriai. Man JIS sakė: neik šviestis plaučių, neik, nueisi kada nors vėliau, nors pas visokius gydytojus visai mėgau vaikščioti. Manau, nereikia savęs raminti ir JO klausyti.

Pagal tokia teorija ,mano atveju JIS sita sake mano seimos gydytojai ir 3s neurologams lotuliukas.gif Nes as tai prasiau padaryti rentgena ne viena karta, jauciau kad reikia rolleyes.gif


rasu lanka thumbup.gif ,kokia seimeninke 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 11 rugpjūčio 2011 - 23:01
QUOTE(SVETA K. @ 2011 08 11, 22:22)
Pagal tokia teorija ,mano atveju JIS sita sake mano seimos gydytojai ir 3s neurologams lotuliukas.gif Nes as tai prasiau padaryti rentgena ne viena karta, jauciau  kad reikia  rolleyes.gif
rasu lanka  thumbup.gif ,kokia seimeninke 4u.gif


Pralinksminai mane, Sveta, kone iki ašarrų. Sutikau nemažai žmonių, kurie galėtų pasakyti tą patį, ką ir tu: kaip jie gydytojams skundėsi, prašė siuntimų tyrimams, o šie sakydavo: nieko jums nėra. Dažniausiai tie žmonės būdavo iš provincijos, kartą apkalbėjome, kad gal provincijoje trūksta specialistų, gal ir aparatūros. Sakykime yra vienas echoskopuotojas, o ligonių šimtai. Ir sakoma gydytojams: be būtino reikalo nesiųskite. Tai jiems ir atrodo tada nebūtina.

Įsivaizduoju, kaip žmogui skaudu, kai ne dėl jo kaltės liga užleidžiama.

Mano šeimos gydytoja siunčia mane visur, kur tik paprašau. Todėl visur laksčiau, išskyrus rentgeną; atvirai sakant, buvo nuojauta ir bijojau išgirsti tai, ką išgirdau. Jokių simptomų nebuvo, todėl save įkalbinėti buvo nesunku. Ir tikrai toks balsas lyg sakytų: gal kitą kartą, ai, dabar nėra laiko. Nors melavau pati sau ir jaučiau, kad meluoju, tikėdama, kad aplenks mane likimo kirtis.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 08 11, 22:58)
Sume, kažko nesupratau. Koks B6 valymas gali būti, jei tai vitaminas?


Kad berods PauksteRudenine taip rašė, kad b6 negalima, nes padeda valyti toksinus g.gif o gal jau maišau kažką... šiaip domėjausi ir anglų k. puslapiuose, kiek suprantu, tai ten irgi buvo rašyta, kad prie Xelodos geria B6, būtent dėl galūnių...

QUOTE(nida44 @ 2011 08 12, 11:19)
Sutikau nemažai žmonių, kurie galėtų pasakyti tą patį, ką ir tu: kaip jie gydytojams skundėsi, prašė siuntimų tyrimams, o šie sakydavo: nieko jums nėra.

Tada mano mama būtų vienas iš tų sutiktų jūsų žmonių. Jai šiaip auglys siųsdavo skausmą į skrandžio vietą. Gydytojas pirmąjį siuntimą išrašė pas ginekologą g.gif Man atrodo visi žinom kurioj vietoj skrandis randasi, bet va gydytojas matyt nelabai. Mama bandė visaip gydyti tą "skrandį" pati, atsisakė daug maisto produktų, sugėrė begales vaistų skrandžio darbui gerinti, kol galų gale neprasidėjo skausmo spazmai, kurie iš lovos neleisdavo išlipt. Gydytojas ir tuomet liko abejingas ir sakė vėl eiti pas ginekologą, sako juk nėjai tai ko iš manęs nori dar. Nuėjo. Viskas ok. Tada jau išrašė siuntimą persišviesti skrandį. Ten irgi sako matom mažą uždegimą. Tai kaip ir apsidžiaugėm, kad tikrai čia nieko baisaus ir nieko rimto, o ir skausmai vos apmažėję buvo.. Deja, vėliau sekė biopsija...
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 08 12, 12:19)
Pralinksminai mane, Sveta, kone iki ašarrų. Sutikau nemažai žmonių, kurie galėtų pasakyti tą patį, ką ir tu: kaip jie gydytojams skundėsi, prašė siuntimų tyrimams, o šie sakydavo: nieko jums nėra. 

biggrin.gif drinks_cheers.gif dar man sake:aj,tu dar jauna irnesakyk.gif ir:cia tau nuo nervu cool.gif
Atsakyti
Laba diena,
QUOTE(SVETA K. @ 2011 08 12, 17:39)
biggrin.gif  drinks_cheers.gif dar man sake:aj,tu dar jauna irnesakyk.gif ir:cia tau nuo nervu cool.gif

O kokie simptomai buvo? g.gif

Panašu, kad tėtis nebenori kovoti unsure.gif Dar net pora mėn nepraėjo nuo diagnozės sužinojimo, o jis tik guli ir nieko nebenori, net valgyti verysad.gif Trečia chemija buvo labai sunki, ketvirtadienį baigė lašinti. Sakau, gal kokia psichologo pagalba padėtų g.gif Gal kas nors galėtumėt patarti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limit @ 2011 08 14, 13:29)
Laba diena,

O kokie simptomai buvo?  g.gif

Panašu, kad tėtis nebenori kovoti unsure.gif Dar net pora mėn nepraėjo nuo diagnozės sužinojimo, o jis tik guli ir nieko nebenori, net valgyti  verysad.gif Trečia chemija buvo labai sunki, ketvirtadienį baigė lašinti. Sakau, gal kokia psichologo pagalba padėtų g.gif Gal kas nors galėtumėt patarti 4u.gif


Visų mūsų chemijos sunkios, visiems blogai, bet žinome, kad reikia kovoti. Ropoti iš paskutiniųjų. Nes man sunkiausia buvo matyti artimųjų siaubą, jiems buvo dar blogiau negu man. Mano vyrą visą išbėrė, negalėjo porą savaičių net rankų šlapinti vandenyje. Mėnesius gydėsi. Vaikai vaikščiojo baltais veidais.

Aš neturėjau teisės, kaip man blogai bebūtų, savo būsena dar labiau juos terorizuoti ir skaudinti. Kai iki tualeto be pagalbos nenueidavau, aiškindavau, kad taip ir turi būti. Buvo dingęs apetitas ir vis krito svoris - salydavau, kad praeis, visiems taip yra. Ir juk tiesa - slogą gydaisi ir tai nelengva. o čia - kalbų nėra. Žinoma, esi irzlus ir nervingas, nes iškankintas, bet savo artimiesiems turi įlieti kiek optimizmo.

Todėl jums nieko negaliu patarti. Gal vyrai yra tokie - didesni egoistai. Gal galvoja - aš kenčiu, kentėkit ir jūs. jei psichologas gali padėti, ieškokit jo, gal atsilieps kas, kam padėjo.
Atsakyti
QUOTE(Limit @ 2011 08 14, 15:29)
Laba diena,

O kokie simptomai buvo?  g.gif

Panašu, kad tėtis nebenori kovoti unsure.gif Dar net pora mėn nepraėjo nuo diagnozės sužinojimo, o jis tik guli ir nieko nebenori, net valgyti  verysad.gif Trečia chemija buvo labai sunki, ketvirtadienį baigė lašinti. Sakau, gal kokia psichologo pagalba padėtų g.gif Gal kas nors galėtumėt patarti 4u.gif

Apie simptomus jau rasiau n kartu,nenoriu kartotis,ir man buvo kraujo liga.

O del psichologines pagalbos-paskaitykite onkologine tema,ten pries keleta dienu as rasiau apie psichologu pagalba,yra tel. i visa informacija,tikrai pabandykite 4u.gif

Siandien nepapuolem prie juros blink.gif verysad.gif nuvaziavom su mazaja prie vieno pliazo,prie kito-vietu nera masinu stovejimo aiksteleje,apsisuka zmones ir isvaziuoja,dar i melnrage2 prastovejom puse val.eileje,bet jau nervai neislaike,isvaziavom namo.Pirma karta tiek maciau poilsiautoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 14 rugpjūčio 2011 - 15:25
nida44, labai labai Jums ačiū 4u.gif Kaip šviesos ir vilties spindulys Jūsų eilutės 4u.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2011 08 14, 16:25)
Apie simptomus jau rasiau n kartu,nenoriu kartotis,ir man buvo kraujo liga.

O del psichologines pagalbos-paskaitykite onkologine tema,ten pries keleta dienu  as rasiau apie psichologu pagalba,yra tel. i visa informacija,tikrai pabandykite 4u.gif

Parašiau ir prisiminiau, kad skaičiau 4u.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limit @ 2011 08 14, 20:08)
nida44, labai labai Jums ačiū 4u.gif Kaip šviesos ir vilties spindulys Jūsų eilutės 4u.gif
Parašiau ir prisiminiau, kad skaičiau 4u.gif

Ačiū 4u.gif


Tikrai nėra ko dėkoti, nes parašiau gana šiurkščiai. Jūsų tėtis turi susiimti ir kovoti. Jei ne dėl savęs, tai dėl jūsų. Prisiminkit, koks tikslus yra Zuokienės rožinio kaspino judėjimo šūkis: Dėl savęs ir tų, kurie tave myli.

Kartą Sveta įdėjo gražią citatą, kurioje buvo tokie žodžiai: Atleiskit, brangieji, kad tapau jums kryžiumi. Aš kartais įsivaizduoju, kaip jausčiausi, jei kuris nors mano šeimos narys susirgtų tokia liga. Būtų žiauru, dar baisiau, negu pačiai sirgti. Todėl įsivaizduoju, kaip jie jaučiasi ir matau, kaip juos džiugina mažiausias mano sveikatos pagerėjimas.

Nors ruošiau juos ir blogiausiam. Pasakojau, kad pragyvenau ne tiek ir mažai, ir pasaulio pamačiau, ir daug išskirtinių dalykų buvo mano gyvenime, todėl, jei išeičiau, o juk visi kada nors išeisim, nėra taip, kad sakyčiau: ar tai tik tiek? Kiek buvo, užtenka, ką gi tokia Dievo valia. Graudinausi matydama jaunas moteris, kurios kraustėsi iš proto, nes buvo vaikai maži, neužauginti, o kai kurias ir vyrai palikdavo.

Nežinau, kokie jūsų santykiai su tėvu ir koks jo psichologinis tipas. Bet gal galima jam pasakyti: tėti, vaikai kovoja iki paskutiniųjų, o tu juk vyras. Susiimk, gal viskas praeis. Chemija labai sunkus išbandymas. Bet juk atlaiko žmonės, kai kurie ir ne po vieną kartą. O jis jau kažkiek ir atlaikė.
Papildyta:
Tiesa, kadangi nėra apetito, duokit jam alaus, nors tai draudžiamas gėrimas. Pirmiausia, pralinksmės, antra, atsiras apetitas. Tiesa, tikrai negalima, jei yra kepenų, skrandžio ar žarnyno liga.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 08 14, 21:45)
Nežinau, kokie jūsų santykiai su tėvu ir koks jo psichologinis tipas. Bet gal galima jam pasakyti: tėti, vaikai kovoja iki paskutiniųjų, o tu juk vyras. Susiimk, gal viskas praeis. Chemija labai  sunkus išbandymas. Bet juk atlaiko žmonės, kai kurie ir ne po vieną kartą. O jis jau kažkiek ir atlaikė.

Taip, kaip tik šito ir ėmėmės šiandien 4u.gif Aš jau supykau ir bariau, švelniai, žinoma, ypač, kad jau pusė kelio įveikta, o sesuo ir 'vaikė' po butą, judėt vis nors po truputį liepė. Mama tiesiog labai supanikuoja, psichologiškai silpniau visam šitam išbandymui pasiruošus, jaučiasi palikta viena nežinioj, nes niekas gi negali pasakyt, kaip ligoniui bus, kaip blogai jis gali jautis. KAi perskaičiau Jūsų eilutes mamai, net jautėsi per telefoną, kaip jai atlėgo smile.gif Gaila, kad šį savaitgalį pati negaliu nuvažiuot unsure.gif
Dėkoju Dievui ir Jums, kad yra šita tema 4u.gif Turbūt ir aš jau būčiau panikoj unsure.gif Tikrai, ačiū, kad dalinatės savo išgyvenimais 4u.gif
Atsakyti