Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(mėnulis @ 2012 02 14, 14:57)
O jus turbut norite pasakyti, kad 1 - 2 - 3 m vaikas ka pasakote, paaiskinate jusu klauso. Nu jei taip, tai super ir zaviuosi tokiom asmenybem.
Noriu pasakyti, kad nuo 1 m iki mazdaug 4 m yra vaiko amziaus tarpsnis vaiko tapatumui vystytis. Paprastai paaiskinant vaikas bando ribas, viska nori daryti pats, nori padaryti, ka mato, bet dar nesugeba. 2 m vaikui tai pats gazas. Norint to isvengti jo nereiketu imti i tokias vietas kaip parduotuve ar poliklinika. Siuo atveju poliklinika nebuvo isvengiama; Ir ipac tada, kai jis nori miego. Tokio amziaus vaikui nustatyti ribas ir tiketis, kad jis ju laikysis yra tas pats kas diskutuoti su suniu apie geriausias katinu savybes. Pienukas siuo atveju mums gero nepadare, netgi pakenke. Jis gera darba gali padaryti nebent susitaikymo su vaiku vardan. Ir del  vaiko sveikatos.
Jei pienuko nebutu buve, jis moketu nusiraminti be jo, dabar to nemoka. Tai isitikinau zindydama savo pirmaji vaika, virs 2 m nutraukiau maitinima, ji ismoko nusiraminti pats. Jei zindai, turi susitaikyti, kad mazam vaikui nebus ribu ir reiks duoti kada paprasys. Todel mane juokas ima, kaip siame forume kartais patarineja neziniukems, kurios noretu ilgai maitinti. Nori ilgai maitinti, reikia nesigedyt istraukti kruti bet kada. Kada tik papraso, kada issigasta, kada nori miego, net ziema lauke. Viesai ir be jokiu tabu. Gentinese kulturose tai isties puiku ir tinka. Jusu paminetas pavyzdys su sureliais nelabai tinkamas. Tu gali nueiti nuo to surelio, neduoti jo, graziai pabarti. O mama su siltomis maloniomis krutimis visada salia. Net pakelti vaiko ir priglausti negali, nesukeliant jam minciu apie pienuka. Tokio amziaus vaikui gali nustatineti kiek tik nori ribu. Realybe visai kita. Idealios maitintojos ivaizdis prasilenkia su tikrove. Netgi tos mielos mamytes lankancios mielus katalikiskus susiburimus - kursus arkivyskupijos centre apie idealu vyresnio vaiko maitinima, vaiku nesiojima ir t.t  namuose yra nuolat saukiancios nervingos ir pagalbos reikalingos moterys, (kurios galbut cia ir patarineja kitoms kaip laikytis ribu, aukleti, zindyti vyresni vaika!) Zinau, jos vyras pasakojo
p.s Kose, dekuj, bet i kursus jau per velu registruotis, i tuos kur noreciau

taip,vaikui iki 4m ribos irgi yra reikalingos,negalvokite kad tokie mazyliai nieko nesugeba suprasti.ribas nustatote Jus- kur ir kaip jum priimtina maitinti.jei nepriimtina,tai ir nemaitinkite.jei negalite vaikui atsakyti pienuko kai jis praso,tai ir duokite tada be bambejimu,o ne tai kad "ne,neduosiu,bet jei iskelsi scena,tai tada jau gausi",taip tik pastumesite vaika kelti dar daugiau scenu
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 14, 15:04)

biggrin.gif PASAKYTI galime, bet klausimas, ar piktas rekiantis vaikutis mus isgirs, jau nekalbant apie tai, ar supras g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziogelis2: 14 vasario 2012 - 14:20
QUOTE(ziogelis2 @ 2012 02 14, 14:18)
biggrin.gif PASAKYTI galime, bet klausimas, ar piktas rekiantis vaikutis us isgirs, jau nekalbant apie tai, ar supras  g.gif

Na ir nebus taip, kad iš pirmo karto ims ir supras, ką nori pasakyt ir klausys. Bet ilgainiui suvoks. Mėnulis man nusišypsojo, paryškindama frazę. Mėnuli, pati turiu panašaus amžiaus dukrytę ir žinau, kiek tokie vaikučiai suvokia.
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2012 02 14, 15:11)
taip,vaikui iki 4m ribos irgi yra reikalingos,negalvokite kad tokie mazyliai nieko nesugeba suprasti.ribas nustatote Jus- kur ir kaip jum priimtina maitinti.jei nepriimtina,tai ir nemaitinkite.jei negalite vaikui atsakyti pienuko kai jis praso,tai ir duokite tada be bambejimu,o ne tai kad "ne,neduosiu,bet jei iskelsi scena,tai tada jau gausi",taip tik pastumesite vaika kelti dar daugiau scenu

...

taip atrodo, kad ne viena skaityti nesugeba. Na ka gi mielosios teisuoles, metas eiti is cia.

4u.gif
Ziogeli, dekuj uz supratima.
Musu kaimyne neturinti savu vaiku, pensininke man uzvakar sake ta pati. Kodel jusu vaikai taip triuksmauja, nejaugi negalite nustatyti ribu, vaikams reikia aiskinti. Kai paklausiau, ar ji turi vaiku pasake: as visa gyvenima dirbau mokytoja....Ir ka tokiu atveju pasakyti zmogui...Cia tas pats. Juk sunku ilysti i kito kaili. Nievienodi yra zmones.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 14 vasario 2012 - 14:26
Na nežinau g.gif Mano vaikui 1 m. 4 mėn. ir aš puikiausiai su juo susikalbu. Kiek mums reikia kasdienybėje, tiek jis žino, kur yra ribos, ko negalima. Kai atsiranda kažkas naujo, aiškinamės tol, kol išsiaiškinam. Ir niekada neignoruoju savo vaiko, nemanau, kad tai jam parodytų, kur tos ribos yra.

Beje, nešioju, žindau savo vaiką, bet pagalbos man jokios nereikia ir nesu šaukianti ir nervinga biggrin.gif
Atsakyti
Sutinku, tikrai tas vaiko auklejimas nera toks greitas ir paprastas kaip atrodo arba kaip noretusi kad butu. Juolab kad ne visi vaikai vienodo temperamento. TACIAU velgi...kokie 95% visu tu dvimetinuku isteriju yra susijusios su nuovargiu, alkiu ir pns. Tad, pasikartosiu ir paantrinsiu Kosei-Malosei - reikia stengtis isvengti tu situaciju 'uzbegant joms uz akiu', t.y. neiti pasivaikscioti ar lankytis ligonineje tuomet, kai vaikui laikas miegelio, nelaukti, kol vaikas isalks ir draskys mamai krutine... Galu gale ir mamos emocijos daug ka duoda. Kuo ramesne mama (negalvojanti, kad vat tuojau vaikas imas mane draskyti ir reikalauti kruties visiems matant), tuo ramesnis vaikas...

O sioje vietoje nesutinku ax.gif >>
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 14, 11:57)
Jei zindai, turi susitaikyti, kad mazam vaikui nebus ribu ir reiks duoti kada paprasys.
Nori ilgai maitinti, reikia nesigedyt istraukti kruti bet kada. Kada tik papraso, kada issigasta, kada nori miego, net ziema lauke. Viesai ir be jokiu tabu.

Mes puikiai susitardavom su dvimeciu sunumi kaip ir kada megaujames MP, kaip ir dabar su treju sulaukusia dukra...tiesiog ji zino, kad mamytei nepatinka, kai ji pienuko 'reikalauja', todel ir pati mieliau priejusi pakuzda i ausi, nei saukia smile.gif Taciau tas susitarimas neatsirado savaime, teko padirbeti. Bet tai mano patirtis...
Susitarti galima. Tiesiog reikia rasti tam vaikuciui priimtina buda kaip ta padaryti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 14 vasario 2012 - 14:38
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 14, 15:22)
...

taip atrodo, kad ne viena skaityti nesugeba. Na ka gi mielosios ilgazindes teisuoles, metas eiti is cia.

4u.gif
Ziogeli, dekuj uz supratima.
Musu kaimyne neturinti savu vaiku, pensininke man uzvakar sake ta pati. Kodel jusu vaikai taip triuksmauja, nejaugi negalite nustatyti ribu, vaikams reikia aiskinti. Kai paklausiau, ar ji turi vaiku pasake: as visa gyvenima dirbau mokytoja....Ir ka tokiu atveju pasakyti zmogui...Cia tas pats. Juk sunku ilysti i kito kaili

na, man isties sunku suprasti, kodel lietuviai yra tokie netolerantiski, nesugeba apsieiti be pamokymu, auklejimu..kas mes tokie, kad vieni kitus teistume, vertintume? tas teisuoliskumas tikrai kad pykina... del to ir forumuose retokai rodausi. juk tokia jau musu "bendravio kultura", kitaip sakant, nekultura doh.gif

menuli, interneto forumai kazin ar yra vieta, kur realiai gali buti prasminga lankytis. pvz, SM tam tikrais klausimais galima gauti info, bet ir "uzgruzinti" liaudis cia oj labai moka. neseniai bernardinuose buvo neblogas straipsnis apie siuolaikines "supermamas" kurios tokios tobulos, kad net ju vaikai nuo ju kencia.
nereikia stengtis atitikti koki nors standarta. reikia isiklausyt i save ir i vaika, ir zindyti tiek, kiek jauti, kad tai teikia nauda ir kartu dziaugsma abipusi. o kankintis tam, kad pliusa uzsideti - dar kvailiau, manau.

linkiu mus visoms, kad forumas igautu diskusijos tona, o ne pamokymu ir vertinimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 14, 13:57)
Jei zindai, turi susitaikyti, kad mazam vaikui nebus ribu ir reiks duoti kada paprasys.

Na mažiukui kūdikėliui galbūt, bet vyresniam vaikui, manau, kad ši frazė negalioja. Nors, gal man lengva kalbėti, kai viskas eina sklandžiai, be isterijų, palengva.
Mėnuli, suprantu Tave iš tiesų, nesupyk, jei ne viskas tiko ir patiko, ką parašėm. Matai, kiekvienas vertinam iš savo pusės, o įlysti į kito kailį ne visada pabandom.

Bet, kaip bebūtų, viskas praeis ir susitvarkys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Aš-: 14 vasario 2012 - 14:37
Na nesupykit, bet man mėnulis pasirodė labai kategoriška vertindama ką gali ir ko negali mažas vaikas ir dar paskui įvertindama mamas, kurios visgi randa bendrą kalbą su tokiais vaikais.
Atsakyti
mėnulis, 4u.gif
Dar: http://www.seneliumeile.lt/pamokeles/
O kursai kartojasi, gal į kokia "eilę" užsirašyk mirksiukas.gif
Kažkada kelis ciklai buvo "Strazdanėlės"
Ir ačiū Tau už atvirumą 4u.gif teorija- viena, o praktikoj pauzės neįjungsi, norėdama surasti teisingiausią sprendimą. Bet ignoravimą (ne vaikus turiu mintyje ) galima įjungt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 02 14, 15:26)
Na nežinau g.gif Mano vaikui 1 m. 4 mėn. ir aš puikiausiai su juo susikalbu. Kiek mums reikia kasdienybėje, tiek jis žino, kur yra ribos, ko negalima. Kai atsiranda kažkas naujo, aiškinamės tol, kol išsiaiškinam. Ir niekada neignoruoju savo vaiko, nemanau, kad tai jam parodytų, kur tos ribos yra.

Beje, nešioju, žindau savo vaiką, bet pagalbos man jokios nereikia ir nesu šaukianti ir nervinga biggrin.gif

as ignoruoju ne vaika, o jo netinkama elgesi mirksiukas.gif cia ir yra didziausias skirtumas.

tavo vaikelis dar nedidukas, patikek, daug dar pokyciu vyks ateity, ypac kai vaikas atisduria tarp kitu vaiku, socializacijos procese, ir dar is ten "parsinesa" visokiu nauju ismokimu rolleyes.gif labai dziugu, kad jusu pradzia grazi ir gera, bet duobute dar nepersokta (o ja persokam gal tik kai vaikai suauga doh.gif ). o kol neprsokta duobe, tai ir "op" nelabai galime sakyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziogelis2: 14 vasario 2012 - 14:43
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 14, 13:57)
O jus turbut norite pasakyti, kad 1 - 2 - 3 m vaikas ka pasakote, paaiskinate jusu klauso. Nu jei taip, tai super ir zaviuosi tokiom asmenybem.
Noriu pasakyti, kad nuo 1 m iki mazdaug 4 m yra vaiko amziaus tarpsnis vaiko tapatumui vystytis. Paprastai paaiskinant vaikas bando ribas, viska nori daryti pats, nori padaryti, ka mato, bet dar nesugeba. 2 m vaikui tai pats gazas. Norint to isvengti jo nereiketu imti i tokias vietas kaip parduotuve ar poliklinika. Siuo atveju poliklinika nebuvo isvengiama; Ir ipac tada, kai jis nori miego. Tokio amziaus vaikui nustatyti ribas ir tiketis, kad jis ju laikysis yra tas pats kas diskutuoti su suniu apie geriausias katinu savybes. Pienukas siuo atveju mums gero nepadare, netgi pakenke. Jis gera darba gali padaryti nebent susitaikymo su vaiku vardan. Ir del  vaiko sveikatos.
Jei pienuko nebutu buve, jis moketu nusiraminti be jo, dabar to nemoka. Tai isitikinau zindydama savo pirmaji vaika, virs 2 m nutraukiau maitinima, ji ismoko nusiraminti pats. Jei zindai, turi susitaikyti, kad mazam vaikui nebus ribu ir reiks duoti kada paprasys. Todel mane juokas ima, kaip siame forume kartais patarineja neziniukems, kurios noretu ilgai maitinti. Nori ilgai maitinti, reikia nesigedyt istraukti kruti bet kada. Kada tik papraso, kada issigasta, kada nori miego, net ziema lauke. Viesai ir be jokiu tabu. Gentinese kulturose tai isties puiku ir tinka. Jusu paminetas pavyzdys su sureliais nelabai tinkamas. Tu gali nueiti nuo to surelio, neduoti jo, graziai pabarti. O mama su siltomis maloniomis krutimis visada salia. Net pakelti vaiko ir priglausti negali, nesukeliant jam minciu apie pienuka. Tokio amziaus vaikui gali nustatineti kiek tik nori ribu. Realybe visai kita. Idealios maitintojos ivaizdis prasilenkia su tikrove. Netgi tos mielos mamytes lankancios mielus katalikiskus susiburimus - kursus arkivyskupijos centre apie idealu vyresnio vaiko maitinima, vaiku nesiojima ir t.t  namuose yra nuolat saukiancios nervingos ir pagalbos reikalingos moterys, (kurios galbut cia ir patarineja kitoms kaip laikytis ribu, aukleti, zindyti vyresni vaika!) Zinau, jos vyras pasakojo
p.s Kose, dekuj, bet i kursus jau per velu registruotis, i tuos kur noreciau

Labai su ironija megstat rasyti. Ir is adatos vezima priskaldot. smile.gif
Beje, jei cituojat mano posta, tai bent isiskaitykit. Apie jokius surelius as nerasiau pavyzdziu bigsmile.gif

QUOTE(pamparam:) @ 2012 02 14, 14:11)

drinks_cheers.gif
Atsakyti