Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(astra1 @ 2011 08 02, 17:04)
Sveikos  4u.gif Norėjau atsiliepimų mamyčių, kurios dar žindo vaikutį ir veda į darželį. Ar jūsų vaikučiai užmigt darželyje patys išmoko (na, kurie užmigdavo prie krūties), ar namie jau buvote išmokę? Man tai jau baisu darosi, už mėnesio į darželį, o panelė visada užmiega tik prie krūties, o ir šiaip dieną dar dažnai jai reikia, po miego ilgai žinda. Visi bandymai nujunkyti baigėsi siaubingom isterijom, tai širdis neatlaikė ir toliau žindau. Man tai nesunku, galėčiau žindyt kiek ji norės, bet jaučiu, kad padariau vaikui meškos paslaugą, kad neišmokiau pačios užmigt. Darželyje jaučiu bus didžiulis stresas jai, jaučiu tikrai pati neužmigs, jau susiformavęs įprotis. Tai nežinau, ką man dabar daryt, ar paleist viską tekėt sava vaga, ar vis tik imtis kokių drastišku priemonių.
O ir šiaip nebūna, kad vaikai darželyje papuko pasigenda? Nenorėčiau, kad auklėtojos sužinotų apie žindymą, nes žinote, kokia mūsų visuomenės nuomonė šiuo klausimu.
Dėkui, kas atsakysite  4u.gif

Sveiki, aš taip pat labai bijojau, nes išėjau į darbą, bet mano vaikučiui lengviau, ji su močiute, bet anksčiau be MP neužmigdavo, labai nustebau, pati užmigo, sakė truputi pašniurpščiojo ir užmigo, tai, manau ir jūsų vaikutis pats užmigs, gal mes neįvertiname vaiku, jie puikiai sugeba prisitaikyti, sėkmės, manau, viskas bus gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rewal @ 2011 09 14, 14:17)
Sveiki, aš taip pat labai bijojau, nes išėjau į darbą, bet mano vaikučiui lengviau, ji su močiute, bet anksčiau be MP neužmigdavo, labai nustebau, pati užmigo, sakė truputi pašniurpščiojo ir užmigo, tai, manau ir jūsų vaikutis pats užmigs, gal mes neįvertiname vaiku, jie puikiai sugeba prisitaikyti, sėkmės, manau, viskas bus gerai. smile.gif

Sveika!
Manau gali visiskai nepergyventi, mano mazius, kai manes nera, uzmiega kuo puikiausiai, ismiega po 3val, o jei as esu, tai pries miegeli tik su papeliu ir atsibudes dar pietu miego metu dar ir pazinda ir vel deda i aki... Darzeli jie net ir elgiasi visai kitaip:mano sunus tampa labai paklusnus, pats sau zaidzia, o kai as esu tampa labai isdykes smile.gif , sukiojasi aplink mane ir vis nori, kad as u juo zaisciau smile.gif Vaikai zino ir supranta is ko galima reikalauti ir kada reikia prisitaikyti prie aplinkos.
o vat mane vel uzpludo baisios dvejones, vis imu galvoti, kad reikejo maitinima nutraukti dar iki dvieju metu. Nes mano mazius zinda ir net negalvoja apie jokius apribojimus ar uzbaigimus. Jis isejo i darzeli, as i darba, dbr dar ir serga, tai papelio vel dazniau reikia... Suprantu, kad jam sunkus laikotarpis, kad papelis dbr viena paguoda, bet juk i darzeli eisim jau nuolatos, manau, kad ir sirgs dazniau, tai kaip dbr inicijuoti ta zindimo nutraukima jei vaikui ir taip sunku...O as matau, kad jegu paciai neber, dirbu atsakinga darba, einu i darba kartais po istisinio zindimo ir blaskymosi... Jau imu galvoti, tiesiog isvaziuoti ir palikti maziu, o gryzus nebeduoti, nezinau kitos iseities... Gal kas susiduret su panasia situacija?
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 09 14, 15:13)
o vat mane vel uzpludo baisios dvejones, vis imu galvoti, kad reikejo maitinima nutraukti dar iki dvieju metu. Nes mano mazius zinda ir net negalvoja apie jokius apribojimus ar uzbaigimus. Jis isejo i darzeli, as i darba, dbr dar ir serga, tai papelio vel dazniau reikia... Suprantu, kad jam sunkus laikotarpis, kad papelis dbr viena paguoda, bet juk i darzeli eisim jau nuolatos, manau, kad ir sirgs dazniau, tai kaip dbr inicijuoti ta zindimo nutraukima jei vaikui ir taip sunku...O as matau, kad jegu paciai neber, dirbu atsakinga darba, einu i darba kartais po istisinio zindimo ir blaskymosi... Jau imu galvoti, tiesiog isvaziuoti ir palikti maziu, o gryzus nebeduoti, nezinau kitos iseities... Gal kas susiduret su panasia situacija?

Kasdien galvoju tą patį... ax.gif
Dirbu ir išvargstu, naktys per žindymą nepilnavertės...aš negaliu miegoti, kol vaikas prie (.)(.), todėl miegas su pertraukom, negilus... vedu į darželį, jau ligos...žindymui galo nematyti schmoll.gif Ir lyg pati suprantu, kad dabar ne laikas, kad tas stresas bus didelis prie visų "nelaimių' (sunkiai adaptuojasi darželyje), dar mama atsisako glausti prie krūties.

Ir tos Jūsų dvejonės absoliučiai identiškosios manosioms (ir mūsų vaikus, pagal amžių, skiria tik 1 diena).
Situacija vienoda, bet niekaip nesiryžtu...nors irgi galvoju, gal kur dingti visam savaitgalui, o grįšiu - ir nebereikės. Bet mane kitos mamos tikina, kad klystu taip galvodama (tos kurios bandė tokį atjunkymą g.gif ). Sakė galiu ir savaitei išvažiuot, o grįžus manęs pareikalaus (.) doh.gif

Žinokit gudrauju bjauriai..tepu krienais ir aiškinu, kad pienas prarūgo..bet jis gudrus vaikas...dieną dar paklauso, o vakare man aiškina 'eik nusiplauk ir nebus senas pienas'..
Atsakyti
čia patvirtinu
buvau dingus dviem savaitėm smile.gif grįžau ir vėl maitinu

Pas mus dar yra ir mažas broliukas tai pienukas tikrai negali surugti net jai mamai baigtusi kantrybė smile.gif.

Iš tikrųjų juk darželis jau yra didžiulė pertrauka, ar ne? Po darželio žys, o ateis laikas, kai ir tą ilgiausią žindymą po darželio pamirš. Sunkiausia gali būti naktis, bet čia pačius pamaitinimus galima trumpinti. Ta prasme kad nemieguotu su papuliu burnytėje. Aš skaičiuodavau iki 10 ir sakydavau viskas. Arba po kiek laiko pasakydavau viskas, miegok. Kartais suveikdavo smile.gifsmile.gif

Man atrodo, kad visą gyvenimą jau miegu su petraukom. O dabar dar 6 reikia keltis, ruošti vaikus į mokyklas - darželius ir kartais dar pačiai su dukra dviračiu gan sunkiu keliu į mokyklą važiuoti. Turbūt organizmas prisitaiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 09 14, 14:52)
Kasdien galvoju tą patį... ax.gif
Dirbu ir išvargstu, naktys per žindymą nepilnavertės...aš negaliu miegoti, kol vaikas prie (.)(.), todėl miegas su pertraukom, negilus... vedu į darželį, jau ligos...žindymui galo nematyti schmoll.gif Ir lyg pati suprantu, kad dabar ne laikas, kad tas stresas bus didelis prie visų "nelaimių' (sunkiai adaptuojasi darželyje), dar mama atsisako glausti prie krūties.

Ir tos Jūsų dvejonės absoliučiai identiškosios manosioms (ir mūsų vaikus, pagal amžių, skiria tik 1 diena).
Situacija vienoda, bet niekaip nesiryžtu...nors irgi galvoju, gal kur dingti visam savaitgalui, o grįšiu - ir nebereikės. Bet mane kitos mamos tikina, kad klystu taip galvodama (tos kurios bandė tokį atjunkymą g.gif ). Sakė galiu ir savaitei išvažiuot, o grįžus manęs pareikalaus (.) doh.gif

Žinokit gudrauju bjauriai..tepu krienais ir aiškinu, kad pienas prarūgo..bet jis gudrus vaikas...dieną dar paklauso, o vakare man aiškina 'eik nusiplauk ir nebus senas pienas'..

Mano mazoji irgi iskeliavo i darzeli. Ten kol kas neblogai, uzmiega pavargus be mamos ir be MP, grizus MP nereikia, bet jau kai sulipam i lovas, tai tik su MP as galiu uzmigdyti smile.gif Miega ji su manim kartu, tai per nakti valgo,,, net nezinau kiek kartu, nes as miegu rolleyes.gif Aisku, prabundu daug kartu, pritraukiu prie saves, atsigulu ant sono, kad pavalgytu. Jei nori is kito (.) pavalgyti, tai kniupscia parkrenta man ant krutines ir miegam taip. Silta kaip wub.gif Zodziu, nepanasu, kad greitai tai baigsis tongue.gif
Buna irgi minciu, kad galeciau jau miegoti normaliai, bet man patinka maitinti, o dar labiau patinka miegoti kartu, tai kol kas palauksim bent jau vasaros 4u.gif

QUOTE(Natuke @ 2011 09 14, 17:19)
čia patvirtinu
1. buvau dingus dviem savaitėm smile.gif grįžau ir vėl maitinu

2. Man atrodo, kad visą gyvenimą jau miegu su petraukom. O dabar dar 6 reikia keltis, ruošti vaikus į mokyklas - darželius ir kartais dar pačiai su dukra dviračiu gan sunkiu keliu į mokyklą važiuoti. Turbūt organizmas prisitaiko smile.gif

1. Sakykit, jei as pvz susirgus vaikams isleisciau juos su teciu savaitei i kaima pasveikti, pailseti, ar grizus po savaites mazoji prisimintu MP? Ar tai nebutu jau nutraukimas, gi pamirstu pienuka?

2. As paskutini karta ismiegojau visa nakti 2007 metais tongue.gif Jau taip pripratau miegoti budejimo rezimu, kad visai ir nieko. Buna, kad vaikai miega, o as mastau nakti atsigulus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2011 09 14, 18:42)
Ten kol kas neblogai, uzmiega pavargus be mamos ir be MP, grizus MP nereikia, bet jau kai sulipam i lovas, tai tik su MP as galiu uzmigdyti smile.gif Miega ji su manim kartu, tai per nakti valgo,,, net nezinau kiek kartu, nes as miegu rolleyes.gif

Mano vaikas su kitais labai normaliai miega, nieko nereikalauja.
Jei duoda atsigerti nesaldintos arbatos iš buteliuko, tai išvis be problemų. Darželyje užmiega ne iškart (nes bent jau man jis užmiega tik prie (.) ir dar supamas), bet visgi miega (be supimo, be buteliukų ir pan.)

Kaip bebūtų keista, jei normaliai išsižaidęs, pavargęs (nesusivėlinęs su popietiniu miegu - nes aš jo nežadinu, keliasi kada nori), tai užmiega greit ir kartais pakanka pasakyti - viskas, užteks (.), jis nusisuka ant kito šono ir tik turiu supti, kol užliūiuosiu..bet tai ne taip sunku, kaip jį maitinti.

Man tas maitinimas tikrai tapo vargu maždaug tuo metu, kai vaikui sukako 3 m. verysad.gif , aš to žindymo pradėjau bijoti ir vengti, nežinau kodėl - man labai labai nemalonu...ir išvis mane erzina bet kokie prisilietimai prie krūtinės (netgi mano vyro doh.gif)...o kai vaikas dar nori spenelį pasukioti, paglostyti krūtinę, tai kenčiu dantis sukandusi blush2.gif
Didelė šventė, labai retais atvejais, kai savaitgalį kur išeinu perpiet ir migdo vyras blush2.gif

Vaikas man visada sukelia isterijas, jei aš neduodu (.) po miego, kai pabunda...tada pas jį saiko nėra..vieną (.) nutąso, tada kitą (.), tada vėl nori pirmojo ir taip pasaka be pabaigos...gali lovoje tysoti porą val. ir vis žįsti..kažkodėl mane tai erzina, plius skauda krūtinę (pastebėjau, kad ji jau natūraliai sumažėjo ir toks jausmas, kad žindymas ją plėštų, kaip vakuumas koks..lyg iš tuščios bandytų kažką išspausti g.gif Nors paspaudus, tai pienukas bėga ax.gif Jeigu pasakau viskas (nesvarbu kiek jau būtų žindęs), tai iškart ašaros doh.gif
Atsakyti
Oho - čia jau terorizmas sakyčiau... gal Rasmut jau imkis griežčiau? lipk iš lovos lauk ir tegul parėkia - nu vyras jau........... pasilik tik miegeliams, poto tik nakčiai.......... įtariu jam jau ne tiek to pieno reikia, kiek mamą savintis biggrin.gif
Maniškė jau geria tik pietų miegeliui blush2.gif - naktį miegą su sese mergaičių kambaryje, atskirose lovose nuo pat 3 metų gimtadienio (pati išėjo lauk iš mano lovos - teko po ilgos ilgos pertraukos vyrą susigražinti lotuliukas.gif ), o va pietų miegelis dar mūsų kartu - susiglaudžiam, ir taip labai greitai užmiegam wub.gif dieną niekada neprašo - nereikia jai visai ax.gif

Išvažiuoti savaitgaliui tokiame amžiuje man atrodo jau neveiksminga - ilga jau jų atmintis - vaje - juk pamena, kas prieš metus buvo, o čia kelios dienos - teks kalbėtis ir užsispirti mirksiukas.gif
Stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 14 rugsėjo 2011 - 19:31
Na gerai. Ir as parasysiu. Gal optimizmo padauges sioje temoje.
Maniske jau zinda maksimum 2 kartus. Ir dazniausiai ismiega visa nakti. zinda labai trumpai. Kartais uztenka iki 10 suskaiciuoti (bet aisku susitariame pries duodant MP), kartais pasakau, kad truputi pavalgysi, o po to papasakosiu pasaka. Buna, kad sueina. O kai pasaka baigiasi, pasakau "Labanakt", duodu bucki ir apsisuku ant kito sono. Malasi kartais ir valanda, bet guli lovoje ir nieko nereikalauja.
Nesakau, kad visada suveikia. Bet jau tikrai juokiu isteriju nebuna. Darbo dienomis darzelyje miega kuo puikiausiai diena. O savaitgaliais iseinu su vezymeliu i lauka ir ji pamiega lauke. Arba buna nuvaziuoja pas senelius i kaima su teciu. Ir be manes puikiausiai uzmiega su mociute arba masinoje. Tai gaunasi 2 trupi zindymai vakare pries pasaka ir ryte tik atsibudus. Bet visa dar jai tai svarbu wub.gif Uztenka ir tik truputi pazisti, bet vis tiek reikia.
Bet as galiu pasakyti, kad butu tokia situacija maitinimus pradejau riboti praktiskai nuo 1.5. Ir didziausiai luzis ir buvo 3 metu, kai pradejo issimiegoti visa nakti. Nors, aisku, viskas dar gali pasikeisti. mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif

mano dukrytei 1m7men, o zinda du kartus per para, pries miegeli vakare ir ryte pabudus biggrin.gif ir nakti ismiega visa ax.gif tiesiog dar neturint metuku ismokinau uzmigti paciai, be papulio, o nuo metuku mazinau mp valgymo skaiciu rolleyes.gif pirmiau diena, tada nakti, ir turim rezultata ax.gif diena nera nei karto manes paprasius pienelio, o naktimis miega nuo kazkur 1m3men, kartais tenka tik atsikelt jai tiutuka duoti ax.gif nors yra salia visokiu zmoniu- kam tie 2 kartai jei isvis gali nemaitinti, kad tai slykstu ir t.t.... rolleyes.gif zodziu pasiklausau visokiu nesamoniu ir ypac is moteru kurios niekada nemaitino vyresnio vaiko, neturincios tokios patirties biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Rasma,2011 09 14, 19:19]Mano vaikas su kitais labai normaliai miega, nieko nereikalauja.
Jei duoda atsigerti nesaldintos arbatos iš buteliuko, tai išvis be problemų. Darželyje užmiega ne iškart (nes bent jau man jis užmiega tik prie (.) ir dar supamas), bet visgi miega (be supimo, be buteliukų ir pa

Kaip bebūtų keista, jei normaliai išsižaidęs, pavargęs (nesusivėlinęs su popietiniu miegu - nes aš jo nežadinu, keliasi kada nori), tai užmiega greit ir kartais pakanka pasakyti - viskas, užteks (.), jis nusisuka ant kito šono ir tik turiu supti, kol užliūiuosiu..bet tai ne taip sunku, kaip jį maitinti.

Man tas maitinimas tikrai tapo vargu maždaug tuo metu, kai vaikui sukako 3 m. verysad.gif , aš to žindymo pradėjau bijoti ir vengti, nežinau kodėl - man labai labai nemalonu...ir išvis mane erzina bet kokie prisilietimai prie krūtinės ([color=yellow]netgi mano vyro doh.gif
)...o kai vaikas dar nori spenelį pasukioti, paglostyti krūtinę, tai kenčiu dantis sukandusi blush2.gif
Didelė šventė, labai retais atvejais, kai savaitgalį kur išeinu perpiet ir migdo vyras blush2.gif

Pas mum ir viskas panasiai... Tik va nakty mes niekda negerem jokiu arbatu ir atsibudes nurimsta tik prie papelio...Darzely yra miegojes tik karta, nes paejo tris dienas ir susirgo...
Kol nejau i darba, visiskai puikiai susitardavom ,kad geriam MP tik pries miega, bet kai isejau, gryztu is darbo ir jis jau prasosi ant keliu ir papeliu... Na viskas butu ok, jei tik ir butu tas vienas kartas ir pries miegeli, deja, tada prasideda istisinis zindimas ir kas pusvalandi doh.gif Neduodu, tai pradeda nervinits, nieko neveikia tik vaiksto ir zyzia:Kada man bus papeliu? Mano sunus turi tokia valia, kad zinokit, gali visa vakara tik ir prasyti, jei ko uzsimanys, tai truks plys visada gaus. Siaip man ir atrodo, kad ten nieko nera nors kai paspaudziu, lyg ir bega.... Bet jam uztenka...?
Tik va pati jau nebematau prasmes zindyti, nes serga taip ar taip, man jau paciai ir nuo 3metu nemalonu pasidare doh.gif Bet kaip nujunkyti nezinau nes nakty as nebeturiu jegu ji virkdyti,o pagalbos is savo MB nelabai sulaukiu nors zadejo eiti miegoti su sunumi... Nors vienintelis malonumas dar tikrai likes, kad sunus ateina atsiseda ant kelenu, prisiglaudzia, nes siaip jau ne visada nori buti glostomas ar kad pultum su juo glebesciuotis...
Tai ir mastau dbr, kada gi ta riba?Maniau, kad bus kokie trys metai susitarsiu, deja... Laukti 4...???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazute2008: 15 rugsėjo 2011 - 11:50
turbut ta riba kiekvienam skirtingai 4u.gif

pas mus gal cia dar tik toks laikotarpis buvo, kai ismieoavo visa nakti ir ryte kartais reikedavo mp, kartais ne. dabar ziuriu vel labiau reikia, bet nakti maximum karta atsikelia ir tai paryciais tik, buna, kad visai neatsikelia. nors siaip kazkoks periodas atejo vel, kai noris jam to pienuko, kad ir tik pries miega valgo (miego metu/po miego), bet primygtinai praso. manau, dar visokiu periodu bus...kol kas nenoriu skubint nieko, tiesiog matau pagal nuotaika vaiko, kartais ryte pvz uztenka pasiulyt tai, ka jis megsta, vietoj mp - sulciu atsigert, uogu suvalgyt ar pan. kazkaip nusikreipia demesys, o jau islipus is lovos pamirsta mp. aisku, ne visada suveikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 09 14, 19:19)
Man tas maitinimas tikrai tapo vargu maždaug tuo metu, kai vaikui sukako 3 m. verysad.gif , aš to žindymo pradėjau bijoti ir vengti, nežinau kodėl - man labai labai nemalonu...ir išvis mane erzina bet kokie prisilietimai prie krūtinės (netgi mano vyro doh.gif)...o kai vaikas dar nori spenelį pasukioti, paglostyti krūtinę, tai kenčiu dantis sukandusi blush2.gif

man irgi taip buvo. Nusipirkau nestumo testa. Supuoju va dabar tongue.gif
Atsakyti