Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

wytaute69 4u.gif
Vaikai greitai pasidaro išvadas iš aplinkos. Gali užtekti ir vieno sakinio, net ir ne jam adresuoto. + Visi skirtingi. Kiekvienas- unikalus.
Ne mp priežastys, būk dėl to rami mirksiukas.gif
Autoritetinga psichologė minėjo, kad socializacijai pakaktų darželio metus prieš mokyklą (beabejo, užsiimant su vaiku namuose ir t.t.)
Atsakyti
labukas, Maniskis (3, 7m.) pradejo eit i darzely, norvegiska, sunku pradzioj buvo, nes niekas dantu neuzkalbejo. bet apsiprato po bisky.jau ir patinka jam ten.tik graudinasi kai palieku ji ten.
MP padaznejo vel i diena ir nakty doh.gif ruduo, suprantu biggrin.gif
Atsakyti

Sveikos:)
Gražaus ir šilto rudens visoms:)
Mes ir traukiam į darželį, maniškis susigraudina, bet veda jį tėvelis, tai kažkiek mažiau, žinau, kad jei aš vesčiau tai būtų labai sunku. Nes aš šiaip iš tų žmonių, kurie labai sentimentaliai atsisveikina ir man tikrai sunku išsiskirti su vaiku... Na gal ir perekšlė aš mama, bet manau, kad viskam savo laikas, su vaiku ir reikia būti, kai jis ura vaikas ir jam to tikrai reikia, o ne tada kai jis jau užauga ir imi suprasti, kad kažko aš savo vaikui nedaviau, gal dėmesio per mažai skyriau, gal dar kas... Čia iš asmeninės patirties, mano vyro jo mama dar ir dbr negali paleisti, nors jis turi šeimą ir t.t, bet....
O dėl tų ligų, ne vien žindymas lemia vaiko imunitetą, viskas manau turi didžiulę reikšmę, namų aplinka, vieta kur gyvenat, kaip jautėmės besilaukdamos ir dar daugybė faktorių...Maniškis ir dažnai serga ir aš kartais imu manyti "Ne šventa karvė tas MP", bet mano mažiui jo reikia, na reikia vis dar reikia... Nežinau, gal ir aš neturiu ryžto, gal ir vaikui per daug nuolaidžiauju, bet aš nemėgstu kategoriškumo, jis mane žudo... Mano aplinkoj ir taip daug kategoriškų žmonių, su savo principais ir t.t...Norėtųsi, kad jau baigtųdi tas žindymas, bet mažasis dbr tikrai išgyvena tą tikrąją 3metų krizę, beto dar darželis prasidėjo, tai manau, kad Mp jam tikrai padeda... Na o aš galiu ir pasiaukoti, juk dėl vaiko, kartais aukojamės dėl darbo, figūros, draugų, galima ir pasiaukoti dėl savo stebuklo:)
Sėkmės visoms:)
Atsakyti
labas!

tikrai grazus tas ruduo bigsmile.gif tik vejas mazesnis galetu but doh.gif

maniskiui vis dar labai reikia mp (na bet jam dar ne 2.5 metuku nera ax.gif ), bet tu mp kartu vis maziau, kazkaip nusistovejo tarsi tvarka, kiek kartu valgo ir dauiau nepraso.

buvom pas odontologe, nusipirkom cia ta mineta kremuka gc tooth mousse, pradejom teptis vakarais, o kaip zinia po to nieko valgyt/gert negalima, bet kol kas tfu tfu tfu labai vaikas supratingas ir tik pasakos paklauso, mp nebepraso, uzmiega bigsmile.gif man cia biski nerealu bigsmile.gif biggrin.gif gal dar ir tas prisidejo, kad cia gydytoja sake, jog nieko nebegalima gert/valgyt pasitepus dantukus kremu, o tas kremas jam buvo kaip dovana is gydytojos (nezinojo gi, kad pirkau), plius dar gavo visokiu 'dovaneliu' (mat nesiaus knygute, masinele maza ir dantuka pakabuka gavo is gydytojos), tai visas patenkintas grizo namo. cia jau 5 vizitas musu pas odontologe (na viena karta gulejom ligoninej del susidariusio pulinio ir prireike operacijos nedideles puliniui ir nuskeltiems dantukams pasalint), dziugu, kad dar labai neisgasdintas vaikas tu vizitu, nors nieko per daug ir nedaro. siaip d kruminukai pajuodave (tikliau tamsiai rudi), bet pavirsinios gedimas cia, sake dar palaukt truputi, ziuresim, kaip toliau bus, gal tas kremukas kiek pades ir giliau nebeplis pazeidimas. nes realiai sutvarkyt tokiam mazam vaikui be narkozes neimanoma, o gydytoja sako, kad del dvieju pavirsiniu gedimu gaila daryt narkoze, juk ji nera gerai. sako dar viena iseitis butu sedacija (gal kas daugiau zinot apie tuos vaistus??), bet velgi neaisku kaip suveiks, vienus apramina ir nesipriesina, kiti vis tiek nenurimsta labai, sako jusiskis toks judrus ir su charakteriu, kazi ar leistusi, gal isvis neprasiziotu...zodziu, lauksim dar.

o issiplecia apie dantukus todel, kad cia jau diskutavom apie juos. dar vienas idomus dalykas, kurio nezinau tai, kad patamseje gerokai dantukai nera blogai, nes tai reiskia, kad stabilizavosi ir eduonis daugiau nebepazeidzia dantuko (o as kaip tik gavojau, kad cia reiskia daugiau sugede, nes pas maniski is pradziu buvo sviesios demelis tik, o veliau patamsejo), tai nereik bijot, kad tamsus/juodi. taip pat gali ir nuo pastos su fluoru patamset, na ne nuo pacio fluoro, bet nuo to, kad irgi pristabdo dantuku gedima jis.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 09 24, 15:39)
labas!

tikrai grazus tas ruduo  bigsmile.gif  tik vejas mazesnis galetu but  doh.gif

Jo saulyte vis sviecia neblogai , o medziu lapai graziausiu spalvu smile.gif
O del dantuku , gal kokia gydytoja kas gali rekomenduoti ,kuri nors kiek butu linkusi i naturaluma g.gif Nu niekaip nerandu tokios, visos aiskina, kad dukrytei buteliuko kariesas ir nuo naktinio zindymo ir nieko kito negirdi, joms dantukus gali sugadinti tik dantu apnasos ir vsio, kaip akmeniu i galva ikalta doh.gif Jau nebesakau, kad tebemaitinu, jauciu is kedziu isvirstu... biggrin.gif

Siaip jusu vaikelis tikrai ne per mazas taisyti, mes graziausiai tvarkomes, pirma pliomba isidejom pries gera pusmeti. Tik va del dukrytes tu virsutiniu dantuku, tai aiskina, kad reikia narkozes jie nori traukti, o as nenoriu. O svarbiausia nenori kitu kruminiu taisyti, kol tu nesutvarkys doh.gif cia Kaune kliniku padaliny, kur destytojai su studentais dirba, o dukryte taip buvo pasiruosus ,issiziojo ir visiems rode dantukus...O musu miestely gydytoja per daug pagreze, Kaune sake, kad tikriausiai jau nebeis pliombos deti doh.gif Dabar galvoju kur dar nuvaziavus Klaipeda ar i Vilniu, toli mums, bet kol kas girdziu tik is Baltijos Amerikos klinikos girdziu geru atsiliepimu ax.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos:)
Norejau pasiteirauti, ar kitom ilgai maitinanciom mamom taip pat ziauriai krenta svoris... Man tai baisu jau , sveriu 48kg, rubai visi sukinejasi:( visi kas zino, kaltina ilga zindyma, bet nejau tai tikrai susije?...mazius dbr geria naktim, ryte pries pietu miega(kai gryzta is darzelio), po jo ir pries naktini miega...Dbr vel sloga uzpuole, tai vel zindimas aisku padaznes...Siuo metu apie nujunkyma net bijau pagalvoti, nes jam darzelis jau didziulis stresas, o ir sloguojam vos ne kas savaite nes vis pagauna ka...Siaip ir as pati gana stresuoju nes pradejau dirbti, MB nepadeda, vienu zodziu...Kartais imu galvoti, kad jau reikejo man baigti su tuo MP seniausiai, bent jau galeciau tada vyro paprasyti, kad prie sergancio vaiko atsikeltu, o dbr viska viena net ir prabuvus su vaiku tris metus, turiu viena viskuo rupintis...
MP vaikui tikrai gerai, bet mamai.......???????????????
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 09 27, 14:43)
Norejau pasiteirauti, ar kitom ilgai maitinanciom mamom taip pat ziauriai krenta svoris... Man tai baisu jau , sveriu 48kg, rubai visi sukinejasi:( visi kas zino, kaltina ilga zindyma, bet nejau tai tikrai susije?...mazius dbr geria naktim, ryte pries pietu miega(kai gryzta is darzelio), po jo ir pries naktini miega...Dbr vel sloga uzpuole, tai vel zindimas aisku padaznes...Siuo metu apie nujunkyma net bijau pagalvoti, nes jam darzelis jau didziulis stresas, o ir sloguojam vos ne kas savaite nes vis pagauna ka...Siaip ir as pati gana stresuoju nes pradejau dirbti, MB nepadeda, vienu zodziu...Kartais imu galvoti, kad jau reikejo man baigti su tuo MP seniausiai, bent jau galeciau tada vyro paprasyti, kad prie sergancio vaiko atsikeltu, o dbr viska viena net ir prabuvus su vaiku tris metus, turiu viena viskuo rupintis...

Na mano svoris tikrai nekrenta taip ziauriai. Nesveriu labai daug, bet ir tikrai nemazai. Dabar mano svoris keliais kilais didesnis nei pries nestuma. Visai noreciau atsikratyti tu kilu, bet zindymas cia jau nepadeda.
Manau, kad tavo atveju ne del zindymo krenta svoris. Tikriausiai del nervines itampos... Tai zindymas gali buti su tuo susijes, bet ne del gaminamo pieno, o del aplikiniu reakcijos i tai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olkin: 27 rugsėjo 2011 - 14:30
QUOTE(mazute2008 @ 2011 09 27, 13:43)

Visiskai nekrenta, auga blush2.gif Truputi krito, kai prasidejo naujas darbas, bet grizo jau atgal doh.gif Greiciausiai Jums nuo streso, poilsio trukumo, nesibaigianciu darbu 4u.gif
Atsakyti
labas,

man tai irgi nekrenta visiskai tai zindymas visiskai neprisideda man prie to svorio kritimo.

tikrai turbut del nervines itampos bendrai krenta.

man tai kai nervina itampa, kaip tik daugiau valgau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 09 27, 15:11)
labas,

man tai irgi nekrenta visiskai tai zindymas visiskai neprisideda man prie to svorio kritimo.

tikrai turbut del nervines itampos bendrai krenta.

man tai kai nervina itampa, kaip tik daugiau valgau  doh.gif

As irgi, tik susinervinu ir nejauciu, kad jau kazka kramsnoju doh.gif O siaip tikrai nuo naujo darbo gali kristi, va kazkiek man krito, nes darbe nera saldytuvo, kad is nervu uzvalgyt galeciau tongue.gif O drauge va susinervinus visai nebevalgo, kuda kaip pagaliukas ax.gif
Atsakyti
Labas,

Man irgi nuo zindymo nekrenta svoris. smile.gif O jei susinervinu, tai kaip tik norisi valgyti biggrin.gif
Atsakyti
manirgi nekrenta. Ir dantys nekrenta. Nors sikart kai uzdraude pieno produktus tai kalcio jauciu reik vistik nusipirkt.
Atsakyti