Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išeina gyventi pas tėvą

esu laiminga mama, kurios dukrai kaip Mute dukrai tiek pat metuku, bet kurios auklejimas dave geru rezultatu smile.gif
tad jei mes su jos tevu skyrium ir uzejus paauglytes audrom(na jei ko nors neperku, nenuvezu ir tt) ji pagrasina iseisianti pas teva, bet po paros kitos apsiverkus apsikabina mane ir sako, mama man gera cia..su tavimi ir su broliuku, kurio net tete kitas verysad.gif
ir mes abi kartu deliojame seimos biudzeta, pildome namu knyga, tad zinome kiekviena isleista lita ir net kada jau bus diena , kai selsime per parduotuves kaip pamisusios lotuliukas.gif
o keliaudamos per pasauli leidziame sau dar daugiau thumbup.gif
taip, ji isgeria sidro(o su mano draugais ir vyna testuoja, to mus ismoke Prancuzijos vyndariai), bet neruko ir nesimeta "kaliosiku", ji skaito knygas, raso romanus ir kuria poezija, uzsiima rankdarbiais ir svajoja jau apie raiteli ant balto zirgo, kuris yra tik penas musu fantazijoms, o kaip butu jeigu butu

skirtingi tie vaikai, ziuriu labai, bet apsuko mergaite voreres rata ir sugrizo smile.gif
Atsakyti
Mano pažįstamam taip paauglystėje buvo, išėjo pas tėtį sau laimingai apsistojo ten, kažkas ten atsitiko, kad apsipyko su tėvu ir parlėkė pas mamą guostis biggrin.gif sakau, jau kas jau kas, bet jei blogai vistiek ieškai kas artimesnio paguostų smile.gif taip ir nebegrįžo pas tėvą sūnus palaidūnas biggrin.gif Matot pas mamą geriau, apsipyksta ir vėl susitaiko, o jau pas tėtį vis kitaip. smile.gif g.gif
Atsakyti
ir as turiu panasaus likimo draugiu,pazistamu... nereikia panikuot - lai pagyvena vaikas pas teti. svarbiausia nuolat priminti,kad vaikas bet kuria akimirka gali grizt i namus pas mama,cia jo visada lauks ir mielai priims smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mute @ 2007 04 28, 22:15)
Praejo metai, kai parasiau sia tema. Dabar jau galiu pasakyt, kad vis delto sulaukiau tos dienos, kada dukra pasake, kad nori sugrizti. tiksliau ji tiesiogiai to nepasake, as jai padejaut ai pasakyt tai paklausdama, nes ji tik kalbejo uzuominomis ir leido paskaityt  susirasinejima su drauge, kur buvo parasytas jos noras sugrizti.
Kad ji noretu sugrizti, mums reikejo pereiti daug ka. Kartais atrode kad lyg ir gereja viskas, bet is tikro viskas buvo tik blogyn. Mokslai nusirito, su mokytojais nebesusikalbejo, del tokio jos elgesio gruodzio menesi buvo jos svarstymas mokykloj.. o po nauju metu is viso kosmaras... panelyte nusprende negrizti pas teva visa nakti, tipo nori pagyventi suaugusiu gyvenima blink.gif  su ex jau buvome siek tiek pradeje bendraut, nes jam pagaliau dasilo, kad musu abieju bartynes nieko gero neduos. Tai po tokio dukreles siurprizo abu buvome soke doh.gif  per visokius kanalus issiaiskinom su kuo ji yra, kur ja mate.. o baisiausia, suzinojome kad ji ta diena vartojo "ratus" - exstazy...
tevui ragelio nekele, o man tik sms atrasinejo, bet i jokias kalbas nejo apie grizima namo.. is policijos tokiu atveju jokios naudos, pasake kad ji 12 metu ir ji gali eit kur nori, paieska paskelbtu tik po 24 val blink.gif buvau pritrenkta tokio ju elgesio.. tik viena gerai, kad keliukams pranese, kad mes ieskom ir su kokia masina ji vazinejas.. tai apie 2 val man ja parveze, nes dukra pasake mano adresa, o ne tevo. po viso sito sekancia diena patys ja nuvezem pas nepilnameciu inspektore, tam kad ja kazkiek pagazdinti ir viska issiaiskinti iki galo. rezultate ji dabar metams irasyta i iskaita, mums laime baudos nedejo uz dukros neprieziura, nes patys kreipemes del jos... ta pacia diena nuejom pas psichologa ir ten lankemes 2 menesius.. va ten mums ir pavyko viska su dukra issiaiskinti... ji nenorejo su manim bendraut, nes jaute kalte del savo isejimo, o as ir jauciau ir tai mus skyre.. daugeli dalyku ji anksciau suprato visai kitaip nei budavo is tikro. Psichologas mums padejo, nors jos elgesys dar toli grazu nera auksinis, bet pamazu viskas krypsta i gera. O sugryzimas pas mane buvo po dar vieno jos "siurprizo", nors ir mate kad pykstu del jos tokio elgesio, bet vis delto pasake kad nori sugrizti rolleyes.gif 
Dabar as manau, kad mamoms, kuriu vaikai del vienokiu ar kitokiu priezasciu iseina gyventi pas tevus, reikia vis delto tiketi, kad vaikai sugris... gal po metu, gal po dvieju ar daugiau.. bet sugris bigsmile.gif

Mute, kaip jums sekasi dabar? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2007 06 04, 00:40)
ir as turiu panasaus likimo draugiu,pazistamu... nereikia panikuot - lai pagyvena vaikas pas teti. svarbiausia nuolat priminti,kad vaikas bet kuria akimirka gali grizt i namus pas mama,cia jo visada lauks ir mielai priims smile.gif

na taip, vaikai uzauga ir vistiek kadanors prades savarankiskai gyventi
Atsakyti
Na ir gerai, kad kartais pas teva iseina. Tegul ir tevas zino, kad vaika turi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mute @ 2006 03 21, 18:53)
Nelaužau as tos galvos dėl jo schmoll.gif  yra ir taip dėl ko palaužyt, kitokie rūpesčiai. Šiaip tik pamasčiau trumpam apie tai ir tiek. Tik per mūsų tokį nesusikalbejimą blogiau bus ne mums, o dukrai, tai liūdna daros. verysad.gif
Papildyta:

Tai kad pas mus tokie įstatymai, kad nuo  12 metų gali pasirinkt kur gyvent. Ir nieko negali padaryt, net jei ir šitaip išėjo. Gali kreiptis kur nori, i policiją, į vaikų teises ar dar kur , niekas nepadės schmoll.gif Nežinau, dabar manau kad  12 metų visdėlto dar per anksti tai nuspręst, ypač kai yra prasidėjus paauglystė g.gif
O taviškis nepasakys tau, kad tu niekur nedingsi, ir jei jis norės, kad dukra gyventų pas jį, tai turėsi sutikt? g.gif

kažką girdėjau jog galima teisme pareikalaut kad vaiko sprendimą išeit gyvent su tėvu įvertintų psichologai ir t.t. Ir nesvarbu kad vaikui 13 metų, jei tėvas vaiką papirkinėja, jei nesugebės irodyt jog mkės pasirūpinbt teisingu vaiko auklėjimu, tei teismas paliks dukros gyvenamą vietą su jumis. Sunku tai laimėt, bet imanoma sako g.gif
Atsakyti
QUOTE(antrakartmamyte @ 2008 11 24, 15:02)
kažką girdėjau jog galima teisme pareikalaut kad vaiko sprendimą išeit gyvent su tėvu įvertintų psichologai ir t.t. Ir nesvarbu kad vaikui 13 metų, jei tėvas vaiką papirkinėja, jei nesugebės irodyt jog mkės pasirūpinbt teisingu vaiko auklėjimu, tei teismas paliks dukros gyvenamą vietą su jumis. Sunku tai laimėt, bet imanoma sako  g.gif

kaip ten vienas lietuviu klasikas rase- neuztvenksi upes begimo g.gif neleidziant eit pagyvent pas teva, tik dar pablogins situacija - geriau tegu pagyvena, jei bus negerai, pareis atgal ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2008 11 24, 15:05)
kaip ten vienas lietuviu klasikas rase-  neuztvenksi upes begimo  g.gif  neleidziant eit pagyvent pas teva, tik dar pablogins situacija - geriau tegu pagyvena, jei bus negerai, pareis atgal  ax.gif

o varge, toks jausmas kad apie mano dukrą rašo.... Tik ji dar neišėjo, nes prisibijo vis tik kad mama taip lengvai neišleis schmoll.gif Gal jau irgi pas tėvą gyventų, kuris viską leidžia ir toleruoja, motyvuodamas tuo, jog dabar kiti laikai, jog dabar ir 12-os vaikus gimdo doh.gif O varge kaip sunku su paaugliais...... verysad.gif
Atsakyti
Nerašiau čia senai, negalėjau rašyt...
Noriu tik patart tėvams, kurie išsiskyrė. Nugalėkit visas ambicijas, principus, pyktį ir kiek galėdami draugiškiau bendraukit ir auklėkit savo vaikus. Nepapirkinėkit savo vaikų, kad į save patrauktumėt nuo tėvo ar mamos, nes už viską sumokės ne mes, tėvai, o mūsų vaikai. Jiems nėra lengva, kai tėvai iššiskyrę, bet jei pradės tuo naudotis, jei prasidės paauglystė ir paklius į netinkamų draugų ratą, gali tekti skaudžiai sumokėt, išliet upelius ašarų, dėl to kad tavo vaikas grimzta į dugną, o tėvai negali jo iš ten ištraukt, jaučiasi bejėgiai. Tada tėvams atsiveria akys, mėgina bendraut ir padėt savo vaikui, bet gali būti per vėlu. Per didelė kaina mokėt už tai, kad kai savo vaiką reikia gelbės, tada tik sugebam normaliai bendraut su savo buvusiais.
Atsakyti
Labas. nezinau ar cia pataikiau..

Sunus is pirmos santuokos pareiske nora gyventi su tevu....jam 10 metu. Per teisma gyvenamoji vieta priteista su mama. Nuo kada vaikas gali pats spresti su kuo jis nori gyventi? Ta prasme teisiskai. Ir ar reikia tai apiforminti per teisma ar advokata?
Myli jis teva labai, kraujas saukia, tai nezadu as jo traumuoti dar labiau, nors mano sirdis kraujuoja..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(futureta @ 2011 03 02, 14:54)
Labas. nezinau ar cia pataikiau..

Sunus is pirmos santuokos pareiske nora gyventi su tevu....jam 10 metu.  Per teisma gyvenamoji vieta priteista su mama. Nuo kada vaikas gali pats spresti su kuo jis nori gyventi? Ta prasme teisiskai. Ir ar reikia tai apiforminti per teisma ar advokata?
Myli jis teva labai, kraujas saukia, tai nezadu as jo traumuoti dar labiau, nors mano sirdis kraujuoja..... unsure.gif

Vaikas gali pasirinkti kur gyventi nuo 12 m.
Atsakyti