Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išeina gyventi pas tėvą

QUOTE(Mute @ 2006 04 03, 21:07)
tesižino, norės ateis kada nors , norės ne. Man jau iki soties jos tokio elgesio - mama tu šokinėk, būk gera, nieko nesakyk, bet aš visvien elgsiuos kaip norėsiu ir man nesvarbūs visi kiti.

g.gif Diskusija.......
Mano vyro dukra augo su mumis , ne todel kad pati norejo, o todel kad ja mama svelniai tariant ismete, o buvo vienturte doh.gif Radom ja ant laiptine laiptu su kruva rysuliu, ale kraitis. Augo ji pas musu cielus 5metus, net nzn kodel bet jos mamai niekada nekilo klausimas kaip vaikas auga su tevu ir PAMOTE> Ale reziume, manau nebuvau labai bjauri pamote jei dabar ji turedama savo dukryte ir gyvendama vokietijoje skambina mums o ne mamai, ir sako jog pasiilgo butent manes o nemamos.
P>S> dukryte ji pasigimde budama 16 vos vos........ na cia kita istorija unsure.gif
Atsakyti

Pas tave situacija kitokia: mama ismete ir nesidomejo dukra ( nors nesuprantu, kaip gali savo vaika sitaip is namu isvaryt g.gif ). Mano dukra daro priesingai: as jai sakau, kad noriu bendraut su jam ja pamatyt, kad mes nenutoltume, nepaliktume svetimos, o jai vienodai. Mane prisimena, kai jai ko nors prireikia, o ne siaip bet kada paskambina ar apsilanko. Nusprendziau palikt ja kuri laika ramybej ir paziuret kas bus, gal kada prisimins kad yra mama unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(bulba @ 2006 04 07, 20:58)
Mutes dukte jau yra emociskai subrendusi atsiskirti nuo tevu ir visu savo elgesiu ta rodo. Dabar berasant sove i galva mintis apie mokiniu mainu programas, kai isleidi vaika metams i uzsieni pagyventi kitoje seimoje. Brangus malonumas aisku, bet per tuos metus susikaupusi itampa dingtu ir duotu sviezia starta ateities santykiams.

Kazin ar tai padetu g.gif Nuo pat mazumes ja galejai palikt kur nori ir mamos neprireikdavo, priesingai nei sunus, kuriam mama turejo buti salia. Dukra panasi i mane savo charakteriu, bet mane kai kur net aplenkia. kad ir nesutardavau vaikystej su mama, bet man jos reikejo. Lyg ir tureciau zinot, kaip prie jos prieit, bet nepavyksta schmoll.gif
Atsakyti
Suprantu tave Mute, mano dukte pora metu uz tavaja vyresne... Atrodo, pagal visa logika dukra reiketu nubausti uz toki elgesi, bet kartu ir supranti, kad gali likti nugaletoja tusciame lauke, nes dukrele turi valios apsisukti ir iseiti. Tik nesedek rankas sudejusi, prasau, galvok ir daryk ka nors, nes prarasi dukteri. Gal dabar sitie metai yra sunkus ir tikrai norisi tiketi kad "prireiks - pati ateis", bet labai gali buti, kad neateis, o prireikus glausis prie kitu zmoniu. Cia moterys rase apie ankstyvas vedybas/leliukus - labai realus pavojus tokioms savarankiskoms mergaitems, sakyciau. Gal skaitei "Arkliu uzkalbetoja", aplinkybes kitokios, bet prisimink mama, kaip ji kovojo pries susvetimejima su savo dukra. Paauglyste ateis ir praeis, bet dar laukia daug metu ateityje ir del ju verta pasistengti.
Atsakyti
Panasi ir pas mane buvo situacija. Skirtis norejau jau seniai, bet kai tik susikraudavau daiktus, jis laikydavo ne metuku neturincia dukryte rankose ir sakydavo - eik, viena. Negalejau jos ten palikti. Mano dabar jau ex turi seseri, pas kuria, mums susipykus, isplesdavo man is ranku, arba susipakuodavo pusplike ziemos metu i antklode dukra ir isnesdavo, bet maciau, kad ta sesuo nemyli tos mergytes, pazaidzia, to ir uztenka. Jis tiek man buvo ikales i galva, kad iseisiu is jo viena, kad buvau jau net tuo patikejusi ir net susitaikiusi su ta mintim. Kai issikrausciau, siek tiek sugudravau, jis nesitikejo, dejosi, kad is savo gerumo leidzia dukrai gyventi su manim, nes tikisi, kad sugrisiu, irgi buvo visko - sutikes vazinejancia vezimeliu gatveje sustabdydavo, nusegdavo vezimo ratus, numesdavo juos i sali, issisegdavo vaika ir nusinesdavo suburbejes, kad eina pasivaikscioti. Grazindavo velai vakare. Policija nesikisdavo. Karta su mama laikeme duris, kad neisnestu pusplikio vaiko kai nepatiko mano kazkokie zodziai, tai atsisedo apsizerges palange, vaika laike iskises pro antro auksto langa ir krioke nesavu balsu, kad isleistumem, nes jis soks pro langa. Kosmarikai. Dabar galvoju, kad visai be reikalo ir tas duris laikeme. Kur jis butu neses ta vaika?! Tuo metu baisiai atrode, o dabar... O dabar alimentus tai moka tai nemoka, skola didziausia, ateina i menesi karta, matyt, pamate, kad bergzdziai visi grasinimai. Labai brangiai man tas supratimas kainavo, bet supratau - pasiduoti santazui, grasinimams, yra didziausia nesamone. Pamate moters akyse baime vyrai tuo pradeda manipuliuoti. Tikriausiai nieko naujo nepasakiau, tas pats galioja ir kitokiose situacijose.

O Mutei patarimas - palik tu dukra ramybeje. Matyt reikia poilsio ir apmastymo jums abiems. Nebuk taip prie jos prisirisusi,dabar tevas atsako uz ja, jos elgesi, gal nenuklys stipriai i sona. O tas gaudymas vercia ja nuo taves begti. Juk kai niekas negaudo ir begti nebeidomu...
O as iki siol manau, kad jei mano tevas nebutu momentais isgeriantis, pas ji gyvendama buciau buvus laimingesne.
Atsakyti

O Mutei patarimas - palik tu dukra ramybeje. Matyt reikia poilsio ir apmastymo jums abiems. Nebuk taip prie jos prisirisusi,dabar tevas atsako uz ja, jos elgesi, gal nenuklys stipriai i sona. O tas gaudymas vercia ja nuo taves begti. Juk kai niekas negaudo ir begti nebeidomu...
O as iki siol manau, kad jei mano tevas nebutu momentais isgeriantis, pas ji gyvendama buciau buvus laimingesne.
[/quote]
Palikau ja ramybej, nebendravom beveik 2 menesius, bet dabar teks vel bendraut del jos,kad jai padeciau nors kazkiek, nes tevas nebesusitvarko su ja. Po jos eilinio "siurprizo" pasake, kad kaip atejo su maiseliais, taip ir iseis. Kiek laiko dar ten gyvens neaisku, bet kazin ar ilgai. Arba ja isvaris, jei elgesys nesikeis arba pati iseis
Atsakyti
QUOTE(Mute @ 2006 05 14, 11:10)
Palikau ja ramybej, nebendravom beveik 2 menesius, bet dabar teks vel bendraut del jos,kad jai padeciau nors kazkiek, nes tevas nebesusitvarko su ja. Po jos eilinio "siurprizo" pasake, kad kaip atejo su maiseliais, taip ir iseis. Kiek laiko dar ten gyvens neaisku, bet kazin ar ilgai. Arba ja isvaris, jei elgesys nesikeis arba pati iseis

Jo...sunku jums...bet nieko nepadarysi, reikia kantriai iskesti si perioda ir butinai daug bendrauti su dukra...nors isivaizduoju, kad dukra aplamai tas bendravimas tik erzina ir tiek... g.gif
Atsakyti

net nezinau kas pas ja galvoj, kokios mintys. Gali buti, kad ji gali galvoti, kad ji niekam nereikalinga, niekas jos nemyli, nesupranta, lieka tik draugai. Tuo labiau, kai is tevo jos adresu pasipila izeidzianciu zodziu ir keiksmazodziu kruva doh.gif noreciau kad griztu pas mane, bet negaliu pati jai to siulyti, turi pati pasakyt, tik kada tai bus g.gif
Atsakyti
NA čia ir padėtis ... blink.gif Nepavydžiu ir užjaučiu, kad tenka jums tokį košmarą iškęst... unsure.gif Bijau, ar neteks ko nors panašaus patirti... unsure.gif
Atsakyti

kosmaras doh.gif is proto isvarys tie vaikai doh.gif ne ruko, bet ir gert sidra pradejo doh.gif beliko narkotikai ir kad dar vaika i namus parsinestu doh.gif
Atsakyti
Obana unsure.gif
Papildyta:
Situacija kvaila - ne i tema, bet noriu paprasyti:
Brangios drauges, neskambinkit man ir neguoskit, nes pas mane viskas tikrai OK! Abu mano vaikai under the control! biggrin.gif
Soory Mute, gal noretum paivairinti savo nika wink.gif
Atsakyti
Praejo metai, kai parasiau sia tema. Dabar jau galiu pasakyt, kad vis delto sulaukiau tos dienos, kada dukra pasake, kad nori sugrizti. tiksliau ji tiesiogiai to nepasake, as jai padejaut ai pasakyt tai paklausdama, nes ji tik kalbejo uzuominomis ir leido paskaityt susirasinejima su drauge, kur buvo parasytas jos noras sugrizti.
Kad ji noretu sugrizti, mums reikejo pereiti daug ka. Kartais atrode kad lyg ir gereja viskas, bet is tikro viskas buvo tik blogyn. Mokslai nusirito, su mokytojais nebesusikalbejo, del tokio jos elgesio gruodzio menesi buvo jos svarstymas mokykloj.. o po nauju metu is viso kosmaras... panelyte nusprende negrizti pas teva visa nakti, tipo nori pagyventi suaugusiu gyvenima blink.gif su ex jau buvome siek tiek pradeje bendraut, nes jam pagaliau dasilo, kad musu abieju bartynes nieko gero neduos. Tai po tokio dukreles siurprizo abu buvome soke doh.gif per visokius kanalus issiaiskinom su kuo ji yra, kur ja mate.. o baisiausia, suzinojome kad ji ta diena vartojo "ratus" - exstazy...
tevui ragelio nekele, o man tik sms atrasinejo, bet i jokias kalbas nejo apie grizima namo.. is policijos tokiu atveju jokios naudos, pasake kad ji 12 metu ir ji gali eit kur nori, paieska paskelbtu tik po 24 val blink.gif buvau pritrenkta tokio ju elgesio.. tik viena gerai, kad keliukams pranese, kad mes ieskom ir su kokia masina ji vazinejas.. tai apie 2 val man ja parveze, nes dukra pasake mano adresa, o ne tevo. po viso sito sekancia diena patys ja nuvezem pas nepilnameciu inspektore, tam kad ja kazkiek pagazdinti ir viska issiaiskinti iki galo. rezultate ji dabar metams irasyta i iskaita, mums laime baudos nedejo uz dukros neprieziura, nes patys kreipemes del jos... ta pacia diena nuejom pas psichologa ir ten lankemes 2 menesius.. va ten mums ir pavyko viska su dukra issiaiskinti... ji nenorejo su manim bendraut, nes jaute kalte del savo isejimo, o as ir jauciau ir tai mus skyre.. daugeli dalyku ji anksciau suprato visai kitaip nei budavo is tikro. Psichologas mums padejo, nors jos elgesys dar toli grazu nera auksinis, bet pamazu viskas krypsta i gera. O sugryzimas pas mane buvo po dar vieno jos "siurprizo", nors ir mate kad pykstu del jos tokio elgesio, bet vis delto pasake kad nori sugrizti rolleyes.gif
Dabar as manau, kad mamoms, kuriu vaikai del vienokiu ar kitokiu priezasciu iseina gyventi pas tevus, reikia vis delto tiketi, kad vaikai sugris... gal po metu, gal po dvieju ar daugiau.. bet sugris bigsmile.gif
Atsakyti
va todėl Vakaruose ir priteisia, kad vaikas dalį laiko gyvena su tėvu, o kitą dalį su mama. nors iš šalies tai atrodo kaip vaiko tampymas, bet tuomet abu tėvai gauna jį iš tikro auklėti, o ne tai kad vienas baudžia-draudžia, o kitas tik atvažiuoja ant savaitgalio pasicackyt ir ledų nupirkt.

mano tėvai neišsiskyrė, nors gyvena kaip šuo su katinu. mama vaikystėj ir paauglystėj mane labai ėdė, kad tėvą myliu labiau ir labiau jo klausau, nors jis dėl manęs visai nesistengia. tas buvo tiesa. kol mama rūpinosi mano auklėjimu, išlaikymu, mokslais, tai tėvukas atsiknisdavo davęs man du litus ant šokoladuko ar nupirkęs kokį brangų kompiuterinį žaidimą (kurio mama būtų iš princio nepirkus). kas be ko, tėvas niekad nebarė ir nebaudė, todėl tėvuką labiau idealizavau.
tik užaugus supratau, kad mama dėl manęs tikrai stengėsi, investavo, o tėvas tik atsiknisinėjo... bet... mama yra nesugyvenamo charakterio, o tėvukas gal ir nerimtas, bet tiesiog "patiešnas" žmogelis. mama reikalauja dėkingumo, o su tėvuku galima šnekėtis "pa dūšam"...
nu ir pasirink vaikas kad nori...
abu tėvai yra tėvai... kai mažiau mąstai, pasiduodi savanaudiškumui ar kokiems tai įgeidžiams, kai suaugi, įvertini, bet irgi nesinori matuot, kad "tu tiek davei, o tu tiek"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 29 balandžio 2007 - 01:18