Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išeina gyventi pas tėvą

Gali išreikšti savo nuomone ir su ja reikia skaitytis, bet bėgdamas iš namų problemos neišspręsi. Ne tokiu būdu problemos sprendžiamos. O jie to nesupranta, mano kad kitur bus geriau. Negavo ji tos laisvės kaip kad tikėjos, nors tiesos man niekas ir nepasakys. Manyčiau, kad didelę reikšmę jai turi pinigai iš jos kai kurių pasakymų. O tėvas dabar tegul pats pamato, kad dukrelė nėra jau tokia auksinė, kaip kad tikėjos iš pradžių. Tegul klausos mokytojų priekaištų dėl jos elgesio doh.gif Jei taip ir toliau, tai greit ant galvu prades lipt, kad tik butu lydere, kad viskas butu pagal ja, o kiti nesvarbūs doh.gif
Atsakyti
mano vyresnei dukrai irgi neužilgo paauglystė. dažnai pagalvoju, kad ims kada ir sumąstys gyventi su tėvu. galbūt, kad taip kol kas nėra, bet aš pagalvoju, kad tikrai nesipriešinčiau jos valiai. kad ir kaip dukras myliu, bet jei joms taip būtų geriau, tai vadinasi aš negalėjau joms duoti tiek, kad jos mylėtų mane vos ne besąlygiškai ir būtų su manimi. galbūt nebuvau (nesu) ideali mama, nesugebėjau tinkamai išauklėti savo vaikų, neatradau artimo bendarvimo, nevisuomet supratau ir pan. tiesiog vaikai pasirinks tėtį ir tegu. nebent jūsų atveju tėtis degradas, gyvena landynėje ar pan., bet kiek supratau, tai ne.
dar gi tėvas jau gana ilgai gyvena su dukra (kaip rašėte pusę metų). iš vienos pusės, tai sudaro visai neblogą tėčio įvaizdį, nes dažniausiai tėčiai kratosi vaikų, atsakomybės.
aišku, lengviausia vertinti iš šalies, kai tau taip nėra. todėl gal visai prašoviau pro šalį...
Atsakyti

Niekas nėra idealus, tokių žmonių nebūna.Kiekvienas darom klaidas, tik vieni mokomės iš jų, o kiti ne. Jei ir draugiškai sutartumėt, kad dukra gyvens pas tėtį, bus skaudu, tik gal ne taip. Nors šiaip žinau keletą šeimų, kur tėtis daug daugiau rūpinasi vaikais, nei mama, nors ir iššiskyrę yra. Tik ten kitokios situacijos. Nėra jis degradas, negyvena landynej, pamačius pasakytų normalus žmogus, bet.... gal ir atrodo geras įvaizdis iš šalies, bet paties vidus, kultūra ir panašiai.. nemanau, kad geras pavyzdys vaikams schmoll.gif
Atsakyti
Mute, o kokie santykiai buvo tarp tevo ir vaiku iki siol? Nieko apie tai neuzsimeni. Jeigu jis iki siol nerode didelio susidomejimo, speju, kad jau paciam akys atsivere ir tik dabar suprato, kokia atsakomybe pasieme ant saves ir kaip visos jo mintys netitinka realybes doh.gif O gal jis tik kersyjo Tau? Gal tai nera beprotiska meile dukrai? Sunku kazka pasakyt, nes apie vaiku bendravima su teciu iki tol, kol dukra isejo, nieko nerasai.
O man vis tik atrodo, kad dukra, praejus kiek laiko, supras, kad mama nenorjo jai nieko blogo, ir pati pasakys, kad buvo verta tu bausmiu, kurias gavo. Bet tam reikia subresti, o tai gali uztrukti netrumpai..
O dabartiniai santykiai su dukra, manau, yra tevo rankose - jeigu dukra "apdujusi" nuo jo finansu (teko susidaryti toki ispudi is keleto Mutes zinuciu), jai visa ko virsus dabar - tevas. Ir tuoj jo nuomone apie mama gali perimti ji pati... Tik velniai zino, ka jis pats apie tai galvoja doh.gif
Atsakyti

Su vaikais susitikt tevui nebuvo draudžiama. Dažniausiai jie susitikdavo panašiai 1 kartą per mėnesį, ir tai budavo ne visada tėvo iniciatyva. Paaugę vaikai jau patys jam paskambindavo. Tie susitikimai tokie ir tebūdavo, kad nuvažiuodavo kur nors i barą pietus pavalgyt, na vasarą dar į atrakcionus nuveždavo ir tuo baigdavosi. Dabar sūnus retai tėvą mato. Rudenį buvo užėjęs toks momentas, kad kiekvieną savaitę į pirtelę tėvas pasikviesdavo sūnų, bet praėjo tas periodas. Va toks tas jų bendravimas ir būdavo. Aš tai nematau tokiam bendravime beprotiškos meiles vaikams, nežinau kaip jums atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mute @ 2006 03 26, 10:33)
Su vaikais susitikt tevui nebuvo draudžiama. Dažniausiai jie susitikdavo panašiai 1 kartą per mėnesį, ir tai budavo ne visada tėvo iniciatyva. Paaugę vaikai jau patys jam paskambindavo. Tie susitikimai tokie ir tebūdavo, kad nuvažiuodavo kur nors i barą pietus pavalgyt, na vasarą dar į atrakcionus nuveždavo ir tuo baigdavosi. Dabar sūnus retai tėvą mato. Rudenį buvo užėjęs toks momentas, kad kiekvieną savaitę į pirtelę tėvas pasikviesdavo sūnų, bet praėjo tas periodas. Va toks tas jų bendravimas ir būdavo. Aš tai nematau tokiam bendravime beprotiškos meiles vaikams, nežinau kaip jums atrodo g.gif

na tos meiles labai tokiais materialumais nepamatuosi. svarbiausia, kad dar nors kiek benrauja.zinoma, daznas bendravimas manau turetu didesniu pliusu, bet cia tikriausiai jau nuo pacio zmogaus priklauso
Atsakyti

Deja, nėra to bendravimo, kad ir ką bedarytum. I pakvietimą praleist savaitgalį sulaukiau atsakymo - neateisiu, nes tingiu..... blink.gif na, dar nori pailsėt ir su draugais susitik, nes visa savaitę mokės... ir nesuprantu, ko čia dabar mama isižeidei, kad taip pasakiau....
Atsakyti
QUOTE(Mute @ 2006 04 03, 20:51)
Deja, nėra to bendravimo, kad ir ką bedarytum. I pakvietimą praleist savaitgalį sulaukiau atsakymo - neateisiu, nes tingiu.....    blink.gif  na, dar nori pailsėt ir su draugais susitik, nes visa savaitę mokės... ir nesuprantu, ko čia dabar mama isižeidei, kad taip pasakiau....

tikriausiai kas belieka, tik kantriai laukti, ir neersti pas save ateiti. Ateis kuomet tikrai nores, ir viliuos kad tas bus greit 4u.gif
Stiprybes 4u.gif
Atsakyti

tesižino, norės ateis kada nors , norės ne. Man jau iki soties jos tokio elgesio - mama tu šokinėk, būk gera, nieko nesakyk, bet aš visvien elgsiuos kaip norėsiu ir man nesvarbūs visi kiti.
Atsakyti
QUOTE(Mute @ 2006 04 03, 21:07)
tesižino, norės ateis kada nors , norės ne. Man jau iki soties jos tokio elgesio - mama tu šokinėk, būk gera, nieko nesakyk, bet aš visvien elgsiuos kaip norėsiu ir man nesvarbūs visi kiti.

deja, to tokio abejingumo kitiems, del kitu, kur nera svarbu niekas tik pats asmuo paciam sau, atsikratyti, galima tik per skausma, keiciantis per save, savo vidu.
Visiems reik kantrybes 4u.gif
Atsakyti
telefono nereikejo atimti, o tik laikinai priglausti. doh.gif tikrai pradedi abejoti mama ir visam gyvenimui atsiliepia. nesulaikys durys. reikejo kartu eiti, pasitiketi, tartis, deretis. nes tokiom drastiskom priemonem galima zmogu privesti ir prie savizudybes ar netiketu vestuviu ir t.t. unsure.gif
Atsakyti
Kai kurie vaikai kazkodel labai anksti suauga emociskai. Ir neiseina jais manipuliuoti iprastais mamyciu metodais - atimti telefona, iskarsti kaili, issikviesti ant kilimelio rimtam pokalbiui tema "ir kas is taves isaugs". Cia kazkas panasaus kaip tureti seimoje gabu mokslams ar itin sportiska vaika, kur gabumai pasireiskia vienoje srityje, o visose kitose vaikas kaip vaikas...Kaip paradoksalu bebutu, man regis, Mutes dukte jau yra emociskai subrendusi atsiskirti nuo tevu ir visu savo elgesiu ta rodo. Dabar berasant sove i galva mintis apie mokiniu mainu programas, kai isleidi vaika metams i uzsieni pagyventi kitoje seimoje. Brangus malonumas aisku, bet per tuos metus susikaupusi itampa dingtu ir duotu sviezia starta ateities santykiams.
Atsakyti